نورنیوز-گروه بین الملل: ارتش رژیم صهیونیستی بامداد امروز سهشنبه با حمله مرگبار با یک ربات بمبگذاری شده به محوطه بیمارستان کمال عدوان واقع در شمال نوار غزه، بار دیگر جنایت علیه مردم بیدفاع فلسطین را به نمایش گذاشت.
این اقدام وحشیانه علاوه بر وارد آوردن خسارات قابل توجه به بیمارستان، منجر به زخمی شدن بیش از ۲۰ نفر از کادر درمان و بیماران شد.
این جنایت جدید رژیم صهیونیستی در حالی رخ میدهد که بیمارستان کمال عدوان به عنوان یکی از مهمترین مراکز درمانی در نوار غزه، همواره هدف حملات مکرر نیروهای اشغالگر قرار داشته است.
از سوی دیگر، منابع پزشکی دوشنبه شب اعلام کردند، در حملات ۲۴ ساعته ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی به نوار غزه ۳۲ فلسطینی به شهادت رسیدند.
در همین راستا شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) به ۴۵ هزار و ۳۱۷ نفر رسیده است و ۱۰۷ هزار و ۷۱۳ فلسطینی دیگر نیز زخمی شدهاند.
این وزارتخانه در ادامه اعلام کرد که در نتیجه تداوم حملات، پیکرهای زیادی همچنان در زیر آوارها ماندهاند و نهادهای امدادی قادر به بیرون کشیدن آنها نیستند.
جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در حالی وارد پانزدهمین ماه متوالی شده است که دیوان کیفری بینالمللی، دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
به گزارش ایرنا، با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که با گذشت ۴۴۴ روز جنگ در نوار غزه، هنوز به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران نظامی صهیونیست از نوار غزه دست نیافته است.
تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی در چهارصد و چهل و پنجمین روز جنگ غزه
رژیم صهیونیستی در چهارصد و چهل و پنجمین روز جنگ غزه، به حملات و اقدامات ددمنشانه خود علیه ساکنان این منطقه ادامه می دهد.
به گزارش العربی الجدید در گزارشی آورده است: جنگ غزه در حالی وارد چهارصد و چهل و پنجمین روز خود شده که ارتش اشغالگر به حملات به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه ادامه می دهد به طوری که آتش سنگینی روی منازل اطراف بیمارستان ریخت، همچنین بر اثر انفجار ربات های انفجاری در اطراف این مرکز درمانی از سوی اشغالگران، شماری از بیماران داخل بیمارستان زخمی شدند.
منابع فلسطینی اعلام کردند که جنگنده های رژیم صهیونیستی در یک نوبت اردوگاه الجدید در شمال النصیرات در مرکز غزه را بمباران کردند.
این منابع همچنین از بمباران شدید حومه بیمارستان العده در شمال غزه خبر دادند.
العربی الجدید گزارش داد: روز گذشته بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر از پیشرفت خاص در مذاکرات مربوط به آتش بس و مبادله اسیران با حماس در غزه خبر داد و مدعی شد که این موضوع زمانبر است
این رسانه نوشت: همزمان ابوعبیده سخنگوی نظامی گردانهای قسام شاخه نظامی حماس، سرنوشت برخی اسیران اسرائیلی در غزه را منوط به تحرکات ارتش اشغالگر در برخی مناطق دانست.
یورش صهیونیستها به کرانهباختری/تداوم درگیریها با نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین
منابع خبری با اشاره به یورش نیروهای نظامی اشغالگر به مناطق مختلف کرانه باختری، از درگیری مسلحانه میان مبارزان فلسطینی و نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری شهاب، ارتش رژیم صهیونیستی در ادامه تجاوزهای خود به اردوگاه «بلاطه» در نابلس واقع در کرانه باختری یورش برد، اشغالگران بعد از یورش به این منطقه، یک جوان فلسطینی به نام «بیان برهم داوود» را از منزلش در منطقه «بیتا» در جنوب نابلس بازداشت کردند.
اشغالگران به اردوگاه «طولکرم» هم یورش برده و به طور همزمان انفجارهای شدیدی در این منطقه رخ داد. در پی یورش به این اردوگاه، یک جوان فلسطینی به ضرب گلوله صهیونیست ها به شهادت رسید.
هلال احمر فلسطین اعلام کرد که با یورش صهیونیست ها به اردوگاه بلاطه، یک جوان فلسطینی و یک زن دیگر مجروح شدند. هلال احمر می گوید که اشغالگران این جوان مجروح را بازداشت کرده اند.
