×
بین الملل
شناسه خبر : 206182
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/10 ساعت 14:53
جولانی قدرتمندترین مرد کنونی سوریه، میانه‌رو نیست

وال‌استریت‌ژورنال؛

جولانی قدرتمندترین مرد کنونی سوریه، میانه‌رو نیست

«احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» که زمانی رئیس شاخه القاعده در سوریه بود، اکنون به قدرتمندترین مرد این کشور تبدیل شده است. او سرکرده هیات تحریرالشام است، گروهی که توسط ایالات متحده تروریستی شناخته شده و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه را برکنار کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه آمریکایی در گزارشی با اشاره به سوابق همکاری و وابستگی گروه تحریرالشام در سوریه با القاعده و تقدیر سرکرده آن از رهبران این گروه ترویستی خاطرنشان کرد: اگرچه جولانی تلاش می‌کند خود را از گذشته‌اش جدا کند، او هنوز یک فرد میانه‌رو به شمار نمی‌آید و ایالات متحده نباید در برقراری تعامل با او عجله کند.

«احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» که زمانی رئیس شاخه القاعده در سوریه بود، اکنون به قدرتمندترین مرد این کشور تبدیل شده است. او سرکرده هیات تحریرالشام است، گروهی که توسط ایالات متحده تروریستی شناخته شده و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه را برکنار کرد. رهبران غربی با خونسردی نسبی به این تحولات واکنش نشان می‌دهند، زیرا می‌گویند که جولانی ظاهراً در سال ۲۰۱۶ از القاعده جدا شد.

اما آیا این رهبر جدید واقعاً آنچه را القاعده مطرح می‌کند کنار گذاشته و روابط خود را با شبکه گسترده القاعده قطع کرده است؟ او در یک سخنرانی در سال ۲۰۱۶ هرگونه وابستگی به هر نهاد خارجی را رد کرد. بسیاری از خبرنگاران و تحلیلگران این اظهار نظر را به‌عنوان انکار القاعده تفسیر کردند. همچنین یکی از رهبران بلندپایه القاعده پیش از آن، تغییر نام جولانی را تائید کرد.

جولانی قدرتمندترین مرد کنونی سوریه، میانه‌رو نیست
روزنامه وال استریت ژورنال با بیان این مطلب، نوشت: این یک حقیقت است که جولانی با رقبای وابسته به القاعده درگیر شده و در حالی‌که قلمرو خود را در شمال غرب سوریه ایجاد می‌کند، به خودمختاری مؤثر دست یافته اما او همچنان به اقدامات مسلحانه و افراط‌گرایی متعهد است. تا به امروز، چندین سازمان با زیربنای القاعده تحت پرچم هیات تحریرالشام او فعالیت می‌کنند.

تمجید از الظواهری

در این میان، گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در حال بحث در مورد حذف گروه جولانی از لیست سازمان‌های تروریستی خارجی هستند. به نظر می‌رسد که انجام این کار، اقدامی زودهنگام خواهد بود. ایالات متحده نباید حذف نام ترور و تحریم‌های مرتبط با آن را در نظر بگیرد، مگر اینکه جولانی علناً القاعده را محکوم و نظامی‌گری را رد کند و اطمینان دهد که سوریه به پناهگاه تروریست‌ها تبدیل نمی‌شود.

به نوشته نشریه آمریکایی، بعید است که این اتفاق بیفتد، چراکه جولانی فردی میانه‌رو نیست. او در سخنرانی سال ۲۰۱۶، در جریان صحبت‌هایی که ظاهراً نشان می‌داد از القاعده جدا شده، از «ایمن الظواهری» که در طراحی حملات ۱۱ سپتامبر کمک کرد و پس از سال ۲۰۱۱ جانشین «اسامه بن لادن» به عنوان سرکرده القاعده شد، قدردانی کرد. جولانی همچنین رهبری الظواهری را مبارک شمرد و او را به خاطر اجرای اصولی که بن لادن تعلیم داده بود، تحسین کرد.

جولانی در زمان طرح این اظهارات خود فرمانده جبهه النصره، شاخه سوری القاعده بود. وی لغو کامل تمامی عملیات تحت عنوان جبهه النصره را اعلام کرد و از جایگزینی آن با ائتلافی کوتاه مدت خبر داد که ۶ ماه بعد با دیگر گروه‌های شورشی ادغام و به هیات تحریرالشام تبدیل شد.

