×
سیاسی
شناسه خبر : 204705
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/30 ساعت 16:00
بقایی: انگلیس فاقد صلاحیت اخلاقی برای موعظه کردن درباره حقوق انسانی است

بقایی: انگلیس فاقد صلاحیت اخلاقی برای موعظه کردن درباره حقوق انسانی است

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سیاست انگلیس در انکار نسل‌کشی غزه شرم‌آور است و این دولت صلاحیت اخلاقی برای موعظه کردن درباره حقوق انسانی را ندارد.

نورنیوز- گروه سیاسی: اسماعیل بقائی با یادآوری حمایت‌های مستمر انگلیس و استرالیا از اقدامات غیرقانونی، جنایات و تجاوزات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی و منطقه غرب آسیا، موضع‌گیری یکسویه و جانبدارانه آنها در قبال عملیات دفاعی ایران متعاقب تجاوز رژیم اسرائیل علیه سفارت ایران در دمشق را تقبیح و تاکید کرد که عملیات‌ دفاعی ایران در قالب وعده صادق ۱ و وعده صادق ۲ کاملا منطبق با اصل دفاع مشروع وفق حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد ادعای تکراری ارسال موشک‌ بالستیک از سوی ایران به روسیه، تکرار این اتهام را در راستای طرح آمریکا و انگلیس برای امنیتی‌سازی فزاینده روابط بین‌الملل و 'جهانی‌سازی' منازعه اوکراین توصیف کرد و خاطرنشان نمود که حتی رئیس‌جمهور اوکراین نیز ادعای ارسال موشک بالستیک از'سوی ایران به روسیه را تکذیب کرده است.

بقائی خاطرنشان کرد ریشه و عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه غرب آسیا تداوم اشغالگری و توسعه‌طلبی تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی است که همواره با حمایت همه‌جانبه آمریکا و انگلیس و استرالیا و برخی دیگر از کشورهای غربی صورت گرفته و طی ۱۴ ماه گذشته در قالب نسل‌کشی مردم فلسطین و تجاوز به لبنان و سوریه و یمن ادامه یافته است. بدون تردید انگلیس، استرالیا و دیگر حامیان این رژیم به عنوان شریک و همدست جنایات شنیع اسراییل باید پاسخگو باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین با انتقاد از عملکرد استرالیا و انگلیس در نقض فاحش و گسترده حقوق بشر از جمله نقض‌های نظام‌مند حقوق بشر در زندان‌ها و بازداشتگاه‌های پناهجویان در این دو کشور، مباشرت و معاونت آنها در جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و تداوم طرح‌های امحای استعماری بومبان استرالیا، خواستار توقف برخورد ابزاری و مزورانه با موضوع حقوق بشر از سوی این دو کشور شد.

بقائی با یادآوری سخنان چندی قبل وزیر خارجه انگلیس مبنی بر اینکه اثبات نسل‌کشی در فلسطین اشغالی مستلزم قتل میلیون‌ها انسان است، سیاست انگلیس در انکار نسل‌کشی غزه را شرم‌آور توصیف و تصریح کرد که چنین دولتی فاقد صلاحیت اخلاقی برای موعظه کردن در مورد حقوق انسان است.

سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهام‌های مطرح شده راجع به برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران خاطرنشان کرد که فعالیت‌ها و طرح‌های هسته‌ای ایران بر اساس نیازهای فنی-کاربردی کشور در چارچوب تکالیف و حقوق قانونی ایران به عنوان عضو معاهده عدم اشاعه و طبق موافقتنامه پادمان و زیر نظر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی صورت می‌گیرد و به گواه گزارش‌های آژانس هیچ‌گاه از مسیر صلح‌آمیز منحرف نشده است.

