×
اقتصادی
شناسه خبر : 206307
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 09:52
جزئیات جلسه شورای عالی مسکن/ دستور پزشکیان برای تأمین مالی طرح‌های مسکن

جزئیات جلسه شورای عالی مسکن/ دستور پزشکیان برای تأمین مالی طرح‌های مسکن

معاون وزیر راه گفت: به‌دستور رییس‌جمهور مقرر شد خانم صادق وزیر راه، آقای همتی وزیر اقتصاد و فرزین رییس‌کل بانک مرکزی با هم‌افزایی نسبت به تسریع در تأمین مالی پروژه‌های در حال اجرا و در تعهد دولت اقدام کنند و نتیجه اقدامات حداکثر ظرف یک ماه منعکس شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حبیب‌اله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام برگزاری نوزدهمین جلسه شورای عالی مسکن در روز دوشنبه 10 دی 1403 که نخستین نشست این شورا در دولت چهاردهم است، به تشریح مهمترین تصمیمات اخذ شده در این خصوص پرداخت.

معاون مسکن و ساختمان با بیان اینکه نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم دیروز 10 دی‌ماه به ریاست رییس‌جمهوری و دبیری وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: در ماه‌های گذشته چندین جلسه تخصصی ذیل شورای عالی مسکن با هدف ایجاد هم افزایی و همگرایی برای تصویب مصوباتی که ضمانت اجرایی از سوی دستگاه‌های متولی داشته باشند برگزار و نهایتا به برگزاری نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم منتج شد.

به گفته طاهرخانی در ابتدا گزارشی از سوی وزارت راه و شهرسازی با تحلیل وضع موجود مسکن کشور، آخرین اقدامات انجام شده و بررسی وضعیت تعهدات باقیمانده در بخش مسکن ارایه شد. همچنین بانک مرکزی گزارشی از عملکرد شبکه بانکی از ابتدای طرح تا امروز در خصوص تامین و پرداخت تسهیلات بانکی به طرح نهضت ملی مسکن ارایه داد. در پایان نیز مصوبات پیشنهادی ارایه و مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

طاهرخانی تاکید کرد: مقرر شد تا 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه  داد: به دستور رییس‌جمهور مقرر شد، خانم صادق در وزارت راه و شهرسازی، آقای همتی در وزارت اقتصاد و امور دارایی و محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی با هم‌افزایی نسبت به تسریع در تامین مالی پروژه‌های در حال اجرا و در تعهد دولت اقدام کنند و نتیجه اقدامات حداکثر ظرف یک ماه منعکس شود.

* لزوم تامین 200 همت توسط بانک مرکزی

طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین شب گذشته با حضور در گفتگوی ویژه خبری جزئیات اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم را تشریح کرد که با تاکید رئیس جمهور بر سرعت بخشی به تامین مالی نهضت ملی مسکن همراه بود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در ابتدا با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم که روز دوشنبه دهم دی ماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و سایر اعضای شورای عالی مسکن مسکن برگزار شد، گفت: در جلسه شورای عالی مسکن امروز گزارشی توسط وزیر راه و شهرسازی ارائه و سپس پیشنهادات مطرح شد که مهم‌ترین پیشنهاد ما تشکیل 5 کمیته ذیل شورای عالی مسکن بود.

وی با اشاره به دو مشکل حال حاضر نهضت ملی مسکن ( مشکل زمین و تعمیر مالی) گفت: متاسفانه تاکنون 17 بانک کشور هیچ تسهیلاتی در خصوص نهضت ملی مسکن پرداخت نکردند.

علت تاخیر در برگزاری شورای عالی مسکن چه بود؟

طاهرخوانی در خصوص تاخیر 5 ماهه تشکیل اولین جلسه شورای عالی مسکن گفت: اولا دولت می‌بایست تحلیل دقیقی از بازار مسکن و تعهدات داده شده به مردم با تدقیق اطلاعات می‌داشت، ثانیاً مصوبات 18 جلسه گذشته در دولت سیزدهم باید آسیب شناسی می شد تا مصوبات به مرحله اجرا رسیده و اختلافات بین دستگاهی نیز حل و فصل شود. در این خصوص شهید رئیسی مباحث مربوط به کارشناسی و مدیریتی پروژه‌ها را اکیداً سفارش کرده بود. ثالثاً برای رسیدن به جلسه مهم شورای عالی مسکن که زمان آن تنها یک ساعت و نیم است، وزارت راه و شهرسازی با تشکیل یک تیم فنی 6 پیش جلسه شورای عالی را برگزار کرده تا به جلسه‌ای پخته‌تر با کمترین اختلاف نظر برسد.

