×
بین الملل
شناسه خبر : 204862
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/01 ساعت 17:22
آثار رویکرد دوگانه غرب در قبال تروریسم؛ ماگدبورگ تا غرب آسیا

نورنیوز رویکردهای دوگانه در قبال حادثه تروریستی آلمان را بررسی می کند؛

آثار رویکرد دوگانه غرب در قبال تروریسم؛ ماگدبورگ تا غرب آسیا

حادثه ماگدبورگ، صرف‌نظر از انگیزه‌های عامل آن نشان داد که سیاست‌های دوگانه غرب در تعریف و برخورد با تروریسم، تمرکز بیش از حد بر مداخلات خارجی و غفلت از مسائل داخلی، زمینه‌ساز تشدید این بحران‌ها شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: حادثه تلخ زیرگیری روز گذشته با خودرو در بازار کریسمس شهر ماگدبورگ آلمان که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها نفر شد، بار دیگر توجه‌ها را به مسأله تروریسم و امنیت داخلی کشورهای اروپایی معطوف کرد. عامل این حمله، یک پزشک ۵۰ ساله سعودی معرفی شده که به گفته رسانه‌ها، دیدگاه‌های راست‌گرایانه افراطی و ضد مسلمانان را در شبکه‌های اجتماعی ترویج می‌کرده است. این واقعه ابعاد مختلفی دارد که فراتر از ماهیت فردی آن به رفتارشناسی غرب در قبال تروریسم و مسائل امنیتی اشاره دارد.

واکنش‌های بین‌المللی؛ ابراز همدردی یا بهره‌برداری سیاسی؟

رهبران کشورهای اروپایی و آمریکا بلافاصله این حادثه را محکوم نمودند و با قربانیان و خانواده‌های آنان ابراز همدردی کردند. از امانوئل ماکرون تا اورزولا فون در لاین و مارک روته، همگی بر ضرورت مبارزه با خشونت و تروریسم تأکید داشتند. این در حالی است که همین کشورها در برابر نقض‌های آشکار حقوق بشر در نقاط دیگر جهان به‌ویژه در فلسطین، سکوت پیشه کرده‌اند.

برای مثال، رژیم صهیونیستی طی ۱۴ ماه گذشته شدیدترین حملات نظامی و تروریسم دولتی را علیه مردم فلسطین و لبنان اجرا کرده است. اما همین کشورهایی که حادثه ماگدبورگ را شدیداً محکوم می‌کنند، نه‌تنها واکنشی نشان نداده‌اند، بلکه با حمایت‌های اقتصادی، سیاسی و تسلیحاتی از این رژیم، به جنایات آن مشروعیت بخشیده‌اند. این رفتار دوگانه، تناقض عمیق غرب در مواجهه با رخدادهای تروریستی را به نمایش می‌گذارد.

دوگانگی در تعریف تروریسم

غرب همواره در تعریف تروریسم معیارهای دوگانه‌ای اعمال می‌کند. گروه‌هایی که در راستای منافع غرب عمل کنند از فهرست تروریستی خارج می‌شوند یا حتی مورد حمایت قرار می‌گیرند. برای مثال، گروه‌هایی مانند تحریر الشام که سال‌ها در لیست گروه‌های تروریستی بودند و سوابق کشتار و جنایت متعددی داشته اند، اکنون مورد حمایت ضمنی آمریکا و اروپا قرار گرفته‌اند. در مقابل،اقدامات کوچک‌تر در اروپا و آمریکا چنان بزرگ‌نمایی می‌شود که گویی تمام امنیت جهان به خطر افتاده است.

این نگاه گزینشی، علاوه بر کاهش اعتماد عمومی، خطر ایجاد تنش‌های بیشتر در داخل و خارج از مرزهای غربی را نیز افزایش داده است.

بهره‌برداری از حادثه برای اسلام‌ستیزی و مهاجرستیزی

یکی از محورهای برجسته این حادثه، تلاش رسانه‌های غربی برای مرتبط کردن آن با ملیت و مذهب عامل حمله است. رسانه‌ها به جای پرداختن به عوامل ساختاری و اجتماعی چنین حوادثی، بر عربستانی بودن و مسلمان بودن فرد مهاجم تأکید کرده‌اند. این در حالی است که این فرد سال‌ها در غرب زندگی و فعالیت داشته و فرهنگ غربی نقش پررنگی در شکل‌گیری شخصیت و رفتار او داشته است.

این نوع روایت‌سازی رسانه‌ای در کنار گسترش گفتمان مهاجرستیزی و اسلام‌ستیزی در غرب، می‌تواند به شکاف‌های اجتماعی دامن بزند و امنیت داخلی این کشورها را بیشتر تهدید کند

پیامدها

حادثه ماگدبورگ، صرف‌نظر از انگیزه‌های عامل آن، بازتابی از بحران‌های امنیتی، اجتماعی و سیاسی در کشورهای غربی است. سیاست‌های دوگانه غرب در تعریف و برخورد با تروریسم، تمرکز بیش از حد بر مداخلات خارجی و غفلت از مسائل داخلی، زمینه‌ساز تشدید این بحران‌ها شده است.