بقائی با اشاره به انتقال زیردریایی‌های هسته‌ای از سوی آمریکا و انگلیس به‌عنوان دو کشور دارنده سلاح هسته‌ای به استرالیا در چارچوب پیمان AUKUS که نگرانی های گسترده اشاعه‌ای دارد و موجب انتقادات گسترده‌ای در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شده و بی‌عملی آنها در قبال زرادخانه تسلیحات کشتار جمعی رژیم اسرائیل، این سیاست‌ها را نمونه‌های روشنی از برخورد دوگانه این کشورها نسبت به موضوع عدم اشاعه هسته‌ای، نشانه بی‌اعتنایی آنها نسبت به موضوع صلح و ثبات بین‌المللی دانست و خواستار پایان یافتن رویکردهای دوگانه انگلیس و استرالیا نسبت به هنجارها و قواعد بین‌المللی شد.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تزریق وریدی آهن، نیاز به انتقال خون را کاهش می‌دهد
ضربان‌سازی که با حرکت قلب شارژ می‌شود
روشی جدید برای تشخیص خطر دیابت بدون آزمایش خون
گام بزرگ محققان ایرانی در هوشمندسازی گیاهان
تصادف در صفاشهر خرم بید با 3 جان باخته
به بازگشت جدی به مذاکرات نیاز داریم
ناو آبراهام لینکلن منطقه غرب آسیا را ترک کرد
شکست تیم فوتبال لوسیل قطر
بزرگداشت اربعین تدفین امام شهید در قم برگزار می‌شود
گزارش تصویری | مراسم بزرگداشت چهلم تدفین «آقای شهید ایران»
انتقاد قائم پناه از طولانی شدن روند اجرای برخی احکام قانونی
ونس از «مرحله جدید» فشار علیه ایران گفت؛ تمرکز آمریکا بر فشار اقتصادی
تقویت بیمه‌ها برای تقبل هزینه‌های درمان ضروری است
طراحی پلاک جدید برای خودروهای عمرانی مناطق آزاد
قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 30 مرداد+ جدول
جدول قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا جمعه 30 مرداد
پیشروی تانک‌های اسرائیل در سوریه
برگزاری مراسم چهلم رهبر شهید انقلاب در شیراز
حملات پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان
تحریم 10 فرد از سوی خزانه‌داری آمریکا
زلزله 6.5 ریشتری پرو را لرزاند
قیمت طلا 18 عیار امروز پنجشنبه 29 مرداد چقدر افزایش یافت؟
انهدام خط لوله 6 کیلومتری قاچاق سوخت
تاکید عمان و ژاپن بر امنیت تنگه هرمز
تحلیل بازار ارز امروز 29 مرداد و پیش بینی قیمت دلار فردا جمعه 30 مرداد
حرکت حماس به سمت راهبرد ملی فراگیر
برنامه قطعی برق کرمان فردا جمعه 30 مرداد اعلام شد
نورنما | شهادت امام حسن عسکری (ع) داغیست که دل شیعه را به انتظار فرزندش گره زد
هشدار اروپا نسبت به پیامدهای پروژه صهیونیستی
تکریم خانواده شهید اسماعیل خطیب در قم
جدایی محمد قربانی از الوحده با رضایتنامه 1.1 میلیون دلاری!
زمان فروش بدون قرعه‌کشی سایپا اعلام شد+ قیمت و جدول شرایط
قهرمانی ایران در پرزیدنت‌کاپ پاکستان
پایداری فلسطینیان در برابر تجاوزات کرانه باختر
تأمین برق صنایع باید در چارچوب نگاه ملی و با اولویت حفظ تولید و اشتغال دنبال شود
وضعیت فرسودگان در پایتخت؛ 67 درصد تاکسیرانی - 66 درصد اتوبوسرانی
صعود بسکتبالیست‌های جوان ایران به یک‌چهارم نهایی
ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا درباره تحریم‌ها علیه ایران
روایت‌سازی علیه هرمز زیر آتش بازار؛ نفت 94 دلاری چه می‌گوید؟
توسل میشل عون به پاپ برای توافق چارچوب!
تلاش آزادکاران ایران برای شانس مجدد در جهان
تظاهرات گسترده در توکیو در اعتراض به تلاش برای نظامی‌سازی ژاپن
ورق «بی‌بی» برمی‌گردد؟
دستور کار روشن برای ارتقای امنیت و ثبات ایران و عراق
روزنامه نظامی زیر تیغ سانسور پنتاگون!
ناو جورج بوش به سرنوشت لینکلن دچار می‌شود؟
نیروگاه‌های اتمی جدید برای تولید 30 گیگاوات برق می‌سازیم
هشدار ایران درباره مسابقه تسلیحاتی آمریکا در فضا
آرایش جدید نظامی با انتقال آپاچی‌ها
واکنش وزارت خارجه به تحریم های اقتصادی جدید آمریکا