×
سیاسی
شناسه خبر : 206387
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 15:31
پزشکیان: دولت حتما جلوی قاچاق سوخت را خواهد گرفت

در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز:

پزشکیان: دولت حتما جلوی قاچاق سوخت را خواهد گرفت

برای من به عنوان یک شهروند به هیچ وجه قابل قبول نیست که بگویند از چرخه‌ای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود از این رو دولت حتما جلوی آن را خواهد گرفت

نورنیوز-گروه سیاسی: رئیس جمهور با اشاره به آمار قاچاق روزانه سوخت گفت: هر چه با خودم کلنجار می‌روم می‌بینم که برای چنین هدر رفت منابعی، پاسخی برای مردم ندارم؛ جلوگیری از قاچاق سوخت و این شکل هدر رفت ثروت کشور، دستور صریح رهبر معظم انقلاب اسلامی و آزمون ولایت‌مداری یک‌یک ما مسئولان است.

دکتر مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز سه‌شنبه در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، با بیان اینکه روال موجود که باعث وقوع قاچاق روزانه چند 10 میلیون لیتر سوخت شده، یک فاجعه و گواه ناکارآمدی است، اظهار داشت: برای بنده نه حتی به عنوان رئیس جمهور، بلکه به عنوان یک شهروندی ایرانی نیز به هیچ وجه قابل قبول نیست که بگویند از چرخه‌ای که تولید و توزیع آن در دست خود ماست، روزانه بین 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود!

رئیس جمهور برنامه‌ریزی‌های بلندمدت برای حل این مشکل را نیز ناکارآمد توصیف کرد و با تاکید بر اینکه باید ظرف کوتاهی راهکارهای عملیاتی موثر برای رفع این معضل طراحی کنیم، افزود: وقتی چنین حجمی از سوخت قاچاق می‌شود و نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم، آیا مردم از ما می‌پذیرند که برای مدیریت مصرف انرژی، گاز و برق صنایع را قطع کنیم!

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه راهکار موثر رفع این مشکل این نیست که سراغ کسانی برویم که به هر دلیل، در حلقه پایانی در شکل‌گیری این معضل درگیر هستند و با تهدید معاش آنها، مشکل دیگری ایجاد کنیم، تصریح کرد: باید سرچشمه‌های ایجاد این وضعیت را اصلاح کنیم؛ به رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ماموریت می‌دهم که در یک بازه زمانی یک ماهه با برگزاری جلسات منظم و فشرده، موضوع را به تناسب بخش‌های درگیر تقسیم، به شکل مجزا بررسی کارشناسانه کرده، منشا و ریشه‌های مشکل در هر بخش را شناسایی و برای آنها با کمک کارشناسان راهکارهای اجرایی طراحی کنند.

رئیس جمهور اضافه کرد: از همه ظرفیت‌های کارشناسی از جمله دانشگاهیان و دانشجویان نیز در این مسیر کمک بگیرید، چرا که ذهن آنها به دلیل عدم درگیری در منافع و مضار این وضعیت بهتر می‌تواند مسائل را بررسی و راهکار ارائه دهد.

رئیس جمهور با بیان اینکه به جای تکرار این موضوع از پشت تریبون باید به دنبال رفع ریشه‌ای آن باشیم، خاطرنشان کرد: هر دستگاهی در حوزه مسئولیت خود در زمینه جلوگیری از اتلاف منابع و ثروت‌های کشور یک گام به جلو بردارد؛ به عنوان مثال، با جدیت برای شناسایی واحدها، خودروها، تجهیزات و هر بخش و دستگاهی که سهمیه سوخت دارد، اما یا فعال نیست، یا نتیجه فعالیت‌ها و تولیدات آن به نسبت میزان سوخت یارانه‌ای دریافتی به صرفه نیست و یا به میزان مقرر فعالیت ندارد، اقدام کنید.

دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه با اطمینان می‌گویم که قطعا جلوی این شکل اتلاف و قاچاق ثروت‌های کشور را خواهیم گرفت، اظهار داشت: حتما باید از روش‌های علمی تجربه شده برای مدیریت بهینه و صحیح سوخت بهره بگیریم. نیت بنده اصلاح و سامان بخشیدن به وضعیت اداره کشور است و در این مسیر اصلا برایم مهم نیست که مثلا در دور بعدی انتخابات رای بیاورم یا نه! به امید خدا و با پشتیبانی و همراهی مردم، حتما قوانین ناکارآمد و غیرقابل اجرا را اصلاح و مشکلات را رفع خواهیم کرد.

