×
بین الملل
شناسه خبر : 206305
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 09:39

حسن هانی‌زاده*

الجولانی تروریست محبوب غرب

صف‌بندی مقامات کشورهای غربی وعربی برای دیدار با احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی رهبر گروهک تروریستی هیات تحریر الشام سوریه از نفاق سیاسی این کشورها و نگاه دوگانه غرب نسبت به پدیده تروریسم حکایت دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: صف‌بندی مقامات کشورهای غربی وعربی برای دیدار با احمد الشرع معروف به ابومحمد الجولانی رهبر گروهک تروریستی هیات تحریر الشام سوریه از نفاق سیاسی این کشورها و نگاه دوگانه غرب نسبت به پدیده تروریسم حکایت دارد.

الجولانی 42 ساله ابتدا در افغانستان بخشی از نیروهای زیرمجموعه القاعده بود که با سقوط رژیم بعث عراق در سال 2003 به دستور ایمن الظواهری مرد شماره دو القاعده به عراق عزیمت کرد. وی در عراق به مقابله با نیروهای آمریکا و دولت جدید عراق پرداخت اما در همان زمان دستگیر و به 5 سال زندان محکوم شد. با فرار مشکوک ابومحمد الجولانی از زندان‌های عراق، آمریکا برای دستگیری وی یک جایزه 10 میلیون دلاری تعیین کرد.

 الجولانی به دلیل داشتن اعتقادات افراط‌گرایانه، فرمان ترور اعضای برجسته طوایف علوی، شیعه و دروزی را صادر کرد به‌گونه‌ای که اعضای این طوایف ناچار به ترک خانه و کاشانه‌های خود شدند. ارتباط گسترده اما پنهانی ابومحمد الجولانی با سازمان‌های اطلاعاتی ترکیه، رژیم صهیونیستی، آمریکا و برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس از سال 2017 با اشغال بخش‌هایی از استان ادلب در شمالغرب سوریه، توسط ترکیه آغاز شد.

 آموزش نظامی و سیاسی ابومحمد الجولانی درحالی زیر نظر افسران اطلاعاتی آمریکا، ترکیه و رژیم صهیونیستی آغاز شد که هیات تحریر الشام همچنان در لیست سازمان‌های تروریستی غرب قرار داشت. کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز به درخواست آمریکا هزینه‌های تسلیحاتی و لجستیکی هیات تحریر الشام را تامین می‌کردند ضمن اینکه ترکیه در چارچوب روند توافق آستانه یک حاشیه امنی برای این مجموعه تروریستی فراهم ساخت.

سرانجام هیات تحریر الشام با سازماندهی نیروهای خود با حمله به حلب، حما، حمص و در نهایت دمشق دولت بشار اسد را سرنگون کرد و بدون مراجعه به افکار عمومی قدرت را به دست گرفت. پس از سقوط دولت مرکزی سوریه هیات تحریر الشام به کشتار اقلیت‌های مذهبی ادامه داد به‌گونه‌ای که تاکنون بیش از 4 هزار تن از شخصیت‌های بارز علوی‌ها و شیعیان ترور و صدهزار نفر دیگر از اقلیت‌های مذهبی سوریه مجبور به کوچ اجباری شده‌اند.

 اما سوالی که اذهان عمومی را در سوریه درگیر کرده این است که چگونه فردی که به دلیل ارتکاب اعمال تروریستی سال‌ها تحت تعقیب آمریکا و کشورهای اروپایی قرار داشت به چهره محبوب عربی - غربی تبدیل شده؟ رهبر هیات تحریرالشام که از وی به عنوان رهبر جدید سوریه نام برده می‌شود به دلیل کشتار مردم عراق از سوی دیوان عالی این کشور تحت تعقیب قضائی قرار دارد. ظاهرا مساله حقوق بشر، مقابله با پدیده تروریسم و آزادی‌های فردی و اجتماعی در قاموس سیاسی آمریکا و اروپا جایی ندارد.

خارج کردن هیات تحریرالشام از لیست سازمان‌های تروریستی نشان می‌دهد که تروریسمی که در خدمت اهداف غرب است مجاز و تروریسمی که منافع غرب و آمریکا را تهدید کند مردود و غیر مجاز شناخته می‌شود.