جولانی می‌گوید که این نام را تغییر داده، زیرا حضور یکی از شاخه‌های وابسته به القاعده در سوریه بهانه‌ای بوده است که تحت آن ایالات متحده و روسیه می‌توانند مسلمانان سوری را بمباران و آواره کنند. بنابراین جبهه النصره را با ائتلافی که اسماً به هیچ نهاد خارجی وابسته نیست، جایگزین کرد.

در این گزارش آمده که «باید توجه داشت که جولانی هرگز از بیعت یا سوگند وفاداری خود به ظواهری صرف نظر نکرد و القاعده را هم به‌عنوان یک نهاد خارجی معرفی نکرد».

آمریکا می‌گوید فریب نمی‌خورد

وال‌استریت‌ژورنال در ادامه نوشته است: بنابراین، جای تعجب نیست که دولت ایالات متحده مفهوم گسست بین جولانی و القاعده را رد کرد. وزارت امور خارجه آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸، فهرست خود را اصلاح کرد تا هیات تحریرالشام را به‌عنوان نام مستعار برای جبهه النصره و یکی از شاخه‌های وابسته به القاعده در سوریه درج کند.

مقام ارشد مبارزه با تروریسم وزارت امور خارجه آن زمان در بیانیه‌ای گفت: ایالات متحده فریب تلاش این گروه وابسته به القاعده برای تغییر نام خود را نمی‌خورد و هر نامی که انتخاب کند، ما همچنان آن را از منابعی که برای پیشبرد اهداف خشونت‌آمیز خود به دنبال آن است، محروم خواهیم کرد.

این رسانه آمریکایی نوشته جولانی از زمان برکناری دولت سوریه با این ادعا که به اقلیت‌های قومی و مذهبی سوریه احترام خواهد گذاشت، به آمریکا و اروپا فشار می‌آورد تا تحریم‌های خود علیه سوریه را لغو کنند. نماینده سازمان ملل در دمشق نیز همین‌طور است. در همین حال، دولت بایدن جایزه ۱۰ میلیون دلاری برای جولانی را لغو و هیاتی را نیز برای دیدار با دولت موقت این کشور به سوریه اعزام کرده است.

وال استریت ژورنال در ادامه تصریح کرد: باید امیدوار بود که واشنگتن برای تعامل با گروه جولانی عجله نکند. در عوض، باید منتظر بماند و ببیند که آیا آنها به پناه دادن به سازمان‌های تروریستی خارجی ادامه می‌دهند یا خیر.

سوال‌های اساسی

همچنین سؤالات بسیاری باقی مانده است: اینکه حاکمان جدید چگونه با نیروهای کرد سوریه که مورد حمایت آمریکایی‌ها هستند، رفتار خواهد کرد؟ آیا جولانی با نیروهای نیابتی ترکیه که از قبل با کردها می‌جنگند، متحد خواهد شد؟ آیا حکومت او به مسیحیان و سایر اقلیت‌ها حقوقی مشابه مسلمانان خواهد داد؟ آیا این مردان مسلح به مردم سوریه اجازه خواهند داد که دولت خود را از طریق یک انتخابات آزاد و منصفانه انتخاب کنند؟ یا حکومت او به معنای یک دیکتاتوری دیگر خواهد بود؟

به گزارش ایسنا، در پایان این مطلب آمده است: تنها کمتر از یک ماه از برکناری بشار اسد می‌گذرد و اکنون زمان صبر کردن است.


