×
سیاسی
شناسه خبر : 206249
تاریخ انتشار :

قالیباف: ایران به دنبال برقراری امنیت در سوریه است/ توسعه همکاری میان ایران و عمان

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با وزیر خارجه عمان بر تقویت روابط راهبردی، تجاری و گردشگری بین دو کشور تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی قطعاً به دنبال برقراری امنیت در سوریه است.

نورنیوز-گروه سیاسی: سیدبن حمدبن حمود البوسعیدی وزیر خارجه عمان که در رأس هیأتی به تهران سفر کرده است، بعد از ظهر امروز (دوشنبه، ۱۰ دی‌ماه ۱۴۰۳) با حضور در بهارستان با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار، ضمن خوش‌آمدگویی به وزیر خارجه عمان با بیان اینکه بر این روابط ایران و عمان در حوزه روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بسیار مؤثر و کم نظیر است، گفت: ما دو کشور دوست، همسایه و برادر هستیم که موضوعات مشترک مختلفی در حوزه غرب آسیا و خلیج فارس داریم و امیدواریم روابط میان دو کشور بتواند در حوزه حل مسائل منطقه مثمر ثمر باشد.

قالیباف روابط ایران و عمان را مطلوب توصیف کرد و افزود: با این حال لازم است روابط دوجانبه در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی با توجه به امکانات و ظرفیت‌های موجود توسعه یابد.

وی افزود: ما تلاش داریم تا با قانونگذاری‌های لازم، مسیر را برای ارتقای روابط فراهم کنیم که از جمله آن لایحه موافقتنامه حمل‌ونقل دریایی بین ایران و عمان است که به زودی در مجلس بررسی می‌شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حجم مبادلات تجاری میان دو کشور که حدود ۲ میلیارد دلار است، عنوان کرد: ظرفیت‌های موجود از جمله نزدیک بودن دو کشور به یکدیگر می‌تواند مسیر را برای توسعه روابط اقتصادی و افزایش حجم مبادلات تجاری هموار کند، همچنین حوزه گردشگری به‌ویژه بخش سلامت از ظرفیت‌هایی است که می‌توان آن را بیش از گذشته فعال کرد.

رئیس قوه مقننه با اشاره به شرایط کنونی منطقه، گفت: رژیم صهیونیستی جنایات خود را با نسل‌کشی در غزه آغاز کرد و در ادامه تجاوز ۲ماهه‌ای را به لبنان داشت و امروز در یمن دست به اقدامات نظامی زده است. این در حالی است که اقدامات آنها با حمایت‌های همه جانبه رئیس جمهور آمریکا و سایر کشورهای غربی انجام می‌شود و از همین طریق زیرساخت‌های کشورهای منطقه را با اقدامات نظامی خود هدف قرار داده‌اند. در چنین شرایطی کشورهای مسلمان وظیفه دارند با اتحاد و انسجام بیشتر در مقابل این جنایات ایستادگی کنند.

قالیباف با بیان اینکه جمهوری اسلامی قطعاً به دنبال برقراری امنیت در سوریه است، یادآور شد: هم افزایی کشورهای مسلمان می‌تواند تأثیر بسزایی در برقراری امنیت و ثبات در منطقه داشته باشد.

توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف به نفع ملت هر دو کشور است

سیدبن حمد بن حمود البوسعیدی نیز در این دیدار از میزبانی گرم جمهوری اسلامی ایران قدردانی کرد و با اشاره به دیدارهایی که صبح امروز با مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران و سیدعباس عراقچی همتای خود داشته است، گفت: ما همواره برای توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا به نفع ملت هر دو کشور باشد.

وزیر خارجه عمان با بیان اینکه روابط میان عمان و ایران یک ارتباط بسیار راهبردی است، عنوان کرد: لازم است رایزنی‌های خود را همزمان با افزایش چالش‌های سیاسی، امنیتی و اقلیمی، افزایش دهیم تا بتوانیم مسائل را حل کنیم.

وی در ادامه سلطنت عمان را مقید به استحکام پایه‌های صلح و ثبات در منطقه معرفی کرد و افزود: در این مسیر، نیازمند همکاری بیشتر با کشورهای منطقه به ویژه همسایگان هستیم که قطعاً به نفع منطقه خواهد بود. همچنین عمان علاقه‌مند به توسعه روابط دوجانبه به ویژه در حوزه پارلمانی است.

البوسعیدی با بیان اینکه عمان همواره بر اجرای توافقنامه‌های دوجانبه با ایران متعهد بوده و آنها را در نیل به اهداف توسعه‌ای، مؤثر می‌داند، گفت: ما با استفاده از ظرفیت این توافقنامه‌ها و افزایش سفرها میان مقامات دو کشور می‌توانیم روند توسعه به نفع دو ملت را افزایش دهیم.

این مقام حوزه سیاست خارجی عمان با اشاره به ظلم رژیم صهیونیستی علیه فلسطین و توسعه طلبی آنها در سوریه و لبنان، یادآور شد: در صورتی که کشورهای عربی و مسلمان به صورت متحد و منسجم گام بردارند قطعاً می‌توانیم در برابر زیاده خواهی‌های صهیونیست‌ها ایستادگی کنیم.

وی تأکید کرد: باید بدانیم که برخی به دنبال ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند و ما می‌توانیم با درک بهتری با آنها روبرو شویم.

