×
بین الملل
شناسه خبر : 206403
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 17:02
تبدیل کشورهای اسلامی به قطب مهم جهان با وحدت

سید محسن حکیم*

تبدیل کشورهای اسلامی به قطب مهم جهان با وحدت

روز اول رجب هر سال ، روز شهادت شهید بزرگوار سید محمد باقرحکیم (رض) روز شهید عراقی نامگذاری شده است. در طول سالیان عمرش شهید حکیم همواره در راستای مبارزه با ظلم و دیکتاتوری و استبداد عمل کرد و مجموعه‌ای از آرمان‌ها و ایستارهایی که ویژگی و شاخصه خط مشی ایشان بود.

نورنیوز-گروه بین‌الملل: مجموعه‌ای از آرمان‌ها و ایستارهایی که ویژگی و شاخصه خط مشی ایشان بود در سالگرد شهادت گران‌سنگ سید محمد باقرحکیم (رض) در ذیل به اختصار بیان می شود :  

1-توکل بر خداوند تبارک و تعالی و اعتقاد به سنت الهی در تحقق اهداف آرمانی : همواره شهید حکیم و درسخت ترین شرایط عمر شریف خویش در راستای تحقق اهداف الهی و وعده پیروزی حق تعالی گام برداشت و هیچگاه از یاری و نصرت الهی ناامید نشد، علیرغم اینکه سختی‌ها و فشارهای بسیاری نسبت به ادامه دادن این راه سخت و بغرنج بر او عارض گردید و بحمدالله این وعده در روز سرنگونی رژیم منحوس بعثی عراق در نهم آوریل سال 2003 محقق گردید.

2-اعتماد بر ملت عراق و دوری از وعده‌های خارجی: از مبانی دیگری که  در زندگی شهید حکیم به وضوح قابل مشاهده است، اعتماد کامل بر اراده مردم عراق و دوری از ابتکارعمل‌های خارجی بود وهمین اعتماد به مردم  و تلاش  در راستای رشد و تعالی آنان و تبلور حس مقاومت در برابر ظلم و استبداد باعث شد تا مقاومت مردمی عراق همواره قوی و مستحکم باقی بماند و باعث سرنگونی رژیم بعث عراق شود و طرح‌های خارجی در ترسیم آینده عراق براساس طرح‌های آنان ناکام گردد.

3-فعالیت‌های گسترده و تلاش‌های فراوان: شهید حکیم هیچ وقت از کار و تلاش و مجاهدت خسته نشد و در مراحل مختلف مبارزاتی خود در راستای تحقق اهداف آرمانی ملت عراق تلاش کرد. این مجاهدت‌ها و تلاش‌های شبانه‌روزی و بی وقفه، یکی از مهمترین شاخص‌های موفقیت و تحقق هدف ایشان در سرنگونی رژیم بعث عراق  بود.

4-اعتقاد راسخ به  مرجعیت دینی و فقهای عالیقدر جهان اسلام: شهید حکیم علیرغم اینکه خود از فقهای صاحب نظر و فرهیخته سیاسی و دینی بود اما همواره خود را سرباز مرجعیت و فقاهت می دانست و در راستای تحقق منویات آن گام برمی داشت.

5-خودسازی و اهتمام به ساخت معنوی پیروان: یکی از خصوصیات خاص شهید حکیم تعبد وتهجد ویژه ایشان و اهتمام خاص به پرورش کادر اسلامی معتقد و ملتزم به مبانی اخلاقی و شرعی بود و به طور روزانه در راستای  تحقق این معنی در کنار فعالیت‌های فراوان سیاسی و اجتماعی خود تلاش می کرد و امروزه ساختارهای مهم سیاسی و دینی و فرهنگی و اجتماعی که نشات گرفته از مکتب فکری ایشان است، منشا اثر مثبت در کشورعراق و جهان اسلام می‌باشند.

6-تلاش‌های علمی و فکری مستمر: شهید حکیم در کنار اهتمام ویژه به مبارزه با رژیم  بعث عراق، همواره در راستای رشد و تعالی فکری و علمی تلاش می‌کرد. درس‌های علوم قرآن ایشان در دانشگاه امام صادق (ع) و دانشگاه تقریب و محافل علمی و مقالات فکری وزین ایشان، زبانزد خاص وعام است.

