×
سیاسی
شناسه خبر : 205215
تاریخ انتشار :

عارف: حق تجسس در زندگی مردم را نداریم

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم گفت: نباید یک فرد خوب با ویژگی‌های اخلاقی و ضوابط و معیارهای اسلامی در مسیر کاری و اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمدرضا عارف عصر روز دوشنبه ۳ دی ماه ۱۴۰۳ در مراسم تکریم حجت الاسلام حسن درویشیان و معارفه مصطفی مولوی به عنوان رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور با بیان اینکه راهبرد دولت چهاردهم پیشگیری از وقوع فساد و جرم است، گفت: از تمامی نهادهای بازرسی و نظارتی تقاضا دارم تا سلامت سیستم و نظام را پیگیری کنند و ما به دنبال صرف آمار دادن در زمینه فساد نیستیم.

وی افزود: امیدواریم روزی برسد که دستورات اسلام آنچنان پیاده سازی شود که فعالیت نهادهای نظارتی و بازرسی کاملاً کاهش یابد. معاون اول رئیس جمهور خاطر نشان کرد: باید قبل از وقوع فساد پیشگیری و سلامت نظام اداری را دنبال کنیم تا نیازی به درمان و جراحی نباشد چرا که جراحی‌های سال‌های گذشته هزینه‌های فوق العاده برای نظام داشت و آلوده شدن دست یک مسئول را نمی‌توان با هیچ چیزی پاک کرد.

عارف با تأکید بر اینکه دولت برای بستن کامل پرونده‌های فساد کاملاً آمادگی دارد ادامه داد: دفتر بازرسی دستگاه‌ها و وزارت اطلاعات وظایف حاکمیتی دارند تا در سالم سازی نظام اداری توفیق داشته باشیم و در پایان فعالیت دولت چهاردهم بتوانیم به مردم و مقام معظم رهبری گزارش دهیم که در راستای مبارزه با فساد و سالم سازی نظام اداری حرکت کرده ایم.

وی با بیان اینکه جایگاه حقوقی دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور و همچنین سایر نهادهای نظارتی بیرون از دولت وظایف مشخص، با اختیارات ویژه و استقلال اقدام است، گفت: در دولت، وزارت اطلاعات نقش نظارتی دارد اما دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور از چنان اهمیتی برخوردار است که در بالاترین سطح دولت بازرسی ویژه رئیس جمهور ایجاد شده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه وجود دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور به معنای آن است که بازرسی و نظارت بر امور در نظام اداری به عهده بالاترین مقام اجرایی کشور است، تصریح کرد: جایگاه بالای دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور باید این ظرفیت را داشته باشد که از همه امکانات دستگاه‌های نظارتی داخل کشور استفاده کند تا بتواند به رئیس جمهور در زمینه مبارزه با فساد و سالم سازی کمک کند.

عارف «ویژه بودن» را از دیگر مهمترین شاخصه‌های دفتر بازرسی ویژه رئیس جمهور برشمرد و گفت: ویژه بودن به افراد ویژه بازمی گردد و کاری که برای یک شهروند مباح بوده اما برای یک مسئول محکوم بوده و این یک اعتقاد اسلامی است چرا که رفتار مسئولین الگو می‌شود و باید به بخش‌هایی از مدیریت کشور نگاه ویژه داشته باشیم.

وی افزود: زمانی که در دولت وفاق ملی شعار عدالت داده می‌شود در ذات آن سلامت اداری و حکومت است و حتی فردی که یک مسئولیت سنگین دارد حق ویژه نداشته و این نگاه عدالت، ذات انقلاب اسلامی است.

معاون اول رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه مفتخر هستیم در یک نظام الهی که مبنای آن معنویت و خدمت به خدا و بندگان خدا است کار می‌کنیم، تأکید کرد: در ابتدای انقلاب مسأله گزینش و بورسیه کردن دانشجویان در نظام جمهوری اسلامی و با هزینه بیت المال که چه ضابطه و وجه ممیزه‌ای برای انتخاب یک فرد وجود داشته باشد، مطرح بود.

عارف تأکید کرد: تعهد، باور به ارزش‌های الهی، سلامت اداری و داشتن وسواس در تحصیل مال حلال از مهمترین ویژگی‌هایی بود که در گزینش مسئولین و افراد در نظر گرفته شد و حال باید در نظر داشت اگر این شاخصه‌ها را کنار بگذاریم چند نفر در این پست‌ها و سمت‌ها باقی می‌مانند و قطعاً کسانی که از نظر صلاحیت تخصصی و کاری بهتر هستند در کشور وجود دارند، اما چرا در میان این خیل افراد یک فرد دیگر انتخاب می‌شود که قطعاً به دلیل بعد معنوی و ارزشی است که به هیچ عنوان نمی‌توان کنار گذاشت.

وی با طرح این پرسش که در شاخص‌های احراز پست‌های کلیدی آیا می‌توان از پایبندی به واجبات شرعی عبور کنیم؟ تصریح کرد: توجه به این مسائل یک اصل برای گزینش افراد است و طبق آن افراد گزینش می‌شوند که قطعاً برای حفاظت از این شاخص‌ها راهی جز نظارت، پیشگیری و تذکر نداریم.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مراقبت کنیم که به شاخصه‌های گزینشی افراد آسیبی وارد نشود اضافه کرد: انسان‌ها دچار اشتباه می‌شوند اما در گام‌های بعدی خطا به دنبال توجیه هستند و در زمانی فساد زیرمیزی مطرح بود اما امروزه به عنوان یک حق و حقوق مطرح می‌شود و اینها عواملی است که در کمین یک انسان است و وظیفه حاکمیت در تشکیلات اداری جلوگیری از قرار گرفتن افراد در چنین مسیری است.

عارف با بیان اینکه حق نداریم در زندگی مردم تجسس کنیم خاطرنشان کرد: نباید یک فرد خوب با ویژگی‌های اخلاقی و ضوابط و معیارهای اسلامی در مسیر کاری و اداری آلوده به ویژگی ناپسند شود. البته منکر نبودن فساد در نظام اداری نیستیم اما در ذات نظام پاک و الهی جمهوری اسلامی به دلایلی فساد تحمیل شده است و به عنوان کارفرمای فرد تلاش کنید که در مسیر درست قرار گیرد و با ساز و کارهای قانونی و ضوابطی یک کارمند موظف است طبق قانون عمل کند.

معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه سلیقه‌ای عمل کردن، تبعیض و عدم اجرای قانون مقدمه فساد است ادامه داد: در یک نظام اداری که مبرا از هر گونه خطا است به مرحله‌ای می رسیم که مقام معظم رهبری فرمان هشت ماده‌ای که اصل آن بر مبارزه بر فساد بنا شده است را صادر می‌کند و در سال‌های صدور این فرمان اقداماتی صورت گرفت که نسبت به نقطه مطلوب فاصله داریم تا جایی که مقام معظم رهبری در فرمایشات اخیر خود فرمودند که از هیچ دولتی در زمینه مبارزه با فساد راضی نیستند.

وی با اشاره به اینکه در نظام پاک و اداری ما حتی یک مورد فساد هم زیاد است تصریح کرد: باید رویکرد ما سالم سازی و سالم ماندن باشد و نهادهای نظارتی از استقلال ویژه ای برخوردار هستند و حکم آنان فراقانون است و تمامی نهادهای نظارتی از جمله دفتر بازرسی، دیوان عدالت و محاسبات اگر دستور لغو یک موضوعی را بدهد برای همه لازم الاجرا است.


