×
سیاسی
شناسه خبر : 204790
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/01 ساعت 12:20
برای اشک‌های پزشکیان!

سید عطاءالله مهاجرانی*

برای اشک‌های پزشکیان!

با مردمان به غیر از زبان سخن بگویید! یعنی با سلوک‌تان تا در شما صداقت و اجتهاد و تقوی را مشاهده کنند. دو صد گفته چون نیم کردار نیست! اگر پزشکیان یک ساعت هم درباره اهمیت خانواده و قوام و دوام آن و برافروختن شعله مهر در کانون خانواده سخن می‌گفت اثرش مثل اثر اشک‌های روانش نبود.

نورنیوز-گروه سیاسی: قرار این بود که درباره درس‌ها و عبرت‌های سقوط‌های نُه‌گانه‌ای که در درنگ شنبه پیش نوشتم مقاله‌ها را ادامه دهم. اما اشک‌های پزشکیان و واکنش‌ها و به ویژه واکنش منتقدان موجب شد. در این باره درنگی داشته باشم.

کلمنس مترنیخ (۱۸۵۹-۱۷۷۳) از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین شخصیت‌های سیاسی قرن نوزدهم اروپاست. سخن معروفی از او ضرب‌المثل شده است: « خداوند زبان را به سیاستمداران داد تا با آن بر خلاف قلب‌شان صحبت کنند!» به همین خاطر گفته می‌شود، زبان دیپلمات‌ها یا رهبران سیاسی زبان پلاستیکی است. زبانی که خون و عصب ندارد و شعله زندگی در آن نمی‌تابد و صداقت از آن نمی‌جوشد.

حال در کشور ما رییس‌جمهوری در ساحت مدیریت اجرایی کشور است که سخن و سلوک و اندیشه و نیتش صادقانه است. پزشکیان در این ساحت نمونه‌ای نادر است. همسر او روانشاد دکتر فاطمه مجیدی پزشک فوق‌تخصص بیماری‌های زنان به همراه یکی از فرزندان‌شان در سانحه اتومبیل ٣٠سال پیش در گذشته است. پزشکیان هر سه فرزند را بزرگ کرده و عاطفه و محبت و عشق او نسبت به همسر مرحومش بیشتر و درخشنده‌تر شده است. به حدی که نتوانست سخنرانی خود را ادامه دهد و گفت: « سخن گفتن سخت است. همین است!» و از پشت تریبون کنار رفت. بر صندلی‌اش نشست و راحت در فضای حس فقدان و فراق همسر و فرزندش زار زد.

او به جای کلمه با اشک سخن گفت. به تعبیر امام صادق علیه‌السلام: کُونُوا دُعاهً لِلنّاسِ بِغیْرِ ألْسِنتِکُمْ؛ لِیروْا مِنْکُمُ الاِجْتِهاد و الصِّدْق و الْورع . (الکافی ج ۲ ص ۱۰۵)

با مردمان به غیر از زبان سخن بگویید! یعنی با سلوک‌تان تا در شما صداقت و اجتهاد و تقوی را مشاهده کنند. دو صد گفته چون نیم کردار نیست! اگر پزشکیان یک ساعت هم درباره اهمیت خانواده و قوام و دوام آن و برافروختن شعله مهر در کانون خانواده سخن می‌گفت اثرش مثل اثر اشک‌های روانش نبود.

جامعه ما بیش از همیشه به تقویت عاطفه و محبت و استواری مبانی خانواده نیازمند است.  بدیهی است این حس و حال و هوا برای طایفه‌ای که نام زن‌شان را هم اجازه نمی‌دهند بر مزارش نقش شود در اعلامیه درگذشت همسرشان به جای عکس طرح دایره یا ذوزنقه چاپ می‌کنند. یا به دلیل کینه‌ای که از پزشکیان به دلیل شکست‌شان در انتخابات دارند واکنش طبیعی، انسانی و تحسین‌برانگیز او را نه تنها نمی‌فهمند بلکه دستاویز طعنه قرار می‌دهند. چه باید گفت!؟

من در این عمر بیش از هفتاد ساله‌ام می‌توانم بگویم همواره با علما و روحانیون و طلاب علوم دینی سر و کار داشته و دارم. اصلا خودم به روایتی آخوند و آخوندشناسم! اظهارات‌ برخی را که گاه در این ایام و به مناسبت اشک‌های پزشکیان دیدم، خارج از تصور بود!