گردان های شهید «عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس در طولکرم نیز اعلام کرد که با بمب یک بولدوزر نظامی و تعدادی از ماشین آلات جنگی رژیم صهیونیستی را در منطقه الغانم در اردوگاه طولکرم هدف قرار داده و منفجر کردند.
نیروهای اشغالگر همچنین برخی از تاسیسات و منازل فلسطینی ها در منطقه «حزما» واقع در شمال شرقی قدس اشغالی را تخریب کردند.
از سوی دیگر، منابع خبری از درگیری مسلحانه شدید میان مبارزان مقاومت و نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در منطقه «طمون» در جنوب طوباس واقع در کرانه باختری خبر دادند.
نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین در روزهای اخیر به مناطق مختلف کرانه باختری از جمله اردوگاه جنین یورش بردند که مبارزان مقاومت در آن جا با آنها مقابله کرده و درگیری شدیدی میان دو طرف رخ داد.
به نظر میرسد که یورش نیروهای امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین به کرانه باختری برای بازداشت تعدادی از مبارزان مقاومت انجام شده است.
مردم و گروههای مبارز فلسطینی در مناسبتهای مختلف اعلام کردهاند که این تشکیلات به جای دفاع از فلسطینیان به بازوی اجرایی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و قدس تبدیل شده و در تلاش برای محدود کردن فعالیت مبارزان فلسطینی علیه اشغالگران است.
آنها بارها از مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین خواستهاند که به همکاریهای امنیتی با اشغالگران پایان داده و در کنار ملت خود بایستند.
جنبش فلسطینی مقاومت اسلامی (حماس) پیش از این با صدور بیانه ای، ادامه عملیات امنیتی نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین در اردوگاه جنین را جنایتی تمام عیار علیه فلسطینیان دانست.
حماس افزود: ادامه عملیات امنیتی نیروهای تشکیلات خودگردان فلسطین در اردوگاه جنین در روزهای اخیر متوالی جنایتی تمام عیار و مستلزم ادامه بسیج همگانی برای شکستن محاصره و حمایت از رزمندگان مقاومت است.
مقام سازمان ملل: انتقال کمکها به غزه تقریبا غیرممکن شده است
معاون دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد نوار غزه در حال حاضر خطرناکترین جا برای نیروهای امدادی است و به همین دلیل، انتقال جزئیترین کمکها هم به مردم این منطقه تقریبا غیرممکن شده است.
«تام فلچر» معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه گفت غزه در حال حاضر خطرناکترین مکان برای ارائه کمکهای بشردوستانه شده است. در یک سال گذشته بیشترین تعداد نیروهای امدادی در غزه کشته شدهاند و از این رو، انتقال حتی کسری از کمکهای مورد نیاز با وجود نیازهای مبرم انسانی تقریبا غیرممکن شده است.
به نقل از خبرگزاری رسمی فلسطین «وفا»، فلچر افزود مقامات ارتش رژیم صهیونیستی همچنان مانع از دسترسی هدفمند نیروهای امدادی به افراد نیازمند در غزه میشوند تا جایی که بیش از ۱۰۰ درخواست برای انتقال کمکها به شمال غزه از ۶ اکتبر تاکنون رد شده است.
وی ادامه داد با وجودی که تقریبا یک سال پیش دیوان بینالمللی دادگستری مجموعهای از احکام موقت را درباره پیشگیری و مجازات جنایت نسلکسی در غزه صادر کرد اما با این حال روند خشونت مستمر نشان میدهد که هیچ مکان امنی برای مردم در غزه وجود ندارد. مدارس، بیمارستانها و زیرساختهای شهر به مشتی آوار تبدیل شدهاند.
فلچر گفت، محاصره شمال غزه توسط رژیم صهیونیستی که بیش از دو ماه به طول انجامید، شبح قحطی را روی سر این منطقه افکنده است و از طرف دیگر، جنوب غزه، بسیار شلوغ است که شرایط معیشتی وحشتناکی را ایجاد کرده و نیازهای انسانی با شروع فصل زمستان بیشتر میشود.
وی تصریح کرد، در سراسر غزه، حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق پرجمعیت از جمله مناطقی که ارتش اشغالگر دستور داده مردم به آنجا منتقل شوند، ادامه دارد. اقدامی که باعث ویرانی، آوارگی و مرگ میشود.
مقام سازمان ملل افزود، تشدید جنگ توسط رژیم صهیونیستی در شمال غزه، مخصوصا در غرب بیتحانون بسیاری از ساکنان را بار دیگر وادار کرده آواره شوند.
فلچر گفت، نیروهای بشردوستانه در شمال غزه اطلاع دادند که رژیم صهیونیستی مستقیما به بیمارستان کمال عدوان در بیتلاهیا در میان تداوم بمباران آن تیراندازی میکند.
