×
اقتصادی
شناسه خبر : 205304
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/04 ساعت 12:17
واردات شکر را به صفر می‌رسانیم/ تامین 20 درصد کسری گوشت قرمز با واردات

نوری قزلچه:

واردات شکر را به صفر می‌رسانیم/ تامین 20 درصد کسری گوشت قرمز با واردات

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم، گفت: 20 درصد کسری گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شود که از این میزان تنها 7 درصد آن با ارز ترجیحی تامین شده و 13 درصد آن با ارز توافقی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه حوزه محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی در ماههای اخیر از یک ثبات نسبی برخوردار بوده است، گفت: طبق برنامه‌ریزی علاوه بر حمایت از تولید داخلی، تلاش داریم مشکلی برای سفره و معیشت مردم رخ ندهد.

غلامرضا نوری قزلجه روز سه شنبه در نخستین نشست‌ خبری خود که در سالن توسعه وزارت جهادکشاورزی برگزار شد درباره تخصیص ارز به کالاهای اساسی در سال آینده افزود: ارز ترجیحی تامین شده در بودجه سالانه برای کالاهای اساسی چون در دارو تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی تعلق خواهد گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: در بودجه سال آینده نسبت به سال ۱۴۰۳ حدود ۳ میلیارد دلار کاهش داریم که به طور طبیعی روی محصولات اساسی تاثیرگذار خواهدبود اما ما این را فرصتی برای حمایت از تولید داخلی می دانیم.

وی تصریح کرد: بودجه سال آینده با وجود اینکه محدودیتی برای ما ایجاد می کند در عین حال گشایشی برای حمایت از تولید داخل نیز خواهد بود.

نوری قزلجه گفت: هرگونه تغییر سیاست در این حوزه برای حمایت از تولید داخلی یا صرفه جویی‌های ارزی که قرار است، اتفاق بیفتد سفره مردم و دهک‌های پایین جامعه برنامه ریزی لحاظ می‌شود تا مشکلی برای سفره و معیشت مردم پیش نیاید.

نوری قزلجه درباره احتمال تورم مواد خوراکی در سال آینده افزود: تغییراتی که در نرخ ارز توافقی اتقاق افتاده یا کاهش ارز ترجیحی یک آثار تورمی خواهد داشت اما تلاش داریم که این آثار واقعی باشد و آثار روانی روی آن سوار نشود تا عدد بزرگی که مورد انتظار است رخ ندهد.

وی با یادآوری اینکه کاهش اثرات تورمی به عوامی چون حمایت از تولید داخلی، بهبود شرایط اقتصادی کشور و کنترل تورم باز می گردد، اظهار داشت: در جایی که مربوط به کالاهای اساسی و سفره مردم باشد، منابع به طور قطع از طریق دیگری جبران خواهد شد.

برنامه دولت برای به صفر رساندن واردات شکر

وزیر جهاد کشاورزی یکی از رویکردهای این وزارتخانه را اجرای دقیق برنامه هفتم پیشرفت در حوزه کشاورزی برشمرد و گفت: بنا داریم در دولت چهاردهم واردات شکر را در انتهای دولت به صفر برسانیم.

وی یکی دیگر از برنامه های این وزارتخانه را تولید میوه‌های گرمسیری و بویژه موز دانست که حجم زیادی از واردات را به خود اختصاص داده است و در این باره توضیح داد: برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده است تا واردات این بخش نیز با افزایش تولید داخلی به صفر نزدیک شود.

وزیر جهادکشاورزی یکی از محورهای اصلی برنامه هفتم را حوزه آب و خاک دانست و تاکید کرد که توجه به این بخش نیازمند تامین منابع مالی مورد نیاز طبق برنامه هفتم است.

شناسه دار کردن محصولات کشاورزی در دستور کار است

نوری قزلجه با تاکید بر اینکه محصولات کشاورزی تولیدی ایران از بسیاری نقاط جهان سالم تر است، افزود: از نظر مصرف سموم و کودهای کشاورزی تولیدات کشاورزی باید استانداردسازی صورت گیرد و ملزم به شناسه دار کردن مزارع و محصولات کشاورزی هستیم که با همکاری بهره برداران انجام خواهد شد.

وی با یادآوری وجود ناترازی در بخش انرژی اظهار داشت: از آنجا که قطع انرژی در بخش کشاورزی قابل جبران نیست، این بخش در آخرین اولویت اعمال برنامه های قطعی قرار گرفته است؛ از این رو در ماههای آتی که مصرف برق در حوزه کشاورزی بیشتر می شود، هماهنگی های لازم با وزارت نفت و نیرو انجام شده تا قطعی برق و گاز در بخش کشاورزی به حداقل برسد.

وی همچنین با ارایه گزارشی از عملکرد ۱۲۰ روزه دولت چهاردهم در بخش کشاورزی و امنیت غذایی اظهار داشت: در ابتدای دولت با هماهنگی صورت گرفته با بخش های دیگر، مطالبات کشاورزان از جمله گندمکاران و کلزاکاران تسویه شد.

گوشت با نرخ توافقی وارد می شود

وزیر جهادکشاورزی درباره واردات گوشت قرمز گفت: به دلیل تحولات ارزی که سه سال قبل رخ داد، دامداری های کشور بویژه دام سبک که نقش مهمی در تامین گوشت مورد نیاز کشور داشتند و آسیب دیدند و برای تنظیم بازار واردات گوشت در دستور کار قرار گرفت.

نوری قزلجه اظهارداشت: اکنون ۲۰ درصد کسری گوشت قرمز مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می شود که از این میزان تنها ۷ درصد آن با ارز ترجیحی تامین شده و ۱۳ درصد آن با ارز توافقی است و به همین دلیل بخاطر بخشی با یکدیگر تفاوت نرخ دارد.