در این جلسه گزارش مفصلی از نحوه، مسیرها، میزان و ریشه‌های قاچاق روزانه بین 20 تا 30 میلیون لیتر سوخت از کشور ارائه شد و دستگاه‌های مرتبط نظرات و راهکارهای پیشنهادی خود برای مقابله با آن را مطرح کردند.

همچنین در پایان این جلسه که صد و سی و ششمین جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود، مصوب شد که بر مبنای تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، هرگونه خرید، فروش، حمل و نقل و نگهداری «پوشاک» و «آرد» خارج از ضوابط تعیینی دولت تخلف محسوب می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
عوامل خطر و راهکارهای پیشگیری از سرطان روده بزرگ
شنیدن صدای دوپامین در مغز زنده
پیش‌بینی آینده شبکه‌های اجتماعی در 2026
تداخل وارفارین با آنتی‌بیوتیک‌ها؛ خطری جدی برای سالمندان
کشف کلید مولکولی آلزایمر؛ امید تازه برای محافظت از حافظه
مازندران رتبه برتر کاهش تصادفات جاده‌ای کشور را کسب کرد
وزارت دفاع ایران اقدام اتحادیه اروپا علیه سپاه را محکوم کرد
از جنگ استقبال نمی‌کنیم اما مذاکرات متوازن را می‌پذیریم
لغو وضعیت اقامت ونزوئلایی‌ها توسط دولت ترامپ غیرقانونی است
صعود اندونزی، عراق، ویتنام و تایلند به مرحله حذفی فوتسال آسیا
اقدام اروپا خللی در مأموریت‌های سپاه ایجاد نمی‌کند
بازسازی سرمایه اجتماعی و تقویت تاب‌آوری، اولویت فوری کشور است
گوترش: توافق بر سر پرونده هسته‌ای ایران مهم است
ترامپ با جانشین «مادورو» گفت و گو کرد
واکنش رئیس مجلس به اقدام سیاسی اروپا
بسته حمایتی مجلس از سپاه در برابر اقدام اتحادیه اروپا
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت شدید مصوبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا
غیبت احتمالی دانشجویان در امتحانات موجه می شود
سرانه مصرف آب در کشور 12.7 مترمکعب است
مقام حزب‌الله: هر تحرک نظامی آمریکا علیه ایران منطقه را به انفجار می‌کشاند
وزیر جنگ آمریکا: ایران نباید به‌سمت توانمندی هسته‌ای حرکت کند
همه به‌ویژه آمریکا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند
سخنگوی ارتش: اگر دشمن حماقت کند «بلادرنگ» پاسخ خواهیم داد
رایزنی کشورهای اروپایی برای ایجاد چتر هسته‌ای مشترک
لاوروف : تضمین‌های واشنگتن-کی‌یف، صلح پایدار در اوکراین را تضمین نمی‌کند
تراکتور بدون مجوز رسمی در دیدار جام حذفی حاضر نشد
کولاک برف در آزاد راه تهران - شمال ؛ از سفر غیر ضرور پرهیز کنید
روابط بغداد و واشنگتن باید بر اصل عدم مداخله استوار باشد
منطقه به جنگ تازه نیاز ندارد
ترامپ: پوتین با توقف یک هفته‌ای بمباران اوکراین موافقت کرد
روسیه آماده میانجیگری میان ایران و آمریکا است
نجات کشتی باری ایرانی «کاسپین شیوا» در نزدیکی بندر داغستان روسیه
اکثریت آلمانی‌ها خواستار بازگرداندن ذخایر طلای کشور از آمریکا شدند
هتک حرمت حرم سبزقبا چهره واقعی دشمنان ایران را آشکار کرد
حمایت مقاومت اسلامی بحرین از رهبر انقلاب و هشدار به آمریکا
امید عالیشاه در آستانه بازگشت به میادین
ریاست جمهوری عراق: مداخلات خارجی در امور سیاسی کشور قابل قبول نیست
هزینه تسلیم از جنگ کمتر نیست؛ تهران آماده است
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد