×
اقتصادی
شناسه خبر : 204291
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 12:30
همه چیز درباره حذف کارت سوخت/ کارت بانکی منجی می‌شود؟

نورنیوز بررسی می کند:

همه چیز درباره حذف کارت سوخت/ کارت بانکی منجی می‌شود؟

مجلس شورای اسلامی درجریان بررسی لایحه بودجه سال 1404 درمصوبه ای وزارت نفت مکلف است تا با همکاری بانک مرکزی، سهمیه سوخت خودرو‌ها را از کارت سوخت آن‌ها به کارت بانکی صاحبان خودرو منتقل کنند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: به تازگی هم یکی از نمایندگان مجلس از طرح جمع آوری کارت‌های سوخت و جایگزینی آن با کارت بانکی در سال آینده خبر داده است.

مالک شریعتی گفت: طرحی در مجلس تصویب کردیم که کارت سوخت خودروها جمع شود و سهمیه بنزین به کارت بانکی صاحب خودرو انتقال پیدا کند تا جلوی بخش قابل‌توجهی از قاچاق گرفته شود.

بر اساس مصوبه مجلس، سهمیه بنزین بدون تغییر در میزان و قیمت به صورت مستقیم به کارت بانکی صاحب خودرو منتقل خواهد شد.

با این کارعملا سیستم دو مرحله ای برای شارژ باک خودروها هم تغییر خواهد کرد و رانندگان دیگر نیازی به استفاده از کارت سوخت در مرحله اول و سپس کارت بانکی برای پرداخت هزینه را ندارند.

***چقدر سوخت قاچاق می شود؟

ارزان بودن قیمت سوخت در ایران نسبت به کشورهای همسایه موجب قاچاق گسترده این فراورده ها در کشور شده است. جریان قاچاق سوخت در مرزهای کشورسال‌هاست ادامه دارد و روزانه چندین میلیون لیتر از سوخت ایران به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود، این موضوع ماه‌های اخیر با پیشتازی میزان مصرف از تولید بنزین به‌ویژه در فصل سرد سال مورد توجه قرار گرفته است.

آمارهای متفاوتی درباره قاچاق سوخت روزانه و ماهانه مطرح می‌شود.

بنابرجدید ترین آمار، پایگاه اطلاع‌رسانی دولت میزان قاچاق سوخت (اعم از بنزین و گازوئیل) به خارج از کشور20 تا 40 میلیون لیتر در روز است.

همچنین سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس امنیت اقتصادی گفت: حجم کشفیات کشور در حوزه قاچاق سوخت حاکی از قاچاق روزانه حدود 20 میلیون لیتر نفت‌گاز در کشور است.

قاچاق+سوخت
 

اما مالک شریعتی عضو کمیسیون انرژی مجلس می‌گوید: 10 میلیون لیتر گازوئیل و5 میلیون لیتر بنزین قاچاق می‌شود.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس هم درباره قاچاق روزانه سوخت در ایران می‌گوید روزانه بین 25 تا 30 میلیون لیتر فرآورده از کشور قاچاق می‌شود که تردید نکنید این قاچاق سازماندهی شده است و مراکز تولید و مصرف‌کننده‌های اصلی، اولین تهیه‌کننده‌های این قاچاق هستند.

در همین زمینه سردار احمدعلی گودرزی فرمانده مرزبانی فراجا،‌ میزان سوخت قاچاق کشف‌شده از ابتدای سال 1403 تاکنون را بیش از 20 میلیون لیتر اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، با افزایش هم روبه‌رو بوده است.

***مزایای  و معایب حذف کارت های سوخت

 بخشی از کارت سوخت‌هایی که مورد استفاده قرار نمی‌گیرند به شهرهای مرزی منتقل شده و منجر به قاچاق سوخت می‌شود؛ اما به گفته متولیان طرح حذف کارت سوخت چون سهمیه روی کارت بانکی افراد اعمال می‌شود امکان چنین تخلفی وجود ندارد.

جمع‌آوری کارت‌های سوخت می‌تواند مزایا و معایب خاص خود را داشته باشد. مدیریت بهتر مصرف سوخت، کاهش انگیزه برای قاچاق، کاهش در توزیع و مصرف، دسترسی آسان، تحلیل داده‌ها برای میزان مصرف سوخت و برنامه‌ریزی بهتر از جمله مزایای اجرای این طرح به شمار می رود.

همچنین‌ازهزینه‌های اضافی با جمع‌آوری و نگهداری کارت‌های سوخت، مشکلات فنی یا نرم‌افزاری بااختلال دراستفاده از کارت‌ها،عدم دسترسی برای برخی افراد و در نهایت نگرانی‌هایی درباره حریم خصوصی و امنیت اطلاعات از معایبی است که برای طرح جمع آوری کارت های سوخت عنوان می شود.

***طرح کارت بانکی به جای کارت سوخت از کجا آمده است؟

طرح جایگزینی کارت بانکی به جای کارت سوخت طرحی است که پیش از این و در سال 97 توسط آذری جهرمی، وزیرارتباطات دولت دوازدهم مطرح شده بود. در آن زمان آذری جهرمی از تلاش برای اجرای این طرح خبر داد و گفته بود که برای کاهش هزینه‌ها و جلوگیری از قاچاق سوخت، شارژ سهمیه ماهانه روی کارت‌های بانکی انجام شود. این طرح هر چند تا پای اجرایی شدن هم پیش رفت اما در نهایت مسکوت ماند.

