×
اقتصادی
شناسه خبر : 204573
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1403/09/29 ساعت 12:01
تجارت ایران و مصر 67 درصد بیشتر شد/ تبادل 35 هزار و 883 تن کالا

تجارت ایران و مصر 67 درصد بیشتر شد/ تبادل 35 هزار و 883 تن کالا

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت با بیان اینکه سهم صادرات ایران به مصر 28 هزار و 116 تن کالا به ارزش 13 میلیون و 798 هزار و 476 دلار بود گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه با رشد 30 درصدی در وزن و 41 درصدی در ارزش همراه بوده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از تجارت ۱۶ میلیون و ۱۸۶ هزار دلاری ایران و مصر در ۸ ماهه امسال خبر داد و گفت: این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد ۶۷ درصدی همراه بوده است.

 سید روح الله لطیفی سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همزمان با سفر رئیس جمهور به مصر برای شرکت در اجلاس D۸ اظهار کرد: تجارت کشورمان با مصر همانند روابط سیاسی فراز و نشیب‌های بسیاری داشته، اما همزمان با نزدیک شدن روابط سیاسی و عضویت دو کشور در بریکس شاهد افزایش نسبی تجارت مستقیم بین دو کشور هستیم به گونه‌ای که در ۸ ماهه نخست امسال بیش از ۳۵ هزار و ۸۸۳ تن کالا به ارزش ۱۷ میلیون و ۱۸۶ هزار و ۳۴۸ دلار بین دو کشور تبادل شد که این میزان در مقایسه با مدت مشابه، ۶۵ درصد در وزن و ۶۷ درصد در ارزش با افزایش همراه بوده است.

وی افزود: سهم صادرات ایران به مصر از این میزان تجارت، ۲۸ هزار و ۱۱۶ تن کالا به ارزش ۱۳ میلیون و ۷۹۸ هزار و ۴۷۶ دلار بود که نسبت به مدت مشابه با رشد ۳۰ درصدی در وزن و ۴۱ درصدی در ارزش همراه بوده است، واردات ایران از مصر نیز هفت هزار و ۷۶۷ تن کالا به ارزش سه میلیون و ۳۸۷ هزار و ۸۷۲ دلار بوده که رشد ۵۹۲ درصدی در ارزش را نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد بودیم.

آهن و فولاد ۹۶ درصد صادرات ایران به مصر

لطیفی در خصوص کالاهای صادراتی ایران به مصر گفت: محصولات فولادی و آهن با ۲۷ هزار و ۲۰۶ تن و به ارزش ۱۳ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۷۳۷ دلار، ۹۶.۸ درصد وزن و ۹۶.۱ درصد ارزش صادرات ایران به مصر را در ۸ ماهه امسال به خود اختصاص داده و بعد از آن کیت و لوازم سنجش آزمایشگاهی با ۱۴۲ هزار و ۲۱۸ دلار، پسته با ۱۰۵ هزار و ۳۰۹ دلار، اجزا و قطعات کلاج خودرو، انواع سنگ مرمر، تراورتن، هیدروکسید سدیم، رب گوجه، تراکتور، ماشین آلات قنادی، ادوات کشاورزی و.. قرار دارند.

سنگ منگنز ۴۳ درصد واردات ایران از مصر

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات ایران از مصر توضیح داد: در هشت ماهه امسال، بیش از هفت هزار و ۵۸۰ تن سنگ منگنز به ارزش یک میلیون و ۴۶۳ هزار و ۶۰۵ دلار از مصر وارد ایران شده که ۹۷.۵ درصد وزن و ۴۳.۲ درصد ارزش واردات ایران از مصر را به خود اختصاص داده است، پس از منگنز دژنکتور با ۱۲.۵ تن به ارزش یک میلیون و چهار هزار و ۴۱۹ دلار، خود تراش با ۳۵۹ هزار و ۹۰۰ دلار، تیغ دولبه با ۱۶۵ هزار و ۳۲۵ دلار، اجزا و قطعات الکترونیکی با ۱۵۵ هزار و ۶۱۰ دلار، سولفات پتاسیم با ۱۳۸ هزار و ۷۱۱ دلار، فلومتر با ۱۴ هزار و ۲۳۳ دلار و اجزا و قطعات از شیشه برای چراغ و نورافکن با ۱۲ هزار و ۷۵۰ دلار، کالاهای وارداتی ایران از مصر در این مدت بودند.

