×
اقتصادی
شناسه خبر : 206307
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 09:52
جزئیات جلسه شورای عالی مسکن/ دستور پزشکیان برای تأمین مالی طرح‌های مسکن

جزئیات جلسه شورای عالی مسکن/ دستور پزشکیان برای تأمین مالی طرح‌های مسکن

معاون وزیر راه گفت: به‌دستور رییس‌جمهور مقرر شد خانم صادق وزیر راه، آقای همتی وزیر اقتصاد و فرزین رییس‌کل بانک مرکزی با هم‌افزایی نسبت به تسریع در تأمین مالی پروژه‌های در حال اجرا و در تعهد دولت اقدام کنند و نتیجه اقدامات حداکثر ظرف یک ماه منعکس شود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: حبیب‌اله طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن اعلام برگزاری نوزدهمین جلسه شورای عالی مسکن در روز دوشنبه 10 دی 1403 که نخستین نشست این شورا در دولت چهاردهم است، به تشریح مهمترین تصمیمات اخذ شده در این خصوص پرداخت.

معاون مسکن و ساختمان با بیان اینکه نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم دیروز 10 دی‌ماه به ریاست رییس‌جمهوری و دبیری وزیر راه و شهرسازی برگزار شد، گفت: در ماه‌های گذشته چندین جلسه تخصصی ذیل شورای عالی مسکن با هدف ایجاد هم افزایی و همگرایی برای تصویب مصوباتی که ضمانت اجرایی از سوی دستگاه‌های متولی داشته باشند برگزار و نهایتا به برگزاری نخستین جلسه شورای‌عالی مسکن در دولت چهاردهم منتج شد.

به گفته طاهرخانی در ابتدا گزارشی از سوی وزارت راه و شهرسازی با تحلیل وضع موجود مسکن کشور، آخرین اقدامات انجام شده و بررسی وضعیت تعهدات باقیمانده در بخش مسکن ارایه شد. همچنین بانک مرکزی گزارشی از عملکرد شبکه بانکی از ابتدای طرح تا امروز در خصوص تامین و پرداخت تسهیلات بانکی به طرح نهضت ملی مسکن ارایه داد. در پایان نیز مصوبات پیشنهادی ارایه و مورد بررسی و تایید قرار گرفت.

طاهرخانی تاکید کرد: مقرر شد تا 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه  داد: به دستور رییس‌جمهور مقرر شد، خانم صادق در وزارت راه و شهرسازی، آقای همتی در وزارت اقتصاد و امور دارایی و محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی با هم‌افزایی نسبت به تسریع در تامین مالی پروژه‌های در حال اجرا و در تعهد دولت اقدام کنند و نتیجه اقدامات حداکثر ظرف یک ماه منعکس شود.

* لزوم تامین 200 همت توسط بانک مرکزی

طاهرخانی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین شب گذشته با حضور در گفتگوی ویژه خبری جزئیات اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم را تشریح کرد که با تاکید رئیس جمهور بر سرعت بخشی به تامین مالی نهضت ملی مسکن همراه بود.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی در ابتدا با اشاره به برگزاری اولین جلسه شورای عالی مسکن در دولت چهاردهم که روز دوشنبه دهم دی ماه با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهوری، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی و سایر اعضای شورای عالی مسکن مسکن برگزار شد، گفت: در جلسه شورای عالی مسکن امروز گزارشی توسط وزیر راه و شهرسازی ارائه و سپس پیشنهادات مطرح شد که مهم‌ترین پیشنهاد ما تشکیل 5 کمیته ذیل شورای عالی مسکن بود.

وی با اشاره به دو مشکل حال حاضر نهضت ملی مسکن ( مشکل زمین و تعمیر مالی) گفت: متاسفانه تاکنون 17 بانک کشور هیچ تسهیلاتی در خصوص نهضت ملی مسکن پرداخت نکردند.

علت تاخیر در برگزاری شورای عالی مسکن چه بود؟

طاهرخوانی در خصوص تاخیر 5 ماهه تشکیل اولین جلسه شورای عالی مسکن گفت: اولا دولت می‌بایست تحلیل دقیقی از بازار مسکن و تعهدات داده شده به مردم با تدقیق اطلاعات می‌داشت، ثانیاً مصوبات 18 جلسه گذشته در دولت سیزدهم باید آسیب شناسی می شد تا مصوبات به مرحله اجرا رسیده و اختلافات بین دستگاهی نیز حل و فصل شود. در این خصوص شهید رئیسی مباحث مربوط به کارشناسی و مدیریتی پروژه‌ها را اکیداً سفارش کرده بود. ثالثاً برای رسیدن به جلسه مهم شورای عالی مسکن که زمان آن تنها یک ساعت و نیم است، وزارت راه و شهرسازی با تشکیل یک تیم فنی 6 پیش جلسه شورای عالی را برگزار کرده تا به جلسه‌ای پخته‌تر با کمترین اختلاف نظر برسد.

