×
سیاسی
شناسه خبر : 205812
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/08 ساعت 09:12
آقای پزشکیان بر دهان متملّق خاک بپاشید

محمدامین ایمانجانی*

آقای پزشکیان بر دهان متملّق خاک بپاشید

بر دهان متملّق خاک بپاشید: اینکه وسط شرایط سخت اقتصادی -که لزوماً دلیلش دولت فعلی هم نیست- فیلمی از یک مقام ارشد منتشر می‌شود که همه‌اش تملّق رئیس‌جمهور است را کجای دلمان بگذاریم؟

 دلار که پنج هزار تومان شده بود، آقای روحانی لابد در اعتراض به این وضعیت رفتند توچال‌گردی. ما هم فکر کردیم عجب سوژه عجیب و تکرارناپذیری؛ مردم تو چاله دلار و رئیس‌جمهور در توچال. یک‌بار هم در دولت سیزدهم به دلار 40 هزار تومانی اعتراض کردیم به خیال اینکه اینجا دیگر ته خط پرواز ارز است، بی‌خبر از اینکه قرار است خداوند طول عمر بدهد و پرواز دلار را دوباره تماشا کنیم و حالا دلار هشتاد هزار تومانی، خدا را چه دیدی شاید... نه؛ خدا نکند. 

با این سیاق، چنین یادداشت‌هایی دیگر کارکرد اعتراضی خود را از دست می‌دهند و بیشتر کارویژه تاریخ‌نگاری پیدا می‌کنند. احتمالاً زمانی می‌شود به این‌ها رجوع کرد و گفت در زمان‌های قدیم موجوداتی کار روزنامه‌نگاری می‌کردند که هم از دلار 5 هزار تومانی تعجب می‌کردند و هم از دلار هشتاد هزار تومانی... شاید حتی بشود یک دوره درست کرد به نام تاریخ روزنامه‌نگاری گرایش قیمت دلارپژوهی. 
کمدی درست‌کردن از تراژدی‌ها شاید خصلت دیرینۀ ایرانی‌ها باشد. این روزها در شبکه‌های اجتماعی که بگردید صفحات زیادی را پیدا می‌کنید که با همین دلار هشتاد هزار تومانی هم لطیفه ساخته‌اند؛ اما اشتباه نکنید زخم این تراژدی پابرجاست، آن کمدی حداکثر کار یک مخدّر را می‌کند. 
مردم با گوشت و پوست و استخوانشان زخم‌های ناسور دلار هشتاد هزار تومانی را لمس می‌کنند و آثار آن را در زندگی روزمره‌شان به‌وضوح می‌بینند. چه شد که به این جایگاه تماشاگری رسیده‌ایم؟ 
درباره دلایل سیاسی، اقتصادی و اقتصاد سیاسی دلار هشتاد هزار تومانی اهل‌فن زیاد حرف زده‌اند، هرچند اهل عمل کمتر کاری کرده‌اند. اینجا قرار نیست راه‌حل اقتصادی ارائه شود، نویسنده چنین تخصصی ندارد؛ اما از منظر افکار عمومی چه‌کاری می‌شود کرد؟ 
واقعیت این است که کار خاصی برای التیام این زخم نمی‌شود در رسانه انجام داد؛ اما بعضی کارها را می‌توان انجام نداد که حکم نمک بر زخم را نداشته باشند که بیشتر کار خود مسئولان و دولتمردان ازجمله رئیس‌جمهور محترم است. به این چند نکته توجه کنید. 

1- با مردم حرف بزنید: اول تلاش کنید برای این وضع راه‌حل‌هایی داشته باشید. افقی برای برون‌رفت ترسیم کنید و بعد با مردم حرف بزنید، هم از علل وقوع این شرایط بگویید هم از افق روشن بگویید، واقعی و باورپذیر. 

2- حرف اضافه ممنوع: درست است که باید با مردم حرف زد؛ اما در موضوعش. آن‌ها که مسئول امر اقتصادند امروز از همه‌چیز حرف می‌زنند جز اقتصاد. وزیر اقتصاد که باید در حوزه اقتصاد پاسخگو باشد کارش جمله‌بندی با اف‌ای‌تی‌اف، فیلترینگ و... است. بقیه اعضای اقتصادی دولت هم وضع بهتری ندارند، یا حرفی نمی‌زنند یا اگر چیزی می‌گویند بازار را تحریک و تشجیع می‌کنند علیه مستضعفان. 

3- همایش‌ها را تعطیل کنید: یک پیشنهاد رایگان و صادقانه به دولتمردان، خصوصاً رئیس‌جمهور محترم این است که برخی از همایش‌ها را تعطیل کنید یا حداقل در آن شرکت نکنید یا اگر شرکت می‌کنید سخنرانی نکنید. تصویری که در ماه‌های اخیر در این همایش‌ها از شما ساخته شده، هیچ ربطی به رنج و درد مردم نداشته است. 