تجارت خارجی مصر در سال ۲۰۲۳

وی در خصوص تجارت خارجی مصر افزود: مصر در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۱۵ میلیارد دلار تجارت خارجی داشته که از این میزان ۷۲‌.۴ میلیارد دلار واردات و ۴۲.۵ میلیارد دلار صادرات این کشور بوده که از مجموع صادرات این سال ۲۸.۵ میلیارد دلار، غیر نفتی و ۱۴ میلیارد دلار صادرات نفت و برق بوده است، پوشاک آماده با ۲.۳ میلیارد دلار، کود اوره با ۲.۱ میلیارد دلار، پلاستیک با دو میلیارد دلار و گاز طبیعی با یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار عمده‌ترین کالاهای صادراتی مصر در سال ۲۰۲۳ بودند.

وی گفت: ترکیه با خرید ۴.۵ میلیارد دلار مقصد نخست صادرات مصر در سال ۲۰۲۳ بود و بعد از آن ایتالیا و عربستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

لطیفی در خصوص دسته بندی کالاهای وارداتی به مصر گفت: کالاهای واسطه‌ای ۳۶.۳ درصد، کالاهای سرمایه‌ای ۱۷.۹ درصد، سوخت ۱۴‌.۶ درصد، کالاهای مصرفی ۱۲.۵ درصد دسته بندی کالاهای مهم وارداتی به مصر هستند.

وی افزود: سوخت ۵.۱ میلیارد دلار، پلاستیک ۴.۸ میلیارد دلار، گندم ۳.۵ میلیارد دلار و دارو ۲.۸ میلیارد دلار به مصر در سال ۲۰۲۳ وارد شده و چین، عربستان، آمریکا و روسیه چهار شریک مهم فروش کالا به مصر در این سال بودند.

سهم ناچیز ایران از بازار مصر

به گزارش مهر، سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص سهم ایران از بازار ۱۱۵ میلیارد دلاری مصر گفت: اگرچه روابط تجاری ایران و مصر فراز و نشیب‌های فراوانی در بیش از ۶ دهه گذشته چه در رژیم گذشته و چه در چهار دهه اخیر داشته است و بازسازی این روابط به دلایل مختلف زمان بر است، اما می‌توان اراده فعلی دولت‌های دو کشور را به فال نیک گرفت و رشد ۸ ماهه تجارت ایران و مصر را آغازی برای شکوفایی تجاری و اقتصادی در آینده به ویژه با سفر رئیس جمهور ایران به مصر دانست و امیدواریم سهم کمتر از نیم درصدی این بازار به بیش از یک میلیارد دلار با رفع موانع تجاری و سیاسی موجود برسد.


