×
سیاسی
شناسه خبر : 206299
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/11 ساعت 09:26

ایران دخالت در تشدید تنش دریای سرخ را تکذیب کرد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ را ادعاهای بی‌اساسی خواند و گفت: این ادعا برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

نورنیوز-گروه سیاسی: سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پاسخ به اتهام زنی آمریکا و انگلیس که با تحریک نماینده اسرائیل در نشست شورای امنیت سازما ملل صورت گرفت، اعلام کرد: اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

«امیر سعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل و نیز رئیس شورای امنیت نوشت:موضع ایران در قبال یمن همواره ثابت و پایدار بوده است. از آغاز بحران در سال ۲۰۱۵، ایران از یک راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه حمایت کرده و خواستار آتش‌بس فراگیر، گفت‌وگوهای فراگیر و فرایند صلح‌آمیزی که به حاکمیت و تمامیت ارضی یمن احترام بگذارد، شده است.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: در ارتباط با وضعیت دریای سرخ، ایران بار دیگر بر تعهد خود برای تأمین ایمنی و امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی تأکید می‌کند. اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

ایروانی تصریح کرد: اتهامات بی‌پایه مطرح‌شده از سوی نماینده رژیم صهیونیستی که با حمایت نزدیک‌ترین متحد خود یعنی ایالات متحده آمریکا همراه شده است، تلاشی آشکار برای انداختن مسئولیت اقدامات غیرقانونی و فعالیت‌های مخرب خود بر گردن ایران است. این رژیم متخاصم صهیونیستی است، نه ایران، که همواره سیاست تحریک و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده را دنبال کرده و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود.

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد همواره به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد پایبند بوده و در هیچ‌گونه فعالیتی که با قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت مغایرت داشته باشد، دخالت نداشته است. ازاین‌رو، ایران هرگونه نقض تحریم‌های تسلیحاتی یا دخالت در شعله‌ور کردن درگیری‌ها در یمن یا هر جای دیگر را قاطعانه رد می‌کند.

متن کامل نامه امیرسعید ایروانی به آنتونیو گوترش دبیر کل و خانم لیندا توماس گرینفیلد رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون اتهام زنی ها در نشست مربوط به بررسی تحولات یمن در شورای امنیت به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مکاتبه حاضر در پاسخ به اتهامات بی‌اساس و دارای انگیزه‌های سیاسی مطرح‌شده از سوی نمایندگان ایالات متحده و بریتانیا، که با ترغیب و تحریک نماینده رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران در جلسه علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخ ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ ذیل دستور کار «تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی» (نشست ۹۸۲۹) ایراد شده‌اند، پاسخ دهم. ضمن رد قاطع تمامی اتهامات بی‌اساس علیه کشورم در این نشست، مایلم مواضع جمهوری اسلامی ایران را به شرح زیر یادآور شوم:

۱. اتهامات بی‌پایه مطرح‌شده از سوی نماینده رژیم صهیونیستی که با حمایت نزدیک‌ترین متحد خود یعنی ایالات متحده آمریکا همراه شده است، تلاشی آشکار برای انداختن مسئولیت اقدامات غیرقانونی و فعالیت‌های مخرب خود بر گردن ایران است. این رژیم متخاصم صهیونیستی است، نه ایران، که همواره سیاست تحریک و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده را دنبال کرده و تهدیدی جدی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای محسوب می‌شود.

۲. جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان عضوی مسئول در سازمان ملل متحد همواره به تعهدات خود ذیل حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد پایبند بوده و در هیچ‌گونه فعالیتی که با قطعنامه‌های مرتبط شورای امنیت مغایرت داشته باشد، دخالت نداشته است. ازاین‌رو، ایران هرگونه نقض تحریم‌های تسلیحاتی یا دخالت در شعله‌ور کردن درگیری‌ها در یمن یا هر جای دیگر را قاطعانه رد می‌کند.

