×
سیاسی
شناسه خبر : 205731
تاریخ انتشار :

نورنیوز ابعاد مهم سفر وزیر خارجه به چین را بررسی می‌کند؛

آیا دولت چهاردهم توافق 25 ساله ایران و چین را به سرانجام می‌رساند؟

برنامه همکاری راهبردی 25 ساله ایران و چین، محور مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه‌های انرژی، فناوری ، حمل و نقل و تجارت است.

نورنیوز- گروه سیاسی: سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان، امروز جمعه ۷ دی ماه در سفری رسمی وارد پکن شد تا با مقامات سیاسی و اقتصادی جمهوری خلق چین دیدار و گفتگو کند. این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که روابط ایران و چین به‌عنوان دو تمدن کهن آسیایی، وارد مرحله‌ای تازه از همکاری‌های راهبردی شده است. این همکاری‌ها که بر اساس ارزش‌های مشترک، احترام متقابل و تعهد به چندجانبه‌گرایی شکل گرفته، گامی مهم در جهت مقابله با چالش‌های جهانی و ایجاد توازن در نظام بین‌المللی محسوب می‌شود.

یکی از موضوعات محوری در همکاری‌های ایران و چین، رویکرد مسئولانه و عملگرایانه ایران در مسائل هسته‌ای است. ایران همواره بر اساس تعهدات بین‌المللی خود در چارچوب برجام عمل کرده و از جامعه جهانی خواسته است تا به تعهدات خود در این توافق پایبند بمانند. در این میان، چین به‌عنوان یکی از اعضای مؤثر برجام و شریک راهبردی ایران،جایگاه مهمی در حمایت از رویکرد مسئولانه ایران دارد.

پایبندی به تعهدات و جلوگیری از به‌کارگیری ابزارهای فشار سیاسی، از جمله تحریم‌های ظالمانه، از اصولی است که ایران و چین بر آن تأکید دارند. این دو کشور، استفاده از تحریم‌های یکجانبه به‌عنوان ابزاری غیرانسانی و ناعادلانه برای تحمیل اراده سیاسی به کشورها را قویاً تقبیح می‌کنند. همکاری ایران و چین در این زمینه می‌تواند الگویی برای مقابله با یکجانبه‌گرایی و تقویت نظام چندجانبه‌گرای جهانی باشد.

همکاری برای پایان تحریم‌های ظالمانه

تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه غرب علیه ایران با هدف مختل نمودن زندگی روزمره مردم عادی پیگیری می شود. این اقدامات، نمونه‌ای آشکار از سوءاستفاده از ابزارهای اقتصادی برای دستیابی به اهداف سیاسی است. ایران و چین، در تلاش برای تقویت همکاری‌های بین‌المللی، بر ضرورت پایان دادن به این تحریم‌ها تأکید کرده‌اند.

در کنار زمینه‌ سازی برای گسترش روابط اقتصادی و سیاسی، نقش‌آفرینی دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی برای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی از جمله موضوعات مهمی است که می تواند به تعمیق روابط تهران و پکن کمک نماید.

توسعه اقتصادی و گسترش همکاری‌های راهبردی

برنامه همکاری ۲۵ ساله ایران و چین، محور مهمی برای توسعه روابط اقتصادی و اجرای پروژه‌های مشترک در زمینه‌های انرژی، فناوری ، حمل و نقل و تجارت است. همکاری در پیشبرد ابتکار کمربند و جاده از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که می تواند زمینه‌ساز گسترش زیرساخت‌های ترانزیتی و تجاری میان دو کشور و منطقه شود.

همکاری‌های اقتصادی نزدیک، علاوه بر افزایش ظرفیت‌های تولیدی و صادرات غیرنفتی ایران، فرصت‌های جدیدی برای گسترش روابط تجاری در سطح بین‌المللی فراهم کرده است. این مشارکت، ضمن تقویت استقلال اقتصادی ایران، الگویی برای دیگر کشورهای مستقل در مسیر توسعه پایدار ارائه می‌دهد.

دیپلماسی فرهنگی؛ تقویت پیوندهای اجتماعی و تاریخی

روابط ایران و چین بر پایه ارتباطات تاریخی و فرهنگی کهن، نقش برجسته‌ای در تعمیق روابط دوجانبه دارد. تبادلات فرهنگی از جمله نمایشگاه‌های مشترک و برگزاری برنامه‌های نخبگانی، بستری برای نزدیکی بیشتر میان دو ملت و تقویت دیپلماسی عمومی فراهم کرده است. این تعاملات فرهنگی، علاوه بر تحکیم روابط اجتماعی، به توسعه همکاری‌های اقتصادی و سیاسی نیز کمک می‌کند.