نورنیوز
نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
نور ویدیو | طرح تبعید ترامپ ، تداوم و توسعه اشغالگری
ترامپ: آمادگی گفت‌وگو با رئیس جمهور ایران را دارم
380 فلسطینی در کرانه باختری از زمان آغاز آتش‌بس در غزه بازداشت شدند
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد 1404 وزارت بهداشت
قوه قضاییه واگذاری ایران خودرو به کروز را متوقف کرد
افزایش شمار شهدای جنگ علیه غزه به 47540 نفر
نماینده کنست: مواضع ولیعهد عربستان متناقض است
گروسی در مورد خطر وقوع حادثه هسته‌ای در اوکراین هشدار داد
جلیلی: انقلاب اسلامی بسیاری از مناسبات را از بین برد
تخت روانچی به آنکارا سفر کرد
مصر و اردن بر لزوم اجرای کامل آتش‌بس در غزه تاکید کردند
موفقیت ایران در حوزه تولید رادیوداروها
اقتصاد ایران با وجود تحریم‌های ظالمانه تعاملات گسترده بین‌المللی دارد
آل ثانی: قطر در بازسازی لبنان مشارکت می‌کند
یک کشته و سه مصدوم در تصادف پراید و پژو پارس در شازند
فجر 43 به نیمه رسید؛ برنده‌ها و بازنده‌های پرده نقره‌ای!
الهلال 4 - 1 پرسپولیس +فیلم
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مسکو می‌رود
رویترز؛ ابزار سیاسی ترامپ یا بازی رسانه‌ای؟
کاهش خطرات سرطان روده با مصرف آسپرین
الجولانی:بزرگترین چالش سوریه جلب اطمینان‌ کشورهای منطقه است/سرمایه‌گذاری عربستان وقطر
قالیباف: رتبه‌بندی فقط برای کسانی باشد که معلمی می‌کنند
پادکست | بهترین زمان ورزش برای کنترل قند خون
عراقچی: روابط ایران با همسایگان باید توسعه یابد
سیزدهمین نمایشگاه آثار هنرمندان معاصر برپا می‌شود
شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجد الاقصی یورش بردند
سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران از سر گرفته می‌شود
«محمد ابراهیم جواهری» معاون حقوقی سازمان تامین اجتماعی شد
شرایط چهارمین فروش فوق‌العاده ایران‌خودرو اعلام شد
سرلشکر موسوی: آغاز نهضت خودکفایی و خوداتکایی از نیروی هوایی بود
آغاز ثبت‌نام عمره رمضان از فردا/ قیمت تغییری نکرده است
ترکیه: اهداف اسرائیل پس از تبادل اسیران مورد تردید است
زن مراغه‌ای شوهرش را با روسری به قتل رساند
ابلاغ آئین‌نامه اجرایی طرح‌های معاوضه کلید به کلید/رفع مشکل خودروی وارداتی جانبازان
وعده وزیر کار برای متناسب‌سازی حقوق کارگران با تورم
انتصاب امیر قادر رحیم زاده به سمت مشاور عالی فرمانده کل ارتش
حماس: مذاکرات و رایزنی‌های مرحله دوم آتش‌بس آغاز شده است
نور ویدیو | مصاحبه با مجتبی فرآورده تهیه کننده فیلم اشک هور
گزارش تصویری | عکس هایی از حاشیه های روز پنجم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
افتتاح دومین دوره بورسیه نخبگان علمی توسط همراه اول
ترامپ به نتانیاهو بی‌اعتماد است
سرکنسول ایران در اربیل با نخست‌وزیر اقلیم کردستان عراق دیدار کرد
حزب‌الله تحریم شیخ «نعیم قاسم» توسط استرالیا را محکوم کرد
اعلام آمادگی اردن برای کمک به برقراری صلح در منطقه
سرلشکر باقری بر ارتقای شبکه یکپارچه پدافند هوایی تاکید کرد
اسلامی: پروژه‌های افتتاح شده زنجان از جنس اهتمام برای پیشرفت است
رمزگشایی از ریشه‌های یک فروپاشی
جنگ تعرفه‌ها؛ تیغ دولبه‌ای که دست ترامپ را برید
گزارش تصویری | نشست هفتگی سخنگوی دولت با خبرنگاران
رئیس جمهور مصر 30 بهمن به واشنگتن می رود