نظرات

آخرین اخبار
توصیه مقتدرانه ترامپ: کشتی‌ها باید مقداری شجاعت نشان دهند و از تنگه هرمز عبور کنند!
البوسعیدی : آمریکا با جنگ به توافقی بهتر از آنچه از طریق مذاکره حاصل می‌شود، نخواهد رسید
مسیرهای ده‌گانهٔ راهپیمایی روز جهانی قدس در تهران اعلام شد
رابرت پاپ: آمریکا کنترل جنگ را از دست داده؛ ایران تعیین‌کننده زمان پایان است
وال‌ استریت‌ ژورنال: قیمت نفت هم‌اکنون به سطحی نزدیک شده که به اقتصاد آسیب می‌زند
وزیر انرژی آمریکا: نیروی دریایی هنوز برای اسکورت نفتکش‌ها از تنگه هرمز آماده نیست
درخواست سناتور آمریکایی برای اخراج وزیر جنگ به دلیل حمله به مدرسه میناب
درخواست مقامات بخش انرژی آمریکا برای پایان فوری جنگ
آغاز موج 44 عملیات وعده صادق 4/شلیک انبوه موشکهای نقطه زن و فوق سنگین به شمال اراضی اشغالی
واکنش قالیباف به هدف قرار دادن هواپیمای سوخت‌رسان آمریکایی
موج43 عملیات وعده صادق4 /ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن آمریکاغیرعملیاتی شد
معافیت واردات کالا‌های اساسی از استان‌های مرزی
سازمان اطلاعات سپاه: نو داعشی‌ها ضربه‌ای دردناک خواهند خورد
ترکیه: اسرائیل به دنبال بی ثبات کردن دائمی منطقه است
آمریکا به شهروندانش برای ترک خاک عراق هشدار داد
پیام تسلیت عراقچی به وزیر امور خارجه عمان
دعوت آیت الله آملی لاریجانی برای حضور حماسی در راهپیمایی روز قدس
ایروانی: ادعای کناره گیری ایران از مذاکرات هسته‌ای کاملاً نادرست است
سردار فدوی: در آستانه تحقق پیروزی بزرگ در ماه رمضان هستیم
سقوط هواپیمای سوخت رسان آمریکا با شش کشته در غرب عراق
هشدار بی سابقه ایران درباره هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی
واکنش تیم ملی فوتبال و قلعه‌نویی به تهدید ترامپ برای حذف ایران از جام جهانی
توافق سران پاکستان و عربستان بر همکاری نزدیک برای صلح منطقه‌ای
سناتور آمریکایی: روند جنگ «بشدت فاجعه‌بار» پیش می‌رود
از مذاکرات هسته‌ای تا قیمت نفت؛ پاسخ عراقچی به 2 ادعای مقام‌های آمریکایی
دبیرکل سازمان ملل: کاهش تنش و گفتگو تنها راه خروج از جنگ است
سردار موسوی: با هر غلط اضافه دشمن جبهه‌های دیگری گشوده خواهند شد
نیروهای مسلح عراق: اجازه نمی‌دهیم عراق به صحنه تسویه‌حساب‌ها تبدیل شود
سردار سپاه: ایران توانایی اداره یک جنگ طولانی‌مدت را دارد
بقائی: قطعنامه شورای امنیت، نشان‌دهنده زوال این شورا است
انصاری: ورزشکاران ایرانی عاشق کشورشان هستند
پزشکیان درگذشت معاون نخست وزیر عمان را تسلیت گفت
تجمعات ضدآمریکایی و اسرائیلی ایرانیان باز هم برگزار شد
دعوت سید حسن خمینی از مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
دعوت سپاه از اقشار و آحاد مختلف مردم برای حضور در راهپیمایی روز قدس
نقش امارات در حمله به تاسیسات نفتی عربستان
حمله موشکی حزب‌الله به محل تجمع نیروهای پیاده ارتش صهیونیستی
زاخارووا: آمریکا و اسرائیل به میز مذاکره بازگردند
نخستین پیام رهبر جدید انقلاب در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی
قرارگاه خاتم الانبیا: حمله به بنادر ایران واکنش ویران‌کننده‌ای به‌دنبال دارد
پیام خانواده سپهبد شهید سید عبدالرحیم موسوی به مناسبت انتخاب رهبر جدید
اعلام "هفته وحدت و انسجام ملی" از سوی معاون اول رئیس‌جمهور
تماس تلفنی نخست وزیر هند و پزشکیان
واکنش قالیباف به لیندسی گراهام سناتور جنگ طلب
رهبر انصارالله یمن: اسرائیل درصدد نابودی مسجدالاقصی است
بازتاب گسترده اولین پیام مقام معظم رهبری در رسانه‌های مطرح جهان
شهرک‌ها و پایگاه‌های صهیونیستی زیر آتش حزب الله
لغو اعزام تیم ملی وزنه برداری به مسابقات قهرمانی آسیا
ژاپن: نیروی نظامی به تنگه هرمز اعزام نمی‌کنیم
سخنگوی کاخ سفید: هیچ تهدیدی از سوی ایران علیه سرزمین ما وجود ندارد