×
بین الملل
شناسه خبر : 206428
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 19:53
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و روسیه

تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران و روسیه

وزارت خزانه داری آمریکا یک سازمان زیر مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و یک سازمان وابسته به اداره اطلاعات روسیه و مدیر آن را بهانه مداخله در انتخابات 2024 این کشور تحریم کرد.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در بیانیه ای ادعا کرد: «این بازیگران به‌عنوان وابستگان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جی‌آی‌یو قصد داشتند تنش‌های سیاسی-اجتماعی را در آمریکا دامن بزنند و در طول انتخابات ۲۰۲۴، بر مردم آمریکا تأثیر بگذارند. اقدامات امروز مبتنی بر تحریم‌هایی است که قبلاً بر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جی آر یو و سازمان‌های متعدد زیرمجموعه و وابسته های آن‌ها اعمال شده بود.»

بردلی اسمیت معاون سرپرست وزارت خزانه داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی ادعا کرد: «دولت های ایران و روسیه رویه ها و نهادهای انتخاباتی ما را هدف قرار داده اند و به دنبال ایجاد تفرقه در مردم آمریکا از طریق کارزارهای هدفمند انتشار اطلاعات نادرست هستند.  آمریکا در برابر دشمنانی که دموکراسی ما را تضعیف می کنند هوشیار باقی خواهد ماند.»

وزارت خزانه داری آمریکا در بخشی از بیانیه خود با عنوان «نفوذ مخرب تهران و فعالیت های مداخله جویانه در انتخابات (۲۰۲۴ آمریکا) آورده است: « در تابستان ۲۰۲۴، دولت ایالات متحده  آمریکا اعلام کرد که دولت ایران به دنبال ایجاد اختلاف و تضعیف اعتماد به نهادهای دموکراتیک آمریکا، با استفاده از مهندسی اجتماعی و سایر تلاش‌ها برای نفوذ به افرادی است که دسترسی مستقیم به مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری دارند.»

این نهاد آمریکایی اداماه داد: « چنین فعالیت هایی، از جمله دزدی و افشای اطلاعات خصوصی، برای تأثیرگذاری بر روند انتخابات آمریکا است.  پیش از این  اوفک یک ایرانی و عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که چندین حساب از مقامات و مشاوران ستاد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ را به خطر انداخته بودند، تحریم کرد.  اوفک همچنین پنج کارمند شرکت امنیت سایبری ایران به نام امنت پاسارگاد (Emennet Pasargad)، که قبلاً به عنوان شرکت نت پیگرد سماوات شناخته می‌شد، به دلیل تلاش برای نفوذ به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تحریم کرد.»

پیش از این، «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره تاثیر تحریم های دولت بایدن در ۴ سال گذشته علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شد:«به دلیل ادامه تحریم‌های این دولت، حکومت ایران تنها بخشی کوچک از قیمت بازار را برای نفتی که می‌تواند بفروشد، دریافت می‌کند. »

این مقام وزارت خارجه دولت بایدن همچنین ادعا کرد: « ایران در نتیجه این تحریم‌ها نتوانسته است درآمدهای پیش‌بینی‌شده در بودجه خود را محقق کند و ارزش ریال ایران در پایین‌ترین سطح خود در برابر دلار آمریکا قرار گرفته است.»

پاتل همچنین مدعی شد: «تحریم‌ها، تعیین و اعمال دقیق آنها، ایجاد موانع در شبکه‌های انتقال مالی، دسترسی ایران به منابع مالی، کالاها، خدمات و فناوری را مختل کرده و توانایی این کشور را برای ادامه اقدامات بی‌ثبات‌کننده در منطقه کاهش داده است.»

این معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که دولت بایدن در روزهای پایانی عمر خود به سر می برد، ادامه داد: «ما در تلاش‌های خود برای افشا و قطع توانایی درآمدزایی ایران ثابت‌قدم خواهیم ماند و این موضوع همچنان یک اولویت برای ایالات متحده، متحدان و شرکای ما و همچنین گروه هفت است.»

متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این، اعلام کرده بود: « ما (ایالات متحده آمریکا) از آغاز این دولت بیش از ۶۰۰ تحریم علیه ایرانی و نهادهای ایرانی وضع کرده ایم.برخی از این تحریمها برای حمایت از تروریسم و سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده هستند، اما تعدادی از آنها برای سرکوب مردم ایران هستند.»

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی ادعا کرده است که ترامپ قصد دارد در دور دوم ریاست جمهوری خود، کارزار موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران را با هدف محدود کردن صادرات نفت و نفوذ آن در خاورمیانه تشدید کند.

سیاست‌های دور اول دولت ترامپ علیه ایران شامل خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود.