از سوی دیگر، بهره‌برداری از این حوادث برای پیشبرد گفتمان‌های نژادپرستانه و اسلام‌ستیزانه، به جای یافتن راه‌حل‌های جامع، تنها بر پیچیدگی اوضاع می‌افزاید. این در حالی است که امنیت پایدار تنها با رویکردی عادلانه و غیرگزینشی به مسائل داخلی و خارجی قابل دستیابی است.

در نهایت، آنچه در آلمان و سایر نقاط جهان روی می‌دهد، نشان‌دهنده این حقیقت است که رویکرد دوگانه غرب در قبال تروریسم، دیر یا زود دامن خود آنها را نیز خواهد گرفت. این تناقض‌ها، علاوه بر آسیب به اعتبار بین‌المللی غرب، باعث افزایش خطرات امنیتی و بی‌ثباتی در سراسر جهان خواهد شد.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سخنگوی پنتاگون هم به مادر خبرنگار توهین کرد
زمان سفر بن‌سلمان به آمریکا مشخص شد
هشدار به بحران امنیت غذایی در افغانستان
اعلام تمهیدات ترافیکی برای فوتبال استقلال
ترامپ و معامله‌گرایی استراتژیک در قفقاز
پزشکیان: تسریع در اتصال شبکه ریلی ایران و عراق، پیوندهای اقتصادی منطقه را تحکیم می‌کند
کنسرت سیروان خسروی لغو شد
عارف: هدف دولت ارائه مسئولیت تصدی‌گری به بخش خصوصی است
آنچه باید از ماجرای امروز مترو تهران آموخت
حقوق مهرماه بازنشستگان کشوری و فولاد پرداخت شد
هاشمیان ماندنی شد؟
واگذاری زمین در تهران ممنوع شد
پزشکیان بیان کرد: کاهش تجارت ایران، هدف غربی‌ها از فعال‌سازی اسنپ‌بک
153 تُن بمب بر سر انسانیت
برنامه کوتاه‌مدت اقتصادی با تمرکز بر کالابرگ
جزئیات تازه از مرگ دانش‌آموز شیرازی/مدرسه هیچ اقدام تنبیهی انجام نداده است
مرگ دو عمانی ارتباطی با آب معدنی ایرانی ندارد
برد آسان پسران زیر 18 سال والیبال در بازی‌های آسیایی
دیدار پاپ با قربانیان سوءاستفاده جنسی کلیسای کاتولیک
چرا کشورها از اعزام نیروی حافظ صلح به غزه می‌ترسند؟
سپاهان(0) - الهلال (0)| نبردی جذاب در نقش جهان
آغاز صدور ویزای کارگری برای اتباع افغانستانی
پیشنهادهای تازۀ ایران به یونسکو
معاون ترامپ وارد سرزمین‌های اشغالی شد
پاسخ منفی ژاپن به درخواست ترامپ برای قطع واردات نفت و گاز از روسیه
کرملین: هنوز تاریخ دیدار پوتین و ترامپ مشخص نشده است
قیمت گوشت های وارداتی اعلام شد+ جدول قیمت ها
دیدار نماینده ویژه پوتین با لاریجانی
دستگیری دو تبعه خارجی متهم به قتل در ایران
لهستان و بازی غیر شرافتمندانه ایران هراسی
قیمت سکه و طلا امروز 29 مهر 1404 +جدول قیمتها
ساپینتو: بازی فردا برای ما حکم فینال را دارد
تعارض در رفتار خودروسازان باید شفاف‌سازی شود
خبر مهم اژه ای در مورد وضعیت بانک آینده
جزئیات جدید سرقت بزرگ از موزه لوور+مالک تلگرام مشتری جدید طلاهای سرقتی
قیمت دلار و سایر ارزها امروز سه شنبه 29 مهر 1404
امیر قطر: نوار غزه بخش جدایی‌ناپذیر فلسطین است
سایپا باز هم قیمت محصولاتش را افزایش می‌دهد
آغاز فعالیت دادگاه‌های خانواده با تعیین قضات مشاور زن
مهلت ثبت معافیت تحصیلی برای مشمولان کنکور 1403 تا پایان مهرماه
رژیم صهیونیستی مانع ورود کمک‌های انسانی به غزه می شود
سارکوزی برای اجرای حکم 5 سال زندان وارد پاریس شد
مهدیه اسفندیاری در کانال تبادل قرار گرفت
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران(106) « بندرسیراف»
سازمان ملل خواستار احیای مذاکرات هسته‌ای ایران شد
کاهش تنش با تبادل پیام
دیدار پوتین و ترامپ در بوداپست به تعویق افتاد
بازندگان خاموش و برندگان طلایی اقتصاد ایران
جزئیات تازه از پرونده تجاوز و آدم‌ربایی بازیگر و فوتبالیست مشهور + اطلاعیه پلیس
کولیوند برای چهار سال دیگر در ریاست جمعیت هلال‌احمر ابقا شد
X
آگهی تبلیغاتی