نورنیوز-گروه حوادث: رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با اشاره به فرصت طلبی شیادان مجازی و کلاهبرداری از متقاضیان رجیستری تلفن های همراه با نشان تجاری اپل هشدار داد و گفت: پیامک رجیستری آیفون های سری 14 ، 15 و 16 دامی جدید برای کاربران فضای مجازی و دارندگان این مدل از تلفن های همراه است.
سردار داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات پایتخت در گفتگو با خبرنگار رکنا از آغاز طرح ویژهای برای شناسایی و مقابله با کلاهبرداری جدید در فضای مجازی خبر داد و افزود با توجه به گزارشهای متعدد مردمی، برخی افراد سودجو از طریق تبلیغات جعلی در فضای مجازی، اقدام به فریب شهروندان با عنوان ثبتنام برای رجیستری گوشیهای آیفون کردهاند.
این مقام سایبری خاطرنشان کرد: این کلاهبرداران با دریافت هزینههای سنگین، اعتماد کاربران را جلب کرده و پس از واریز وجه، تلفن همراه آنها یا خاموش میشود، یا اعلام میشود که سایت رجیستری از دسترس خارج شده و دیگر امکان انجام رجیستری وجود ندارد، در این شرایط، پول مردم به راحتی بلوکه میشود و هیچ خدماتی به آنها ارائه نمیشود.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ اظهار کرد: این افراد از طریق سایتهای آگهیمحور و شبکه های اجتماعی اقدام به تبلیغات دروغین میکنند، اما در واقعیت هیچ خدماتی ارائه نمیدهند، پلیس فتا به مردم توصیه میکند که قبل از واریز هر گونه وجه در فضای مجازی، از صحت و اعتبار منابع آگهیها اطمینان حاصل کنند و انجام رجیستری گوشی آیفون خود را فقط از طریق مجاری قانونی و اعلام شده از سوی سازمان های ذی صلاح و سامانه همتا پیگیری کنند.
سردار معظمی گودرزی با اشاره به الزام افزایش سطح سواد رسانهای و توجه به هشدارهای پلیس به شهروندان توصیه کرد: در صورت مواجه شدن با اینگونه سرقت های اینترنتی بلافاصله در همان ساعات اولیه جهت پی جویی و ردیابی تراکنش های مسروقه سریعا طی مراجعه حضوری به صورت ۲۴ ساعت شبانه روز به پلیس فتا تهران بزرگ مراجعه کنند تا زمان طلایی جهت پی جویی را از دست ندهند ، همچنین میتوانند موارد مشابه و مشکوک را از طریق مرکز فوریتهای سایبری به شماره تلفن 096380 و یا سایت پلیس فتا به نشانی www.fata.gov.ir گزارش کنند.
هشدار این پیام رفع فیلترینگ را باز نکنید
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا با اشاره به رفع فیلترینگ برخی از پلتفرمهای خارجی، نسبت به ترفند جدید مجرمان سایبری تحت عنوان "واتساپ و تلگرام فیلتر نشده" هشدار داد.
سرهنگ محمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا، به ترفند جدید کلاهبرداران سایبری اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به رفع فیلترینگ برخی پلتفرمهای خارجی، مجرمان سایبری در حال انتشار لینکهای آلوده تحت عنوان واتساپ فیلتر نشده یا تلگرام فیلتر نشده هستند.
وی افزود: اگر فردی بدون توجه به هشدارها بر روی این لینکهای آلوده کلیک کند، در واقع دسترسی سارقان سایبری به حسابهای خود را فراهم کرده است.
سرهنگ رجبی تأکید کرد: کاربران فضای مجازی باید از کلیک بر روی لینکهای ناشناس خودداری کنند، زیرا در غیر این صورت هم دستگاهشان آلوده به بدافزار میشود و هم مجرمان میتوانند با دسترسی به حسابهای شخصی، اطلاعات بانکی افراد را سرقت کرده و اقدام به خالی کردن حساب و کارتهای بانکی کنند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا فراجا در ادامه گفت: افراد باید برنامهها را تنها از فروشگاههای نرمافزاری معتبر و مطمئن دریافت و نصب کنند. وی همچنین هشدار داد که کاربران صفحات مجازی نباید به برنامههایی که در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود و یا از اصالت آنها اطلاعی ندارند، اعتماد کرده و آنها را نصب کنند.