طاهرخانی تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیده بودیم که شورای عالی مسکن بدون داشتن کمیته‌های تخصصی لنگ لنگان به پیش می‌رود و می‌بایست مباحث کارشناسی قبل از جلسه اصلی در پیش جلسات بررسی و تدقیق شود.

تشکیل 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن 

این مقام مسئول ادامه داد: مقرر شد تا 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

وی گفت: برنامه‌های حمایتی متوجه کم درآمدها خواهد بود، ما با وزارت رفاه و کار اجتماعی توافق کرده‌ایم و دهک‌بندی 10 میلیون خانوار در اختیار ما قرار گرفته است تا به صورت ویژه و اکید برای برنامه‌ریزی مسکن کم درآمدها بالاخص مستاجرین کم درآمد کار کنیم.

تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن 

وی همچنین از تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن خبر داد و گفت: این کارگروه مورد تاکید ویژه دکتر پزشکیان بوده است تا ظرفیت بزرگ زمین‌های موجود در بافت شهری نیز در نهضت ملی مسکن استفاده شود. علاوه بر آن با تامین تسهیلات 200 هزار واحدی و وام 5 درصد انتظار داریم شاهد تحول خوبی در بافت فرسوده روستایی باشیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با ارائه آماری در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن گفت: از ابتدای شروع نهضت ملی 6 میلیون و 300 هزار نفر در این طرح بزرگ ملی ثبت نام کردند که پس از پالایش‌ها یک میلیون و 600 هزار نفر واجد شرایط شدند، از این میزان 800 هزار نفر منجر به انعقاد قرارداد شده است.

دستور رئیس جمهور و وعده رئیس کل بانک مرکزی برای تامین مالی

طاهرخانی گفت: اما مسئله بحرانی ما در خصوص 400 هزار نفر از دل این 800 هزار نفر است که فاقد تسهیلات قرارداد بانکی هستند. ما این مسئله را در شورای عالی مسکن به رئیس جمهور گزارش دادیم و ایشان نیز دستور تامین مالی را صادر کردند و جای بسی خوشحالی است که رئیس کل بانک مرکزی نیز قول تامین تسهیلات داده‌اند و به زودی جلسه‌ای با حضور ئیس کل بانک مرکزی وزیر راه و شهرسازی و تمام بانک‌های عامل تشکیل خواهد شد، اما انتظار وزارت راه و شهرسازی این است که در بازه شش ماهه این تعداد متقاضیان 400 هزار نفری نیز به عقد قرارداد تسهیلات برسند.

پرداخت 97 هزار فقره تسهیلات بانکی در 5 ماه دولت چهاردهم

وی یادآور شد: تاکنون از ابتدای شروع نهضت ملی 950 هزار فقره تسهیلات بانکی پرداخت شده که 97 هزار فقره آن مربوط به 5 ماهه اخیر و دولت چهاردهم است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص بازنگری سیستم سامانه طرح‌های حمایتی و اتصال آن به سیستم رفاه ایرانیان گفت: ما با هدف‌گیری جامعه کم درآمد و دهک‌های پایین و اقشار متوسط حرکت خواهیم کرد و شرایط خانوارهای کم درآمد برای پیوستن به نهضت ملی مسکن دنبال خواهد شد و قطعاً تسهیلات بانکی و تامین زمین به سمت دهک‌های پایین و تامین نیازهای مسکن این قشر مهم خواهد رفت.

وی افزود: در حال حاضر تسهیلات مسکن ملی 550 میلیون تومان است و بانک مرکزی باید 200 همت تامین مالی در اختیار نهضت ملی قرار دهد و به تدریج قرارداد تسهیلات شروع شود.

طاهرخانی همچنین در پایان از بازنگری قانون فروش ساختمان و امنیت سرمایه‌گذاری تمام دهک‌های جامعه و وارد کردن سرمایه‌های خورد گفت و تاکید کرد: با هدف تولید و عرضه مسکن به سراغ تمام مدل‌های افزایش تولید مسکن و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود کشور در بخش خصوصی و دولتی پیش خواهیم رفت.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مکان‌یابی شهرک‌ها و توجه به اهداف آمایشی برنامه هفتم توسعه گفت: 14 شهر در سواحل مکران مکان‌یابی کرده‌ایم که در مراحل مختلف فرایند انجام کار هستیم.

به گزارش تسنیم،وی گفت: قطعاً وزارت راه و شهرسازی در تحقق اهداف قانون برنامه هفتم با توجه به سند آمایشی عمل خواهد کرد.


