×
اجتماعی
شناسه خبر : 204856
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/01 ساعت 21:00
3 ثانیه سرنوشت‌ساز برای جلب توجه نسل زد!

نورنیوز عادات مصرف محتوای توسط نسل زد را بررسی می کند؛

3 ثانیه سرنوشت‌ساز برای جلب توجه نسل زد!

نسل زد به طور قابل توجهی بیشتر از نسل‌های پیشین وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کند و به طور متوسط بیش از 4 ساعت در روز در پلتفرم‌های اجتماعی حضور دارند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: متولدین که از سال ۱۳۸۰ به بعد متولد شده اند به نسل زد معروف هستند. این گروه به عنوان یک جمعیت اقتصادی و فرهنگی پر اهمیت، توجه زیادی را از سوی تولید کنندگان محتوا به خود جلب کرده اند. این نسل، با ویژگی‌های خاص خود، در حال تبدیل شدن به یک هدف کلیدی برای استراتژی‌های مرتبط با تولید محتوا است.برای دستیابی به موفقیت در ارتباط با این گروه، شناخت و تحلیل عادات مصرف محتوا و رفتارهای آنلاین آن‌ها امری ضروری است.

علاقه نسل زد به شبکه‌های اجتماعی

نسل زد به طور قابل توجهی بیشتر از نسل‌های پیشین وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی سپری می‌کند. بر اساس تحقیقات علمی انجام شده، این گروه به طور متوسط بیش از ۴ ساعت در روز در پلتفرم‌های اجتماعی حضور دارند. جالب‌تر اینکه ۴۶ درصد از این افراد ترجیح می‌دهند که جستجوها و گشت و گذار خود را در شبکه‌های اجتماعی انجام دهند. این رویکرد نشان‌دهنده تغییر اساسی در شیوه‌های جستجو و مصرف محتوا است که در گذشته بیشتر از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌شد.

شبکه‌های اجتماعی برای نسل زد جذاب و کاربرپسند هستند و این نسل به دلیل دسترسی سریع و آسان به انواع محتوا از جمله ویدیوهای باکیفیت، این پلتفرم‌ها را به عنوان منبع اصلی جستجو و سرگرمی خود انتخاب می‌کند. علاوه بر این، شبکه‌های اجتماعی به این نسل امکان می‌دهند تا خود را ابراز کرده و ارتباطات اجتماعی جدیدی برقرار کنند.

 یوتیوب در رأس پلتفرم‌های محبوب نسل زد

اگرچه نسل زد به طور کلی به شبکه‌های اجتماعی علاقه‌مند است، اما در میان این پلتفرم‌ها، یوتیوب بیشترین محبوبیت را دارد. بر اساس مطالعات انجام شده، ۸۴ درصد از این نسل به طور فعال از یوتیوب استفاده می‌کنند. این پلتفرم به دلیل ویژگی‌های ویدیویی و امکان ایجاد محتواهای جذاب و آموزشی در مقایسه با دیگر شبکه‌ها به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته می‌شود. پس از یوتیوب، تیک تاک با ۶۱ درصد، اسنپ چت با ۵۸ درصد و اینستاگرام با ۵۶ درصد از نظر میزان استفاده در جایگاه‌های بعدی قرار دارند.

در مقابل، پلتفرم‌هایی همچون فیس‌بوک و توییتر که پیش‌تر محبوب بودند، اکنون تنها  به ترتیب قادر به جذب ۳۴ درصد و ۳۳ درصد از کاربران نسل زد هستند. این تغییرات نشان‌دهنده تحول در عادات مصرف محتوای آنلاین و گرایش‌های جدید جوانان به سمت پلتفرم‌های تصویری و ویدیویی است.

 الگوهای مصرف سریع محتوا

یکی از ویژگی‌های بارز نسل زد، تمایل به مصرف سریع محتوا است. این نسل با توجه به شیوه زندگی شلوغ و پرسرعت خود، مدت زمان زیادی را صرف مشاهده محتوا نمی‌کند. بر اساس تحقیقات انجام شده، اگر محتوای آنلاین نتواند توجه آن‌ها را در ۳ ثانیه اول جلب کند، احتمالاً آن‌ها به سراغ محتوای دیگری می‌روند.

این گروه به صورت فعال در حال جستجو و مرور انواع مختلف محتوا است، اما تنها محتوای جذاب و مورد علاقه خود را برای مدت طولانی نگه می‌دارد. بنابراین، برای جلب توجه این نسل، ضروری است که محتوای ویژه تولید شده برای این گروه، کوتاه، جذاب و تاثیرگذار باشد. محتوایی که می‌خواهند موفق شوند باید در لحظات اولیه توجه نسل زد را جلب کرده و آن‌ها را به تماشای ادامه محتوا ترغیب کنند.

