×
بین الملل
شناسه خبر : 205294
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/10/04 ساعت 11:33
ترامپ از سوریه و عراق خارج می‌شود؟

روزنامه واشنگتن‌پست؛

ترامپ از سوریه و عراق خارج می‌شود؟

ترامپ که بارها در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تهدید کرده بود نظامیان آمریکایی را از سوریه خارج می‌کند و در روزهای اخیر نیز تلاش کرده آمریکا از تحولات ناگهانی این کشور جدا کند، برنامه‌های خود برای ماموریت آینده ارتش آمریکا در این کشور را اعلام نکرده است.

نورنیوز- گروه بین الملل: رسانه آمریکایی در گزارشی نوشته با توجه به تحولات ناگهانی سوریه در پی به قدرت رسیدن مخالفان مسلح، آینده حضور نظامیان آمریکایی در این کشور نامعلوم است.

در پی فروپاشی ناگهانی دولت «بشار اسد» در سوریه و با توجه به اینکه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا نیز در شرف بازگشت به قدرت است که نگاه پرتردیدی نسبت به تعهدات نظامی واشنگتن در خارج از کشور دارد، ماموریت نظامی آمریکا در سوریه دچار بلاتکلیفی شده است.

در گزارش روزنامه واشنگتن‌پست با این مقدمه آمده است: دونالد ترامپ با آغاز دوران دوم ریاست‌جمهوری‌اش از ماه میلادی بعدی، با شکل تحول‌‎یافته‌ای از غرب آسیا و مسائلی جدی درباره آینده حدود ۲ هزار نظامی آمریکایی مستقر در سوریه مواجه خواهد شد که واشنگتن بیش از یک دهه است از آن برای ایجاد پایگاه‌های نظامی متعددی برای مبارزه با داعش و نظارت بر فعالیت‌های ایران استفاده کرده است.

آیا جلوگیری از ظهور دوباره داعش مانع خروج نظامیان آمریکایی از سوریه در دولت ترامپ خواهد شد؟

ترامپ که بارها در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش تهدید کرده بود نظامیان آمریکایی را از سوریه خارج می‌کند و در روزهای اخیر نیز تلاش کرده آمریکا از تحولات ناگهانی این کشور جدا کند، برنامه‌های خود برای ماموریت آینده ارتش آمریکا در این کشور را اعلام نکرده است.

«جیمز جفری» سفیر آمریکا در سوریه در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ، مدعی شده «هیئت تحریرالشام» که اکنون قدرت را در سوریه در دست دارد، پیشتر، در مبارزه با داعش عملکرد موفقی داشته و این امر مسلم ممکن است مسائل را برای رئیس‌جمهور آتی آمریکا پیچیده‌تر کند.

به گفته او، «ترامپ از خود خواهد پرسید چرا باید نظامیانم را برای مبارزه با داعش نگه دارم، در حالی که اساسا، بخش عمده تمام نبردهایمان بمباران آن‌ها در بیابان است؟ پاسخ دادن به این سوال نیز بسیار سخت خواهد بود.»

«مایک والتز» گزینه ترامپ برای تصدی سمت مشاور امنیت ملی آمریکا ضمن گفتن این که رئیس‌جمهور منتخب محدود کردن درگیری‌های خارجی را در اولویت قرار خواهد داد، بیان کرد که جلوگیری از ظهور دوباره داعش «اولویت اول» خواهد بود که باعث می‌شود تصور مبهمی از راهبرد نظامی دولت جدید وجود داشته باشد.

احتیاط تیم ترامپ و دولت بایدن در تعامل با «هیئت تحریرالشام» قدرت جدید در دمشق

واشنگتن‌پست با مطرح کردن این که تیم ترامپ پاسخی به درخواست توضیح در این باره نداده، در ادامه این گزارش آورده است: هم تیم ترامپ و هم دولت بایدن که این هفته، برای اولین بار در یک دهه گذشته، دیپلمات‌های ارشدشان را به نمایندگی به سوریه فرستاند، در تعامل با هیئت تحریرالشام با احتیاط پیش می‌روند که به عنوان شاخه‌ای از القاعده شکل گرفته بود. این گروه در حالی که وعده برقراری ثبات و پذیرفتن گروه‌های مختلف را داده، همچنان در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا قرار دارد.

«احمد الشرع» فرمانده هیئت تحریرالشام که در حال حاضر، رئیس هیئت حاکمه سوریه است، از شبه‌نظامیان سراسر سوریه خواسته است که به ماموریت خود پایان دهند اما موضعگیری صریحی درباره ماندن نظامیان آمریکایی در سوریه نداشته است.

یک مقام دفاعی به شرط فاش نشدن هویتش در این باره گفت: مقامات پنتاگون و سنتکام که بر عملیات‌ها در خاورمیانه نظارت دارند، نشست‌هایی را برای برنامه‌ریزی برگزار کرده‌اند که در آن درهم‌تنیدگی سرنوشت سوریه با تحولات ادامه‌دار در منطقه، بررسی شده است.