طاهرخانی تاکید کرد: ما به این نتیجه رسیده بودیم که شورای عالی مسکن بدون داشتن کمیته‌های تخصصی لنگ لنگان به پیش می‌رود و می‌بایست مباحث کارشناسی قبل از جلسه اصلی در پیش جلسات بررسی و تدقیق شود.

تشکیل 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن 

این مقام مسئول ادامه داد: مقرر شد تا 5 کارگروه ذیل شورای عالی مسکن شامل؛ کارگروه برنامه‌ریزی و تامین مسکن، کارگروه هماهنگی ساخت و تامین زیرساخت، کارگروه ساخت و تامین زیرساخت‌ها، کارگروه تامین مسکن محرومان، کارگروه نوسازی واحدهای فرسوده و کارگروه رفع موانع و تسهیل تولید و عرضه مسکن تشکیل شود.

وی گفت: برنامه‌های حمایتی متوجه کم درآمدها خواهد بود، ما با وزارت رفاه و کار اجتماعی توافق کرده‌ایم و دهک‌بندی 10 میلیون خانوار در اختیار ما قرار گرفته است تا به صورت ویژه و اکید برای برنامه‌ریزی مسکن کم درآمدها بالاخص مستاجرین کم درآمد کار کنیم.

تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن 

وی همچنین از تشکیل کارگروه بافت فرسوده ذیل شورای عالی مسکن خبر داد و گفت: این کارگروه مورد تاکید ویژه دکتر پزشکیان بوده است تا ظرفیت بزرگ زمین‌های موجود در بافت شهری نیز در نهضت ملی مسکن استفاده شود. علاوه بر آن با تامین تسهیلات 200 هزار واحدی و وام 5 درصد انتظار داریم شاهد تحول خوبی در بافت فرسوده روستایی باشیم.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با ارائه آماری در خصوص آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن گفت: از ابتدای شروع نهضت ملی 6 میلیون و 300 هزار نفر در این طرح بزرگ ملی ثبت نام کردند که پس از پالایش‌ها یک میلیون و 600 هزار نفر واجد شرایط شدند، از این میزان 800 هزار نفر منجر به انعقاد قرارداد شده است.

دستور رئیس جمهور و وعده رئیس کل بانک مرکزی برای تامین مالی

طاهرخانی گفت: اما مسئله بحرانی ما در خصوص 400 هزار نفر از دل این 800 هزار نفر است که فاقد تسهیلات قرارداد بانکی هستند. ما این مسئله را در شورای عالی مسکن به رئیس جمهور گزارش دادیم و ایشان نیز دستور تامین مالی را صادر کردند و جای بسی خوشحالی است که رئیس کل بانک مرکزی نیز قول تامین تسهیلات داده‌اند و به زودی جلسه‌ای با حضور ئیس کل بانک مرکزی وزیر راه و شهرسازی و تمام بانک‌های عامل تشکیل خواهد شد، اما انتظار وزارت راه و شهرسازی این است که در بازه شش ماهه این تعداد متقاضیان 400 هزار نفری نیز به عقد قرارداد تسهیلات برسند.

پرداخت 97 هزار فقره تسهیلات بانکی در 5 ماه دولت چهاردهم

وی یادآور شد: تاکنون از ابتدای شروع نهضت ملی 950 هزار فقره تسهیلات بانکی پرداخت شده که 97 هزار فقره آن مربوط به 5 ماهه اخیر و دولت چهاردهم است.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین در خصوص بازنگری سیستم سامانه طرح‌های حمایتی و اتصال آن به سیستم رفاه ایرانیان گفت: ما با هدف‌گیری جامعه کم درآمد و دهک‌های پایین و اقشار متوسط حرکت خواهیم کرد و شرایط خانوارهای کم درآمد برای پیوستن به نهضت ملی مسکن دنبال خواهد شد و قطعاً تسهیلات بانکی و تامین زمین به سمت دهک‌های پایین و تامین نیازهای مسکن این قشر مهم خواهد رفت.

وی افزود: در حال حاضر تسهیلات مسکن ملی 550 میلیون تومان است و بانک مرکزی باید 200 همت تامین مالی در اختیار نهضت ملی قرار دهد و به تدریج قرارداد تسهیلات شروع شود.

طاهرخانی همچنین در پایان از بازنگری قانون فروش ساختمان و امنیت سرمایه‌گذاری تمام دهک‌های جامعه و وارد کردن سرمایه‌های خورد گفت و تاکید کرد: با هدف تولید و عرضه مسکن به سراغ تمام مدل‌های افزایش تولید مسکن و استفاده از تمام ظرفیت‌های موجود کشور در بخش خصوصی و دولتی پیش خواهیم رفت.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام شده در مکان‌یابی شهرک‌ها و توجه به اهداف آمایشی برنامه هفتم توسعه گفت: 14 شهر در سواحل مکران مکان‌یابی کرده‌ایم که در مراحل مختلف فرایند انجام کار هستیم.