او ضمن قدردانی از تلاش نیروهای بشردوستانه که برای نجات جان غیرنظامیان در این شرایط تلاش میکنند، از جامعه جهانی خواست از قوانین بینالمللی انسانی دفاع کند، از تمامی غیرنظامیان حفاظت کند، برای آزادی همه اسرای صهیونیستی تلاش کند، از کار حیاتی آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) دفاع و چرخه خشونت را بشکند.
معاون دبیرکل سازمان ملل در رابطه با وضعیت در کرانه باختری گفت که وضعیت در این منطقه همچنان رو به وخامت است و «تعداد کشتهشدگان بالاترین رقمی است که ما ثبت کردهایم.»
از سوی دیگر، برنامه جهانی غذا روز شنبه اعلام کرد کاروان مشترک سازمان ملل متشکل از ۶۶ کامیون گذرگاه کرم ابوسالم را از طریق کریدور فیلادلفیا برای رساندن مواد غذایی و غیرخوراکی به مرکز غزه ترک کردند.
این پنجمین بار است که برنامه جهانی غذا از این جاده برای انتقال کمکها استفاده میکند که اخیرا به عنوان جایگزین جاده اصلی صلاحالدین (محور فیلادلفیا) تصویب شده است.
برنامه جهانی غذا از همه طرفها خواسته است تا از عبور ایمن کمکها اطمینان حاصل کنند.
در بیانیه برنامه جهانی غذا آمده است: «علیرغم تضمین مقامات اسرائیلی مبنی بر برقراری شرایط ایمن، حمله هوایی صورت گرفت، اما اولین کاروان متشل از ۳۵ کامیون به سفر خود به مقصد ادامه داد و بدون تلفات به انبار رسید. با این حال کاروان دوم به دلیل ارتش اسرائیل به تاخیر افتاد، اخبار حرکت کاروان پخش شد و به همین دلیل در مسیر غارت شد و در نهایت از ۶۶ کامیون تنها ۴۳ کامیون با موفقیت به انبار رسیدند و ۲۳ کامیون باقیمانده گم شدند.»
اطلاعاتی جدید درباره سرنوشت ۲۰۶ اسیر ساکن غزه
مرکز امور اسرا و آزادگان و باشگاه اسرای فلسطینی اعلام کردند که به پاسخهایی از ارتش رژیم صهیونیستی درباره سرنوشت بیش از ۲۰۰ بازداشت شده از نوار غزه دست یافته است.
مرکز امور اسرا و باشگاه اسیران فلسطینی در بیانیهای اعلام کردند به پاسخهایی از ارتش رژیم صهیونیستی درباره سرنوشت بیش از ۲۰۰ بازداشتی از نوار غزه دست یافتهاند. بخشی از این پاسخها مکان بازداشت اسرای فلسطینی را مشخص کرده و بخشی دیگر اطلاعاتی درباره آنها فراهم نشده است.
در این بیانیه آمده است: این پاسخها بخشی از صدها پاسخی است که موسسات ذیربط از زمانی که به آنها اجازه دانستن سرنوشت بازداشت شدگان غزه در زندانهای رژیم صهیونیستی در راستای اصلاحات قانونی داده شده است، به آن دست یافتهاند.
باشگاه اسیران فلسطینی و مرکز امور اسرای فلسطینی اعلام کردند: ارتش رژیم صهیونیستی در بیشتر موارد عمدا پاسخهای متناقضی درباره بازداشت شدگان میدهد. در سایه این مسئله ما تاکید میکنیم که موسسات ذیربط اسامی کسانی را که مکان بازداشتشان مشخص شده است به تیمهای حقوقی برای انجام ملاقاتهایی با آنها تحویل میدهند و بعد از دستیابی به موافقت این ملاقات انجام میشود. موعد ملاقات توسط رژیم صهیونیستی تعیین میشود.
این ۲ مرکز اعلام کردند: اصلاحات جدیدی در قانون «مبارزان غیرقانونی» انجام شده است که از جمله آن مربوط به ممانعت از ملاقات وکیل با اسرا از ۲۱ روز از تاریخ بازداشت با امکان تمدید آن تا ۴۵ روز و حتی ۷۵ روز در موارد استثنایی است.
آخرین آمار بازداشت شدگان از غزه در اوایل ماه دسامبر ۱۷۷۲ نفر بوده است. اداره زندانهای رژیم صهیونیستی آنها را مبارزان غیرقانونی میداند. طی ماههای گذشته دهها شهادت هولناک از عملیات شکنجه اسرای غزه در زندانهای رژیم صهیونیستی از جمله زندان «سدی تیمان» منتشر شد.