جامعه ما قساوت‌زده و خشونت‌زده است. شما به همین آمار طلاق‌ها در کشور نگاه کنید. گفته‌اند در هر ساعت ۲۰ طلاق ثبت می‌شود و از هر هزار ازدواج ۳۱۸ مورد به طلاق می‌انجامد. بسیار خب! اشک‌های پزشکیان به ما می‌گوید که پس از 30 سال او همچنان گرم عاطفه‌سوزان و درخشنده عشق و محبت نسبت به همسرش بوده و هست. آیا این رفتار و این اشک‌ها جامعه را تلطیف نمی‌کند!؟‌جوانان را در خلوت‌شان به هوش نمی‌آورد؟ جان‌های آنها را تکان نمی‌دهد!؟ به دختران ما و زنان جامعه ما امید و اعتماد نمی‌بخشد؟ به جامعه این پیام را نمی‌رساند که رییس‌جمهور ایران با داشتن عالی‌ترین مدارج دانشگاهی و علمی و تخصصی و در موقعیت ریاست‌جمهوری یک انسان به تمام معناست؟  فهمش  برای  شما  دشوار  است!؟

دل همچو سنگت ‌ای دوست به  آب چشم سعدی

عجب است  اگر  نگردد که  بگردد  آسیابی!

رحمت و رضوان بر شهید عزیز آیت‌الله مرتضی مطهری که گویی چنین ایامی و چنین مصادیقی را در خشت خام دیده بود:  هر وقت و هر زمان که پیشوایان مذهبی مردم که مردم در هر حال آنها را نماینده واقعی مذهب تصور می‌کنند - پوست پلنگ می‌پوشند و دندان ببر نشان می‌دهند و متوسل به تکفیر و تفسیق می‌شوند، مخصوصا هنگامی که اغراض خصوصی به این صورت در می‌آید؛ بزرگ‌ترین ضربت بر پیکر دین و مذهب به سود مادیگری وارد می‌شود.» (مرتضی مطهری،  مجموعه  آثار،  جلد ۱ ص ۴۹۲)

*سیاستمدار


اعتماد
نظرات

آخرین اخبار
توصیه‌های تغذیه‌ای برای ماه رمضان
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟
توزیع 100 آمبولانس جدید در طرح ارتقای اورژانس
رایزنی غریب آبادی با سفرای روسیه و چین درباره گفتگوهای ژنو
علی کریمی تهدید به سوزاندن قرآن کرد
آمریکا پایگاه نظامی با 5000 سرباز در غزه می‌سازد
فیفا به غزه کمک می‌کند
اردوغان: ترکیه ناوهواپیمابر بومی می سازد
صدرنشینی مس کرمان در لیگ برتر هندبال
واکنش حماس به نشست شورای صلح غزه در واشنگتن
اتصال شبکه بانکی به سیستم استعلام وضعیت طرح دعوای چک
بحران غزه تنها با رویکرد ترامپ قابل حل بود
معترضان آمریکایی:غزه فروشی نیست!
خروج بخشی از نیروهای آلمان از اربیل
6 هکتار از اراضی تالاب انزلی طعمه حریق شد
10 مصدوم در تصادف بزرگراه آیت‌الله سعیدی
آمریکایی‌ها خواهان پایان جنگ‌ و مداخلات خارجی هستند
سفر هیأت عراقی به ایران برای تأمین گاز
مخالفت قانونگذاران آمریکایی با سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ علیه ایران
آغاز ثبت‌نام تکمیل ظرفیت آزمون استخدامی دستگاه‌های اجرایی کشور
گزارش تصویری| محفل انس با قرآن با حضور رهبر انقلاب
ونس هیات صلح غزه را به عنوان پیروزی دولت ترامپ تبلیغ کرد
گفتگوی سفرای ایران، روسیه و چین در وین با گروسی
دستگیری 34 اغتشاشگر و تروریست خیابانی
معاون رئیس‌جمهور: هدف دولت توزیع عادلانه ثروت ملی است
سرمایه‌گذاری 10 میلیارد دلاری امریکا برای بازسازی غزه
اروگوئه به دنبال برگزاری دیدار دوستانه با ایران؟
تعجب فرانسه از حضور نماینده کمیسیون اتحادیه اروپا در شورای صلح
برنامه لیگ برتر والیبال در رمضان اعلام شد
باشگاه استقلال اطلاعیه داد
نتانیاهو: آمریکا با خلع سلاح حماس موافق است
شتاب‌ ساخت آزادراه قائم‌شهر-ساری با بودجه 500میلیاردی
اسارت بیش از 9300 فلسطینی و عرب در زندان‌های رژیم صهیونیستی
دیپلماسی تنها مسیر پایدار برای حل مساله هسته‌ای ایران
حال و هوای تئاترهای خصوصی در آخرین ماه سال
بازدید وزیر ارتباطات ایران از نمایشگاه هوش مصنوعی هند
معاونت کمیته ویژه منشور ملل متحد به ایران رسید
قیمت نفت باز هم بالا رفت
بارندگی کم و وضعیت دشوار منابع آبی پایتخت
نقش 10 سرویس اطلاعاتی خارجی در اغتشاشات دی ماه
افززایش تعداد شهدای غزه در ماه رمضان
روابط ایران و مصر وارد مرحله جدید شد
اعلام قیمت جدید مرغ توسط وزارت جهادکشاورزی + جدول
برخورد رو‌در‌رو کمپرسی و سواری در شمال اردبیل
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری