×
اقتصادی
شناسه خبر : 205143
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/03 ساعت 12:49
نمایشگاه تلکام افتتاح شد/ توجه به فناوری‌های نوین رویکرد اصلی وزارت ارتباطات

با حضور ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی:

نمایشگاه تلکام افتتاح شد/ توجه به فناوری‌های نوین رویکرد اصلی وزارت ارتباطات

نمایشگاه تلکام با حضور 148 شرکت داخلی و خارجی و 30 نفر هیات خارجی از کشورهای منطقه با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» افتتاح شد.

نورنیوز-گروه اقتصادی: صبح امروز (دوشنبه) بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ با حضور معاون اول رئیس جمهور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران افتتاح شد.

بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام با حضور بازیگران اصلی بخش دولتی و خصوصی و با رویکرد مشارکت حداکثری برگزار می‌شود. شرکت سهامی نمایشگاه‌ها با توجه به وظایف حاکمیتی خود و پس از برگزاری جلسات شورای سیاست‌گذاری، برگزار این نمایشگاه را در دستور کار خود قرار داد و ضمن تعیین خط ‌مشی در شورای سیاست‌گذاری نقشه برگزاری این نمایشگاه را ترسیم کرد.

حضور شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال، صادرات فناوری، تاکید بر حضور شرکت‌های مهم دولتی و دانشگاه و مجامع علمی در نمایشگاه از جمله تاکیدات برگزاری این نمایشگاه است.

علاوه بر شرکت‌های داخلی و خارجی، دعوت از هیات‌های تجاری کشورهای منطقه مانند عراق، روسیه، ارمنستان و ترکیه صورت گرفته که ظرفیت ۳۰ نفر هیات تجاری را در این نمایشگاه مهیا کرده است.

تنظیم‌گری حوزه داده، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در دستور کار 

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آیین افتتاح بیست و پنجمین نمایشگاه تلکام توجه به فناوری‌های نوین را رویکرد اصلی این وزارتخانه در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد.

سیدستار هاشمی گفت: اگر در گذشته مفهوم و تعبیر شهروند را استفاده می‌کردیم، امروز باید شهروند شبکه را به رسمیت بشناسیم و با ظرفیت‌های امروز خود را به روز کنیم.

هاشمی تاکید کرد: در این دوره جهت گیری ما با نگاه ویژه‌ای به فناوری‌های نوین خواهد بود؛ ارتباطات تا به امروز بحث صوت و ترافیک را تنظیم‌گری می‌کرد و از این به بعد باید به سمت تنظیم‌گری حوزه داده‌، سرویس و هوش مصنوعی قدم بردارد و البته برای این کار زمان زیادی هم ندارد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: باید بپذیریم که فناوری‌های نوین و تنظیم‌گری آن پیچیدگی خاص خودش را دارد. در جلسات متعدد تاکید کردیم که این تنظیم‌گری اتفاق نمی‌افتد مگر اینکه بخش خصوصی مشارکت کند.

عضو کابینه دولت چهاردهم ادامه داد: نکته دیگر که باید قدر بدانیم و نگاه ایجابی در آن را اولویت دهیم، همراهی و حمایت از نیروی انسانی است که در سنوات اخیر به دلایل مختلف مورد کم‌مهری قرار گرفته‌اند. اگر امروز مهاجرت‌ها در حال شکل‌گیری در بخش خصوصی و حاکمیت هستیم نیاز به نگاه ویژه دارند تا از آن‌ها جلوگیری شود.

هاشمی تصریح کرد: بارها تاکید کرده‌ایم که بر استفاده از بخش خصوصی اعتقاد داریم؛ این موضوع به این دلیل است که بخش خصوصی می‌توان توانمندی‌هایی که ما در کشور داریم را میزبانی کند.

وی گفت: در دهه‌های گذشته زیرساخت‌های ارتباطی ما به شکل فزاینده‌ای رشد کرده که همین امر باعث شده، بستر هم افزایی ایجاد شود تا امروز صحبت کردن راجع به هوش مصنوعی دور از ذهن نباشد.

وزیر ارتباطات تصریح کرد: به روایت دیگر، هوش مصنوعی از حوزه ارتباطی جداپذیر نیست، زیرا با فراهم شدن زیرساخت‌های پردازشی، مراکز داده و اتصال با کیفیت آنها، امروز می‌توانیم به سمت بهره‌مندی این ظرفیت حرکت کنیم.

هاشمی در ادامه با بیان اینکه بین المللی بودن نمایشگاه تلکام با حضور تعدادی از کشورها اتفاق خوبی است اما کافی نیست، گفت: ما در سال‌های اخیر در بحث خدمات و تولیدات حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات شاهد اقدامات مهم و خوبی بوده‌ایم، به همین منظور ضروری است توسعه بازار را در قالب دیپلماسی فناوری مورد توجه قرار داد و از ظرفیت‌های همه اتحادیه‌ها و نشست‌های جهانی در این زمینه استفاده کرد.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت تحقیق و توسعه در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، عنوان کرد: در راستای رونق تولیدات داخلی، حتما از ظرفیت‌های بخش خصوصی حمایت انجام می‌شود اما این حمایت نباید باعث شکاف فناوری بین کشورمان و کشورهای صاحب فناوری شود.