الگویی برای عدالت و توسعه جهانی

همکاری ایران و چین، به‌عنوان دو کشور مستقل و تأثیرگذار بر معادلات منطقه ای و بین المللی، الگویی از اتحاد در راستای مقابله با یکجانبه‌گرایی و تحریم‌های ظالمانه است. این مشارکت راهبردی نه‌تنها به تقویت منافع مشترک دو کشور کمک می‌کند، بلکه مدلی موفق برای کشورهای در حال توسعه در مسیر دستیابی به عدالت، صلح و توسعه جهانی ارائه می‌دهد.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
فرودگاه بن‌گوریون در تل‌آویو مورد اصابت موشک ایران قرار گرفت
تصاویری از عبور موشکهای ایران از فراز مسجدالاقصی به سمت اهداف رژیم صهیونیستی
گزارش تصویری | تجاوز رژیم صهیونیستی به منطقه مسکونی غیر نظامی در تهران
لحظه اصابت مستقیم موشک ایران به حیفا+ فیلم
مصدومیت 5 دانشجوی خارجی در حمله امروز رژیم صهیونیستی به تهران
موج تازه حملات موشکی ایران به اراضی اشغالی آغاز شد+فیلم
سازمان ملل در تهران: کنار مردم ایران ایستاده‌ایم
گنبد طلایی حرم مطهر رضوی و حضور انبوه زائران در صحن‌های این آستان مقدس+ فیلم
تصویر پدافند هوایی درشرق تهران در برابر تجاوزات اسرائیل
خنثی‌سازی بمب در شهرری و دستگیری عوامل انفجار پالایشگاه
پدافند سپاه زنجان دو پهپاد متخاصم رژیم صهیونیستی را ساقط کرد
تردد در مرز ایران و ترکیه بدون محدودیت در جریان است
آماده‌سازی مرز شلمچه برای ورود روزانه 15 هزار نفر ازحجاج ایرانی
جاده چالوس یک‌طرفه شد
تصاویر منتشر شده از اسرائیل پس از حمله موشکی امروز
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار تهران اعلام شد
دیپلماسی فعال ایران پس از تجاوز رژیم صهیونیستی
تصاویر فعالیت مداوم پدافند مشهد در محدوده فرودگاه هاشمی‌نژاد
انفجار و آتش سوزی در 2 نقطه در شهر مشهد
پرتابه دستی در محوطه وزارت اطلاعات؛ هیچ اصابتی به ساختمان نداشت
تهران هدف حمله رژیم صهیونیستی؛ خسارت‌ها جبران می‌شود
ادامه بی‌وقفه توزیع سوخت در کشور +فیلم
یارانه نقدی دهک‌های یک تا 3 واریز شد +جزییات واریز
ترامپ: حمله به ایران لازم بود تا به توافق نزدیک شویم
مراسم تشییع شهدای حملات اخیر در روز سه‌شنبه لغو شد+جزییات
عملیات ترمیم لوله آب در میدان قدس آغاز شده است؛ آب قطع نشده
درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی؛ اهداف متخاصم منهدم شدند
بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد
لیست غایبان بزرگ جام جهانی باشگاه‌ها؛ رونالدو، صلاح، نیمار و دیگر ستارگان
ترامپ: ایران و اسرائیل باید به توافق برسند
خسارت خانه‌ها و خودروها از سوی دولت پرداخت می‌شود
ژنرال صهیونیست: موشک‌های رهگیر کافی برای مقابله با موشک‌های بالستیک ایران نداریم
آرامش در حوزه سلامت؛ تأمین کامل دارو و تجهیزات پزشکی در کشور
واکنش نایب رئیس باشگاه اینتر به غیبت «مهدی طارمی» در جام باشگاه‌ها
تکذیب هرگونه حادثه در اراضی شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)
هشدار دادستانی کل کشور درباره همکاری با رژیم صهیونی
سخنگوی آموزش‌وپرورش از لغو همه آزمون‌های مدارس کشور خبر داد
لیست جدید شهدای حملات ظالمانه رژیم صهیونیستی +اسامی شهیدان
پزشکیان: اگر تجاوزها تکرار شود، پاسخ‌هایی کوبنده‌تر در انتظار متجاوزان خواهد بود
قطعنامه تاریخی سنای پاکستان: حمله اسرائیل جنایت جنگی است
زمان پیش‌فروش حضوری و غیرحضوری بلیت قطارها اعلام شد+جزییات
نحوه بازگشت اولین گروه حجاج ایرانی اعلام شد
شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ٰنشست اضطراری برگزار می‌کند
پدافند ایران در تبریز با تجاوز هوایی مقابله کرد؛ هیچ انفجاری در شهر رخ نداد
نتانیاهو بعد ازحملات موشکی ایران از مخفیگاه خود بیرون آمد!
13 مدال طلا و نقره برای نمایندگان ایران در مسابقات قایقرانی قهرمانی آسیا
واکنش قاطع عراق به حمله رژیم صهیونیستی
دستگیری 2 نفر از اعضای تیم تروریستی موساد +فیلم و جزئیات
آتش سوزی شب گذشته در دو مخزن ذخیره سوخت در تهران/ مخازن آسیبی ندیدند + عکس
سخنگوی دولت: مترو از امشب 24 ساعته برای پناهگاه مردم باز خواهد بود+ فیلم
X
آگهی تبلیغاتی