×
سیاسی
شناسه خبر : 205517
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/10/05 ساعت 16:35
پزشکیان: صراط مستقیم یعنی دروغ نگفتن و وعده غلط ندادن

در اجلاس سراسری نماز؛

پزشکیان: صراط مستقیم یعنی دروغ نگفتن و وعده غلط ندادن

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، گفت: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی و وعده غلط ندهی.

نورنیوز-گروه سیاسی: «مسعود پزشکیان» امروز ظهر چهارشنبه پنجم دی‌ماه ۱۴۰۳ در سی و یکمین اجلاس سراسری نماز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی، با بیان اینکه آیاتی که در قرآن مربوط به صراط مستقیم است چیست که هر روز طلب می‌کنیم،گفت: صراط مستقیم یعنی اینکه براساس عدل و انصاف عمل کنید.

پزشکیان افزود: اگر ما در اعمال، رفتار، مدیریت و زندگی خود متعهد به حرفهایمان باشیم و براساس حق و عدالت رفتار کنیم و به کسی ظلم نکنیم، در واقع نماز را اقامه کرده ایم.

رئیس‌جمهور با اشاره به آیات قرآن درمورد صراط مستقیم، افزود: براساس آیات قرآنی صراط مستقیم این است که دروغ نگویی، وعده غلط ندهی، به مال دیگران تجاوز نکنی، آدم نکشی، حق مظلوم و یتیم را ناحق نکنی، براساس عدالت و انصاف وزن کنی. در آیات دیگر قرآن هم صراط مستقیم به صورت کامل تشریح شده است.

پزشکیان تاکید کرد: قرآن می‌فرماید در لبه آتش هستید وقتی که در تفرقه هستید، وحدت کنید تا از آتش خارج شوید. نعمت خدا یعنی اینکه قبیله گرایی ، قومیت و جنسیت را کنار بگذاریم و همه به ریسمان الهی چنگ بزنیم، تفرقه عذاب عظیم است، راه مستقیم یعنی دعوا نکنیم و وحدت و انسجام داشته باشیم. 

رئیس جمهور با قرائت آیه إِنَّ ٱللَّهَ رَبِّی وَرَبُّکُمۡ فَٱعۡبُدُوهُۚ هَٰذَا صِرَٰاطࣱ مُّسۡتَقِیمࣱ  گفت: این آیه سه بار در قرآن تکرار شده است، صراط مستقیم این است که خدا را عبادت کنیم. صراط مستقیم یعنی اینکه مسلمانان دست به دست هم بدهند و وحدت داشته باشند. اقامه نماز یعنی اینکه وحدت و انسجام را در زندگی خود پیاده‌سازی کنیم.

وی ادامه داد: ضلالت و گمراهی یعنی اینکه تابع نفس خود شویم و منیت، قومیت، جنسیت و حزب و دسته من بر حق غالب شود.

پزشکیان تاکید کرد: دستورات کتاب خدا زمانی اجرا نمی‌شود که انسان تابع هوای نفس است و غیرمنصفانه با مردم و جامعه برخورد می‌کنیم. ضلالت زمانی حاکم می‌شود که حق و حقوق دیگران را نادیده می‌گیریم. نماز یادآور این است که به عنوان حاکم و مدیر، مسیر مستقیم را طی کنم، وقتی وعده دادم عمل کنم و وقتی حرف زدم پایبند باشم.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: اگر در مدیریت و آموزش به حرف‌ها و عملکردهای خود متعهد باشیم، جز حق نگوییم و با همه براساس انصاف برخورد کنیم، نماز را اقامه کرده ایم. اما اگر این کارها را نکنیم اما سر وقت نماز بخوانیم، شب و روز هم نماز بخوانیم، تفاوتی ندارد.

پزشکیان افزود: تلاش برای اقامه نماز یعنی اینکه این ادبیات را در جامعه پیاده کنیم، در این صورت است که حق زندگی می‎‌شود. 

رئیس جمهور اظهارداشت: وقتی می‌گوییم بسم الله الرحمن الرحیم یعنی در زندگی‌ ما رحمت و رحمانیت وجود داشته باشد، نه اینکه وجودمان پر از خشم و نفرت نسبت به مردم باشد. خداوند رحمان است و به مسلمان و کافر رحم می‌کند، هر روز هم این را می‌گوییم اما انجام نمی‌دهیم و خودمان اینگونه نمی‌شویم، این گیر و مشکلی است که ما داریم. آنچه باید برپا شود مفاهیمی است که هر روز در مقابل خدا می‌ایستیم و تکرار می کنیم.

