×
سیاسی
شناسه خبر : 205120
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/03 ساعت 11:09
عارف: ناترازی به صنعت ضربه سنگینی وارد کرده است

عارف: ناترازی به صنعت ضربه سنگینی وارد کرده است

معاون اول رئیس جمهور گفت: ناترازی انرژی، ضربه‌ای سنگین به صنعت زده است و این درحالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت، گفت: صنعت نفت باید از فناوری‌های «های تک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد کشور استفاده کند.

محمدرضا عارف در جلسه «گزارش عملکرد و برنامه‌های راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور» که یکشنبه شب با حضور برخی از مدیران دولتی این حوزه و مسئولان ۱۰ پالایشگاه برتر کشور برگزار شد، ‌ضمن تقدیر از زحمات ‌مدیران و کارگران فعال در این حوزه، اقدامات آنان را «کار بزرگ» خواند و ‌گفت: صنعت نفت، صنعت پیشران ماست و همراه صنایع بالادستی آن مثل پالایشگاه‌ها، صنایع راهبردی کشور ما به شمار می‌آیند.

عارف در این دیدار پس از شنیدن راهکارهای مدیران ارشد صنعت پالایش نفت کشور برای ارتقاء بیشتر این صنعت و رفع کمبودها، عنوان کرد: در شرایط کنونی، در مقایسه توسعه پالایشگاه‌ها و یا تاسیس پالایشگاه‌های جدید، اولویت باید به توسعه پالایشگاه‌ها و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام داده شود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خطاب به مدیران پالایشگاه‌های کشور بیان کرد: شما بزرگان صنعت پالایش نفت کشور، باید با انگیزه قدم بردارید، از فناوری‌های «های تک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد ایران استفاده کنید.

عارف با بیان اینکه در گذشته، شاگردان ممتاز دوره دبیرستان معمولا یکی از سه اولویت‌ نخست‌شان برای ادامه تحصیل، دانشگاه صنعت نفت بوده است گفت: امروز هم دوباره باید همان شرایط فراهم شود و باید به آن وضعیت برگردیم که نخبه‌های دانشگاهی در این صنعت مشغول فعالیت باشند.

وی درجمع مدیران حوزه پالایش نفت، گفت: در بخش رفع مشکلات گمرکی برای تجهیز و نوسازی پالایشگاه‌ها، دولت نهایت همکاری را خواهد داشت؛ اما درمورد مسائل زیست محیطی و مجوزهای مربوط به آن، باید به گونه‌ای عمل کنید که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها، اولویت را به طرح‌های نیمه‌تمام و توسعه‌ای بدهید، گفت: افزایش بهره‌وری که در قانون برای آن میزان ۲,۸ درصد رشد از ۸ واحد را در نظر گرفته‌اند، با استفاده از تکنولوژی‌های روز و های‌تک انجام پذیر است که شما باید به آن سمت بروید.

عارف با بیان اینکه متاسفانه برخی اولویت‌ها در این صنعت به درستی شناخته نشده است، تصریح کرد: چند دهه قبل گوگرد زدایی در پالایشگاه‌ها با یک میلیارد دلار هزینه انجام‌پذیر بود؛ اما برخی مقاومت‌ها در برابر این کار باعث شده که حالا مجبور باشیم چندین برابر برای این کار هزینه کنیم.

وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت: ناترازی، ضربه‌ای سنگین به صنعت زده است و این درحالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نه تنها از واردات رها می‌شویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید می‌آید.

