×
سیاسی
شناسه خبر : 204484
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/28 ساعت 18:03
ایران در اجلاس دی8

بروزرسانی می‌شود؛

ایران در اجلاس دی8

نشست سران دی 8، نشستی در خصوص غزه، سوریه و لبنان با حضور مسعود پزشکیان و وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دیگر سران کشورهای شرکت کننده در قاهره برگزار می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به «دی ۸»، به قاهره پایتخت مصر سفر کرد.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور و حجت الاسلام محسن قمی نماینده مقام معظم رهبری رئیس جمهور را برای انجام این سفر بدرقه کردند.

پزشکیان در این سفر علاوه بر شرکت در اجلاس سران دی ۸، با برخی از سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدارهای دوجانبه ای خواهد داشت و درخصوص مسایل دو جانبه، منطقه ای و جهانی گفت وگو خواهد کرد.

یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ قرار است روز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل شود.

عراقچی با وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌های خود در حاشیه اجلاس سازمان کشورهای اسلامی در حال توسعه (D8) در قاهره با آقای محمد اسحاق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد.

عراقچی در این دیدار با اشاره به حساسیت شرایط منطقه ناشی از تشدید تجاوزگری رژیم صهیونیستی تاکید کرد: متأسفانه با تداوم حمایت همه‌جانبه آمریکا و برخی کشورهای غربی شاهد هستیم که رژیم متجاوز اسرائیل در حال نابودی زیرساخت‌های دفاعی و اقتصادی سوریه و ادامه جنایات خود در غزه و لبنان است.

وزیر امور خارجه با اشاره به بیانیه مشترک کشورهای ضامن روند آستانه و چند کشور عربی منطقه در دوحه در حمایت از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه، بر نگرانی همه کشورهای منطقه از اوضاع کنونی سوریه تأکید کرد و افزود: شاهد طراحی آمریکایی و صهیونیستی برای تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی به نفع رژیم صهیونیستی هستیم که زمینه‌ساز گسترش مجدد پدیده شوم تروریسم داعشی در منطقه می‌باشد.

محمد اسحاق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان نیز در ابتدای این دیدار از میزبانی شایسته و برگزاری موفق اجلاس اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد مقدس تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود نتایج و توافق‌های حاصله در این نشست موجب تقویت بیش از پیش روابط کشورهای منطقه در ابعاد مختلف شود.

وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به موضع صریح این کشور در قبال تحولات جاری در منطقه از جمله در مورد اوضاع سوریه و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی، خواستار تقویت رایزنی و همکاری کشورهای اسلامی برای محکومیت این تجاوزات و حمایت از مردم در فلسطین، لبنان و سوریه شد.

وزرای امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همچنین با مرور موضوعات در دستور کار اجلاس کشورهای اسلامی در حال توسعه در قاهره، به حساسیت روند تحولات در منطقه به خصوص تشدید تجاوزات و جنایات اسرائیل در غزه و لبنان و سوریه پرداختند و بر ضرورت بهره‌برداری از فرصت اجلاس قاهره برای تداوم هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی به خصوص جمهوری اسلامی ایران و پاکستان برای دفاع از منافع و مصالح کشورهای منطقه و جهان اسلام تاکید کردند.

عراقچی بر ضرورت هم‌افزایی کشورهای اسلامی برای مقابله با جنایات اسرائیل تاکید کرد

وزیر خارجه ایران در دیدار وزیر آموزش عالی مالزی با اشاره برگزاری اجلاس دی۸ در برهه حساسی از تحولات منطقه، هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی را ضروری دانست. 

زامبری عبدالقدیر وزیر آموزش عالی مالزی که ریاست هیات این کشور را در اجلاس دی‌۸ در قاهره بر عهده دارد، صبح چهارشنبه و در حاشیه این نشست با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به روابط خوب و دوستانه بین ۲ کشور، به پیشرفت‌های ایران در عرصه های مختلف علمی و فناوری به‌رغم تحریم‌های ظالمانه غرب اشاره کرد و از ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه‌های فناوری، علمی، فرهنگی، صنعتی و تجاری استقبال کرد.

عراقچی ابراز امیدواری کرد با برگزاری دور جدید کمیسیون مشترک اقتصادی و پیگیری اجرای توافقنامه‌ها و یادداشت تفاهم‌های فی‌مابین، شاهد گسترش بیش از بیش روابط باشیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین با اشاره برگزاری اجلاس سران دی۸ در برهه حساسی از تحولات منطقه، همفکری و هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی برای مقابله با تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه، لبنان و سوریه را ضروری دانست. 

وزیر آموزش عالی مالزی نیز در این دیدار با اشاره به سابقه روابط دیرینه و حسنه بین ایران و مالزی، بر اهتمام و علاقه کشورش برای توسعه روابط ۲ کشور به خصوص در عرصه آموزشی و دانشگاهی تاکید کرد.