4- بر دهان متملّق خاک بپاشید: اینکه وسط شرایط سخت اقتصادی -که لزوماً دلیلش دولت فعلی هم نیست- فیلمی از یک مقام ارشد منتشر می‌شود که همه‌اش تملّق رئیس‌جمهور است را کجای دلمان بگذاریم؟ آقای رئیس‌جمهور که الحمدلله مسلّط به آموزه‌های علوی و نبوی‌اند، حتماً خوانده‌اند که بزرگان دین ما سفارش کرده‌اند بر دهان متملّق خاک بپاشید. جناب رئیس‌جمهور چنین تعریف و تمجیدهایی علاوه بر اینکه مردم را عصبی و ناراحت می‌کند، یک زنگ خطر را به صدا درمی‌آورد که نکند حلقه‌ای شکل گرفته که کارش تعریف و تمجید و تملّق است و نمی‌گذارد شما کاستی‌ها را ببینید. 

*مدیرمسئول فرهیختگان


فرهیختگان
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سعیدی: ایران برای پاسخ قاطع به خطای احتمالی دشمن آمادگی کامل دارد
بازداشت یک اسرائیلی دیگر به ظن همکاری با ایران
پنجمین مدال طلا برای جوانمردی؛ مدال‌های ایران در پارادوومیدانی دو رقمی شد
پنج مسیر اصلی برای مهار صادرات نفت ایران
خشم بن گویر از بازگرداندن فعالان ناوگان جهانی الصمود به کشورشان
7 کشته در طوفان و سیلاب بوآلوی در تایلند + جزییات
سه برابر شدن مصرف برق از سال 2000 تاکنون
ایران و روسیه اقدام اروپا برای بازگرداندن تحریم‌ها را غیرقانونی خواندند
5 هزار فلسطینی از آغاز جنگ غزه قطع عضو شده‌اند
ترامپ آماده تبادل اطلاعات بیشتر با اوکراین
کشف جسد جوان 24 ساله در جنگل خرماچال
63 شهید و 227 زخمی طی 24 ساعت گذشته در غزه
انگلیس بانک تجاری ایران و اروپا را تحریم کرد
ثبت واضح‌ترین تصویر از فوران یک سیاه‌چاله
نخست‌وزیر مجارستان: میلیاردها یورو کمک نظامی، ما را به جنگ می‌کشاند
ثروت خالص ایلان ماسک از مرز 500 میلیارد دلار عبور کرد
یونیسف: مناطق امن در غزه، در واقع «مناطق مرگ» هستند
غزه گورستان خبرنگاران است
یک نظامی دیگر اسرائیلی در شوهام خودکشی کرد
حمله اسرائیل به ناوگان صمود نقض قوانین بین‌المللی است
اعتراضات گسترده ایتالیایی‌ها در حمایت از فلسطین و ناوگان الصمود
پهپاد اسرائیلی در جنوب غزه به کنترل مقاومت درآمد
شکسته شدن سنت 1400 ساله؛ یک زن اسقف کلیسای انگلستان شد
تماس سیدورف با ساپینتو برای بررسی شرایط بحرانی استقلال
امام جمعه تهران: مذاکره مستقیم با آمریکا بن‌بست محض است
پرسپولیس - گل گهر | پرسپولیس به دنبال شکست طلسم خانگی
گزارش تصویری | اعتراضات جهانی به ممانعت از ورود کاروان امدادی صمود به نوار غزه
جاده چالوس یکطرفه شد
شرایط ناسالم هوا در چند شهر خوزستان
ادعای وزیر خارجه فرانسه: فرصت گفت وگو با ایران همچنان وجود دارد
پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان اصفهان
مدیرعامل توانیر: صادرات برق ایران به دو همسایه شرقی از سر گرفته شد
هشدار پلیس راهور درباره افزایش تصادفات فوتی در پایتخت
اعلام فهرست تیم ملی فوتبال آلمان با چند شگفتی
جهانبخش در آستانه خط خوردن از تیم ملی فوتبال
ترک خوردن بناهای تاریخی زواره در زلزله بامداد امروز
عبور سریع نیروهای ارتش‌های اروپایی از مرزها در صورت جنگ با روسیه
زمان واریز سود سهام عدالت به وراث متوفیان اعلام شد
تمامی 42 کشتی کمک‌رسان به غزه توقیف شدند
بازگشت 237 زندانی به آغوش خانواده
سرویس اطلاعات دانمارک:روسیه در حال جنگ ترکیبی با ماست
حمایت عارف از نقش کلیدی خانه کارگر در دفاع از حقوق کارگران
هشدار بانک مرکزی درباره اثرات تورمی افزایش نرخ ارز رسمی
حماس: در حال بررسی طرح آمریکا درباره غزه هستیم
وزیر خارجه پاکستان: کشورهای اسلامی در طرح ترامپ برای غزه نقشی نداشتند
افزایش قیمت ها و رکود در بازار خودرو
شهادت 140پلیس در دفاع 12روزه
احتمال عملیات نظامی آمریکا برای تصرف بنادر ونزوئلا
جلوی زیاده‌خواهی آمریکا بایستید
سینمای کودک و نوجوان باید به‌عنوان زبان جهانیِ همدلی شناخته شود
X
آگهی تبلیغاتی