×
اجتماعی
شناسه خبر : 204778
تاریخ انتشار : شنبه 1403/10/01 ساعت 10:25
وضعیت هوای تهران در آذرماه/ 12 روز قابل قبول،‌ 9 روز ناسالم

وضعیت هوای تهران در آذرماه/ 12 روز قابل قبول،‌ 9 روز ناسالم

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، اعلام کرد: طی آذرماه سال جاری تهرانی‌ها 9 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و 9 روز هوای ناسالم برای همه را تنفس کردند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: بر اساس آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران،‌ هوای پایتخت طی آذرماه سال جاری ۱۲ روز در شرایط قابل قبول،‌ ۹ روز در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس و ۹ روز در شرایط ناسالم برای همه قرار داشت.

۹ آذرماه شاخص کیفیت هوا با قرارگیری روی عدد ۶۳ مطلوب‌ترین هوای این ماه را رقم زد این در حالیست که تهرانی‌ها ۲۹ آذرماه با تجربه شاخص ۱۷۴ آلوده‌ترین روز آذرماه را سپری کردند.

ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون آلاینده شاخص هوای پایتخت در همه روزهای آلوده آذرماه بود البته طی یک روز آلاینده ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون نیز در در شرایط نامطلوب قرار داشت.

آذرماه سال ۱۴۰۲ شهروندان تهرانی یک روز هوای پاک، هشت روز هوای قابل قبول، ۱۷ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و چهار روز ناسالم تنفس کردند. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون ۲۰ روز آلاینده شاخص بود.

کیفیت هوای تهران در آخرین ماه پاییز سال ۱۴۰۱ شش روز در شرایط قابل قبول، ۱۶ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و هشت روز ناسالم ثبت شد. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون طی ۲۴ روز آلاینده شاخص هوای تهران بود.

آمار شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نشان می‌دهد کیفیت هوای پایتخت طی آذرماه سال ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال ۹۹ تعداد روزهای آلوده بیشتری را ‌داشت چراکه کیفیت هوای تهران طی آذر سال ۱۴۰۰ چهار روز در وضعیت قابل قبول، ۲۱ روز ناسالم در شرایط برای گروه‌های حساس و پنج روز در وضعیت ناسالم برای همه گروه‌ها قرار داشت. آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون علت آلودگی هوا طی  ۳۰ روز آذرماه این سال بود.

آذرماه سال ۹۹ نیز  آلاینده شاخص هوای تهران ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود. به‌طور کلی کیفیت هوا در آذرماه این سال ۱۰ روز در شرایط قابل قبول و ۲۰ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

طی سومین ماه پاییز سال ۹۸ تهرانی‌ها ۱۲ روز هوای قابل قبول، ۱۵ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و سه روز هوای آلوده برای تمامی گروه‌ها را تنفس کردند. آلاینده شاخص دراین‌ بازه زمانی ۳۰ روز ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بود.

آذرماه سال ۹۷ ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، در تمامی روزهای این ماه آلاینده شاخص بود. در این ماه تهرانی‌ها یک روز هوای پاک، ۱۸ روز هوای قابل قبول و ۱۱ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس را تنفس کردند.

اما و اگرهای ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون

بر اساس مطالعات و تحقیقات دانشمندان، برای هر آلاینده یک حد مجاز تعریف می‌شود. ذرات معلق کمتر از ۲.۵ آلاینده شاخص هوای تهران در روزهای سرد پایتخت است. این آلاینده دارای قطر دو و نیم میکرون و یا کمتر هستند که تقریبا یک سی ام قطر موی انسان است و به عنوان ذرات ریز (fine) نیز شناخته می‌شوند. ترکیب شیمیایی ذرات بسته به محل، زمان و آب و هوا متفاوت است و منابع انتشار آن شامل انواع فعالیت‌های احتراقی (وسایل نقلیه موتوری، نیروگاهی، سوزاندن چوب، و غیره) و فرایندهای صنعتی خاص می‌شود. این ذرات هم به‌طور مستقیم ساطع می‌شوند و هم به شکل آلاینده ثانویه در جو شکل می‌گیرند.

به‌طور کلی عمده‌ترین منابع انتشار ذرات معلق نیز احتراق سوخت مانند سوزاندن زغال  سنگ و چوب خودروهای دیزلی فاقد فیلتر دوده، فرایندهای صنعتی و کشاورزی و انتشار از خودروها است. ذرات معلق عموما در ماه‌های سرد سال کیفیت هوا را تحت تاثیر قرار می‌دهند. مطالعات علمی متعدد درباره ذرات معلق نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض این آلاینده باعث بروز مشکلات زیادی می‌شود. مرگ زودرس در مبتلایان به بیماری‌های قلبی و ریوی، بروز حملات قلبی غیرکشنده، ضربات قلب نامنظم، ابتلا به سرطان ریه، تشدید آسم، کاهش عملکرد ریه و افزایش علائم تنفسی مشکلاتی است که آلودگی هوا برای سلامت انسان ایجاد می‌کند.

