×
سیاسی
شناسه خبر : 205731
تاریخ انتشار : جمعه 1403/10/07 ساعت 12:46
آیا دولت چهاردهم توافق 25 ساله ایران و چین را به سرانجام می‌رساند؟

نورنیوز ابعاد مهم سفر وزیر خارجه به چین را بررسی می‌کند؛

آیا دولت چهاردهم توافق 25 ساله ایران و چین را به سرانجام می‌رساند؟

برنامه همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین، محور مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه‌های انرژی، فناوری ، حمل و نقل و تجارت است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، امروز جمعه ۷ دی ماه در سفری رسمی وارد پکن شد تا با مقامات سیاسی و اقتصادی جمهوری خلق چین دیدار و گفتگو کند. این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که روابط ایران و چین به‌عنوان دو تمدن کهن آسیایی، وارد مرحله‌ای تازه از همکاری‌های راهبردی شده است. این همکاری‌ها که بر اساس ارزش‌های مشترک، احترام متقابل و تعهد به چندجانبه‌گرایی شکل گرفته، گامی مهم در جهت مقابله با چالش‌های جهانی و ایجاد توازن در نظام بین‌المللی محسوب می‌شود.

یکی از موضوعات محوری در همکاری‌های ایران و چین، رویکرد مسئولانه و عملگرایانه ایران در مسائل هسته‌ای است. ایران همواره بر اساس تعهدات بین‌المللی خود در چارچوب برجام عمل کرده و از جامعه جهانی خواسته است تا به تعهدات خود در این توافق پایبند بمانند. در این میان، چین به‌عنوان یکی از اعضای مؤثر برجام و شریک راهبردی ایران،جایگاه مهمی در حمایت از رویکرد مسئولانه ایران دارد.

پایبندی به تعهدات و جلوگیری از به‌کارگیری ابزارهای فشار سیاسی، از جمله تحریم‌های ظالمانه، از اصولی است که ایران و چین بر آن تأکید دارند. این دو کشور، استفاده از تحریم‌های یکجانبه به‌عنوان ابزاری غیرانسانی و ناعادلانه برای تحمیل اراده سیاسی به کشورها را قویاً تقبیح می‌کنند. همکاری ایران و چین در این زمینه می‌تواند الگویی برای مقابله با یکجانبه‌گرایی و تقویت نظام چندجانبه‌گرای جهانی باشد.

همکاری برای پایان تحریم‌های ظالمانه

تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه غرب علیه ایران با هدف مختل نمودن زندگی روزمره مردم عادی پیگیری می شود. این اقدامات، نمونه‌ای آشکار از سوءاستفاده از ابزارهای اقتصادی برای دستیابی به اهداف سیاسی است. ایران و چین، در تلاش برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی، بر ضرورت پایان دادن به این تحریم‌ها تأکید کرده‌اند.

در کنار زمینه‌ سازی برای گسترش روابط اقتصادی و سیاسی، نقش‌آفرینی دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی برای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی از جمله موضوعات مهمی است که می تواند به تعمیق روابط تهران و پکن کمک نماید.

توسعه اقتصادی و گسترش همکاری‌های راهبردی

برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، محور مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه‌های انرژی، فناوری ، حمل و نقل و تجارت است. همکاری در پیشبرد ابتکار کمربند و جاده از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می تواند زمینه‌ساز گسترش زیرساخت‌های ترانزیتی و تجاری میان دو کشور و منطقه شود.

همکاری‌های اقتصادی نزدیک، علاوه بر افزایش ظرفیت‌های تولیدی و صادرات غیرنفتی ایران، فرصت‌های جدیدی برای گسترش روابط تجاری در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. این مشارکت، ضمن تقویت استقلال اقتصادی ایران، الگویی برای دیگر کشورهای مستقل در مسیر توسعه پایدار ارائه می‌دهد.

دیپلماسی فرهنگی؛ تقویت پیوندهای اجتماعی و تاریخی

روابط ایران و چین بر پایه ارتباطات تاریخی و فرهنگی کهن، نقش برجسته‌ای در تعمیق روابط دوجانبه دارد. تبادلات فرهنگی از جمله نمایشگاه‌های مشترک و برگزاری برنامه‌های نخبگانی، بستری برای نزدیکی بیشتر میان دو ملت و تقویت دیپلماسی عمومی فراهم کرده است. این تعاملات فرهنگی، علاوه بر تحکیم روابط اجتماعی، به توسعه همکاری‌های اقتصادی و سیاسی نیز کمک می‌کند.

