×
اجتماعی
شناسه خبر : 206215
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/10 ساعت 17:04
تداوم شیوع آنفلوآنزا تا دی‌ماه/ علائم بیماری

تداوم شیوع آنفلوآنزا تا دی‌ماه/ علائم بیماری

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم رایج ابتلا به ویروس آنفلوآنزا گفت: اپیدمی آنفلوآنزا همچنان رو به افزایش است و احتمالاً تا اواخر دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حمید عمادی کوچک، متخصص بیماری‌های عفونی درباره وضعیت عفونت‌های تنفسی اظهار کرد: در دوران همه‌گیری کرونا، به‌دلیل رعایت‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، قرنطینه و کاهش تماس‌های اجتماعی، بسیاری از ویروس‌های تنفسی فرصت انتشار نداشتند.

وی افزود: در سال‌های ابتدایی شیوع کرونا، ویروس‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی تقریباً وجود نداشتند اما از پاییز 1401، با بازگشایی مدارس و افزایش تعاملات اجتماعی، موج گسترده‌ای از این ویروس‌ها ظاهر شد.

شیوع گسترده ویروس‌ها میان کودکان

عمادی با بیان این‌که کودکان، به‌دلیل محدودیت در ابتلا طی دو سال گذشته، به‌طور ناگهانی با حجم زیادی از عفونت‌های تنفسی مواجه شدند، تصریح کرد: به‌طور طبیعی کودکان، سالانه 6 تا 12 بار به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند، اما در دوران کرونا این روند متوقف شد و در سال‌های اخیر، بسیاری از این عفونت‌ها به‌یک‌باره ظاهر شده‌اند.

شیوع مداوم و متنوع بیماری‌های تنفسی

عمادی یادآور شد: در سال گذشته شاهد شیوع بی‌وقفه برخی بیماری‌ها مانند آبله‌مرغان بودیم که معمولاً در فصول خاصی ظاهر می‌شود.

 او افزود: سال گذشته و امسال، آبله‌مرغان به‌طور غیرمعمول در تمام فصول سال مشاهده شد، حتی در تابستان، این نشان‌دهنده تغییرات در الگوی شیوع ویروس‌ها است.

وضعیت فعلی آنفلوآنزا

عمادی درباره شیوع آنفلوآنزا اظهار کرد: از اوایل آذرماه، موارد ابتلا به آنفلوآنزا افزایش یافت. ویروس‌های شایع شامل گونه‌های H1N1 ،H3N2 و آنفلوآنزای B هستند، این بیماری معمولاً در ماه‌های آذر، دی و بهمن به اوج می‌رسد و هر پیک آن حدود هشت هفته طول می‌کشد.

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: اپیدمی آنفلوآنزا همچنان رو به افزایش است و احتمالاً تا اواخر دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

ویژگی‌های بارز آنفلوآنزا

عمادی توضیح داد: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و مبتلایان زمان دقیق شروع علائم را به‌خاطر دارند. بیماران معمولاً می‌گویند حالشان خوب بوده و ناگهان دچار تب و علائم شده‌اند، این ویژگی بالینی از نشانه‌های بارز آنفلوآنزاست.

عمادی با تأکید بر لزوم مراقبت بیشتر در این دوره، از عموم مردم خواست رعایت بهداشت، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و در صورت امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا را جدی بگیرند.

علائم آنفلوآنزا چیست؟

این متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ادامه ویژگی‌های بیماری آنفلوآنزا و اهمیت پیشگیری از آن را برشمرد و تصریح کرد: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و با علائمی مانند خستگی شدید، کوفتگی، درد مفاصل، بدن‌درد شدید، آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و گاهی تهوع، استفراغ یا اسهال همراه است.

وی خاطرنشان کرد: سرفه معمولاً در مراحل بعدی بیماری شروع می‌شود و شدت علائم ممکن است بسته به وضعیت سیستم ایمنی فرد متفاوت باشد.

تأثیر واکسن آنفلوآنزا بر پیشگیری از بیماری

عمادی تأکید کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا یا کاهش شدت بیماری دارد.

وی اضافه کرد: افرادی که واکسن زده‌اند، حتی در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، بیماری خفیف‌تری را تجربه می‌کنند اما اکنون که در اوج اپیدمی هستیم، برای تزریق واکسن کمی دیر شده است.

چند توصیه‌ پیشگیرانه

مدیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اهمیت رعایت بهداشت تنفسی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا تأکید کرد و گفت: تجربه دوران کرونا به ما آموخت که استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند به کاهش انتقال بیماری کمک کند، این اقدامات به‌ویژه برای افراد دارای بیماری‌های مزمن، ضعف سیستم ایمنی و زنان باردار حیاتی است.

