×
سیاسی
شناسه خبر : 205120
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/10/03 ساعت 11:09
عارف: ناترازی به صنعت ضربه سنگینی وارد کرده است

عارف: ناترازی به صنعت ضربه سنگینی وارد کرده است

معاون اول رئیس جمهور گفت: ناترازی انرژی، ضربه‌ای سنگین به صنعت زده است و این درحالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت، گفت: صنعت نفت باید از فناوری‌های «های تک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد کشور استفاده کند.

محمدرضا عارف در جلسه «گزارش عملکرد و برنامه‌های راهبردی توسعه صنعت پالایش و پخش کشور» که یکشنبه شب با حضور برخی از مدیران دولتی این حوزه و مسئولان ۱۰ پالایشگاه برتر کشور برگزار شد، ‌ضمن تقدیر از زحمات ‌مدیران و کارگران فعال در این حوزه، اقدامات آنان را «کار بزرگ» خواند و ‌گفت: صنعت نفت، صنعت پیشران ماست و همراه صنایع بالادستی آن مثل پالایشگاه‌ها، صنایع راهبردی کشور ما به شمار می‌آیند.

عارف در این دیدار پس از شنیدن راهکارهای مدیران ارشد صنعت پالایش نفت کشور برای ارتقاء بیشتر این صنعت و رفع کمبودها، عنوان کرد: در شرایط کنونی، در مقایسه توسعه پالایشگاه‌ها و یا تاسیس پالایشگاه‌های جدید، اولویت باید به توسعه پالایشگاه‌ها و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام داده شود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه خطاب به مدیران پالایشگاه‌های کشور بیان کرد: شما بزرگان صنعت پالایش نفت کشور، باید با انگیزه قدم بردارید، از فناوری‌های «های تک» و ظرفیت و استعداد جوانان مستعد ایران استفاده کنید.

عارف با بیان اینکه در گذشته، شاگردان ممتاز دوره دبیرستان معمولا یکی از سه اولویت‌ نخست‌شان برای ادامه تحصیل، دانشگاه صنعت نفت بوده است گفت: امروز هم دوباره باید همان شرایط فراهم شود و باید به آن وضعیت برگردیم که نخبه‌های دانشگاهی در این صنعت مشغول فعالیت باشند.

وی درجمع مدیران حوزه پالایش نفت، گفت: در بخش رفع مشکلات گمرکی برای تجهیز و نوسازی پالایشگاه‌ها، دولت نهایت همکاری را خواهد داشت؛ اما درمورد مسائل زیست محیطی و مجوزهای مربوط به آن، باید به گونه‌ای عمل کنید که به محیط زیست آسیبی وارد نشود.

معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه در توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها، اولویت را به طرح‌های نیمه‌تمام و توسعه‌ای بدهید، گفت: افزایش بهره‌وری که در قانون برای آن میزان ۲,۸ درصد رشد از ۸ واحد را در نظر گرفته‌اند، با استفاده از تکنولوژی‌های روز و های‌تک انجام پذیر است که شما باید به آن سمت بروید.

عارف با بیان اینکه متاسفانه برخی اولویت‌ها در این صنعت به درستی شناخته نشده است، تصریح کرد: چند دهه قبل گوگرد زدایی در پالایشگاه‌ها با یک میلیارد دلار هزینه انجام‌پذیر بود؛ اما برخی مقاومت‌ها در برابر این کار باعث شده که حالا مجبور باشیم چندین برابر برای این کار هزینه کنیم.

وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور، گفت: ناترازی، ضربه‌ای سنگین به صنعت زده است و این درحالی است که صنعت و سایر حوزه‌ها مثل یک زنجیره به هم متصل هستند و ضربه به یک حلقه به سایر حلقه‌ها نیز منتقل خواهد شد.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه باید اصلاحات ساختاری در حوزه پالایش نفت صورت گیرد، گفت: در آن صورت نه تنها از واردات رها می‌شویم، بلکه امکان صادرات هم برایمان پدید می‌آید.

