×
اقتصادی
شناسه خبر : 205143
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/03 ساعت 12:49
نمایشگاه تلکام افتتاح شد/ توجه به فناوری‌های نوین رویکرد اصلی وزارت ارتباطات

با حضور ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی:

نمایشگاه تلکام افتتاح شد/ توجه به فناوری‌های نوین رویکرد اصلی وزارت ارتباطات

نمایشگاه تلکام با حضور 148 شرکت داخلی و خارجی و 30 نفر هیات خارجی از کشورهای منطقه با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» افتتاح شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: صبح امروز (دوشنبه) بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افتتاح شد.

بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با حضور بازیگران اصلی بخش دولتی و خصوصی و با رویکرد مشارکت حداکثری برگزار می‌شود. شرکت سهامی نمایشگاه‌ها با توجه به وظایف حاکمیتی خود و پس از برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری، برگزار این نمایشگاه را در دستور کار خود قرار داد و ضمن تعیین خط ‌مشی در شورای سیاست‌گذاری نقشه برگزاری این نمایشگاه را ترسیم کرد.

حضور شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، صادرات فناوری، تاکید بر حضور شرکت‌های مهم دولتی و دانشگاه و مجامع علمی در نمایشگاه از جمله تاکیدات برگزاری این نمایشگاه است.

علاوه بر شرکت‌های داخلی و خارجی، دعوت از هیات‌های تجاری کشورهای منطقه مانند عراق، روسیه، ارمنستان و ترکیه صورت گرفته که ظرفیت ۳۰ نفر هیات تجاری را در این نمایشگاه مهیا کرده است.

تنظیم‌گری حوزه داده، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در دستور کار 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام توجه به فناوری‌های نوین را رویکرد اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد.

سیدستار هاشمی گفت: اگر در گذشته مفهوم و تعبیر شهروند را استفاده می‌کردیم، امروز باید شهروند شبکه را به رسمیت بشناسیم و با ظرفیت‌های امروز خود را به روز کنیم.

هاشمی تاکید کرد: در این دوره جهت گیری ما با نگاه ویژه‌ای به فناوری‌های نوین خواهد بود؛ ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد و البته برای این کار زمان زیادی هم ندارد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: باید بپذیریم که فناوری‌های نوین و تنظیم‌گری آن پیچیدگی خاص خودش را دارد. در جلسات متعدد تاکید کردیم که این تنظیم‌گری اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه بخش خصوصی مشارکت کند.

عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: نکته دیگر که باید قدر بدانیم و نگاه ایجابی در آن را اولویت دهیم، همراهی و حمایت از نیروی انسانی است که در سنوات اخیر به دلایل مختلف مورد کم‌مهری قرار گرفته‌اند. اگر امروز مهاجرت‌ها در حال شکل‌گیری در بخش خصوصی و حاکمیت هستیم نیاز به نگاه ویژه دارند تا از آن‌ها جلوگیری شود.

هاشمی تصریح کرد: بارها تاکید کرده‌ایم که بر استفاده از بخش خصوصی اعتقاد داریم؛ این موضوع به این دلیل است که بخش خصوصی می‌توان توانمندی‌هایی که ما در کشور داریم را میزبانی کند.

وی گفت: در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: به روایت دیگر، هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه بین المللی بودن نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی از کشورها اتفاق خوبی است اما کافی نیست، گفت: ما در سال‌های اخیر در بحث خدمات و تولیدات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد اقدامات مهم و خوبی بوده‌ایم، به همین منظور ضروری است توسعه بازار را در قالب دیپلماسی فناوری مورد توجه قرار داد و از ظرفیت‌های همه اتحادیه‌ها و نشست‌های جهانی در این زمینه استفاده کرد.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنوان کرد: در راستای رونق تولیدات داخلی، حتما از ظرفیت‌های بخش خصوصی حمایت انجام می‌شود اما این حمایت نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود.

این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: اگر انحصار ایجاد شد نخستین بخشی که آسیب می‌بیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شده‌ای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژه‌ای می‌طلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری های روز جهان عقب نمانیم.

هاشمی در خاتمه گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود که در حال حاضر یک مساله جدی در کشور به شمار می رود.