وی هشدار داد: افراد با ضعف سیستم ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا خانم‌های باردار در معرض خطر بیشتری قرار دارند و در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، ممکن است بیماری شدیدتری را تجربه کنند.

عمادی در پایان، خواستار توجه جدی‌تر مردم به رعایت اصول بهداشتی شد و افزود: هم‌اکنون مهم‌ترین اقدام، پیشگیری از طریق رعایت بهداشت تنفسی و محافظت از گروه‌های پرخطر است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پهپاد هیدروژنی چین رکورد طولانی‌ترین پرواز را شکست
روبات انسان‌نما به یوتیوبر شلیک کرد!
اختراع «سپر صوتی» برای کاهش حواس‌پرتی مبتلایان بهADHD
نخستین واکسن تک‌دوز تب دنگی در جهان تأیید شد
خوراکی‌های پرمصرف با قند پنهان؛ تهدیدی خاموش برای سلامت
درمان پیش‌دیابت خطر بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
تقویت نیروی دریایی روسیه، نگرانی جدید ناتو
واردات برنج و گوشت از مرزها تحت تأثیر گرانی دلار
عون تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان را محکوم کرد
فرانسه به حمایت از اوکراین ادامه می دهد
پاپ: زندان‌ها در جهان بیش از ظرفیت‌شان پر شده‌اند
درگیری مرزی میان ارتش لبنان و نیروهای سوریه
فریدزاده: سینمای ایران به کاخ جشنواره نیاز دارد
ایتالیا خواستار استقلال امنیتی اروپا از آمریکا شد
اینتر پس از 3 سال، جنوا را در خانه‌اش شکست داد
دادگاه اسرائیل درخواست لغو جلسه محاکمه نتانیاهو را رد کرد
بایرن مونیخ با پنالتی در خانه از شکست فرار کرد
عضو شورای شهر: خطر فرونشست در پایتخت جدی‌تر شده است
سخنگوی صنعت آب: کشور هنوز از خشکسالی عبور نکرده است
اعلام قیمت شیر خام و 4 محصول لبنی
ترامپ در حال پاکسازی قومی در آمریکا است
تحویل بالگردهای بلک‌هاوک افغانستان از آمریکا به پرو
کارگروه ویژه احیای نان کامل در کشور تشکیل شد
القسام: ترور فرماندهان بر عزم مقاومت می‌افزاید
واکنش «ترامپ» به حمله به مراسم یهودیان در استرالیا
ولایتی: جمهوری اسلامی ایران با قاطعیت از حزب‌الله حمایت می‌کند
عارف: تولیدکنندگان شیر، قیمت را متعادل کنند
افزایش قیمت دارو کمتر از نرخ تورم/ بیمه‌ها هزینه‌ها را پوشش می‌دهند
کامران فانی کتابشناس پیشکسوت درگذشت/کتابخانه کامران فانی اهدا شد
نشست اضطراری وزیر راه در پی هشدار قرمز بارش‌های سنگین در 4 استان
رئیس‌جمهور: نباید درآمد اصلاح قیمت سوخت برای بخش‌های دیگر خرج شود
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
کلیات بودجه سال 1405 در جلسه هیأت دولت تصویب شد
معمای «جغد قرمز»
موجودی کالاهای اساسی در بنادر و گمرکات به 5 میلیون تن رسید
شوک بزرگ ستاره خارجی به استقلال پیش از بازی با خیبر
ادامه حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب هفته جهان،14 دسامبر 2025
قیمت آجیل مخلوط شب یلدا اعلام شد
تأیید نتایج نهایی انتخابات پارلمانی از سوی دادگاه فدرال عراق
غریب‌آبادی: جنگ و تجاوزگری رژیم صهیونیستی و آمریکا، مهم‌ترین چالش جهان است
قالیباف: کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
تراکتور با شکست پیکان به مسیر برد بازگشت
رفع مشکلات تامین ارز نهاده‌های دامی توسط سران قوا
شناسایی بیش از 1200 واحد صنعتی آلاینده در پایتخت
فوتسال بانوان پاکستان به مربی ایرانی سپرده شد
مرگ جنجالی خواننده ترک؛ دخترش بازداشت شد
زلنسکی آماده دادن امتیازات بزرگ است
سقوط قهرمان کشتی؛ کورتانیدزه راهی زندان شد
بومی‌سازی فناوری به روایت مرکز تحقیق و نوآوری همراه اول در نمایشگاه «تستا»
X
آگهی تبلیغاتی