۳. جمهوری اسلامی ایران به‌شدت اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن، به‌ویژه حملات آن به غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی نظیر فرودگاه صنعاء و بندر الحدیده را که برای تحویل کمک‌های بشردوستانه حیاتی به مردم یمن ضروری هستند، محکوم می‌کند. این اقدامات غیرقانونی، که با حمایت مستقیم و همدستی ایالات متحده و بریتانیا صورت می‌گیرد، نقض‌ فاحش منشور ملل متحد و حقوق بین‌الملل، ازجمله حقوق بشردوستانه بین‌المللی است. چنین اقدامات جنایت‌کارانه‌ای نه‌تنها صلح و امنیت بین‌المللی را به خطر می‌اندازند بلکه بحران انسانی یمن را نیز تشدید می‌کنند.

۴. بسیار نگران‌کننده و درعین‌حال تناقض‌آمیز است که ایالات متحده آمریکا و بریتانیا به‌جای ایفای مسئولیت‌های خود به‌عنوان اعضای دائمی شورای امنیت برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی، به ارائه پوشش سیاسی و حمایت نظامی از اقدامات بی‌پروای رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند و همزمان اتهامات بی‌پایه‌ای را علیه ایران مطرح می‌کنند. این همدستی آشکار، رژیم صهیونیستی را برای ادامه اقدامات خود با مصونیت تشویق کرده و موجب شعله‌ور شدن درگیری‌های منطقه‌ای و تضعیف چشم‌اندازهای صلح پایدار در یمن تحت رهبری سازمان ملل شده است.

۵. موضع ایران در قبال یمن همواره ثابت و پایدار بوده است. از آغاز بحران در سال ۲۰۱۵، ایران از یک راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه حمایت کرده و خواستار آتش‌بس فراگیر، گفت‌وگوهای فراگیر و فرایند صلح‌آمیزی که به حاکمیت و تمامیت ارضی یمن احترام بگذارد، شده است. در ارتباط با وضعیت دریای سرخ، ایران بار دیگر بر تعهد خود برای تأمین ایمنی و امنیت خطوط کشتیرانی بین‌المللی تأکید می‌کند. اتهامات دخالت ایران در دریای سرخ، ادعاهای بی‌اساسی هستند که برای تشدید تنش‌ها و ایجاد بهانه‌ای برای بی‌ثباتی بیشتر منطقه توسط ایالات متحده و متحدان آن طراحی شده‌اند.

۶. شورای امنیت نباید تحت تأثیر تبلیغات رژیم صهیونیستی قرار گیرد که درصدد انحراف توجه‌ها از جنایات مستمر و پاکسازی قومی توسط این رژیم آپارتاید در غزه است. درعوض، شورای امنیت باید به دلایل ریشه‌ای بی‌ثباتی در منطقه، که در صدر آن‌ها اشغال غیرقانونی، تجاوز، نقض‌های نظام‌مند و گسترده حقوق بین‌الملل و بی‌اعتنایی آشکار این رژیم به قطعنامه‌های شورای امنیت قرار دارد، بپردازد. نسل‌کشی مداوم این رژیم در غزه، امتناع آن از پایبندی به آتش‌بس در لبنان و تجاوزگری و توسعه‌طلبی بی‌وقفه آن، ازجمله اشغال اخیر بیش از ۵۰۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه و ادامه اشغال غیرقانونی جولان سوریه، تهدیدی وجودی برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود.

۷. شورای امنیت باید مطابق با مسئولیت خود ذیل منشور ملل متحد عمل کرده و قاطعانه برای پاسخگو ساختن رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان آن در قبال این نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل اقدام کند. قصور در این امر تنها اعتماد به سازمان ملل و توانایی آن برای اجرای مأموریت خود برای حفظ صلح و امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند. این قصور، بنیان‌های این سازمان را سست کرده و رژیم صهیونیستی را برای عمل به مصونیت تشویق می‌کند، و چرخه‌های خشونت و بی‌ثباتی در منطقه را تداوم می‌بخشد.