عارف در پایان با تاکید بر توجه به آمایش سرزمینی خاطرنشان کرد:‌ توسعه پالایشگاه‌ها، باید لزوما بر اساس آمایش سرزمینی باشد و برنامه هفتم هم مبتنی بر آمایش سرزمینی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
وزیر کار: برنامه دولت برای افزایش حقوق کارگران بررسی می‌شود
حذف 5 فرد و نهاد از فهرست تحریم‌های لندن علیه سوریه و ایران
رسانه آمریکایی: پهپاد لوکاس به پای شاهد ایرانی نمی‌رسد
کاهش 100 میلیون مترمکعبی برداشت آب از سدهای تهران
کاظمی: طرح تحول پرورشی آماده شده است
روایت عراقچی به دانشجویان روس درباره تغییر پیام‌های آمریکا در جنگ 12 روزه
هیچ کمبودی در بازار نیست
قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه 26 آذز 1404+ جدول
طرح توزیع شیر در تمامی مدارس ابتدایی کشور اجرا شده‌است
مدال طلای نخبگان دنیا بر گردن زن ایرانی
ایران – پرتغال؛ آزمون بزرگ شاگردان قلعه‌نویی در خرداد 1405
فاجعه در ورزشگاه خلیج فارس بندرعباس
ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود هیات کانادایی به کرانه باختری
رئیس موساد: ایران همچنان به دنبال نابودی اسرائیل است
صحن حضرت زهرا (س) در نجف امروز افتتاح می‌شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه26 آذر 1404+ جدول
جزئیات شروط ورود معلمان به مدارس غیردولتی
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
هدیه بزرگ شکیل اونیل برای 600 کودک
فروش فوری و پیش‌فروش 12 محصول ایران‌خودرو + اختلاف قیمت کارخانه تا بازار چقدراست؟
عراقچی و لاوروف دیدار کردند
پادکست | نشانه هایی از بیماری خودایمنی
افزایش قیمت دلار عامل اصلی افزایش قیمت آجیل
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز 6 هزار واحد رشد کرد
تاکید چین بر ایفای نقش محوری فلسطین در آینده غزه
بارش یک متری برف در شهرستان رابر تکذیب شد
بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون درگذشت
توزیع مرغ منجمد تنظیم بازاری با قیمت کمتر از 100 هزار تومان
کالابرگ الکترونیکی دهک‌های دیگر تا هفته آینده پرداخت می‌شود
پاسخ معاون وزیر به چالش رسانه‌ها؛ کاغذ، اقتصاد و اینترنت خبرنگاران
3 هزار لیتر بنزین دپو شده قاچاق در قلعه‌گنج کشف شد
اذعان ترامپ به آزادی همه اسیران زنده و کشته‌شده رژیم صهیونیستی
اقدام نظامی آمریکا در صورت نقض آتش‌بس اوکراین
بارش‌های نرمال در راه، اما بحران آب کشور همچنان ادامه دارد
آیا اجماع‌سازی ترامپ نشانه قدرت است یا بحران؟
مدارس چهارمحال و بختیاری در نوبت بعدازظهر غیرحضوری شد
اولین جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس و خبرگان برگزار شد
برف، برخی از مدارس استان همدان را در نوبت بعدازظهر به تعطیلی کشاند
عرضه بلیت‌های 60 دلاری به فدراسیون‌ها برای جام جهانی 2026
تحویل اولین رام قطار چینی برای ورود به متروی تهران
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(139) «جلفا»
«هنر قانع‌کردن مردم» در گفت‌وگو با دکتر محمد خدادی
لاوروف: آمریکا پذیرفت سرزمین‌های قدیمی باید دوباره به روسیه بازگردند
نشست دوحه برای تشکیل نیروی بین المللی در غزه برگزار شد
برتری مصر مقابل نیجریه؛ حریف ایران با دست پر به جام جهانی می‌آید
تعلیق 6 ماهه فعالیت شاخه نظامی جریان صدر در دو شهر عراق
ایران سردتر می‌شود
6 پرواز ورودی و خروجی فرودگاه اهواز دچار اخلال شد
کاهش تلفات تصادفات اولویت اصلی طرح ترافیکی زمستانی 1403 است
تغییر ساعت کاری قوه قضاییه تا 15 فروردین 1405
X
آگهی تبلیغاتی