×
اقتصادی
شناسه خبر : 205131
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/03 ساعت 12:07
همتی: تفاوت نرخ ارز بازار و نیما 40 درصد رانت به دنبال دارد

همتی: تفاوت نرخ ارز بازار و نیما 40 درصد رانت به دنبال دارد

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه تفاوت نرخ ارز بازار و نیما 40 درصد رانت به دنبال دارد از اقدام اخیر بانک مرکزی برای تشکیل بازار توافقی ارز حمایت کرد ، اظهار داشت: در صورت ثابت نگه داشتن نرخ ارز، با کاهش صادرات، افزایش تقاضا برای واردات و بروز فساد مواجه می‌شویم.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید بتواند بصورت محدود در بازار ارز دخالت داشته باشد، گفت: تثبیت نرخ ارز باعث بروز فساد می‌شود و در شرایط تورم ۳۰ درصدی نمی توان نرخ ارز را ثابت نگه داشت.

 عبدالناصر همتی روز دوشنبه در جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برای بررسی بازار ارز که با حضور محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد برگزار شد، با اشاره به اینکه برآورد می شود حدود ۲۰ تا ۴۰ میلیارد دلار به صورت ارز نقد، در اختیار مردم باشد، اظهار داشت: دلیل مردم برای نگهداری این میزان نقدینگی این است که می خواهند، دارایی خود را در برابر تورم حفظ کنند.

وی با بیان اینکه افزایش قیمت دلار نتوانسته است کسری تجاری کشور را جبران کند، اظهار داشت: کسری تجاری غیرنفتی ایران در سال گذشته ۱۷ میلیارد دلار بود که این موضوعی بی سابقه است.

همتی با اشاره به اینکه قیمت دلار نیمایی در سال گذشته ثابت بوده، اما در کشور ۴۲ تا ۵۲ درصد تورم داشته‌ایم، اظهار داشت: نمی‌شود که ما ۴ نرخ ارز متفاوت داشته باشیم و باید نرخ ارز براساس قانون مجلس شناور مدیریت شده باشد؛ یعنی بانک مرکزی بتواند با ۳ درصد نوسان مدیریت نرخ ارز را در اختیار داشته باشد و مدیریت کند.

وی با تاکید بر اینکه نرخ ارز رسمی کشور طبق نیما سال گذشته حدود ۴۰ هزار تومان بوده است اما حتی در فروردین ماه نرخ بازار آزاد تا ۶۸ هزار تومان هم رفت اما دوباره برگشت، ادامه داد: اختلاف بین ارز نیمایی و بازار حدود ۲۰ هزار تومان است؛ سال گذشته طبق گزارش بانک مرکزی ۵۰ میلیارد دلار واردات نیمایی داشتیم یعنی هزار میلیارد تومان رانت داده‌ایم.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با مخاطب قرار دادن نمایندگان مجلس از آنها پرسید که «مگر خود شما نمایندگان مجلس نمی‌گویید که جلوی رانت و فساد را بگیرید؟» و در ادامه تصریح کرد: ما دلار را ۴۰ هزار تومان می دهیم ولی خیلی از کالاها با نرخ ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان در بازار می چرخد، این رانت ارزی صادرات را کم و در مقابل واردات را زیاد نشان می دهد، به همین دلیل از این روش باعث شدیم صادرات و حتی ارزآوری از این محل کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از ارز حاصل از صادرات به کشور باز نمی گردد، ادامه داد: با وجود همه تلاش های بانک مرکزی، رشد نقدینگی حدود ۳۰ درصد است و با نقدینگی ۳۰ درصدی و تورم بیش از ۳۰ درصد نمی‌توان نرخ ارز را ثابت نگه داشت.

همتی با تاکید بر اینکه تفاوت نرخ ارز بازار و نیما ۴۰ درصد رانت به دنبال دارد از اقدام اخیر بانک مرکزی برای تشکیل بازار توافقی ارز حمایت کرد ، اظهار داشت: در صورت ثابت نگه داشتن نرخ ارز، با کاهش صادرات، افزایش تقاضا برای واردات و بروز فساد مواجه می‌شویم.

وی تصریح کرد: از ابتدای ۱۴۰۱ تا پایان آذر ۱۴۰۳ شاخص قیمت‌ها بر اساس گزارش بانک مرکزی ۲.۸ برابر شده است و اگر تورم آمریکا را که بر نرخ دلار اثر می گذارد از آن کم کنیم؛شاخص قیمتی ما ظرف ۲ سال و ۹ ماه حدود ۲.۷ برابر شده است، این یعنی قیمت دلار که ابتدای ۱۴۰۱ برابر ۲۷ هزار تومان بود، طبق محاسبات باید حدود ۷۳ هزار تومان باشد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: البته این عدد مربوط به شرایط عادی اقتصادی و شرایط عادی سیاسی و امنیتی است؛ در همین یک ماه گذشته حوادث سوریه، پیروزی ترامپ، تهدیدات وی، تهدیدات تروئیکا برای بازگشت اسنپ بک، تهدیدی‌های رژیم صهیونیستی و حوادث منطقه را در نظر بگیرید و آثار انتظارات روانی و تورمی را به همراه امکانات و محدودیت های بانک مرکزی، این اتفاقات اخیر را در پی داشته است.

