×
بین الملل
شناسه خبر : 206538
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/12 ساعت 13:40
بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس غزه

بن‌بست در مذاکرات آتش‌بس غزه

در روزهای اخیر مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی به بن‌بست رسیده است که احتمال رسیدن به هرگونه توافق را پیش از پایان دولت بایدن بعید می‌کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: یک روزنامه آمریکایی به نقل از میانجیگران عرب گزارش کرد که در روزهای اخیر، مذاکرات آتش‌بس غزه بین نمایندگان رژیم صهیونیستی و حماس به بن‌بست رسیده است.

وال استریت ژورنال به نقل از میانجیگران عرب گزارش کرد که در روزهای اخیر مذاکرات آتش‌بس بین حماس و رژیم صهیونیستی به بن‌بست رسیده است که احتمال رسیدن به هرگونه توافق را پیش از پایان دولت بایدن بعید می‌کند.

بر اساس این گزارش، دو طرف حماس و رژیم صهیونیستی همچنان بر مواضع خود اصرار دارند و حاضر به عقب‌نشینی از آن‌ها نیستند به طوریکه حماس همچنان تاکید کرده است که خواستار آتش‌بس دائمی است و اسرائیل همچنان این قضیه را رد می‌کند.

وال استریت ژورنال ادامه داد که عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس غزه، ضربه‌ای به تیم جو بایدن است که زمان و سرمایه سیاسی قابل‌توجهی را بدون نتیجه برای دستیابی به توافق صرف کرده است.

از طرف دیگر، طبق این گزارش، عدم پیشرفت در مذاکرات آتش‌بس همچنین ناامیدی تلخی برای فلسطینیان غزه است که از بیش از یک سال است که از جنگ و محرومیت خسته شده‌اند.

از طرف دیگر، خانواده‌های اسرای اسرائیلی فشار زیادی به نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو وارد کرده‌اند که برای تضمین آزادی اسرا، با حماس توافق کند.

میانجیگران عرب پیش مدعی شدند که پیش از این طرفین در حال بررسی یک دوره آتش‌بس ۶۰ روزه بودند که طی آن تا ۳۰ اسیر اسرائیلی غزه آزاد می‌شدند در مقابل، رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کرد و اجازه می‌داد کمک‌های بشردوستانه بیشتری وارد غزه شود.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید جیک سالیوان در پی دیدار اواسط دسامبر با نتانیاهو در قدس، گفته بود که فکر می‌کنم توافق آتش‌بس و آزادی اسرا در غزه نزدیک است.

با این‌حال، میانجیگران می‌گویند اما مذاکرات زمانی که به جزئیات بیشتری رسیدند متوقف شد و دو طرف مواضع خود را سخت‌تر کردند. رژیم صهیونیستی اصرار دارد که فقط در هر تبادل، اسرای زنده را دریافت می‌کند و حاضر نیست برخی از اسرای فلسطینی که حماس خواهان آزادی آن‌ها است را آزاد کند و از طرف دیگر حماس خواستار ایجاد مسیری برای پایان دادن به جنگ غزه شده است.

بر اساس این گزارش، دفتر نتانیاهو درخواست برای اظهار نظر را رد کرد، اما به طور علنی حماس را متهم کرده است که از تعهدات خود سرپیچی می‌کند.

از طرف دیگر، حماس نیز رژیم صهیونیستی را متهم می‌کند که شرایط خواسته‌های خود را تغییر داده است، اما با این‌حال گفته که مذاکرات، هرچند به تأخیر افتاده‌اند اما هنوز شکست نخورده‌اند.

یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا به درخواست اظهارنظر پاسخ نداده است.

سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا جان کربی جمعه گذشته گفت «ما همچنان تمام تلاش خود را می‌کنیم تا پیش از ترک مسئولیت، توافق آتش‌بس را به نتیجه برسانیم زیرا به دلیل موانعی که حماس ایجاد کرده یا امتناع آن از تغییر در جزئیات، هنوز به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم».

یکی از مقام‌های آمریکایی گفته است که ساختار توافق احتمالی از بهار تاکنون هیچ تغییری نکرده است اما مهم‌ترین موضوعی که هم‌اکنون باعث ایجاد اختلاف بین دو طرف شده، مسئله اسرای اسرائیلی و فلسطینیان است.