پزشکیان با تاکید بر اینکه به دلیل برپا نکردن نماز است که مردم از ما فراری هستند، ادامه داد: امکان ندارد بر اساس عدالت و انصاف برخورد کنیم و مردم از ما دور شوند. 

وی با اشاره به اینکه نمی‌توان با امر و نهی با نسل جوان رفتار کرد، گفت: نسل جوان می‌خواهد بفهمد که ما چرا این کار را انجام می‌دهیم. من با اعتقاد است که این حرف‌ها را می‌زنم نه برای اینکه در روز قیامت ثوابی به من بدهند یا نه. نماز باید در لحظه لحظه زندگی جاری و ساری شود، در اینصورت برای زندگی و امروز کاربرد دارد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اگر بدانیم حساب و کتابی هست خیلی از کارها را نمی‌کنیم، تاکید کرد: نماز ستون دین است و باید در نوع رفتار و زندگی ما جاری شود. امیدوارم که خداوند کمک کند که زبانی گویاتر، معنی‌دارتر و مفهومی بلندتر برای گفت و گو با نسل جوان که این روزها به سادگی حرف‌های ما را قبول ندارند، پیدا کنیم.
پزشکیان در پایان یادآور شد: اقامه نماز یعنی پیاده کردن آن چیزهایی که خداوند در قرآن فرموده و ما وظیفه داریم آنرا برپا کنیم.

«مسعود پزشکیان» در دومین سفر استانی خود ظهر امروز چهارشنبه ۶ دی‌ماه ۱۴۰۳ با استقبال نماینده ولی فقیه، استاندار و جمعی از مسئولان استانی، وارد بجنورد مرکز استان خراسان شمالی شد.

محسن حاجی میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور، محمد جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور، عباس علی آبادی‌ وزیر نیرو، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، عبدالکریم حسین زاده معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم و زهرا بهروز آذر معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری‌، مسعود پزشکیان را در این سفر ۲ روزه همراهی می‌کنند.

دیدار مردمی، دیدار با فعالان اقتصادی، نخبگان و فرهیختگان استان، افتتاح خط انتقال و تصفیه خانه پسآب پتروشیمی بجنورد و حضور در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از جمله برنامه‌های رئیس جمهور در دومین سفر استانی دولت چهاردهم است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
آغاز سی و پنجم موج عملیات وعده صادق4 با شلیک موشک‌های راهبردی فتاح، عماد، خیبر و قدر
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله
اعلام تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای مراسم تشییع پیکر فرماندهان شهید
مرتس: هیچ منفعتی از یک جنگ بی‌پایان نداریم
تاکید وزیر ارتباطات بر تقویت شبکه ارتباطی در استان‌های مهمان‌پذیر
تاکید قطر بر برقراری کانال‌های ارتباطی با ایران
سازمان اطلاعات سپاه: تعدادی از عوامل و عناصر وطن فروش دستگیر شدند
برلین: آمریکا برای یک راه‌حل دیپلماتیک آماده است؛ اما ایران نه
واکنش کابینه عربستان به حملات ایران به منافع آمریکایی‌ها
نامه ایران به سازمان ملل درباره شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
دومین تماس تلفنی پوتین و پزشکیان در طول جنگ
دریادار تنگسیری: شناورهای مرتبط با متجاوزان حق عبور از ‎تنگه هرمز را ندارند
فعال شدن ستاد مردمی حمایت و پشتیبانی از دفاع مقدس
صادق خرازی: رژیم صهیونسیتی بعد از ایران سراغ عربستان، امارات و ترکیه خواهد رفت
آخرین اخبار از کیفیت هوای تهران
بقائی: اکنون که لبنان مقاومت می‌کند، ناگهان به یاد «حقوق بین‌الملل» افتاده‌اند!
عارف در گفت‌وگو با الجزیره: به دفاع از کشور ادامه می‌دهیم
گزارش تصویری | حمله آمریکایی - صهیونیستی به بزرگراه شهید باقری تهران
اعلام تمهیدات ترافیکی تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ رمضان
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
شهادت چهار دیپلمات کشورمان در لبنان
9 راهکار کاهش ترس و نگرانی در شرایط جنگ
متوسط قیمت بنزین در آمریکا به 3.54 دلار رسید
قالیباف: چشم در برابر چشم را حکم می کنیم
دیدار معاون وزارت خارجه روسیه و سفیر ایران در مسکو پیرامون جنگ علیه ایران
برطرف شدن بخشی از اختلال خدمات بانک سپه
وزیر کشور: امنیت مرزهای کشور تامین است
واریز مستمری اسفندماه مددجویان کمیته امداد
مقاومت یک تانک مرکاوا را منهدم کرد