نمایشگاه تلکام در متراژ ۲۵ هزار متر غیر مفید و ۱۲ هزار متر مفید برگزار می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
حمله پهپادی اوکراین به پالایشگاه کریشی روسیه
رهبر انقلاب: شرط غلبه نهایی حق بر باطل، اتحاد مسلمین در مقابل کفر جهانی است
آخرین وضعیت جاده‌های شمال؛ ترافیک سنگین در محور چالوس
کیم جونگ اون وزیر دفاع کره شمالی را برکنار کرد
کشف 2 میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندرعباس در عملیات مرزبانی فراجا
از «خداحافظ ایران» تا «سلام وطن»؛ فصلی نو در وحدت ملی
پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 8 شهریور؛ سکه به 220 میلیون می رسد؟
مداردیپلماسی | سه پیام‌آور در تهران، هرمز چگونه به گذرگاه دیپلماسی تبدیل شد؟
برنامه قطعی برق استان البرز امروز 8 شهریور + لینک سامانه خاموشی
هشدار نارنجی سیلاب برای 6 استان کشور
چرا گاهی درمان ریزش مو با بیشتر شدن ریزش شروع می شود؟
شکست دولت ترامپ در دادگاه؛ سرکوب منتقدان جنگ غزه غیرقانونی اعلام شد
پسر نتانیاهو از ترس جانش فوری از آمریکا به سرزمین های اشغالی برگشت
بحران 40 ساله کشاورزان آمریکایی؛ افزایش قیمت کود و سوخت پس از جنگ ایران
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری امروز یکشنبه 8 شهریور 1405+ برنامه خاموشی شهرکرد، بروجن
پیام تبریک بقایی به مناسبت میلاد حضرت محمد(ص) و امام جعفر صادق(ع)
رمزگشایی سفر رئیس سیا به مسکو؛ پیشنهاد نشست سه‌جانبه ترامپ، پوتین و زلنسکی
سرمربی ملوان: مقابل پرسپولیس فاجعه‌ بودیم
ترامپ فاسدترین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا است
برنامه مسابقات امروز 8 شهریور 1405؛ پخش زنده فوتبال و انتخابی جام جهانی بسکتبال
وضعیت آب و هوا امروز یکشنبه 8 شهریور+ وضعیت استانها
ایده عجیب چینی‌ها برای عضله‌سازی
حسگر تنفسی برای تشخیص آنی گازهای سمی
آیا بیماران CF می‌توانند صاحب فرزند شوند؟
کشف تازه پژوهشگران سوئیسی درباره رفتار نانوذرات در جریان خون
بیداری‌های مکرر شبانه و یک ارتباط نگران‌کننده با آلزایمر
چه زمانی باید نگران تب در کودکان شویم؟
یوونتوس 2 - پارما 0؛ دومین برد متوالی بانوی پیر با کلین‌شیت
پیام تبریک فرمانده کل سپاه به قهرمانان نوجوان والیبال ایران
الاعرجی: عراق می‌خواهد پل ارتباطی ایران و آمریکا باشد
گردنه پرخطر «نارمنج» دشتستان ایمن شد
تدوین برنامه عملیاتی برای ساختن «ایران هرچه قوی‌تر»
سومین رکورد دوومیدانی بانوان شکست؛ محیطی‌زاده تاریخ‌ساز شد
ادعای آمریکا درباره لبنان؛ دولت تنها مرجع تصمیم‌گیری معرفی شد
غریب‌آبادی: بازگشایی هرمز منوط به اجرای تعهدات آمریکاست
ایران از فینال هندبال نوجوانان آسیا جا ماند
اولین ناکامی النصر با قایدی
انفجار مرگبار در کارگاه آزادگان؛ یک کارگر کشته شد
قرائت سوگندنامه ورزشکاران در بازی‌های آسیایی ناگویا
تیراندازی در کارولینای جنوبی؛ 2 افسر پلیس زخمی شدند
روایت موسیقایی میلاد پیامبر(ص) با «جانِ جهان‌ها»+فیلم
دبیرکل سازمان ملل خواستار ممنوعیت جهانی آزمایش‌های هسته‌ای شد
تاتنهام 0-2 نیوکسل/ کلاغ‌ها تاتنهام را در خانه نقره‌داغ کردند
بلومبرگ: جمهوری‌خواهان به‌دلیل جنگ علیه ایران از ترامپ ناامید شده‌اند
قاهره و رم برای مهار تنش‌های منطقه‌ای وارد رایزنی شدند
10 میلیارد تومان پاداش برای دختران طلایی ایران در ناگویا
اولین زن گلف ایران در بازی‌های آسیایی+فیلم
قالیباف: جوانان ایرانی ثابت کردند هیچ قله‌ای دست‌نیافتنی نیست
شلیک خمپاره به حومه دمشق؛ تجاوزات اسرائیل در سوریه ادامه دارد
فجرسپاسی شیراز0-0 ذوب‌آهن اصفهان/ قفل دروازه‌ها باز نشد