نظرات

آخرین اخبار
بسکتبال ایران در رده 28 جهان؛ حفظ جایگاه چهارم آسیا
محکومیت 26 ماهه در آمریکا برای صادرات غیرمجاز کالا به روسیه
پایان مأموریت سفیر ترکیه در تهران
تیراندازی در مدرسه‌ای در ویرجینیا
گنج 1100 ساله در حیاط خانه
اروپا چگونه از «بازی شکست‌خورده» آمریکا حمایت می‌کند؟
مصطفی طرفی سرکنسول جدید ایران در بصره شد
تهدید تازه روبیو علیه ایران
مخالفت بلژیک با مصادره دارایی‌های روسیه؛ تبعات شدیدی خواهد داشت
مجلس: انگلیس 120 سال در پی تضعیف و کنترل ایران بوده است
هشدار دبیرکل نجبا به آمریکا
تودیع وثیقه از یک ماه به چند دقیقه رسید
حزب‌الله ارتباط با هسته امنیتی در لبنان و سوریه را تکذیب کرد
استقلال 1-1 پرسپولیس/ تساوی در نصف جهان، نمایش قابل قبول سرخابی ها در دربی 107+ فیلم‌گل ها
واکنش سازمان ملل به حمله آمریکا به مراسم عروسی در سیریک ایران
خرابکاری‌های منتسب به روسیه به «هنجار جدید» در اروپا تبدیل شده است
عملیات انفجار کنترل‌شده در بوشهر
بازگشت حمید نعمت‌الله به سینما پس از 10 سال + تصویر
امتحانات جبرانی نهایی دوازدهم از 14 شهریور+ جدول زمانبندی
محمد ملاحی، هنرمند سیریکی، در حمله آمریکا زخمی شد
سناتور سندرز: باید همین حالا به جنگ غیرقانونی علیه ایران پایان دهیم
هنوز حکمی برای احسان خدادادی صادر نشده است
درخشش ایران در بازی‌های جهانی عشایر؛ 4 مدال در روز دوم
انتقال زندان‌ها به خارج از شهر در دستور کار است
مخبر: حقوق بشر غربی در میناب، لامرد و سیریک دفن شد
وزیر صمت: حفظ تولید نیازمند تقویت تاب‌آوری صنعت و رفع موانع است
میدل ایست آی: تونی بلر خواستار حذف نام «فلسطین» از کتب درسی شد
مصر و قطر خواستار ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا شدند
خیبر خرم‌آباد 2-0 فولاد خوزستان/ خیبر، فولاد را خم کرد
هلند طلاهای خود را از آمریکا و کانادا خارج کرد
اروپا به حمایت از تحریم‌های آمریکا علیه ایران پیوست
آمریکا کاردار جدید خود در بغداد را معرفی کرد
نیو ریپابلیک: جنگ با ایران آمریکا را تضعیف کرده؛ ایران قوی‌تر شده است
کارت آزمون کاردانی 1405 منتشر شد؛ جزئیات دریافت و رفع نقص
ذوب‌آهن 1-0 پیکان تهران/ موتور پیکان در فولادشهر خاموش شد
ملوان انزلی 0-1 نساجی مازندران/ شکست خانگی ملوانان
تغییر در فرماندهی ارتش اردن؛ رئیس جدید ارتش منصوب شد
نسخه رئیس جمهور برای حوزه سلامت
خرس قهوه‌ای دنا قربانی تیراندازی شد
عارف: با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در جنگ رمضان، شرایط دفاعی کشور دائماً بهبود یافت
بقائی: سیریک داستان نیست؛ آمریکا حتی حمله به غیرنظامیان را انکار نمی‌کند
قیطاسی طلایی شد؛ نخستین طلای ایران در بازی‌های جهانی عشایری
قیمت سکه جهش کرد؛ سکه طرح جدید به 226 میلیون تومان رسید
نقش آلمان در تجهیز ماشین جنگی صهیونیست‌ها
نورنما | جست و جو برای یافتن هزاران مفقود در سیل نپال
نورنما | 12 شهریور ؛سالروز شهادت سردار مبارزه با استعمار انگلیس، رئیسعلی دلواری ،گرامی باد
عراقچی بر تقویت همکاری‌های ایران و روسیه تأکید کرد
تاج پرونده هزینه اردوهای ترکیه را به حراست فدراسیون سپرد
پوتین: چین شریک اصلی روسیه در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای است
ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره باقی ماندن نیروهای آمریکایی در خلیج فارس