میانجیگران عرب می‌گویند که انتظار می‌رود که دو طرف پس از آغاز به کار دولت جدید آمریکا مجددا به میز مذاکرات بازگردند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، در شبکه اجتماعی «تروث» گفته است که اگر اسرای اسرائیل پیش از آغاز دوره ریاست‌جمهوری‌اش در ژانویه آزاد نشوند، «عواقب سنگینی» برای غرب آسیا خواهد داشت.

رژیم صهیونیستی می‌گوید که 96 اسیر اسرائیلی در غزه هستند که اکثر آن‌ها اسرائیلی هستند اما حماس فهرستی از اسرایی که در غزه هستند در اختیار میانجیگران عرب قرار نداده است.

به گزارش فارس، میانجیگران عرب می‌گویند که حماس در حال حاضر از آمریکا، قطر و مصر تضمین خواسته که مذاکرات برای آتش‌بس دائمی و خروج کامل نیروهای رژیم صهیونیستی از غزه پس از تکمیل و نهایی شدن توافق اولیه ادامه داشته باشد


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
رهبر معظم انقلاب امشب با مردم سخن خواهند گفت
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
ایران از شرکت‌های روس برای مشارکت در هاب غذایی دعوت کرد
معاون رئیس‌جمهور: کنسرسیوم‌های تبلیغاتی گردشگری باید در سطح جهانی شکل بگیرد
نمایندگان اقوام و مذاهب ایران در ژنو: تنوع فرهنگی کشور سرمایه وحدت ملی است
حماس رژیم صهیونیستی را به نقض توافق آتش‌بس متهم کرد
مطابق ماده 10 قانون، ثبت ادعاهای ملکی در سامانه الزامی شد
مرگ دو کارگر در حادثه سقوط کامیون به گودال در تهران
اسموتریچ: رئیس ستاد ارتش اسرائیل جایگاه خود را بداند
پوتین: به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر کریمه و دونباس، نکته کلیدی در مذاکرات با آمریکاست
ماندگاری هوای آلوده تهران تا اواسط هفته آینده
ایران با خانواده جان‌باختگان حادثه آتش‌سوزی در چین ابراز همدردی کرد
پیشنهاد برنامه میراث فرهنگی ایران به آسیا
افشای مسکو: آمریکا در فیلیپین برای جنگ اوکراین نیرو جذب می‌کند
عون: پاسخ عملی برای طرح‌های پیشنهادی مذاکره دریافت نکرده‌ام
کیف پنجاه میلیاردی طلا در کنارک به صاحبش بازگردانده شد
قانون جدید کنست، مجوزی برای شهرک‌سازی و خرید اراضی در کرانه باختری است
وزرات خارجه ایران اقدام سیاسی استرالیا علیه سپاه پاسداران را بدعتی مجرمانه دانست
لوکاشنکو: اروپا را پیروز مناقشه اوکراین نمی‌دانیم
رونمایی ماکرون از طرح جدید خدمت سربازی در فرانسه
حادثه بهمن در در اشتوبای اتریش؛ اعضای تیم ملی سالم هستند
بیانیه وزارت خارجه پاکستان درباره سفر لاریجانی به اسلام‌آباد
سلسله حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان و نقض مکرر آتش بس
شکست کامل نتانیاهو در همه جبهه ها به روایت هاآرتص
ادامه سریال فرار از زندان در فرانسه
مذکرات مرحله دوم آتش‌بس در غزه به بن‌بست کامل رسید
ماجرای صدای تیراندازی در افسریه چه بود؟
هشدار جدی پلیس تهران؛«حتی یک سرقت» هم غیرقابل‌قبول است
هشدار جدی به خریداران ملک؛ پرداخت پول در بنگاه ممنوع شد
40 درصد خودروهای پلاک تهران معاینه فنی را خارج از شهر می‌گیرند
شکرگذاری یا سوگواری؛ جدال بر سر تاریخ
ابلاغ شیوه‌نامه آژانس‌های جذب / فصلی نو در سرمایه‌گذاری خارجی
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 6 آذر + جدول
آلاینده‌ها تا اواسط هفته میهمان پایتخت هستند
قهرمان موتورسواری جهان به تهران آمد
13 مصدوم در واژگونی مینی‌بوس دانش‌آموزان همدانی
حماس خواستار توقف کشتار اسرای فلسطینی در زندان‌های رژیم صهیونیستی شد
لاریجانی: جنگ 12 روزه از سال‌ها قبل برنامه‌ریزی شده بود
تاکید پوتین بر تقویت توان نظامی «سازمان پیمان امنیت جمعی»
تهران در آستانه یک جهش بزرگ ؛ وعده 500 کیلومتر مترو در 5 سال
X
آگهی تبلیغاتی