یکی از مقامات سابق کاخ سفید در گفتگو با وال استریت ژورنال به رغم عدم موفقیت واشنگتن در پیشبرد سیاست فشار حداکثری مدعی شد: «من فکر می‌کنم که ما شاهد بازگشت تحریم‌ها خواهیم بود و دولت ترامپ سعی خواهد کرد که خیلی بیشتر چه از نظر دیپلماتیک و چه از لحاظ مالی، ایران را منزوی کند. ایران قطعاً در حال حاضر در موضع ضعف قرار دارد و اکنون فرصتی برای بهره برداری از این ضعف است.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران نیز ۲۲ آبان ۱۴۰۳ اعلام کرد: نسخه اول سیاست «فشار حداکثری» لاجرم با «مقاومت حداکثری» مواجه شد و نهایتاً به «شکست حداکثری» برای آمریکا منجر گردید. مدرک می‌خواهید؟ به عنوان فقط یک مثال کافی است وضعیت برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران را قبل و بعد از به اصطلاح سیاست «فشار حداکثری» مقایسه کنید.

عراقچی تصریح کرد: تلاش برای اِعمال «نسخه دوم فشار حداکثری» تنها به «نسخه دوم شکست حداکثری» منجر خواهد شد. ایده بهتر آن است که «عقلانیت حداکثری» را امتحان کنید - به نفع همه است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
معافیت 5 دهک‌ درآمدی اول و بیماران خاص و صعب‌العلاج از پرداخت حق بیمه
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 6 مرداد 1405
قیمت سکه و طلا امروز 6 مرداد 1405 +جدول کامل قیمتها
خبر خوش برای زائران اربعین در شلمچه
مهاجرانی: بنزین سهمیه‌ای گران نمی‌شود؛ ناترازی انرژی را نمی‌توان پنهان کرد
درخواست تاثیرگذار دختر اکبر عبدی برای حمایت از بیماران پروانه‌ای
مشخص شدن رقبای تیم ملی والیبال زنان ایران در قهرمانی آسیا 2026
تلاش جدید حماس در قاهره برای دستیابی به توافق مرحله دوم آتش‌بس
پاسخ دولت به پرونده تراستی‌ها؛ تحریم مقصر شد، ضعف نظارت بی‌پاسخ ماند
نورنما | دلتنگ هنرمندی هستیم که با هر نقش، لبخند را به خانه ها می آورد
صندلی؛ چالش مسافران در هواپیماهای بوئینگ
آغاز فروش مرحله‌ای بلیت پروازهای اربعین برای مدیریت تقاضای مسافران
همتی:مشکلی برای تأمین ارز نداریم
ماجرای غرق شدگی و مرگ ایلیا در ساحل انبارسر چه بود؟
سرقت یا تخریب؟ راز ناپدید شدن تندیس پدر بوکس ایران
ترفند تکنسین کولر برای سرقت‌های تابستانی
عملیات هماهنگ محیط‌بانان و پاسداران در مقابله باشکارچیان غیرمجاز
نوراینفو | اثرات کوتاه مدت و بلند مدت الکل بر بدن
چراغ جشنواره تئاتر کودک و نوجوان با دبیری مرضیه برومند روشن می‌شود
جدیدترین قیمت آپارتمان در شرق تهران چقدر است؟ + جدول
فنلاند حریم هوایی نزدیک مرز روسیه را بست
افشای شرط آمریکا برای پذیرش نتانیاهو در کاخ سفید
استقرار اژدهاهای قدرتمند چینی در نزدیکی مرز با هند
گرمای شدید کرمانشاه را تعطیل کرد
اطلاعیه فوری فرمانداری امیدیه درباره صدای انفجارهای امروز
مهران در آستانه تکمیل ظرفیت پارکینگ‌ها
جنجال دخالت ترامپ در فیفا پای اینفانتینو را به کنگره باز کرد
امتحانات نهایی 1405 در سایه جنگ؛ رقابت برابر یا شرایط نابرابر؟
آیت‌الله جوادی آملی: ملت ایران به هیچ مهاجمی امان نمی‌دهند
گفتگوی تلفنی پوتین و پاشینیان درباره روابط دوجانبه
تعطیلی زودهنگام ادارات کردستان برای مهار گرما و بحران برق
گزارش 6 انفجار در عربستان
پایان انتظار طولانی برای کارت سوخت
نزدیکی اروپا به نقطه بسیار خطرناک
آغاز پرداخت تسهیلات جدید به بازنشستگان نیروهای مسلح/افزایش سقف وام‌های قرض‌الحسنه و مرابحه
مذاکره بر سر ثبات منطقه و رفع ناامنی
گروه‌های حساس جامعه، در معرض وضعیت ناسالم
رکورد جهانی اربعین
قیمت گوشت قرمز امروز 6 مرداد + جدول قیمت ها
ساعت و محل برگزاری قرعه کشی لیگ برتر بیست و ششم اعلام شد
هشدار سازمان بازرسی پس از معطلی 9 ساعته پرواز نجف
عرضه یک‌چهارم نفت جهان در تعلیق
رقم درخواستی رامین رضاییان از استقلال لو رفت+ مبلغ پیشنهادی
چرا آمریکا جلسهٔ شورای امنیت سازمان ملل را ترک کرد؟
ادعای جنجالی درباره رونالدو
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 6 مرداد 1405
غربالگری 3 سرطان شایع با الگوی جدید در کشور آغاز شد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 6 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
نذر11 تن هندوانه کشاورزان میانه در موکب‌های اربعین
صادرات قند آزاد شد