در ادامه این گزارش آمده است: فعالیت نیروهای آمریکایی در پایگاه‌های نظامی کوچک و آسیب‌پذیر در همسایگی اردن و عراق با خطرات زیادی مواجه است.

طبق ارزیابی پنتاگون، از زمان آغاز جنگ غزه، نیروهای مقاومت حداقل ۲۱۱ حمله را با پهپادهای انتحاری، راکت‌ها و دیگر مهمات علیه نظامیان آمریکایی انجام داده‌اند. حمله به یک پایگاه نظامی در مرزهای سوریه با اردن در ژانویه از جمله این حملات بود که به کشته شدن سه سرباز آمریکایی منجر شد. بیش از ۱۳۰ مورد از این حملات به مواضع آمریکا در سوریه برخورد کردند.

افزایش ابهامات و مطرح شدن سوالات متعدد در این باره در حالی است که پنتاگون، پنج‌شنبه گذشته، برای اولین بار تایید کرد که حضور نظامی در سوریه در سال جاری، بیش از دوبرابر شده و از ۹۰۰ نفر به نزدیک ۲ هزار نفر رسیده است.

فعالیت نیروهای دموکراتیک سوریه، عاملی تعیین‌کننده در تداوم ماموریت نظامی آمریکا

در بخش دیگر از این مطلب آمده است: یکی از عوامل اصلی که آینده ماموریت آمریکا در سوریه را شکل خواهد داد، احتمالا، قرارومدارها میان مقامات نیروهای کرد در شمال شرق سوریه، دولت جدید دمشق و این عامل خواهد بود که آمریکا تا چه اندازه در حفاظت از نیروهای دموکراتیک سوریه تحت رهبری کردها پیش خواهد رفت که شریک اصلی آمریکا در مبارزه با داعش بود.

به گفته «چارلز لیستر» یکی از اعضای ارشد اندیشکده غرب آسیا، نیروهای دموکراتیک سوریه به این دلیل که شمار زیادی از نیروهای این گروه فرار کرده و نامعلوم بودن میزان حمایت آمریکا، در موقعیت «بسیار بغرنجی» قرار دارند.

یکی دیگر از مسائل نگران‌کننده برای مقامات آمریکایی زندان‌ها و اردوگاه‌هایی است که تروریست‌های داعش و خانواده‌هایشان در آن مستقر هستند و اکنون، از سوی نیروهای دموکراتیک سوریه حفاظت می‌شوند.

در همین راستا، «فرهاد شمسی» سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه گفت که همکاری و هماهنگی گروه او با نیروهای آمریکایی به دلیل تهدید رو به گسترش داعش افزایش یافته است. شمسی هشدار داد که این تروریست‌ها تلاش می‌کنند به شمال شرق سوریه نفوذ کنند و برخی دیگر نیز طبق ادعای او، به گروه‌های تحت حمایت ترکیه ملحق شده‌اند که نیروهای دموکراتیک سوریه در روزهای اخیر، در حال نبرد با آن‌ها بوده است.

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه درباره تداوم حضور نظامی آمریکا در سوریه گفت: امیدواریم آن‌ها حضور خود را در اینجا به ویژه در این برهه حیاتی حفظ کنند،‌ چراکه از نظر ما داعش دوباره ظهور خواهد کرد.

شمسی افزود که نیروهای دموکراتیک سوریه نگران است ترکیه اعتنایی به تلاش‌های آمریکا برای کاهش تنش‌ها نکند و مقامات جدید در دمشق نیز تضمین‌های قابل اتکایی درباره نقش این گروه در آینده سوریه در صورت رسیدن به توافقی ملی نداده‌اند.

 بروز تغییراتی در دیدگاه مقامات بغداد نسبت به تداوم استقرار نظامیان آمریکایی در عراق در پی تحولات سوریه

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نابسامانی‌ها در سوریه باعث شده سوالاتی هم درباره آینده ماموریت آمریکا در عراق، کشور همسایه آن مطرح شود.

مذاکرات با دولت عراق درباره اجرای توافقی دوجانبه برای منحل کردن ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا برای مبارزه با داعش در عراق تا پاییز ۲۰۲۵ ادامه دارد. در حالی که مقامات آمریکایی درباره حضور تعدادی از نیروهای آمریکایی در عراق چیزی نگفته‌اند که درحال حاضر به ۲ هزار و ۵۰۰ نفر می‌رسد، مقامات عراقی می‌گویند، توافق دیگری باعث خواهد شد که بیشترشان تا سال ۲۰۲۶ از این کشور خارج شوند.

اکنون، ممکن است این اوضاع تغییر کند. یک مقام ارشد عراقی گفت که «پس از تحولات اخیر منطقه»، تغییراتی در دیدگاه مقامات عراقی نسبت به خروج احتمالی نیروهای آمریکایی ایجاد شده است.

این مقام عراقی گفت: حالا، ضرب‌الاجل فعلی برای خروج نظامیان به نظر زمان دورتری می‌آید. اما با نزدیک‌تر شدن آن، «تا اندازه زیادی پیش‌بینی می‌کنم که عراق، رسما، خواستار تمدید این بازه زمانی» خواهد شد که اجازه می‌دهد نظامیان آمریکایی در عراق بمانند.