عارف در پایان با تاکید بر توجه به آمایش سرزمینی خاطرنشان کرد:‌ توسعه پالایشگاه‌ها، باید لزوما بر اساس آمایش سرزمینی باشد و برنامه هفتم هم مبتنی بر آمایش سرزمینی است.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
زنگ خطر پایان سیاست دوحزبی در انگلیس/ فاراژ در آستانه نخست‌وزیری؟
سخنان سید عباس عراقچی وزیر خارجه ایران در نشست شورای امنیت سازمان ملل
مستند ایرانی جایزه جشنواره بوسان را گرفت
فرزند شهید نصرالله: آمریکا از طرح‌های شیطانی علیه کشورهای اسلامی استفاده می‌کند
مورایس: استقلال در حال رشد است
واکنش ایران به سخنرانی «نتانیاهو» در مجمع عمومی سازمان ملل در مقابل صندلی‌های خالی
ظریف: فعالسازی اسنپ‌بک، سودی برای اروپا نخواهد داشت
پزشکیان: اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا منطقه را به سمت آتش سوق می‌دهد
آلمان: تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران اعمال خواهند شد
کشورهای اسلامی برای مردم خود و ملت‌های مسلمان با توسعه همکاری‌ها امنیت و رفاه ایجاد کنند
تکذیب بازرسی آژانس در فردو و نطنز +فیلم
ترافیک سنگین در تمامی محور‌های ورودی تهران
چین: فعال کردن مکانیسم اسنپ‌بک به حل اختلافات کمکی نخواهد کرد.
تعقیب و گریز قاچاقچیان سوخت توسط پلیس هرمزگان
بن بست مذاکرات امنیتی بین اسرائیل و سوریه در آخرین لحظه
ایران جهان را به ایستادگی در برابر استانداردهای دوگانه و مزورانه فرامی‌خواند
شهادت 93 دانش‌آموز و 30 استاد دانشگاه در جنگ 12 روزه
اعلام زمان رای گیری شورای امنیت درباره ایران
وزیر خارجه عراق حمله به هر شهرونده عراقی را حمله به عراق دانست
جدول به روز لیگ برتر پس از بازی استقلال
تحقیر نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل
جنایت رژیم صهیونیستی توهین به کرامت انسانی است
استقلال(1) -شمس آذر (1) /توقف آبی پوشان در خانه+ فیلم
عرضه 11 محصول ایران‌خودرو بدون نیاز به حساب وکالتی
گروسی: نشانه‌ای درباره افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم ایران وجود ندارد
تاکید نخست‌وزیر چین به افزایش اقدامات یک‌جانبه توسط برخی کشورها
ایران از مواضع تاجیکستان در جنگ 12 روزه تقدیر کرد
سایپا فردا پیش‌فروش جدید خود را کلید می‌زند
هاشمیان در نشست هیئت مدیره باشگاه پرسپولیس
اعتراف گروسی به غیر منصفانه بودن عدم بازرسی آژانس اتمی از اسرائیل
انتخاب قطر به عنوان میزبان والیبال قهرمانی جهان در سال 2029
مصرف بنزین در تابستان امسال رکورد زد
خلاصه بازی گل‌گهر 0-0 فولاد؛ دوئل لک و گروسیان! +فیلم
ادعای ترامپ: به پایان جنگ غزه نزدیک شده‌ایم
عکس های منتخب حیات وحش هفته
سخنرانی عراقچی در نشست گروه دوستان مدافع منشور سازمان ملل
حذف تیم ملی چوگان ایران از جام‌جهانی
طی 6 ماهه گذشته بیش از 7 میلیون لیتر قاچاق سوخت در هرمزگان کشف شد
دیدار پزشکیان و ولیعهد کویت در نیویورک
شهباز شریف: نیروهای پاکستان «پاسخ قاطعی» به هند دادند
بیانیه گروه دوستان منشور ملل متحد در محکومیت تجاوزات امریکا و اسرائیل علیه ایران
درخواست فلسطین برای عضویت در بریکس
اسلامی: ایران اهل تعامل است، اما غرب تقابل را برگزیده
دخالت غیرمنتظره ترامپ در جام جهانی؛ تغییر محل بازی‌ها در صورت ناامنی
درخواست عراقچی از شورای امنیت سازمان ملل متحد
دلیل لغو کنسرت‌های سیروان خسروی و ایهام
طمع سازندگان بازار مسکن را متلاطم کرد
گروسی: قطع همکاری ایران با آژانس باعث افزایش تنش بین‌المللی می‌شود
فراخوان فوری پنتاگون برای نشست صدها ژنرال آمریکایی در پایگاه تفنگداران ویرجینیا
یائیر لاپید: رفتارهای دیکتاتورمآبانه نتانیاهو، مخالف اصول دموکراسی است
X
آگهی تبلیغاتی