 این روزها ابومحمد الجولانی به چهره محبوب آمریکا و غرب تبدیل شده زیرا تمایل وی برای برقراری بی‌قید و شرط رابطه با رژیم صهیونیستی یکی از پیش شرط‌هایی است که آمریکا و اروپا برای به رسمیت شناختن حکومت وی تعیین کرده‌اند.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
تحول در فناوری پوشیدنی‌ها؛ کشی که گرمای بدن را به برق تبدیل می‌کند
اسطوره شیرجه آمریکا مدال‌های المپیکش را برای تأمین هزینه‌هایش حراج کرد
مصرف پروتئین حیوانی و کاهش اندک مرگ‌ومیر ناشی از سرطان
جزئیات قیمت و حافظه آیفون 17 ایر فاش شد
آزمایش سه‌دقیقه‌ای جدید، شناسایی زودهنگام آلزایمر را ممکن می‌کند
اسفنج‌های خوراکی برای لاغری؛ نوآوری تازه دانشمندان چینی
ستاره نامدار تنیس که سرطان را شکست داد
کمپین تبلیغاتی رژیم صهیونیستی با کمک گوگل
مدودف: روسیه تهدید نمی‌کند اما باید رویکردهای نظامی مرزی را بازنگری کند
صدراعظم آلمان: اروپا همچنان به کمک آمریکا وابسته است
پایان خاموشی ها با راه اندازی نیروگاه های خورشیدی
دولت با اعطای اختیارات جدید، مسیر سرمایه‌گذاری در استان‌ها را تسهیل می‌کند
مسئول آمریکایی: نتایج جلسه کابینه لبنان تا حدی مثبت بود
هشدار وزیر آمریکایی به هند درباره همکاری با روسیه و چین
پروازهای باکو -تهران فردا از سر گرفته می‌شود
فراتحلیل و فرامتن سفر رئیس جمهور محترم ایران به چین و اجلاس شانگهای
درویش: با وجود فشارها، پرسپولیس آماده ادامه رقابت‌هاست
عکس های منتخب جهان، 5 سپتامبر 2025
ولایتی: شانگهای در آینده نقش اول را در تعیین سرنوشت جهان دارد
قتل مشکوک پدر 77 ساله؛ بازداشت پسر به اتهام قتل
ایران و ازبکستان برای دومین بار در فینال کافا رودررو می‌شوند
واکنش روسیه به حمایت از قطعنامه پیشنهادی ایران در آژانس انرژی اتمی
اردن و قطر اظهارات نتانیاهو درباره کوچ اجباری فلسطینی‌ها را محکوم کردند
وزیر آموزش و پرورش: برگزاری المپیادهای مدرسه‌ای راهی برای کشف استعدادهای ورزشی است
برگزاری تمرین تاکتیکی تیم ملی زیر نظر قلعه‌نویی در ازبکستان
دومین بانک بزرگ روسیه در ایران افتتاح می شود
تلاش آمریکا برای جاسوسی از رهبر کره شمالی شکست خورد
اتمام تعمیرات اساسی سکوهای فاز یک پارس جنوبی
خلبان، پرواز قشم-تهران را به سلامت فرود آورد
انتقاد عراقچی از سکوت کرکننده غرب نسبت به توسعه هسته‌ای رژیم اسرائیل
تعطیلی دوباره راکتور هسته‌ای در فرانسه به دلیل هجوم عروس‌های دریایی
اروگوئه، کلمبیا و پاراگوئه بلیت جام جهانی را رزرو کردند
واکنش نتانیاهو به بیانیه وزارت خارجه مصر درباره کوچاندن مردم غزه
افت نرخ ارز، قیمت سکه را کاهشی کرد
رئیس پیشین صداوسیما: تا تغییر ساختار، رفع فیلترینگ امکان‌پذیر نیست
اتحادیه اروپا بر استمرار دیپلماسی با ایران تاکید کرد
سفارت روسیه: فروش دارایی‌های روسیه از سوی انگلیس غیرقانونی است
مصر خواستار آتش‌بس فوری و خروج نیروهای اسرائیلی از غزه شد
عدالت مالیاتی در دستور کار؛ حذف مالیات برای اقشار کم‌درآمد
اعتراف ترامپ به عقب‌نشینی آمریکا در برابر چین، روسیه و هند
استقبال زلنسکی از موضع پوتین درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا
فنلاند حمایت خود را از راه‌حل دو کشوری در مسئله فلسطین اعلام کرد
هفت افتخار جهانی ایران در کمتر از 2 ماه
نشست فوق‌العاده برخط سران بریکس دوشنبه برگزار می‌شود
بیانیه حماس در واکنش به دستور وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای تشدید بمباران غزه
سفر هیات 5 نفره افغانستان به ایران برای حل مشکلات هویتی افغان‌ها
نظم ترامپ؛ جهان شرکت، آمریکا مدیرعامل!
وضعیت بحرانی کیفیت هوا در 11 شهر خوزستان
بازگشت به زندگی یک محکوم به قصاص در استان هرمزگان پس از 9 سال
خلع سلاح مقاومت؛ ریسک فروپاشی موازنه منطقه‌ای
X
آگهی تبلیغاتی