×
اقتصادی
شناسه خبر : 205860
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/08 ساعت 14:24
ایجاد بازار نوآفرین در بورس/عرضه اولیه سهام 15 شرکت  از امروز

ایجاد بازار نوآفرین در بورس/عرضه اولیه سهام 15 شرکت از امروز

افشین گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون 15 شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از آغاز عرضه اولیه سهام شرکت‌های دانش‌بنیان از امروز خبر داد و گفت: با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان در بورس ایجاد شد، با این اقدام اکنون ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش شدند.

حسین افشین در آئین آغاز معاملات بازار نوآفرین فرابورس ایران، تامین مالی را یکی از شاخص‌های توسعه‌ یافتگی در حوزه دانش‌بنیان‌ها دانست و گفت: شاخص GII یکی از مؤلفه‌هایی است که کشورها را بر اساس پارامترهای نوآورانه و فناورانه بررسی می‌کند و در این فضا، یکی از مهم‌ترین پارامترها در این شاخص که امتیاز کشورها را بالا می‌برد، بحث‌های تامین‌ مالی است. 

وی با بیان اینکه تامین مالی به شکل سنتی نه امتیازآور بود و نه برای شرکت‌ها آورده‌ای داشت، اظهار کرد: از این رو، شرکت‌های دانش‌بنیان  برای توسعه و رسیدن به اهداف بالاتر، باید دسترسی ساده‌تری به منابع مالی داشته‌ باشند که در این فضا یکی از بهترین دسترسی‌ها، بازار سرمایه است. در گذشته اتصال شرکت‌ها به فرابورس و بورس امری دشوار بود، چراکه اکثر شرکت‌ها، نوآور بودند و به همین دلیل ریسک بالایی داشتند، اما با ابتکاری که به وجود آمد، بازار نوآفرین با دو تابلوی رشد و تابلوی دانش‌بنیان ایجاد شد و به نظر می‌رسد از رهگذر این اقدام، تحول بزرگی در زمینه رشد واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان رقم‌ بخورد.

افشین با بیان اینکه گاها وقتی از رشد شرکت‌های دانش‌بنیان سخن به میان می‌آید، تعداد شرکت‌ها معیار رشدیافتگی در نظرگرفته می‌شود، اظهار کرد: کمیت همه ماجرا نبوده و چندان شاخص درست و مکفی‌ای محسوب نمی‌شود، چراکه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان باید عمیق و بر اساس کیفیت آنها صورت بگیرد. یکی از عواملی که کیفیت رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق می‌کند، دسترسی  آنها به منابع‌مالی و بازار سرمایه است. 

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: حداقل ۱۵ شرکت در بازار نوآفرین پذیرش داریم که از این تعداد ۹ شرکت، دانش‌بنیان هستند و امید آن می‌رود که تعداد این شرکت‌ها افزایش پیدا کند. همچنین ۱۱ مرکز رشد و ۱۵ شرکت در بورس پذیرش شدند و عرضه اولیه سهام برای اولین شرکت امروز انجام ‌شد.

محمدعلی شیرازی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران نیز در آیین آغاز به کار رسمی معاملات بازار نوآفرین فرابورس، گفت: دستورالعمل بازار نوآفرین سال گذشته تدوین شد و ۱۵ شرکت پذیرش شدند و امروز اولین معاملات آن شروع می‌شود. این بازار مکمل باقی ابزارها و بازارها است و خاصیت بازار نوآفرین تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی است.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، وی ادامه داد: تعداد شاغلان شرکت‌های پذیرش شده فرابورس با افزایش ۲۵ درصدی از ۷۵ هزار نفر به ۱۰۰ هزار نفر رسیده است و ۱۳۰۰ میلیارد تومان از طریق صندوق‌های فرابورس تامین مالی شده است. 

به گفته وی، تا پایان ۹ ماهه ۱۴۰۳، ۱۲ همت از طریق کراد فاندینگ ۷.۴۰۰ میلیارد تومان تامین مالی شده است و پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال به ۱۰ همت برسد.

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران افزود: حداقل سرمایه شرکت‌ها برای بازار نوآفرین ۱۰ میلیارد تومان و حداکثر ۵۰ میلیارد تومان بوده و باید دارای طرح توجیهی سوددهی باشد.

وی همچنین حمایت از شرکت‌های در حال رشد، ایجاد فضای رشد، شفاف سازی، برندسازی و معرفی به بازار کسب و کار و ایجاد فضای حاکمیت شرکتی را از اهداف راه‌اندازی این بازار دانست.