الگویی برای عدالت و توسعه جهانی

همکاری ایران و چین، به‌عنوان دو کشور مستقل و تأثیرگذار بر معادلات منطقه ای و بین المللی، الگویی از اتحاد در راستای مقابله با یکجانبه‌گرایی و تحریم‌های ظالمانه است. این مشارکت راهبردی نه‌تنها به تقویت منافع مشترک دو کشور کمک می‌کند، بلکه مدلی موفق برای کشورهای در حال توسعه در مسیر دستیابی به عدالت، صلح و توسعه جهانی ارائه می‌دهد.


نظرات

آخرین اخبار
پزشکیان: ایران در دفاع از خود تردید نمی‌کند
رئیس‌جمهور کلمبیا: آمریکای لاتین باید یک صدا بایستد
اروپا برای نخستین بار آمریکا را تهدیدی برای خود خواند
هرگونه دخالت خارجی در روند انتصابات غیرقابل قبول است
240 حقوقدان ایرانی خواستار تعقیب قضایی ترامپ و دولت آمریکا شدند
دستگیری 115 نفر از اغتشاشگران در رودبار
شکست چادرملو مقابل ملوان در انزلی
خودروسازان بدون مجوز حق افزایش قیمت ندارند
سامانه بارشی تا جمعه در زنجان فعال است
زمین‌لرزه 3.2 ریشتری بار دیگر حوالی پارسیان هرمزگان را لرزاند
ذوق زدگی تروریست‌های اسرائیلی از اقدام اروپا علیه سپاه پاسداران
وزیر امور خارجه: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
همتی: نتایج مثبت یکپارچه‌سازی نرخ ارز به مرور زمان خود را نشان خواهد داد
بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران
ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند
هشدار هواشناسی اردبیل: بارش برف و باران با وزش باد شدید و کاهش دما
بازداشت 65 عامل اقدامات تروریستی و تخریبگر در هرمزگان
آسوشیتدپرس مدعی شد: ایران یکشنبه و دوشنبه در تنگه هرمز رزمایش برگزار می‌کند
قیمت جدید گندم تا هفته آینده اعلام می‌شود
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
گفتگوهای تلفنی وزیر امور خارجه ایران با وزرای خارجه منطقه
نتایج نهایی آزمون استخدامی برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
جزئیاتی از زمان اجرای مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی
عارف: اسامی همه جانباختگان حوادث اخیر اعلام می‌شود/مذاکره فقط با تضمین واقعی
جدول لیگ برتر پس از پایان هفته هجدهم
برف و کولاک در راه ایران + نقشه
تاکید پاکستان بر اهمیت دیپلماسی و صلح
آتش‌سوزی در شهرک صنعتی کاوش البرز 2 کشته بر جا گذاشت
ارتش اسرائیل آمار 70 هزار شهید غزه را پذیرفت
سردار وحیدی: دشمن نه می‌تواند ملت ایران را بترساند، نه فریب دهد
حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان ادامه دارد
هشدار هواشناسی درباره افزایش موج در جنوب کشور
آوردن این همه دارایی به تیررس ایران؛ اطمینان‌خاطر ترامپ از کجاست؟
خیز حسن یزدانی برای اولین طلای وزن 97 کیلوگرم
بازار معاملات همچنان کساد است
اتحادیه اروپا بسته تحریمی جدید علیه ایران تصویب کرد
از سوی سایپا؛ فروش خودرو آریا برای اولین بار آغاز شد
آغاز جشنواره فیلم فجر از پردیس ملت با یک انیمیشن
تحلیلگران: اختلال در عرضه نفت ایران با وجود حضور نظامی آمریکا بعید است
پوتین در دیدار با رئیس امارات: تحولات ایران را زیر نظر داریم
کدام آزادکاران به تیم ملی کشتی کشور دعوت شدند؟
قیمت محصولات ایران خودرو افزایش می‌یابد؟
پیام تهران به واشنگتن: تسلیم امضا نمی‌شویم
ماجرای سفر مقامات عربستان سعودی و اسرائیل به واشنگتن چیست؟
در صورت حمله به ایران، پاسخی پشیمان‌کننده می‌دهیم
تاج: ایران از جام جهانی حذف شدنی نیست
اسرائیل برای اولین بار آمار شهدای غزه در جنگ را پذیرفت
ادعاهای تکراری استارمر علیه ایران
وزیر فرهنگ: بپذیریم که میزان مصرف فرهنگی در کشور بالا نیست
تقویت عرضه اسکناس ارزی