به گزارش تسنیم،وی گفت: قطعاً وزارت راه و شهرسازی در تحقق اهداف قانون برنامه هفتم با توجه به سند آمایشی عمل خواهد کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نوراینفو| نوشیدنی‌های گرم پاییزی
معجزه‌ای برای نجات جان نوزادان نارس
جزئیات نامه ایران به شورای امنیت درباره اعترافات اخیر ترامپ
قطار مرگ، جان 6 زن هندی را گرفت
سخنگوی سپاه : محاسبات دشمن با دفاع مقدس 12 روزه به هم ریخت
لغو هزاران پرواز همزمان با تعطیلی طولانی دولت آمریکا
پیام پزشکیان در واکنش به تصویب منشور کوروش
واکنش استقلال به اقدام هواداران و باشگاه پرسپولیس
پایان حزب نتانیاهو بر اساس یک نظرسنجی
درخواست 125 عضو دموکرات کنگره برای اجرای آتش‌بس در غزه
دستور صدراعظم آلمان برای نوسازی سریع ارتش
گزارش تصویری | رونمایی از مجسمه «زانو زنندگان برابر ایران»
داستان‌سرایی تازه یک رسانه آمریکایی علیه ایران!
شوک در پیکان؛ سعید دقیقی از سرمربیگری استعفا داد!
ریزش سازه‌ نیروگاه برق 6 نفر را محبوس کرد
حمایت جمهوری خواهان به رهبری ترامپ از حزب افراطی آلمان
اوسمار: پرسپولیس هنوز بهترینش را نشان نداده است
نورنما |شهر زیرزمینی عجیب
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و 37 مظنون از سوی دادستانی استانبول
رویترز : ترامپ جنایات جنگی اسرائیل در غزه را نادیده می‌گیرد
جزئیات درگیری مسلحانه پلیس با سارقان خطرناک در زاهدان
مربی ایتالیایی دستیار قلعه نویی شد+ سوابق
قائم‌پناه: رئیس‌جمهور صدای بی‌صدایان است
یونیسف: نیمی از پناهجویان بازگشته از پاکستان به افغانستان کودک هستند
طلسم پنج‌هفته‌ای فولاد با برد مقابل پیکان شکست
افشای جراحی‌های مشکوک بر پیکر شهدای فلسطینی
ارتش آلمان تیم‌های واکنش سریع به تهدیدات پهپادی تشکیل می دهد
منشور کوروش نخستین سند مکتوب حقوق بشر شناخته شد
جدول لیگ برتر پس از اتمام مسابقات روز دوم هفته دهم
صدای شادی بانوان در سکوهای فولاد پیچید
دستور کاتس برای تخریب همه تونل‌ های غزه
هشدار سازمان‌های بین‌المللی درباره کشتار و بحران بی‌سابقه در الفاشر
گواردیولا در آستانه ورود به تالار مشاهیر 1000 تایی‌ها!
تلف شدن دو قلاده خرس قهوه ای در کرمانشاه و مازندران
مجسمه «زانو‌زنندگان برابر ایران» در میدان انقلاب رونمایی شد
ترامپ: نسبت به رفع تحریم های ایران پذیرا هستم
بیانیه دادسرای عمومی و انقلاب خوزستان درباره حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لغو تحریم های احمد الشرع از سوی انگلیس و اتحادیه اروپا
حبس خانگی دادستان نظامی اسرائیل
قالیباف: هدف طرح «آبراهام» به زانو درآوردن کشورهای اسلامی است
حماس: پیوستن قزاقستان به توافق ابراهیم، توجیه جنایات علیه غزه است
کنایه عراقچی به اظهارات نتانیاهو
نماینده یزد، مدعی جدید قهرمانی
ترکیه به دنبال بازگرداندن اعضا مرتبط با پ‌ک‌ک از عراق
پایان‌بازی؛ پرسپولیس 3-0 استقلال خوزستان + فیلمهای گلها
وزیر خارجه عراق: می‌خواهیم با ایران و آمریکا روابط خوبی داشته باشیم
واکنش بقایی به قبول مسئولیت تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران از سوی ترامپ
چرا عقربه رشد اقتصادی در جهان از شرق و جنوب بر نمی گردد؟
هشدار نماینده لبنانی درباره تله‌های آمریکایی-اسرائیلی
معاون نخست وزیر روسیه: روابط مسکو و تهران توسعه خواهد یافت
X
آگهی تبلیغاتی