وی یادآور شد: افزایش تولید گوشت قرمز یک پروسه زمان بر است و حدود ۳ تا ۴ سال فرصت لازم است تا به هدف گذاری خودکفایی در تولید گوشت قرمز برسیم و بنابراین در این فاصله زمانی باید گوشت مورد نیاز بازار داخلی را تامین کنیم.

وی در عین حال بر حمایت از تولید داخلی تاکید کرد و اظهار داشت: تلاش می شود تا واردات گوشت قرمز را با تامین داخلی آن، به صفر برسانیم.

خبر تکمیل می شود......


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
واکنش تند ترکیه به حمله اسرائیل به سوریه؛ اجازه بی‌ثباتی در سوریه را نمی‌دهیم
قیمت دلار امروز چهارشنبه 28 مرداد + قیمت انواع ارز
نگاهی به الگوی تکرارشونده شوک قیمتی بنزین
رئیس مجلس وارد بغداد شد
ایران و اندونزی؛ توسعه همکاری‌های محیط زیستی و مدیریت پسماند
ساعت بازی‌های امروز لیگ برتر 28 مرداد؛ ساعت بازی پرسپولیس و استقلال خوزستان +جدول لیگ برتر
راه چهارم عرضه بنزین
اقتصادنگار | باز هم بحث بنزین، باز هم یک تصمیم بزرگ
امروز آخرین مهلت دریافت کارت کنکور؛ جزئیات برگزاری آزمون 1405
پشت نیروی چندملیتی سنتکام، کدام بحران پنهان شده است؟
جدول پخش زنده بازی‌های امروز چهارشنبه 28 مرداد 1405؛ ساعت پخش فوتبال و والیبال
ترکیب 11 نفره پرسپولیس برای مصاف با استقلال خوزستان اعلام شد
برنامه قطعی برق تهران امروز چهارشنبه 28 مرداد+ لینک
قالیباف در آستانه سفر به عراق: منطقه شاهد نظم جدیدی خواهد بود
برنامه قطعی برق کرمان امروز چهارشنبه 28 مرداد اعلام شد
هشدار وزارت ارشاد به رسانه‌های بدون مجوز؛ فعالیت بدون پروانه انتشار ممنوع است
قیمت طلا امروز چهارشنبه 28 مرداد/ قیمت طلا 18 عیار چقدر شد؟
قالیباف: پیوند ایران و عراق تاریخی و ناگسستنی است
قطعی برق کرمانشاه امروز چهارشنبه 28 مرداد + جدول خاموشی
وضعیت آب و هوا امروز چهار شنبه 28 مرداد 1405+ وضعیت استانها
ترامپ به دنبال دیدن کیم جونگ اون است
غریب‌آبادی: ملت ایران در برابر فشار عقب‌نشینی نمی‌کند
آیا کراتین در مبارزه با سرطان موثر است
پایان افسانه فایده پیاده‌روی برای استخوان‌ها؛ پژوهش‌های جدید چه می‌گوید؟
حرکت کشور به سوی بحران جمعیتی؛ مداخلات افراد غیرمتخصص در حوزه سلامت باروری
رازی که 3000 سال مدفون بود؛ کشف کتیبه‌های «رامسس دوم» در قلب صحرای سینا
مجله فارین افرز؛ پایان دوران سلطه آمریکا در خاورمیانه؟
شکاف میان ترامپ و ونس درباره ایران
ترور به بهانه حذف تهدید؛ پشت پرده حمله اسرائیل به شهر غزه چیست؟
نماینده محیط‌زیست ایران در بریکس از خجالت اماراتی‌ها درآمد
رد ادعای امارات در اتهام زنی به ایران
پایان اختلاف بر سر ریاست هیات فوتبال؛ فدراسیون زیر بار محدودیت‌های وزارت ورزش نرفت
بدهی ملی آمریکا از 39 تریلیون دلار گذشت
کرمان بر سکوی قهرمانی؛ پایان رقابت‌های کشتی پهلوانی کارگران کشور
لوموند در انتقاد از ترامپ: کارنامه‌ای «مملو از شکست» در خاورمیانه
موج محکومیت‌های بین‌المللی در پی حمله اسرائیل به فرودگاه «ابوالظهور» در سوریه
اقدام خصمانه فرانسه علیه 2 دیپلمات ایرانی
دستگیری عامل عمدی آتش‌سوزی در جنگل‌های ایلام
ممنوعیت ساعت هوشمند و هندزفری در کنکور؛ محرومیت از آزمون تا 10 سال!
نورنما | مسیر شگفت انگیز راه آهن دورود به اندیمشک در ایران زیبا
چرخش استراتژیک در کاراکاس؛ چرا ونزوئلا پس از سال‌ها به رژیم صهیونیستی نزدیک شد؟
حضور یکپارچه مردم در چهلمین روز تشییع تاریخی وتدفین «آقای شهید ایران »
گفت‌وگوی تلفنی بن زاید و ترامپ؛ بررسی محورهای همکاری امارات و آمریکا
توافق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و دولت موقت سوریه برای حل پرونده پادمانی
دیپلماسی علمی در محاصره؛ پنتاگون نگران «نشت فناوری» به ایران، چین و روسیه
آمریکا رئیس دیوان بین‌المللی کیفری را تحریم کرد
اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی 2 دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب
شمسی پور قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان شد
واکنش محسن رضایی به ادعای ترامپ درباره مالکیت بر تنگه هرمز
نساجی 0 - 1 استقلال / صدر جدول آبی باقی ماند +فیلم خلاصه بازی