موجب امتنان خواهد بود چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وقتی سینما صدای عدالت می‌شود
بیماران سرطانی حتماً باید واکسن آنفولانزا تزریق کنند
مشارکت اوکراین و دانمارک در تولید موشک و پهپاد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 16 شهریور
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 16 شهریور + جدول
تحولی شگفت انگیز در سرعت هوش مصنوعی با رایانه جدید نوری مایکروسافت
لبنان؛ همچنان در کانون طوفان
بار روغن زیتون، شیشه از آب درآمد
پیشنهاد تازه آمریکا به حماس برای توقف جنگ در غزه
حماس: آماده پذیرش آتش‌بس دائمی هستیم
اروپا به اوکراین دروغ می‌گوید، هیچ نیرویی برای نجات نمی‌آید
بررسی سه فوریتی طرح خروج از NPT در مجلس تکذیب شد
بازیکنان تیم ملی والیبال جوانان از سربازی معاف شدند
نخست‌وزیر ژاپن استعفا می دهد
قیمت خودرو امروز یکشنبه 16 شهریورماه 1404 + جدول
نشست مجمع عمومی سازمان ملل از نیویورک به ژنو منتقل شد
ناوگان جهانی مقاومت
اروپا باید برای موفقیت دیپلماسی زمان و فضای لازم را ایجاد کند
عراقچی: اقدامات یکجانبه و قلدرمآبانه آمریکا محکوم است
خونریزی در سویداء سوریه ادامه دارد/شمار قربانیان به 2 هزار نفر رسید
فینال تاشکند ؛ آزمون بزرگ قلعه نویی
جنگندۀ آذربایجان در دست اوکراین؛ باکو به جبهه ضدروسی ورود کرده است؟
زمان واریز اعتبار «کالابرگ» به حساب دهک‌های4 تا 7 اعلام شد
اسرائیل به دنبال راه اندازی سازمان جدیدی برای جنگ رسانه‌ای جهانی
جزییات جدید از دستگیری راننده 206 چالوس+فیلم
توافق با ایران؟ دورنما تیره و تار است
خروج رسمی ماشاریپوف از فهرست استقلال
سرمایه‌داری ملی و بابک زنجانی
علت اختلال اینترنت در آسیا و اروپا چیست؟
تداوم نقض آتش بس؛ حملات توپخانه‌ای عربستان علیه غیرنظامیان یمن
دهک‌بندی اشتباه وزارت کار؛ کارگران قربانی تراکنش‌های کارفرمایان
انفجار گاز در سرآسیاب ملارد 14 مصدوم داشت
آهنگ دوستی دو ملت ایران و ارمنستان در تخت جمشید طنین انداز شد
واریز بیش از 744 میلیارد تومان سود به حساب یک میلیون و 294 هزار سهام‌دار
خواهران منصوریان و دریایی طلایی شدند
تغییرات ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی در دفترچه کنکور 1404 منتشر شد+ جزئیات
شکست تحریم‌های آمریکایی
مداردیپلماسی | شانگهای نماد دیپلماسی متوازن ایران در دوران پساجنگ
رسانه عبری خبر داد؛ امارات تهدید به خروج از توافقنامه ابراهیم کرد
برگزاری دادگاه 4 متهم شبکه جاسوسی موساد و منافقین در کرج
قالیباف: شیوه فعلی اجرای کالابرگ کارایی خود را از دست داده است
دیپلماسی به شرط حفظ حق حاکمیت ملی
رزمایش بریکس؛ مهندسی قدرت و صلح دریایی
آب و هوای امروز یکشنبه 16 شهریور +هواشناسی استان‌ها
آژانس فضایی ناسا تصویری از غروب ساردینیا را به مناسبت ماه‌گرفتگی پیش رو منتشر کرد
سفیر برزیل در روسیه: اقدامات نیروی دریایی آمریکا در نزدیکی ونزوئلا غیرقابل توجیه است
جزییات کشف مجموعه‌ای ارزشمند از اشیای تاریخی در «کمرزرین» اصفهان
وزیر کشور: امروز راهی جز توسعه حمل و نقل عمومی نداریم
بدرقه ملی پوشان کشتی به مسابقات زاگرب
هشدارمقام حزب‌الله نسبت به سونامی انسانی در لبنان
X
آگهی تبلیغاتی