نظرات

آخرین اخبار
استاندار تهران: با حمل‌ونقل ریلی هزینه کالاها کاهش می‌یابد
قالیباف: راه دیگری جز پذیرش حقوق مردم ایران وجود ندارد
غریب آبادی: هر متنی درباره تنگه هرمز بدون رعایت حقوق مشروع ایران محکوم به شکست است
وزیر فرهنگ لبنان: ابتکار دیپلماتیک پاکستان شامل توقف درگیری‌ها در لبنان می‌شود
تکذیب خروج مواد غنی‌شده از کشور از سوی منبع آگاه
تنها چینی‌ها از تنگه هرمز گذشتند
اقدام خصمانه جدید ایالات متحده علیه ایران/هدف قرار دادن شبکه‌های صادرات نفت ایران به چین
مقررات جدید بیمه ای بانک مرکزی برای واردات
حمایت مجدد چین از مواضع ایران و محکومیت فشارهای اقتصادی ایالات متحده
دیدار معاون وزیر خارجه نروژ با غریب‌آبادی
انتقاد مقام اسرائیلی از تبدیل فرودگاه بن‌گوریون به پایگاه نظامی آمریکا
شکاف عمیق میان کی‌یف و واشنگتن با «جدایی» زلنسکی و ترامپ
پیوستن معاونان وزرا به جبهه مخالفان کی‌یر استارمر
صعود هانسی فلیک به تالار مشاهیر نیوکمپ
موافقت مشروط وزارت جهاد کشاورزی با صادرات مرغ حذفی
ادعای آکسیوس درباره بررسی گزینه‌های نظامی علیه ایران
قالیباف: برای تمام گزینه‌ها آماده‌ایم؛ شگفت‌زده می‌شوید
اعدام عامل نفوذی در پروژه‌های ماهواره‌ای
شیخ نعیم قاسم خطاب به دولت لبنان: دل به سراب مذاکرات مستقیم نبندید
ادعای وجود پایگاه مخفی در صحرای غربی هم‌زمان با تکذیب رسمی
رودریگز: رویای ترامپ تعبیر نمی‌شود
آسوشیتدپرس خبر داد؛ خشم ترامپ از مطالبه غرامت جنگی ایران
انتقادهای بی‌سابقه رئیس حزب «اسرائیل خانه ما» از نتانیاهو
اعتراض به توقیف دو نفتکش و وضعیت خدمه ایرانی
ترامپ: از سرگیری «پروژه آزادی» را بررسی می‌کنم/ «بهترین طرح» را ارائه دادیم
تغییر نام رختکن کمپ به یاد 168 شهید مدرسه میناب
بلومبرگ: تنگه هرمز همچنان مسدود است
سایه جنگ بر فراز کارائیب
کرملین: پوتین از میزبانی ترامپ خوشحال خواهد شد
پایان فیلمبرداری «عشق در انفرادی» مسعود کیمیایی
ولایتی خطاب به ترامپ: ما شما را در «میدان» شکست دادیم
اختصاص 150 میلیون دلار برای واردات دارو و مواد اولیه
«کول توماس آلن» اتهامات خود را رد کرد
ازسرگیری مذاکرات هسته‌ای با ایران با تکیه بر تجربه چنددهه‌ای اروپا
پیام تشکر پزشکیان از آیت‌الله العظمی سیستانی بابت حمایت از ایران
خروج 2.4 همتی پول از صندوق‌های درآمد ثابت
وزیر نفت: تولید بنزین در دوران جنگ کاهش نیافت
عکس های منتخب ایران،دوشنبه 21 اردیبهشت 1405
حضور دو داور بین‌المللی ایران در قهرمانی آسیا/محمدی در ژوری، طغیانی روی تخته
اولیانوف: چرا ایران باید خواسته آمریکا را بپذیرد؟
گام بلند دولت برای نوسازی مناطق جنگ‌زده با منابع 60 هزار میلیارد تومانی
آغاز تایید ثبت‌سفارش‌های معطل‌مانده از زمان شروع جنگ
تصمیم نهایی در دست پرس؛ «آقای خاص» در راه برنابئو
بازی با کلمات وزیر دفاع ایتالیا: کشتی‌ها نزدیک شدند اما وارد هرمز نمی‌شوند!
گروه C زیر ذره‌بین AFC/ تلاش ایران برای شکستن طلسم نیم‌قرن ناکامی
پیام کاخ سفید به تهران: «برای مذاکره عجله‌ای نداریم»
جزئیات تحریم‌های جدید علیه شهرک‌سازی افراطی
دور جدید تحریم‌های انگلیس علیه نهادهای مالی ایران
اسلامی: غنی‌سازی تحت هیچ شرایطی قابل مذاکره نیست
مرگ تلخ جوان 31 ساله زیر آوار انفجار در اراک