این عضو کابینه دولت چهاردهم افزود: اگر انحصار ایجاد شد نخستین بخشی که آسیب می‌بیند، بخش تحقیق و توسعه است. اگر این احساس ایجاد شود که یک بازار تضمین شده‌ای وجود دارد دیگر دلیلی برای سرمایه‌گذاری ایجاد نمی‌شود. بنابراین ظرافت و تدبیر ویژه‌ای می‌طلبد که ضمن حمایت حداکثری از تولیدات داخلی از فناوری های روز جهان عقب نمانیم.

هاشمی در خاتمه گفت: باید به سمتی حرکت کنیم که بخش خصوصی از منظر تعدد مراکز و مراجع تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی دچار گمراهی نشود که در حال حاضر یک مساله جدی در کشور به شمار می رود.

نمایشگاه تلکام در متراژ ۲۵ هزار متر غیر مفید و ۱۲ هزار متر مفید برگزار می‌شود که نسبت به سال گذشته رشد ۱۰ درصدی را تجربه کرد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
سرپرست وزارت دفاع: به آمریکا اعتماد نداریم؛ پاسخ هر نقض توافق را می‌دهیم
ایران هیچ مذاکره‌ای با آمریکا ندارد؛ گفت‌وگوها فقط با عمان درباره تنگه هرمز است
آخرین خبر از نقل و انتقالات پرسپولیس امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
زمان آغاز فاز جدید کالابرگ اعلام شد+ دهک های مشمول
مهاجرانی: ایران با همبستگی ملی از بحران جنگ عبور کرد
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
خبر مهم بانک مرکزی؛ امکان مشاهده و بستن حساب‌های بانکی به‌صورت آنلاین
پشت‌پرده هجوم مهاجران به سئوتا؛ 40 هزار نفر برای ورود به اروپا تلاش کردند
زنگ خطر پیری جمعیت در مازندران؛ نرخ باروری به پایین‌ترین سطح رسید
قیمت گوشت قرمز امروز 12 مرداد 1405 + جدول قیمت ها
حادثه دریایی در تنگه هرمز
قیمت دلار توافقی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
ترافیک سنگین در ورودی‌های تهران و کرج
فراتر از شمشیر
دوگانه‌ها و واقعیت‌های تجاوز به ایران
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 مرداد 1405+ جدول قیمت ها
معنای محوریت یک تفاهم معلق!
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 / خروج طلا از سایه جنگ
تنها چاره آمریکا فرار فوری از منطقه است
چرا مردم دیگر خودروی ثبت‌نامی نمی‌خرند؟ پایان عصر سودهای نجومی
مقصد بعدی محمد صلاح کجاست؟
آخرین مهلت واریز وجه برندگان طرح فروش ایران خودرو اعلام شد
دوفوریتی | وقتی جنایت «لایک» و «فالوور» می سازد!
اعدام 2 متهم پرونده جاسوسی برای موساد؛ حکم امید بهزاد و پوریا صفوت اجرا شد
قیمت دینار عراق امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 چقدر است؟
ترامپ مدعی آغاز مذاکرات با ایران شد؛ چرخش از تهدید نظامی به دیپلماسی؟
تنش در کابینه اسرائیل؛ فرمانده ارتش قربانی اختلاف با وزیر جنگ شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز دوشنبه 12 مرداد +پخش زنده
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405 + وضعیت استانها
آخرین اخبار از جنگ ایران و آمریکا امروز دوشنبه 12 مرداد 1405
راز افزایش طول عمر بعد از 40 سالگی؛ فقط کافی است این عادت را تغییر دهید
چرا ترامپ از حمله به ایران عقب‌نشینی کرد؟ نقش بازدارندگی و مذاکرات
گچ نانویی در قالب آتل ارتوپدی
چگونگی بهبود اسیدهای چرب و آنتی‌اکسیدان تخم‌مرغ
تشخیص فیبروز کیستیک با یک برچسب
عارضه پنهان مصرف داروهای لاغری
نشت گاز کلر در استخر تبریز؛14 نفر مصدوم شدند
تدوین نسخه نهایی طرح مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
سازی که برای وطن کوک است
اعزام هوایی تیم‌های عملیاتی برای مهار آتش در مناطق سخت‌گذر دزفول
سفر معنادار بارزانی به سوریه
توقیف کشتی روسی از سوی بریتانیا
بازیگر جوان سینما درگذشت+ علت فوت
تریلی در محور سبزوار-بردسکن به خاکستر تبدیل شد + فیلم
انتقاد نماینده کنگره از پنتاگون درباره جنگ ایران و اوکراین
پیام تسلیت سپاه در پی درگذشت مادر شهیدان آدمی
پیکر دریانورد جان‌باخته کشتی «آنا» به ایران بازگشت
کاهش 40 درصدی حوادث جاده‌های اربعین
نابغه پینگ‌پنگ ایران در مسابقات لائوس قهرمان شد
رایزنی ایران و عربستان بر سر کاهش تنش در منطقه