وزیر خارجه عمان با بیان اینکه افزایش همکاری‌ها می‌تواند قدرت ما برای حل چالش‌ها را نیز افزایش دهد، عنوان کرد: در این بین کشورهای پیرامونی اولویت هستند و بیشترین تأثیر را در این زمینه دارند.


نورنیوز
کلید واژگان
سوریهقالیبافعمان
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
اعلام تعداد شهدا و مجروحین آذربایجان‌شرقی در حملات رژیم صهیونیستی
تصاویر حضور باشکوه مردم در راهپیمایی غدیر با وجود تهدیدات رژیم صهیونیستی
عراقچی: نام شهیدان سلامی، باقری و رشید در تاریخ جاودانه شد
انهدام ریزپرنده اسرائیلی در شیراز توسط پدافند هوایی
اطلاعیه شماره 2 آموزش‌وپرورش درباره برگزاری امتحانات خرداد
تصاویری از کارخانه خودروسازى در بروجرد پس از حمله رژیم صهیونیستى
پیام فدراسیون سوارکاری درپی شهادت پولادوند و خانواده‌اش
استاد و نخبه برجستۀ هوش مصنوعی کشور به شهادت رسید
جدایی بی‌سر و صدای محمدرضا خالدآبادی از استقلال؛ پایان یک تجربه ناکام
نحوه برگزاری امتحانات پایان‌ترم دانشگاه آزاد اعلام شد
شهادت 3 دانشمند هسته‌ای دیگر در حملات رژیم صهیونیستی
پادشاه اردن حمله اسرائیل به ایران را محکوم کرد
اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات: تردد مشکوک کامیونت و وانت‌ها را گزارش دهید
اقدام زیبای فوتسالیست‌های ناشنوای ایران پیش از دیدار با مراکش
آخرین زیارت شهید حاجی‌زاده در حرم حضرت معصومه(س) ساعاتی قبل از شهادت+ فیلم
استوری سردار دورسون؛ نشان همبستگی بازیکن ترک با مردم ایران + عکس
پاسخ باکو به شایعات در مورد همکاری با رژیم صهیونیستی در حمله به ایران
افسانه اف-35ها دیگر شنیدنی نیست!
اگر مدعی صلح و امنیت بین المللی هستید با صراحت تجاوز اسراییل را محکوم کنید!
وزارت کار، برای مدیریت در شرایط خاص،خدمات را غیر حضوری می کند
بقایی: مذاکرات یکشنبه ایران و آمریکا لغو شد
وزیر علوم: مجازی شدن امتحانات در اختیار دانشگاه است
نهادهای بین‌المللی در باتلاق انفعال و همدستی با صهیونیسم
حمله موشکی رژیم صهیونیستی به کارخانه «فردا موتورز» بروجرد +فیلم
انفجار در پادگان امام حسن(ع) کرمانشاه +فیلم
یک جنگنده F-35 اسرائیلی دیگر شکار شد
طارمی به اردوی اینتر نرسید
شهادت فعال اصلاح‌طلب در حملات رژیم اسرائیل
درباره دانشمندان هسته‌ای که در حمله اسرائیل شهید شدند بیشتر بدانید +عکس
مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم حمله رژیم صهیونیستی به ایران را شدیداً محکوم کرد
برگزاری امتحانات مدارس در موعد مقرر ادامه دارد
نوبت دوم کنکور 1404 در تاریخ 5 و 6 تیرماه برگزار می‌شود
جانشین شهید حاجی زاده در نیروی هوافضای سپاه معرفی شد
رژیم صهیونیستی 7 نفر دیگر را در اسدآباد شهید و مجروح کرد
سردار شکارچی: عملیات ایران تا پشیمانی کامل صهیونیست‌ها ادامه دارد
175 کشته و زخمی صهیونیست در حمله موشکی ایران به اسرائیل؛ آمار واقعی پنهان شده!
شهادت 20 کودک تهرانی توسط رژیم صهیونیستی فقط در یک ساختمان
برج آزادی در امان است؛ شایعه اصابت موشک تکذیب شد
وقتی مذاکره بی‌معنا می‌شود؛ ایران تصمیم نهایی را یکشنبه خواهد گرفت
توقف پروازها برای امنیت بیشتر؛ فرودگاه‌ها تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند
شهادت سرداران ربانی و محرابی در حملات رژیم صهیونیستی
طوفان آرش بر فراز اسرائیل؛ اصابت موفق پهپادهای ایرانی
خون پاک نوجوان تکواندوکار، سند دیگری بر جنایت اسرائیل
هشدار صریح ایران: پایگاه‌های حامی اسرائیل در تیررس تهران است
آمار غیررسمی؛ 407 شهید و مجروح در حملات دیروز صهیونیست‌ها به تهران
فقط 7 هدف تا فروپاشی انرژی اسرائیل؛ افشای نقطه‌ضعف حیاتی رژیم کودک‌کش + نقشه
خبرنگار حوزه ایثار و دختر شهید باقری در حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به شهادت رسید
مشارکت ملی برای امنیت؛ مراقب وانت‌های مشکوک باشید
تصاویر منزل یکی از شهدای هسته‌ای حمله دیروز اسرائیل به ایران
احیای حقیقت با زبان علم و احترام
X
آگهی تبلیغاتی