وی با تاکید بر اینکه باید برای کاهش تورم تلاش بیشتری کرد اما عملکرد دولت قابل دفاع است، گفت: بانک مرکزی در تلاش است با تثبیت نرخ واقعی در مرکز مبادلات بتوانند نرخ بازار آزاد را به آن نزدیک کنند. امیدوارم این اتفاق بیفتد و حتما هم این اتفاق خواهد افتاد.

همتی از نمایندگان مجلس خواست برای رونق تولید به دولت کمک کنند و افزود: در سالی که رهبر انقلاب جهش تولید را در نظر گرفتند نمی توانیم کاهش تولید را در نظر بگیریم و اگر تثبیت نرخ ارز کنیم و فشار روی نقدینگی بیاوریم، رکود تولید ایجاد شده و میزان ۲.۹ درصد رشد اقتصادی اعلام خطر است.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بقائی: تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران غیراخلاقی و غیرقانونی است
ترامپ: جنگ با ایران به زودی پایان می‌یابد
پزشکیان: غیورمردان نیروهای مسلح، پیرو علی(ع) هستند/خدا پیروزی‌تان را استوار کند
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
انتقاد دموکرات‌های سنا از ترامپ؛ دلیل جنگ با ایران را توضیح بده
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز ازتشییع پیکر 35 شهید جنگ رمضان در تهران
حنظله شرکت صهیونیستی «استرایکر» هک کرد
آیا تهران توانایی غرق کردن ناو آبراهام لینکلن را دارد؟
آماده‌باش کارخانه‌های نان صنعتی برای تأمین نیاز شهرهای مسافرپذیر
خبر تخلیه منازل اطراف مساجد در اسلام‌آبادغرب تکذیب شد
خروج آمریکایی‌ها از منطقه نشانه تاثیر ضربات موفق ایران است
2 بانک بزرگ دنیا در قطر و دبی تخلیه شدند
پیام‌های تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
سردار فدوی: ترامپ آتش‌بس می خواهد
نیویورک تایمز: آسیب به پایگاه‌های آمریکا جدی است
جهاد کشاورزی: توزیع کالاهای اساسی در کشور روال عادی دارد/کمبودی نداریم
وزرای خارجه روسیه و مصر توقف فوری درگیری‌ها را خواستار شدند
واکنش استارمر به بمباران میناب: از دیدن آن تصاویر نگران هستیم
ممنوعیت راهپیمایی روز جهانی قدس در انگلیس!
باوجود خبر احتمال آزادسازی ذخایر؛ نفت همچنان در مسیر صعود
شل و توتال خطاب به مشتریان: گاز نداریم
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
اردوغان: رژیم صهیونیستی عامل جنگ منطقه است
ناکامی موساد و سیا با حضور گسترده مردم ایران در خیابان ها
حملات امروز اسرائیل به لبنان ده‌ها شهید و زخمی به‌جا گذاشت
هشدار یک موسسه اعتبارسنجی نسبت به بسته ماندن تنگه هرمز
تمدید مهلت حذف و اضافه دانشگاه الزهرا (س)
انهدام یک باند مرتبط با دشمن آمریکایی-صهیونی در خوزستان
رویین تن: کادر درمان همواره در شرایط جنگی رشادت می‌کنند
بقایی: بانک اهداف ایران هر روز بروزرسانی می‌شود
تحلیلگر چینی: آمریکا و اسرائیل در جنگ علیه ایران شکست خورده‌اند
احتمال انجام بزرگترین آزادسازی ذخایر نفتی
وزیر دادگستری: آمریکا در باتلاقی گیر افتاده که نمی‌تواند از آن خارج شود
کپی‌برداری آمریکا از پهپاد ایرانی شاهد136
اتحادیه اروپا 19 مقام و نهاد ایرانی را تحریم کرد
شهرک نشینان صهیونیست: دیگر بیش از این نمی‌توانیم توان تاب بیاوریم
تماس‌های تلفنی پوتین با سران امارات و جمهوری آذربایجان
دو کشتی صهیونیستی در تنگه هرمز مورد هدف آتش سپاه قرار گرفت
رهایی گروگان در شهرستان فنوج
مشکلی در تامین دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک نداریم
بی‌اعتمادی مسکو به ترامپ درپی حمله آمریکا در میانه مذاکرات
بی‌توجهی مجامع بین‌المللی به زیست‌بوم خلیج فارس
معاریو: حزب‌الله زنده است
مدافع برزیلی چادرملو: مردم ایران فوق‌العاده هستند
شلیک بیش از 850 موشک از سوی حزب الله به سمت سرزمین‌های اشغالی
مشاور سخنگوی وزارت امور خارجه: هیچ مذاکره‌ای با آمریکا انجام نخواهد شد
خبر خوش به فرهنگیان؛ پرداخت حقوق زودتر از موعد
اسپانیا سفیر خود را از اسرائیل فراخواند
سردار تنگسیری: اجازه عبور از تنگه هرمز در اختیار ایران است
نمی‌گذاریم حتی یک لیتر نفت به نفع آمریکا و شرکای آنها از تنگه هرمز عبور کند