به طور کلی، جمع‌آوری کارت‌های سوخت می‌تواند به بهبود مدیریت منابع انرژی کمک کند، اما نیاز به برنامه‌ریزی و نظارت دقیق دارد تا معایب آن کاهش یابد.

حالا باید دید با توجه به تکلیف مجلس مبنی بر اجرایی سازی سهمیه بنزین در کارت بانکی این امر در سال ۱۴۰۴ اجرایی خواهد شد و شاهد جمع‌آوری کارت سوخت خواهیم بود یا نه.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
مرحله جدید کالابرگ آغاز شد؛ شارژ اعتبار کدهای ملی 3 تا 6 از امروز
وزارت خارجه: در دفاع از خود برای هدف قرار دادن پایگاه‌های متجاوز درنگ نمی‌کنیم
برنامه مسابقات ورزشی امروز 20 خرداد 1405+ زمان پخش
وضعیت آب و هوا امروز چهارشنبه 20 خرداد 1405 + وضعیت استانها
حمله آمریکا به هرمزگان و پاسخ قاطع ایران؛ ناوگان پنجم آمریکا و پایگاه الازرق هدف قرار گرفت
پیام منع کشت خشخاش؛ هشدار یا مشوق؟
ترک سیگار ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد؟
افزایش تلفات زلزله فیلیپین+فیلم
ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: حملات به ایران هدفمند است/پیش از حمله مطلع شدم
گفت‌وگوی خانوادگی؛ راهکار کاهش استرس کودکان
ادعای مقام کاخ سفید: به رغم حملات جدید، موضع آمریکا درباره توافق با ایران تغییر نکرده است
نامه عراقچی به اعضای شورای حکام ؛ از تکرار اشتباه سال گذشته جلوگیری کنید
فریب اطلاعات پزشکی فضای مجازی را نخورید
نیمی از نفت ایران در ازای مشارکت در بازسازی
آمریکای متجاوز: حملات علیه ایران را آغاز کرده ایم
زنبورها با مغزی به اندازه کنجد فکر می‌کنند
هشدار یک منبع آگاه نظامی به دشمن درباره شرارت جدید
ایران: قطعنامه 2231 شورای امنیت منقضی شده است
مستند افشاگرانه و حمایت قاطع گروه دوستان منشور ملل متحد از ایران
علی باقری: هدف آمریکا علیه ایران هرگز محقق نمی‌شود
آمادگی برای صدور ویزای شرکت‌کنندگان خارجی در مراسم تشییع رهبر شهید
دستورات ویژه وزیر راه و شهرسازی برای سفرهای اربعین و بازگشت حجاج
هند مجوز استارلینک را در سایه نگرانی‌های امنیتی متوقف کرد
توضیح الجزیره به نقل از منبع ایرانی درباره سقوط بالگرد آمریکایی
المطلع: ایران معادله بازدارندگی جدیدی در منطقه ایجاد کرد
وزیر انرژی آمریکا : درگیری با ایران پیچیده‌تر از پیش‌بینی‌ها بود
مخبر: 100 شب پایداری مردم، نقشه‌های شوم دشمن را بی‌اثر کرد
رای شورای امنیت سازمان ملل به بررسی بازگشت تحریم‌ها علیه ایران
بازگشایی سفارت هلند در تهران
وزیر فرهنگ: ‏قطع اینترنت جز با احراز شرایط اضطراری مجاز نیست
ادعای ترامپ درباره سرنگونی بالگرد آپاچی آمریکا توسط ایران
حمله به مقر کردهای جدایی‌طلب در اربیل
پرونده قضایی و انضباطی دانشجویان متخلف در تجمعات دی‌ماه در حال رسیدگی است
ترامپ و خطای هرمز؛ بازی با آتشی که پاسخ دارد
وزیر خارجه انگلیس: خواستار مذاکرات موفق ایران و آمریکا هستیم
رنجبر: شهید طهرانچی مدیری تحول‌گرا بود
رد پیشنهاد 150 میلیونی رئال برای آلوارس
ایران: با پایان شرایط جنگی و رفع تهدیدات، زمینه راستی‌آزمایی فراهم می‌شود
شوک بزرگ در اردوی ازبک‌ها؛ماشاریپوف جام جهانی را از دست داد
سی‌ان‌ان ادعای ترامپ علیه ایران را تکرار کرد
صبح خونین دانشکده دندانپزشکی؛ جزئیات تازه از زبان مادر قربانی
جزئیات جلسه ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب
بقائی: عملیات پرچم دروغین آمریکا به معامله یک میلیارد دلاری ختم شد
هشدارعراقچی نسبت به هرگونه خطای احتمالی دشمن در خلیج فارس
جزئیات جدید ترمیم نمرات امتحانات نهایی اعلام شد
الجزیره: تقلای ترامپ برای توافق با ایران، بیانگر شکاف میان آمریکا و اسرائیل است
پزشکیان: باید راه رانت و فساد در نظام اداری بسته شود
طوفان و تندباد شدید در پایتخت
کالاس: بازگشت به جنگ تمام‌عیار بهای سنگینی برای منطقه دارد
امسال آسمان کشور 68 درصد بیشتر بارید