به گزارش ایسنا، یک مقام رسمی آمریکایی که در جریان گفت‌وگوهای «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا با «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر عراق در ۱۳ دسامبر در بغداد بود، گفت که با توجه به تحولات سوریه، در اظهارات السودانی، قدردانی تازه‌ای نسبت به حضور نظامیان آمریکایی در عراق احساس می‌شد. به گفته او، مقامات عراقی نیز استقبال بیشتری از استقرار تجهیزات شناسایی آمریکا در نزدیکی مرزهای عراق و سوریه کردند، اگرچه سودانی خواستار تمدید حضور نظامی آمریکا نشد.


نظرات

آخرین اخبار
تغییر ناگهانی روی نیمکت تراکتور؛ نکونام جای ربیعی را گرفت
امید بخشی دانشمندان برای بازگرداندن بینایی
کانادا در محاصره آتش؛ تخلیه گسترده ساکنان بریتیش کلمبیا در پی گسترش حریق
پیمان دفاعی مکه
آخرین گام برای تکمیل پل‌سفید؛ این پروژه پس از 20 سال دوباره جان گرفت
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه 18 مرداد + قیمت شاهین، اطلس، کوییک و ساینا
تصادف مرگبار در نیجر؛ برخورد دو اتوبوس ده‌ها قربانی گرفت
روحانیت ایرانی؛ از هویت صنفی تا هویت‌های چندگانه
پشت پرده ضرب‌الاجل پنتاگون؛ ذخایر موشکی آمریکا چقدر کاهش یافته است؟
آتش‌سوزی در تأسیسات آرامکو؛ عربستان درباره علت حادثه سکوت کرد
جزئیات آتش‌سوزی گسترده شهرک صنعتی نصیرآباد
مقاومت یمن؛ دو خیز اساسی
برانداز خوب، برانداز بد
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز یکشنبه 18 مرداد / ری‌را، دنا، تارا و پژو 207 چند؟
مدار دیپلماسی | توافق سه جانبه ائتلاف علیه ایران یا تولد یک معماری امنیتی؟
جنجال پیمان دفاعی مکه در ترکیه؛ از اعتراض نمایندگان تا احتمال پیوستن مصر
آخرین وضعیت بیماری جو بایدن از زبان پسرش؛ «سرطان پدرم پیشرفت کرده است»
پیش بینی قیمت طلا و سکه یکشنبه 18 مرداد 1405؛ چشم بازار به دلار است
پیش بینی قیمت طلای جهانی / همه‌چیز به یک داده مهم بستگی دارد
جدول پخش زنده بازی‌های یکشنبه 18 مرداد 1405؛ساعت بازی آرسنال، لیورپول، منچسترسیتی و چلسی
همتی: بازسازی کشور باید در اولویت مجلس و دولت قرار گیرد
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 18 مرداد1405+ وضعیت استانها
دلایل پنهان بیدار شدن مکرر در خواب
فرار از دیابت با پناه بردن به فضای سبز
برنامه ناسا برای تمدید مأموریت وویجر 2
کشف مکانیسم بیولوژیکی مرتبط با سلامت آینده افراد
نقش مکمل‌های باکتریایی در بهبود باروری زنان بالای 35 سال
صربستان و اسرائیل کارخانه تولید پهپاد راه‌اندازی می‌کنند
چین 82 درصد سفارش بازار کشتی‌سازی جهان را گرفت
حمله پهپادی اوکراین به مسیر حیاتی گاز روسیه به اروپا
اسپانیا در واکنش به ایتالیا محدودیت مرزی اعمال کرد
آتش ارتفاعات سروآباد پس از 24 ساعت مهار شد
داوران بخش نمایشنامه‌نویسی نهمین اشکواره حسینی مشخص شدند
دستگیری عضو شورای شهر رضوانشهر در پرونده فساد مالی
یورش بزرگ به مهاجران در جورجیا؛ بیش از 1200 نفر بازداشت شدند
امیرحسین طاهری پرسپولیسی شد
روایت ملی، روایت ایران است
200 گیگ اینترنت رایگان خبرنگاران فعال شد
فرسایش قابل‌توجه قدرت آتش آمریکا
ثبت‌نام ارشد علوم پزشکی 1405 آغاز شد+لینک ثبت‌نام
انباشت خودرو در کارخانه‌ها؛ بازار از تولید عقب ماند
سامانه دفاعی جدید آمریکا زیر سایه یک هشدار امنیتی جدی
پایان بلاتکلیفی 10 هزار کانتینر ایرانی در بندر کراچی
سربازگیری اجباری «بی بی»، صدای صهیونیست‌ها را درآورد!
یمن: تشکیل ائتلاف هرگز مانع مجازات عربستان به خاطر جنایاتش نمی‌شود
فرمانده تروریست آمریکا در خانه جنایتکاران جنگی
زخمی شدن 2 زن و 2 کودک در حمله به تعز یمن
نام دو خبرنگار فقید روی جایزه ملی محیط زیست ماندگار شد
راز مرگ مادر باردار چابهاری؛ بررسی ویژه آغاز شد