تولید محتوا برای نسل زد به عنوان یک گروه هدف جدید، نیازمند استراتژی‌های خاص و متناسب با ویژگی‌های رفتاری و مصرف محتوای این گروه است. بر اساس اطلاعات موجود، استفاده از شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه یوتیوب، تیک تاک و اینستاگرام برای جذب این نسل اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین، ایجاد محتوای کوتاه، جذاب و قابل توجه از اهمیت بالایی برای جلب نظر نسل زد برخوردار است. توجه به مولفه های ذکر شده می تواند ضمن جلب نظر نسل زد آن‌ها را به تعامل با تولید کنندگان محتوا تشویق کند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟
ریزش قیمت طلا و سکه در بازار؛ همه قطعات وارد مدار نزولی شدند
بورس 3 روز نخست هفته آینده تعطیل شد
جلسه ویژه دولت و قوه قضائیه؛ از مقابله با گرانی تا تشدید نظارت بر داروخانه‌ها
حجت الاسلام زارع فومنی درگذشت
استاندار: البرز شنبه و یکشنبه تعطیل نیست
هشدار حزب‌الله؛ «هیچ‌کس حق چشم‌پوشی از خاک لبنان را ندارد»
ادعای تازه واشنگتن درباره فروش نفت ایران
شوک به بوکس ایران؛ اعزام تیم‌های جوانان و امید در هاله‌ای از ابهام
پیام عارف درباره مراسم تشییع؛ «ایران مقتدر تمام‌قد به میدان خواهد آمد»
وزیر خارجه چین خواستار حفظ روند مذاکرات بین آمریکا و ایران شد
پوشش بیمه‌ای ویژه مراسم بدرقه رهبر شهید
رئیس سازمان اداری و استخدامی: پاسخگویی بانک‌ها به کمتر از 2 دقیقه رسید
مشهد آماده وداع؛ محل برگزاری مراسم رهبر شهید مشخص شد
ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمال و ورودی‌های تهران
ناامن‌سازی؛ جبهه تازه جنگ علیه ایران
درخواست فوری صنعت شوینده برای جلوگیری از گرانی محصولات
پاداش حضور ایران در جام جهانی چقدر بود؟
نوراینفو | مسیرهای اصلی مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
پیکر فرزاد جمشیدی فردا در قطعه هنرمندان به خاک سپرده می‌شود
استاندار خوزستان: ورود 36 قلم کالای همراه مسافر مجاز است
بدرقه آقای شهید ایران از تهران تا کربلا؛ حضور سران ادیان و مذاهب بیش از 90 کشور
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و دوم
هزار دلار؛ عددی که واشنگتن دوست ندارد دیده شود
«برای پدر»؛ نخستین هدیه شاعران به امام شهید رونمایی شد
از وضعیت مدارس دولتی و غیردولتی راضی نیستم
آتلانتیک: فساد در دولت ترامپ به یک «روال عادی» تبدیل شده است
خدائیان: 1998 همت به بیت‌المال بازگشت
آماده‌سازی 72 هزار جای پارک خودرو برای زائران مراسم بدرقه رهبر شهید
فاجعه سایبری در ژاپن؛ اطلاعات 14 میلیون کاربر لو رفت
هشدار وزارت صمت؛ محدودیت 85 درصدی برق، تولید را زمین‌گیر می‌کند
پزشکیان: قوانین مبارزه با اعتیاد باید اصلاح شود
آغاز ثبت‌نام زائران اربعین در سامانه «سماح»
نورنما | بیهوشی و تصادف راننده اتوبوس بخاطر گرمای شدید در فرانسه
محرم نویدکیا یک فصل دیگر در سپاهان ماند
بقایی: پیگیری حقوقی علیه دبیرکل ناتو و دولت‌های همدست برای تجاوز به ایران آغاز می‌شود
دارنده مدال برنز المپیک و نقره جهان درگذشت
بازیکن خارجی استقلال به نوبهار ازبکستان پیوست
قیمت نقره امروز سه شنبه 9 تیر 1405
بنکداران: قیمت کالاهای اساسی در بازار به ثبات رسید
معاون اجرایی رئیس‌جمهور: تفاهم ایران و آمریکا در «شعام» با رأی مثبت اعضا تصویب شد
بانک مرکزی ادعای هک بانک‌ها را تکذیب کرد
آمادگی 110 هزار نیروی هلال احمر برای پوشش مراسم تشییع رهبر شهید
تکرار سریال آتش‌سوزی در فارس و خوزستان
اطلاعیه قرارگاه برگزاری آیین وداع و تشییع قائد عظیم الشان شهید امت
اهدای اعضای جوان دشتستانی جان سه بیمار را نجات داد
نخست‌وزیر عراق: اجازه استفاده از خاک عراق برای حمله به همسایگان را نمی‌دهیم
شرکت ملی نفت ایران عضو اصلی بورس انرژی شد