نظرات

آخرین اخبار
تجاوز مجدد ارتش تروریستی آمریکا به ایران؛ پاسخ قاطع نیروهای مسلح با حملات موشکی آغاز شد
واکنش سفارت ایران در غنا به توییت ترامپ: شجاعت جان می‌بخشد،ریاست‌جمهوری آمریکا جان می گیرد
چند توصیه به بیماران دیابتی در سفر اربعین
سی‌ان‌ان: عربستان در حال کشیده شدن به جنگی ناخواسته است
تکمیل حلقه مفقوده کریدور شمال-جنوب در گرو اقدام روسیه
انفجارهای مهیب کی‌یف را لرزاند؛ مردم به ایستگاههای مترو پناه بردند
چشم‌انداز تجارت 10میلیارد دلاری میان ایران و پاکستان
کارشکنی تازه آمریکا در مسیر دیپلماسی؛ تحریم‌های موازی خزانه‌داری همزمان با ادعای تفاهم
موج محکومیت حملات آمریکا و عربستان به عراق؛ از تهران تا صنعا و بغداد
واردات ربات‌های انسان‌نمای چینی به آمریکا ممنوع شد
سنتکام چگونه دکترین حقوق دریاها را در تنگه هرمز زیر پا گذاشت؟
آماده‌باش کامل در اوکراین؛ زلنسکی از حمله قریب‌الوقوع مسکو خبر داد
5 راهکار تناسب اندام به جای دراز و نشست
ترور ناجوانمردانه مأمور حافظ امنیت در ایرانشهر؛ عملیات تعقیب آغاز شد
کارنامه نیمه اول، دستورکار نیمه دوم
گفت‌وگوی وزیر خارجه مصر و فرستاده ویژه آمریکا درباره تحولات منطقه
شهادت 4 پاسدار مأمور تأمین امنیت اربعین در حمله به عراق
سپاه: بستن یک حساب کاربری، هرگز نمی‌تواند صدای حق را خاموش سازد
یادی از  خالق خاطرات شیرین سینمای ایران تهران،/چهارشنبه/ مجلس ترحیم زنده یاد اکبر عبدی
آیت‌الله نورمفیدی: تهمت به مسئولان از مرز اخلاق و قانون گذشته است
گزارش تصویری | مراسم یادبود مرحوم اکبر عبدی در مسجد جامع شهرک غرب
دستگیری عاملان شهادت 2 بسیجی در مشهد
شعله‌ها در هورالعظیم فروکش کردند
بررسی ابعاد حمله جنایتکارانه اوکراین به کشتی آنا در دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه
سخنگوی شورای نگهبان: هر اقدامی که ما را مشغول خود کند، به نفع دشمن است
امدادرسانی به 187 نفر در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
50 تن مواد پتروشیمی احتکاری در ساری کشف شد
تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران
حادثه آسانسور در کرج جان یک نفر را گرفت
تکذیب حمله به کشتی باربری در سواحل فریدونکنار
انفجارهای شدید سلیمانیه عراق را لرزاند
سرپرست وزارت دفاع: خون شهدای اقتدار، توان بازدارندگی ایران را استوارتر از گذشته خواهد کرد
مخالفت بوئینک با تولید موشک‌های پاتریوت در اوکراین
برنامه امتحانات نهایی برگزارنشده پایه دوازدهم 4 استان جنوبی منتشر شد
پیشنهاد تشکیل بلوک نظامی بریکس
تنها نقشه راه؛حفظ امنیت ملی
رایزنی وزرای خارجه قطر و آلمان درباره کاهش تنش‌ها در منطقه
عارف: هیچ بهانه‌ای برای کم‌کاری در توسعه روابط با آفریقا پذیرفته نیست
ادعای دوباره آمریکا در خصوص تنگه هرمز
حمله پهپادی به تاسیسات گازی آمریکا
فرمانده کل ارتش: بر عهد خود با ملت ایستاده‌ایم؛ دفاع از ایران تا آخرین نفس ادامه دارد
منطقه در لبه انفجار!
گزارش «سی‌ان‌ان» از دیدار ونس و نتانیاهو
سفر معنادار کویتی‌ها به پاکستان
نقش مخرب اوکراین در تسلیح گروه‌های مافیایی اروپا
بازی «بی بی» و زلنسکی در دفن گراهام
حسرت بزرگ لواندوفسکی از رد قرارداد میلیون یوریویی
رویارویی روسیه با 30 هزار تحریم
کانادا خشونت‌های صهیونیست‌ها در کرانه باختری را محکوم کرد
مراسم یادبود اکبر عبدی؛ از اشک هنرمندان تا عصبانیت از سلفی‌بگیران + تصاویر