×
سیاسی
شناسه خبر : 205994
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/09 ساعت 11:42

جواد آرین‌منش*

آسیب‌شناسی جریان اصولگرایی

یک گروه تندرو با مذاکرات و تعامل با جهان مخالف هستند ولی در مقابل جریان‌های معتدل اصولگرایی مانند مهندس باهنر و آقای لاریجانی راه مذاکره را پیشنهاد می‌دهند ولی نفراتی مانند زاکانی، رسایی، محصولی، نوباوه و... چنین اعتقادی ندارند. همین مورد در اردوگاه اصولگرایی هم مورد اختلاف است.

نورنیوز-گروه سیاسی: اختلافات سیاسی جزء جدایی ناپذیر از زندگی سیاسی است و عوامل مختلفی باعث افزایش تنش‌ها می‌شود. تفاوت سلیقه‌ها در جریان اصولگرایی و اصلاح‌طلبی همواره وجود دارد و این تفاوت‌ها در سلیقه‌ها و نگرش‌های سیاست داخلی و خارجی خود را نشان می‌دهد و چون احزاب واقعی و فراگیر در ایران نداریم در فصل انتخابات جریان‌ها برای حیات سیاسی خود در یک جبهه قرار می‌گیرند و با یک لیست وارد میدان انتخابات می‌شوند ولی معنای لیست واحد این نیست که همه آنها از یک سرچشمه فکری آب می‌خورند.

آنها برای تقسیم قدرت به‌صورت موقتی کنار هم قرار می‌‎گیرند و در ادامه چون نمی‌توانند به نقطه مشترکی برسند، اختلافات به اوج می‌رسد. در انتخاب درون مجلس طبق روال، هیات رئیسه و کمیسیون‌ها بین جناح‌ها تقسیم ‌شد ولی باز هم دیدم پایداری‌ها با ریاست قالیباف موافق نبودند همان‌طوری که با ریاست علی لاریجانی هم مخالف بودند ولی به‌دلیل اینکه هرگز گزینه شاخصی نداشتند به اجبار به ریاست این افراد تن دادند.

 اکنون هم این وضعیت در مجلس وجود دارد. در دهه اخیر جریان‌های اصولگرا مانند پایداری‌ها، نواصولگراها، پیروان خط امام و رهبری و... در کنار هم قرار گرفتند تا یک لیست یا کاندیدا معرفی کنند. در انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم در مرحله اول اجماع بر روی سعید جلیلی بود ولی در مرحله دوم جریان نواصولگراها قالیبافی حسابشان را از پایداری‌ها جدا کردند و به سمت اصولگراهای میانه‌رو و پزشکیان آمدند.

 یک گروه تندرو با مذاکرات و تعامل با جهان مخالف هستند ولی در مقابل جریان‌های معتدل اصولگرایی مانند مهندس باهنر و آقای لاریجانی راه مذاکره را پیشنهاد می‌دهند ولی نفراتی مانند زاکانی، رسایی، محصولی، نوباوه و... چنین اعتقادی ندارند. همین مورد در اردوگاه اصولگرایی هم مورد اختلاف است. پایداری‌ها و سخنگوهای این جریان مانند رسایی، آقاطهرانی، نبویان، رائفی‌پور، نوباوه، محصولی و... که زاییده دولت نهم هستند ظرفیت خودشان را پای کار جلیلی آوردند و پیش از این هم همین نیروها پای کار مرحوم ابراهیم رئیسی حضور داشتند.

محصول هماهنگی نسبی نواصولگراهای قالیبافی و دولت پزشکیان در کابینه و اعضای هیات دولت، استانداری‌ها شاهد بودیم که افرادی انتخاب و با پیشنهاد اصولگراها و اصلاح‌طلب‌ها وارد پاستور شدند و به‌همین دلیل اصولگراهای تندرو سهم کمتری در دولت کنونی دارند. بنابراین اختلافاتی در داخل اردوگاه اصولگرایی به وجود آمده است که دلایل این ظهور و بروز را در تفاوت نگرش‌ها، سلیقه‌ها و روش‌ها می‌بینیم.

همه اینها به‌دلیل عدم توان گفت‌وگو در میان جریان‌های سیاسی است که این کش‌مکش‌ها بروز می‌کند و هرچه چالش‌های کشور افزایش پیدا کند این اختلافات هم بیشتر می‌شود. شرایط فعلی کشور و مشکلات اقتصادی نشان می‌دهد که همه باید به‌دنبال راه برون‌ رفت باشیم. همه این اختلافات عمیق و نگرش‌های مختلف تاثیر مفیدی برای جامعه و آینده ایران ندارد و برای بهبود وضعیت کنونی باید به اتحاد و همبستگی برسیم.

 

*فعال‌سیاسی اصولگرا


آرمان امروز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
واکنش رهبران اروپایی به ملاقات ترامپ و پوتین در الاسکا
اضافه شدن 250 مگاوات ظرفیت جدید به شبکه برق کشور
بررسی تحولات غزه و پرونده هسته‌ای ایران در مکالمه وزرای خارجه مصر و آلمان
بازگشایی جاده چالوس بصورت دو طرفه
وضعیت بحرانی سوء تغذیه در غزه؛ 40 هزار کودک در معرض خطر جدی هستند
موفقیت تیم ملی المپیاد علوم زمین ایران با کسب 4 نشان برنز در چین
نتایج نهایی انتخاب رشته متقاضیان دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی اعلام می شود
پزشکیان: دولت همه توان خود را برای توقف سوزاندن گازهای مشعل به کار گرفته است
پیکر استاد فرشچیان روز دوشنبه به اصفهان منتقل می شود +اعلام جزئیات مراسم
اخبار مرتبط قیمت طلا و سکه امروز شنبه 25 مرداد 1404 +جدول
آغاز لیگ برتر با کسر امتیاز سه تیم و محرومیت بازیکنان کلیدی
محمد حسین طاهری آکردی سرپرست جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور شد
X
آگهی تبلیغاتی