 شاخص کیفیت هوا چیست؟

شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا سالم یا متوسط، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

گفتنی است در هوای پاک که با رنگ سبز نشان داده می‌شود، شرایط کیفیت هوا مناسب است و خطری برای سلامت انسان ندارد. در هوای سالم که به رنگ زرد شناخته می‌شود، کیفیت هوا قابل قبول و غلظت آلاینده‌ها کمتر از حدی است که بر سلامت انسان تاثیر منفی داشته باشد اما در هوای ناسالم برای گروه‌های حساس که به رنگ نارنجی نشانه‌گذاری می‌شود، مقدار AQI بین ۱۰۱ تا ۱۵۰ قرار می‌گیرد که در نتیجه آن گروه‌های حساس اثرپذیری بیشتری از آلودگی هوا خواهند داشت.

به گزار ایسنا، در هوای ناسالم که به رنگ قرمز است، کلیه افراد جامعه در معرض مخاطرات ناشی از آلودگی هوا قرار می‌گیرند و حتی ممکن است گروه‌های حساس دچار عوارض شدیدتری شوند. افزون بر این در هوای بسیار ناسالم که به رنگ بنفش نشان داده می‌شود و عدد AQI بین ۲۰۱ تا ۳۰۰ قرار می‌گیرد، احتمال بروز عوارض جدی برای سلامت افراد جامعه افزایش می‌یابد.


نظرات

آخرین اخبار
چینی‌ها از بقایای ذرت کاتالیست ساختند
تولد نسل جدید هوش مصنوعی نرم با الهام از مغز انسان
هشدار جدی اورژانس تهران نسبت به گرمازدگی +علائم
واکنش معنادار وزیر ارشاد به تهدیدهای جدید ترامپ
مجلس نمایندگان خواستار تعلیق رییس جمهور کلمبیا شد
سرقت از کلیسای ارتدوکس روسیه در تهران
علت دود سیاه جنوب تهران چه بود؟/آتش سوزی مهار شد
غرش هیمارس در سواحل تایوان رو به چین
نماینده چین: بازگشت به جنگ با ایران به نفع هیچ‌کس نیست
خط و نشان جنگی گروه حنظله برای ایالات متحده و هم‌پیمانانش
در مرز یمن و عربستان چه می‌گذرد؟
وزیر انرژی آمریکا: از ادعاهای ترامپ درباره نفت ایران اطلاعی ندارم
رئیس کمیسیون امنیت ملی: این‌بار جنگ محدود به منطقه نخواهد بود
مقاومت آلمان در تحریم صهیونیست ها
دبیر ستاد ملی آیین تشییع و وداع با رهبر شهید انقلاب معرفی شد
تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام و هشدار جدی تهران به آمریکا و اروپا
وقتی ترامپ در رویاهایش نفت ایران را مصادره می‌کند
شکست پروژه ضدایرانی در لندن؛ چرا 60 درصد اعضای آیمو به درخواست امارات «نه» گفتند؟
رأی بدوی پرونده آتش‌سوزی پارکینگ طالقانی اهواز صادر شد
بقائی: حمله به مخازن آب ایران حمله به نبض زندگی ایرانیان است
فرانسه از برگزاری کنفرانس بین‌المللی حمایت از لبنان خبر داد
حقوق اساتید و کارکنان دانشگاه آزاد چقدر زیاد شد؟ زمان دقیق واریز مابه‌التفاوت‌ها
انتخابات شوراها برگزار نمی‌شود
گوترش خواستار گفت‌وگو درباره پرونده هسته‌ای ایران شد
وصل مجدد آب سیریک 12 ساعت پس از حمله آمریکا
یاسین بخشیده شد، مدافع مجارستانی رسید
شمال‌گردی در آخر هفته؛ جزئیات دقیق یک‌طرفه شدن جاده چالوس و هراز از امروز تا شنبه
ماجرای حمله به نفتکش هند و احضار مقام آمریکایی چه بود؟
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
ماجرای توقف یک نفتکش در دریای عمان از زبان سنتکام
پاسخ پزشکیان به تهدید بمباران زیرساخت‌ها توسط ترامپ
جی‌دی ونس از احتمال توافق بلندمدت با ایران سخن گفت
اعتراف رسمی اسرائیل به آسیب‌دیدن «رامات‌دیوید» در حمله ایران
ادامه بمباران مناطق مسکونی در جنوب لبنان
اطلاعیه جدید تامین اجتماعی برای بازماندگان مستمری بگیر
ترامپ: ایران مدام ما را احمق جلوه می‌دهد/در حال کار روی یک توافق با ایران هستیم
تخفیف مالیاتی برای اجاره‌نامه‌های بلندمدت در تهران اعلام شد
پرداخت خسارت به 20 هزار خودروی آسیب‌دیده از جنگ رمضان
5 نفتکش ایرانی محاصره دریایی آمریکا را درهم شکستند
تغییر مهم در کنکور 1405 با دستور رئیس جمهور
نورنما | تمامی تشریفات صدور گواهینامه موتور بانوان انجام شده
ترافیک سنگین در چالوس؛ تردد در این جاده یکطرفه است
معامله پرسود خانواده ترامپ در بازار رمزارز خبرساز شد
سهم فناوری داخلی از بازار داروی ایران به 1.5 میلیارد دلار رسید
یاوه‌گویی‌های دوباره غرب علیه ایران و باز هم اتهام به سپاه
خط و نشان سردار شکارچی برای ترامپ
بقائی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای تبعیض و آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
حمله تند مفتی جعفری لبنان به دولت بیروت: به این دولت اعتماد نداریم
انتقاد تند طارمی و جهانبخش از ترامپ
سازمان حج تاریخ آخرین پرواز حجاج ایرانی را اعلام کرد