×
بین الملل
شناسه خبر : 204982
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/10/02 ساعت 13:53
عایشه الدبس؛ ابزار تبلیغاتی یا نماد تحول واقعی؟

نورنیوز اقدام نمایشی تحریرالشام در بکارگیری یک زن در کابینه را بررسی می‌کند؛

عایشه الدبس؛ ابزار تبلیغاتی یا نماد تحول واقعی؟

سوابق تحریرالشام نشان می‌دهد که این گروه سوابق متعددی از نقض حقوق زنان دارد و انتصاب یک زن در کابینه این گروه بیشتر در راستای سفیدنمایی و بازسازی وجهه مخدوش و افراط گرایی این گروه در افکار عمومی بین‌المللی انجام شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: اقدامات نمایشی هیئت تحریرالشام برای ارائه چهره ای باز سازی شده از این گروه با‌ انتصاب یک زن به نام "عایشه الدبس" به مسئولیت امور زنان در کابینه جدید این گروه وارد مرحله جدیدی شد.

احمد الشراع ( محمد الجولانی) رهبر گروه تحریر الشام که همچنان در فهرست تروریستی سازمان ملل و بسیاری از کشورهای غربی و منطقه غرب آسیا قرار دارد برای پاک کردن چهره قبلی این گروه که در دهها جنایت و کشتار بر علیه زنان و کودکان نقش داشته    یک زن به نام "عایشه الدبس" را به مسئولیت امور زنان در کابینه جدید این گروه انتخاب کرد. این اقدام نمایشی، موجی از واکنش‌ها را در رسانه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی بویژه آن گروه که بدنبال بازسازی چهره گروه تحریرالشام هستند، برانگیخته  و آن را نشانه‌ای از تغییر رویکرد این گروه افراطی می‌دانند.

این در حالی است که بررسی سوابق تحریرالشام نشان می‌دهد که این گروه سوابق متعددی از نقض حقوق زنان دارد و اقدام اخیر بیشتر در راستای سفیدنمایی و بازسازی وجهه این گروه در افکار عمومی بین‌المللی انجام شده است.

گذشته تاریک در حقوق بشر و زنان

تحریرالشام که همچنان در فهرست گروه‌های تروریستی سازمان ملل قرار دارد، سابقه‌ای سیاه در نقض حقوق بشر و حقوق زنان دارد. این گروه در سال‌های گذشته نه‌تنها با اجرای قوانین سختگیرانه و تبعیض‌آمیز علیه زنان، بلکه با برخوردهای غیرانسانی با مخالفان خود و اعمال سیاست‌های سرکوب‌گرانه به‌شدت مورد انتقاد بوده است. در چنین شرایطی، معرفی یک زن در ساختار قدرت این گروه، بدون تغییرات اساسی در سیاست‌ها و عملکرد آن، نمی‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای از تحول واقعی در نگرش این گروه به مسائل حقوق بشر قلمداد شود و بیشتر اقدامی نمایشی برای جلب نظر کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی برای حمایت از این گروه است.

تلاش برای بازسازی وجهه

این حرکت را می‌توان تلاشی آگاهانه برای جلب حمایت افکار عمومی و برخی دولت‌های خارجی دانست. تحریرالشام با بهره‌گیری از رسانه‌ها و اقدامات تبلیغاتی، سعی دارد خود را به‌عنوان یک گروه معتدل‌تر و آماده برای تعامل با جامعه بین‌المللی معرفی کند. این در حالی است که رفتارهای گذشته و سیاست‌های جاری این گروه همچنان مغایر با ارزش‌های حقوق بشری بوده و هیچ نشانه عملی از تعامل این گروه با سایر تفکرات سیاسی و اعتقادی حاضر در سوریه مشاهده نمی شود. نکته قابل توجه اینکه در حالی که گروه تحریر الشام در مناطق مختلف سوریه با دستگیری، زندان و قتل مخالفین سعی در تحکیم موقعیت خود دارد اخبار مربوط به این اقدامات بشدت سانسور می شود تا روند سفید نمایی این گروه به خوبی ادامه یابد.

طی روزهای گذشته تظاهرات متعددی از سوی گروههای مختلف مردم سوریه در شهرهای این کشور در اعتراض به اقدامات غیر قانونی،دستگیری و زندانی کردن معترضین،  غارت اموال و تضییع حقوق مخالفین برگزار شده که علی رغم انتشار در شبکه های اجتماعی هیچگونه بازتابی در رسانه های جریان اصلی در منطقه و جهان نداشته است

چالش‌های پیش‌رو

برای ارزیابی جدیت تحریرالشام در تغییر رویکرد خود، باید اقدامات عملی این گروه در جهت بهبود وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان از سوی مراجع مستقل به‌طور دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد. انتصاب یک زن، هرچند ممکن است در ظاهر اقدامی مثبت به‌نظر برسد، اما بدون تغییر در سیاست‌های سرکوب‌گرانه و تداوم نقض حقوق زنان و اقلیت‌ها، تنها در حد یک حرکت نمایشی باقی خواهد ماند.


نظرات

آخرین اخبار
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟
ای‌بی‌سی‌نیوز گزارش داد: آمریکا در حال بررسی لغو تحریم‌های ایران است
هشدار حماس درپی اخراج تعدادی از ائمه و خطیبان مسجد الاقصی
آلن ایر: تهران با تمام قدرت به هر حمله‌ای پاسخ خواهد داد
جام قهرمانی فوتبال امیدهای کشور به آلومینیوم اراک رسید
خبر خوش میدری درخصوص محصولات جدید سبد دارویی کشور
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد
وزیر انرژی آمریکا: اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نمی‌دهیم!
میمند فارس لرزید