×
سیاسی
شناسه خبر : 204484
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1403/09/28 ساعت 18:03

بروزرسانی می‌شود؛

ایران در اجلاس دی8

نشست سران دی 8، نشستی در خصوص غزه، سوریه و لبنان با حضور مسعود پزشکیان و وزرای امور خارجه و امور اقتصادی و دیگر سران کشورهای شرکت کننده در قاهره برگزار می‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران به منظور شرکت در یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به «دی ۸»، به قاهره پایتخت مصر سفر کرد.

محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور و حجت الاسلام محسن قمی نماینده مقام معظم رهبری رئیس جمهور را برای انجام این سفر بدرقه کردند.

پزشکیان در این سفر علاوه بر شرکت در اجلاس سران دی ۸، با برخی از سران و مقامات شرکت کننده در این اجلاس نیز دیدارهای دوجانبه ای خواهد داشت و درخصوص مسایل دو جانبه، منطقه ای و جهانی گفت وگو خواهد کرد.

یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸ قرار است روز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل شود.

عراقچی با وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد

وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه رایزنی‌های خود در حاشیه اجلاس سازمان کشورهای اسلامی در حال توسعه (D8) در قاهره با آقای محمد اسحاق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان دیدار کرد.

عراقچی در این دیدار با اشاره به حساسیت شرایط منطقه ناشی از تشدید تجاوزگری رژیم صهیونیستی تاکید کرد: متأسفانه با تداوم حمایت همه‌جانبه آمریکا و برخی کشورهای غربی شاهد هستیم که رژیم متجاوز اسرائیل در حال نابودی زیرساخت‌های دفاعی و اقتصادی سوریه و ادامه جنایات خود در غزه و لبنان است.

وزیر امور خارجه با اشاره به بیانیه مشترک کشورهای ضامن روند آستانه و چند کشور عربی منطقه در دوحه در حمایت از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه، بر نگرانی همه کشورهای منطقه از اوضاع کنونی سوریه تأکید کرد و افزود: شاهد طراحی آمریکایی و صهیونیستی برای تجزیه و تضعیف کشورهای اسلامی به نفع رژیم صهیونیستی هستیم که زمینه‌ساز گسترش مجدد پدیده شوم تروریسم داعشی در منطقه می‌باشد.

محمد اسحاق‌دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان نیز در ابتدای این دیدار از میزبانی شایسته و برگزاری موفق اجلاس اخیر وزرای خارجه سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در مشهد مقدس تقدیر کرد و ابراز امیدواری نمود نتایج و توافق‌های حاصله در این نشست موجب تقویت بیش از پیش روابط کشورهای منطقه در ابعاد مختلف شود.

وزیر امور خارجه پاکستان با اشاره به موضع صریح این کشور در قبال تحولات جاری در منطقه از جمله در مورد اوضاع سوریه و محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی، خواستار تقویت رایزنی و همکاری کشورهای اسلامی برای محکومیت این تجاوزات و حمایت از مردم در فلسطین، لبنان و سوریه شد.

وزرای امورخارجه جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همچنین با مرور موضوعات در دستور کار اجلاس کشورهای اسلامی در حال توسعه در قاهره، به حساسیت روند تحولات در منطقه به خصوص تشدید تجاوزات و جنایات اسرائیل در غزه و لبنان و سوریه پرداختند و بر ضرورت بهره‌برداری از فرصت اجلاس قاهره برای تداوم هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی به خصوص جمهوری اسلامی ایران و پاکستان برای دفاع از منافع و مصالح کشورهای منطقه و جهان اسلام تاکید کردند.

عراقچی بر ضرورت هم‌افزایی کشورهای اسلامی برای مقابله با جنایات اسرائیل تاکید کرد

وزیر خارجه ایران در دیدار وزیر آموزش عالی مالزی با اشاره برگزاری اجلاس دی۸ در برهه حساسی از تحولات منطقه، هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی را ضروری دانست. 

زامبری عبدالقدیر وزیر آموزش عالی مالزی که ریاست هیات این کشور را در اجلاس دی‌۸ در قاهره بر عهده دارد، صبح چهارشنبه و در حاشیه این نشست با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به روابط خوب و دوستانه بین ۲ کشور، به پیشرفت‌های ایران در عرصه های مختلف علمی و فناوری به‌رغم تحریم‌های ظالمانه غرب اشاره کرد و از ارتقای روابط در عرصه‌های مختلف به‌ویژه در حوزه‌های فناوری، علمی، فرهنگی، صنعتی و تجاری استقبال کرد.

عراقچی ابراز امیدواری کرد با برگزاری دور جدید کمیسیون مشترک اقتصادی و پیگیری اجرای توافقنامه‌ها و یادداشت تفاهم‌های فی‌مابین، شاهد گسترش بیش از بیش روابط باشیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران همچنین با اشاره برگزاری اجلاس سران دی۸ در برهه حساسی از تحولات منطقه، همفکری و هم‌افزایی بین کشورهای بزرگ اسلامی برای مقابله با تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه غزه، لبنان و سوریه را ضروری دانست. 

وزیر آموزش عالی مالزی نیز در این دیدار با اشاره به سابقه روابط دیرینه و حسنه بین ایران و مالزی، بر اهتمام و علاقه کشورش برای توسعه روابط ۲ کشور به خصوص در عرصه آموزشی و دانشگاهی تاکید کرد.

زامبری عبدالقدیر که پیش از این عهده‌دار مسئولیت وزارت خارجه مالزی بود، بر اهتمام ویژه دولت و مردم مالزی به حمایت از مردم فلسطین تاکید کرد و همفکری و رایزنی بین کشورهای اسلامی برای حمایت از فلسطینیان را مهم دانست.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
یارانه نقدی کارگران چرا قطع شد؟
مهلت ثبت‌نام و انتخاب رشته بدون آزمون دوباره تمدید شد
آمارباورنکردنی استفاده از فیلترشکن؛ تهدید جدی برای امنیت کشور
ترامپ عامل ترور چارلی کرک را چپ رادیکال‌ دانست
رونمایی از دستاوردهای فناورانه شیمیایی جهاد دانشگاهی تهران در ایران‌پلاست
کاهش سرعت رشد اقتصادی آمریکا؛ زنگ هشدار برای سیاست‌گذاران واشنگتن
انفجار تانکر گاز باعث حادثه تلخ در پایتخت مکزیک شد + آمار تلفات جانی
نماینده سپاه: دشمن به دنبال سست کردن پایه‌های امید در جامعه است
لغو ممنوعیت واریز وجه به حساب شخص ثالث
خالی شدن 80 درصد مخازن سد کرج
صدراعظم آلمان: روسیه در منطقه بالتیک اقدامات تحریک‌آمیز دارد
قطر در واکنش به تهدیدات نتانیاهو: میزبانی دوحه از حماس در چارچوب تلاش برای صلح است
حضور اسرائیل در کنفرانس امنیتی دبی از سوی امارات ممنوع شد
حمله معترضان جنگ به استودیو شبکه 14 رژیم صهیونیستی
رایزنی تلفنی مکرون، ترامپ و امیر قطر پیرامون بحران‌های خاورمیانه
حضور وزیر ارشاد در میان مسلمانان سن‌پترزبورگ برای اقامه نماز + فیلم
قیمت خودرو امروز پنجشنبه 20 شهریورماه 1404 + جدول
امکان ثبت درخواست نقل و انتقال دانش‌آموزان سمپاد فعال شد
تنها نماینده بوکس ایران مقابل قهرمان المپیک کوبا شکست خورد
واکنش نخست وزیر هند به حمله اسرائیل به دوحه
500 دوربین ثبت تخلفات رانندگی تا پایان سال نصب می‌شود
سفر نخست وزیر پاکستان به قطر با هدف ابراز همبستگی
مرحله چهارم اعتبار کالابرگ الکترونیکی برای سرپرستان خانوار‌ واریز شد
پزشکیان: کیفیت آموزشی باید ارتقا یابد/ مدرسه‌ها و دانشگاه‌ها آینده کشور را می‌سازد
بزرگ‌ترین ظرفیت ذخیره‌سازی خون بندناف را در اختیار داریم
عفو شامل حال مجرمان کلان اقتصادی نخواهد شد
روسیه در سال 2026 میزبان هفته فرهنگ ایران می‌شود
آیا دریاچه ارومیه از دست رفته است؟
استارمر در گفتگو با رئیس‌جمهور اسرائیل: بحران انسانی در غزه نگران کننده است
ورود زبان‌های خارجی به دبستان‌ها نیازمند بررسی‌های کارشناسی است
وزیر خارجه روسیه حمله اسرائیل به قطر را شدیداً محکوم کرد
جزئیات افزایش 45 درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد
تصادف در «گردنه چری» 19 کشته برجای گذاشت
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای شمالی/ جاده چالوس دو طرفه شد
فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون | پنجشنبه 20 شهریور ماه
آغاز بزرگترین رزمایش مشترک نظامی آمریکا و ژاپن
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج‌شنبه 20 شهریور 1404
حمله موشکی یمن به سرزمین های اشغالی
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 20 شهریور 1404 + وضعیت استان‌ها
امیر تتلو مشمول عفو رهبری نشد
واکنش ترامپ به تیراندازی در دانشگاه یوتا/جزییات ترور +فیلم
افزایش اعتبار کارت حکمت؛ عیدی ویژه برای بازنشستگان نیروهای مسلح
تهرانی‌ها فردا منتظر خنک شدن هوا باشند
گرامیداشت روز سینما همراه با مردم در باغ فردوس
نورینفو | چطور از آنفولانزا دور بمانیم؟
100 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در 8 استان به بهره برداری رسید + فیلم
آلمان در صدر لیست حامیان مالی اوکراین قرار گرفت
نورنما | ساحل مکسر بندر مقام در غرب استان هرمزگان
فرافکنی سفیر اتحادیه اروپا در شورای حکام: ایران فوراً همکاری با آژانس را از سر بگیرد
کانادا در روابط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر می‌کند
X
آگهی تبلیغاتی