7-تواضع  و فروتنی  و مردم داری: شهید حکیم در زندگی همواره متواضع بود. ایشان با همه مردم ارتباط مستقیم پیدا می‌کرد و به درد و رنج آنها رسیدگی می‌نمود. همانگونه که با سرکشی و بازدید از اردوگاه‌ها و شهرهایی که عراقیان در آنها مقیم بودند، نسبت به رفع مشکلات آنان اهتمام ویژه داشت.

8-اهتمام  ویژه نسبت به جوانان: همواره  شهید حکیم در راستای اهتمام به جوانان عمل می‌کرد. اکثر قریب به اتفاق کادررهبری و همراهان ایشان از جوانان بودند  که در راستای تربیت و آموزش علمی و دینی و فکری آنان تلاش وافری داشت. امروزه بسیاری از رهبران به نام عراق از شاگردان و نزدیکان ایشان بودند که این یکی از ثمره‌ها و بازخوردهای این امر است.

9-اهتمام ویژه به امورعامه مسلمانان به‌ویژه مساله مهم فلسطین: شهید حکیم همواره نسبت به امورعامه مسلمانان چه در فلسطین، لبنان، کشمیر، یمن، افغانستان، آفریقا و شرق آسیا اهتمام ویژه‌ای داشت و مشکلات آنان را به جد پیگیری می‌کرد. نظر به اینکه ایشان در دستگاه مرجعیت عالی مرحوم آیت الله العظمی سید محسن حکیم (رض) نقش اساسی داشتند لذا با حفظ ارتباطات سابق نسبت به اهتمام و رسیدگی به شئونات آنان، تلاش وافر داشت. همچنین نسبت به موضوع فلسطین که موضوع  اول جهان اسلام بوده وهست نیز همواره درهمه سطوح و زمینه‌ها اهتمام خاصی داشتند.

10-مبنای ایشان در حکمرانی سیاسی مبتنی بر سه رکن مهم و اساسی بود: الف- دولت عراق باید نماینده  تمامی اقشار ملت عراق باشد. ب- دولت عراق باید منتخب مردم عراق باشد. ج- اسلام به‌عنوان محور فعالیت مردم عراق باید مورد احترام تمام اقشار عراق قرارگیرد. با این دیدگاه مبانی ایشان درراستای همزیستی مسالمت‌آمیز با سایر هسته‌های تشکیل‌دهنده بافت اجتماعی و سیاسی و فرهنگی شکل گرفت که  نمونه‌ای از آن را در ساخت حکومتی فعلی عراق مشاهده می کنیم.

11-ارتباط با سایر کشورها: نسبت به ارتباط با سایر کشورها، نظر ایشان این بود که باید به هر شکل از دخالت خارجی در کشورعراق و سایر کشورهای اسلامی جلوگیری شود و رابطه بین کشورهای  اسلامی و خارجی در راستای منافع ملی و اسلامی تعریف گردد. همانگونه که ایشان اهتمام خاصی نسبت به ارتباط با کشورهای اسلامی داشتند و معتقد بودند که  توان و پتانسیل کشورهای اسلامی درصورت اتحاد وهمبستگی می‌تواند آنان را به قطب مهمی در جهان مبدل کند. ایشان در این راستا اهتمام خاصی به وحدت اسلامی  داشتند و رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب بین مذاهب اسلامی بودند.

هم‌اکنون اگر شهید حکیم (رض) در بین ما نیست اما روح و فکر و اندیشه و خط مشی ایشان چراغ راه ماست و امیدواریم که افکار و دیدگاه‌های تقریبی ایشان در جهان اسلام محور ارتباطات و تعریف منافع مشترک و وحدت بخش بین مسلمانان باشد.   

*مرجع تقلید شیعه


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
جهش علمی در ذخیره‌سازی اعضا؛ امیدی برای کاهش صف‌های طولانی پیوند عضو
نوراینفو| 11 راهکاری که قدرت نه گفتن را در شما تقویت می‌کند
تولید 7 هزار تن محصولات گلخانه‌ای؛ جهش کشاورزی نوین در ارومیه
ثبت رسمی سندرم استفراغ ناشی از ماری‌جوانا در فهرست بیماری‌ سازمان جهانی بهداشت
فرصت‌های فراموش‌شده حکمرانی آب؛ راه نجات کلان‌شهرها از بحران آب
حمله توپخانه‌ای ارتش اسرائیل به جنوب سوریه
بازتاب گسترده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
جنایت جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری
سنایی‌راد: دشمن در محاسبات خود نقش ویژه رهبری را در نظر نگرفته بود
انهدام باند قاچاق سوخت در شهرستان نور
پرسپولیس از استقلال به کنفدراسیون فوتبال آسیا شکایت کرد
هشدار شدید روسیه درباره استقرار موشک‌های ژاپنی در نزدیکی تایوان
توافق تازه صنعت کشاورزی ایران و روسیه در مسکو
وزیر دفاع: تهدیدها را رصد می‌کنیم و آماده پاسخگویی هستیم +فیلم
مدارس کدام استان شنبه و یکشنبه غیر حضوری می‌شود؟
الجولانی: بحث نظام فدرالی در سوریه ناشی از جهل سیاسی باعث تضعیف وحدت ملی می‌شود
مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن جان سه قربانی را در تربت گرفت
شکست تیم ملی هندبال زنان ایران در گام نخست قهرمانی جهان
یونیفل: اسرائیل بیش از 10 هزار بار آتش‌بس لبنان را نقض کرده است
گسترش ویروس آنفولانزا با سرعت بالا
معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهوری: پزشکیان خود را نماینده همه ملت ایران می‌داند
زمین‌لرزه 3.7 ریشتری حوالی حسینیه خوزستان را لرزاند
لغو مجوز 6 شرکت بزرگ هواپیمایی توسط ونزوئلا
نورنما | نماد قدرت امپراطوری روم
پرونده معوقات سایپا همچنان باز است؛ موج نارضایتی مشتریان سایپا +فیلم
روس‌اتم در حال آماده‌سازی یادداشت تفاهم با ایران درباره نیروگاه‌های هسته‌ای کوچک است
وزیر جنگ سابق اسرائیل: قانون معافیت سربازی، سیلی بر صورت نظامیان است
افشاگری اکسیوس درباره نشست محرمانه کاخ سفید؛ مذاکرات جدید صلح در اوکراین
سردار رادان: هدف دشمن در جنگ 12روزه ایجاد اغتشاش بود که به آن نرسید
محکومیت رژیم صهیونیستی در کرانه باختری توسط 4 کشور اروپایی
گزارش تصویری| سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب خطاب به مردم ایران
دستور روبیو برای محدود کردن مهاجرت مسلمانان به آمریکا
‌رهبر معظم انقلاب: در جنگ 12 روزه برنامه‌ریزی 20 ساله دشمن شکست خورد
قائم‌پناه: قیمت بنزین ابتدا از خودروهای دولتی افزایش می‌یابد
الیاس حضرتی درگذشت ناصر مسعودی را تسلیت گفت
چین، روسیه، ایران و کره‌شمالی در حال گسترش همکاری‌های راهبردی هستند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: 300 طرح فرهنگی نیمه تمام در کشور وجود دارد
درخشش ایرانی‌ها در جام فجر؛ قهرمانی دو وزنه‌بردار در روز نخست رقابت‌ها
تاکید ایران و ترکیه بر افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور همسایه
عراقچی:ما هیچ‌گاه صحنه دیپلماسی را خالی نکردیم ولی مذاکره قواعد خود را دارد
ابلاغ امیدنامه و اساسنامه فعالیت صندوق‌های ارزی در هفته آینده
گروسی نامزد دبیرکلی سازمان ملل شد
پیروزی قاطع ایران برابر عراق در آغاز انتخابی جام جهانی 2027
نورنما | 7 آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و سالروز عملیات مروارید گرامی‌باد
معاون وزیر بهداشت: وضعیت آلودگی هوا دیگر نیاز به اندازه‌گیری و محاسبه ندارد
شمار شهدای جنگ علیه غزه به 69799 نفر رسید
جدیدترین جزئیات از تیراندازی در نزدیکی کاخ سفید
لاریجانی: توسعه برنامه هسته‌ای مسالمت آمیز خود را به صورت جدی ادامه خواهیم داد
ترکیه: پیش از بحث درباره اعزام نیرو، باید آتش‌بس بین روسیه و اوکراین برقرار شود
ناکامی تلخ ستارگان پاس ساری در رویارویی با خیبر خرم‌آباد در لیگ برتر کشتی
X
آگهی تبلیغاتی