زامبری عبدالقدیر که پیش از این عهده‌دار مسئولیت وزارت خارجه مالزی بود، بر اهتمام ویژه دولت و مردم مالزی به حمایت از مردم فلسطین تاکید کرد و همفکری و رایزنی بین کشورهای اسلامی برای حمایت از فلسطینیان را مهم دانست.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
بورس رکورد زد؛ شاخص کل وارد کانال 7.5 میلیون واحد شد
اعلام رسمی چین درباره سفر عراقچی؛ تهران هنوز واکنشی نشان نداده است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 24 شهریور؛ ریزش سکه و طلا آغاز شد
واکنش تند چین به استقرار سلاح فضایی آمریکا؛ پکن خواستار توقف رقابت تسلیحاتی شد
واکنش تند رئیس‌جمهوری مکزیک به واشنگتن: ابزار بازی‌های انتخاباتی آمریکا نمی‌شویم
افتتاح 130 هزار واحد نهضت ملی مسکن در نیمه دوم سال
کشف 53 سکه باستانی در لرستان؛ 3 نفر دستگیر شدند
اعتراض رسمی ایران به اتریش؛ ممانعت از ورود یک مقام رسمی به وین
گفت‌وگوی وزرای خارجه چین و فرانسه؛ از ایران تا اختلافات تجاری
توافق جدید مسکو و دمشق عملیاتی شد؛ ارسال تدارکات نظامی به طرطوس و حمیمیم
جدال ایران و بحرین برای حضور در جمع 4 تیم برتر بسکتبال آسیا + ساعت بازی ایران
نیکزاد: دشمن به دنبال شکاف اجتماعی بود؛ اما ایران متحدتر شد
«مدافعان آسمان»؛ روایت فرمانده پدافند هوایی سپاه
اطلاعیه سازمان سنجش درباره آزمون عملی هنر + لینک
کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل: آمریکا مسئول حمله به عروسی کوهستک است
جمشید هاشم‌پور از بدلکاری‌های خطرناک و نقش‌های ماندگارش گفت + عکس
برنامه قطعی برق ایلام فردا چهارشنبه 25 شهریور+ لینک برنامه قطعی برق
دیدار عراقچی و رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
تلاش عربستان برای تکرار سناریوی سوریه در یمن شکست خورد
آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ عقب‌نشینی دلار و یورو
قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه 24 شهریور؛ جدول نرخ انواع سوت
پهپاد MQ-1 در شرق تنگه هرمز رهگیری و منهدم شد
خاندوزی رئیس کارگروه بررسی‌های اقتصادی دفتر رهبر انقلاب شد
قیمت دینار عراق امروز سه‌شنبه 24 شهریور 1405؛ نوسان دینار تحت تأثیر دلار
قیمت نفت از 107 دلار عبور کرد؛ بازار نگران عرضه
گرانی خودرو ادامه دارد؛ دولت تازه از «ورود در صورت فشار بیشتر» می‌گوید
نوراینفو | قیمت لوازم‌التحریر در بازار؛ هزینه خرید نوشت‌افزار دانش‌آموزان چقدر است؟
راز موفقیت پروتکل مونترال در حفاظت از لایه ازن چیست؟
محموله میلیاردی سوخت قاچاق در انبار یک واحد تولیدی کشف شد
سایه دیوان عالی بر سر طرح جنجالی ترامپ؛ چرا رای‌گیری پستی ممنوع نشد؟
هشدار آتش‌نشانی رشت به شهروندان؛ با 125 تماس نگیرید
اعتراف نویسنده صهیونیست به شکست آمریکا در جنگ ایران
76 درصد متقاضیان حج 1406 معاینه شدند؛ توصیه پزشکی هلال‌احمر به زائران
پیام رئیس سازمان بسیج در پی شهادت مولوی گرگیج؛ تروریست‌ها از پاسخ جنایت فرار نخواهند کرد
بحران مهمات آمریکا به تل‌آویو رسید؛ ناکامی ارتش اسرائیل در نهایی‌کردن قراردادهای تسلیحاتی
رایزنی پاکستان و گروسی درباره تنش‌زدایی در منطقه
اختراع سیستم پشتیبانی پویا برای پا مدال طلای کانادا را بر گردن یک ایرانی انداخت
غندی‌پور از همراهی تیم امید در ژاپن بازماند
تصادف مرگبار ال90 با کامیون در جاده نقده - پیرانشهر
هشدار پلیس راهور برای روزهای پایانی شهریور؛ موج بازگشت سفرها در راه است
دستگیری یک قاچاقچی با هزار کیلو مواد روانگردان!
کره‌جنوبی به دنبال گسترش همکاری با ترکمنستان
وزیر میراث فرهنگی برای نجات قلعه تاریخی پاده وارد عمل شد + فیلم
کاهش قیمت سیب‌زمینی در بازار
چرا صادرات گوجه‌فرنگی تا پایان سال ممنوع شد؟
زنگ خطر برای فوک خزری؛ 29 قلاده در مازندران تلف شدند
آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکادر روز شصت‌وششم؛انهدام پهپادMQ1 درهرمز وحمله به قایق‌ صیادی
یک ایرانی ساکن خارج مجوز واردات برند لوکس خودرو به کشور را گرفت
داور ایرانی در مسابقات جهانی کانوپولو قضاوت می‌کند
نظرسنجی جدید: پیشتازی دموکرات‌ها با اختلاف 7 درصدی در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا