×
بین الملل
شناسه خبر : 204252
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:37
بروکسل بریتانیا را به دادگاه می‌کشاند

بروکسل بریتانیا را به دادگاه می‌کشاند

کمیسیون اروپا از بریتانیا به دلیل عدم اعطای حقوق کامل به شهروندان اتحادیه اروپا شکایت کرد

نورنیوز-گروه بین الملل: این پرونده حقوقی بر مبنای تعهداتی است که بریتانیا در توافق برکسیت در سال ۲۰۱۹ وعده داده بود، اجرایی کند.

تقریباً سه میلیون شهروند اتحادیه اروپا در زمان خروج بریتانیا از این بلوک در این کشور زندگی می‌کردند. کمیسیون اروپا می‌گوید که لندن به تعهد خود مبنی بر حفظ حقوق آن‌ها برای ادامه زندگی در بریتانیا تحت شرایط مشابه عمل نکرده است.

در بیانیه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد: «چندین کاستی در اجرای معاهده عملکرد اتحادیه اروپا توسط بریتانیا وجود داشت که همچنان بر شهروندان اتحادیه طبق توافق خروج تأثیر می‌گذارد.»

در این این بیانیه همچنین به حقوق کارگران برای جابه‌جایی و اقامت آزادانه در کشورهای دیگر اشاره شده است.

کمیسیون افزود که تصمیم گرفته بریتانیا را به دادگاه عدالت اتحادیه اروپا ارجاع دهد. طبق توافقی که توسط بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، امضا شده بود، قضات لوکزامبورگ صلاحیت رسیدگی به اختلافات را در این زمینه دارند.

در مذاکرات برکسیت، اتحادیه اروپا سرنوشت شهروندان اروپایی را که پیش از خروج بریتانیا در این کشور زندگی می‌کردند، به‌عنوان یکی از سه مسئله اصلی خود مطرح کرد؛ علاوه بر آن دو مسئله دیگر شامل تسویه حساب مالی بریتانیا با بروکسل و تضمین حفظ مرز باز با ایرلند نیز از جمله دیگر توافقاتی است که بین طرفین حاصل شده بود.

کمیسیون اروپا نگران است که قوانین بریتانیا به‌اندازه کافی جامع نباشند و زمینه را برای فعالیت آزادانه شهروندان اتحادیه اروپا که در این کشور زندگی می‌کنند هموار نسازد.

ارجاع این پرونده به دادگاه لوکزامبورگ همراه با پرونده‌ای دیگر که کمیسیون در مورد معاهدات سرمایه‌گذاری بریتانیا با اعضای اتحادیه اروپا مطرح کرده اکنون به مرحله حساس خود رسیده است.

طبق توافق خروج، یک دوره انتقالی ۱۱ ماهه وجود داشت که طی آن قوانین اتحادیه اروپا همچنان در بریتانیا اعمال می‌شد. کمیسیون اروپا در این دوره چهار سال فرصت داشت که پرونده‌ها را به دادگاه ارجاع دهد. این دوره تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد.

پس از این تاریخ، قضات ارشد اتحادیه اروپا باید در مورد این موضوع نظر دهند، فرآیندی که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها به طول بیانجامد.

نخست‌وزیر جدید بریتانیا، کی‌یر استارمر، که خود یک وکیل حقوق بشر بین‌المللی پیشین است، وعده داده که توافق به گفته او «ناقص» برکسیت را بازبینی کند و به مشکلات جاری مانند مسائل مرتبط با موسیقیدانان و تجارت محصولات غذایی رسیدگی کند.

یک سخنگوی دولت بریتانیا در پاسخی ایمیلی به یورونیوز گفت که این پرونده‌ها مربوط به دوره‌ای است که بریتانیا عضو اتحادیه اروپا بود و به دوره انتقالی مربوط می‌شود، اما از اظهار نظر بیشتر درباره این دعاوی حقوقی خودداری کرد.

به گزارش یورونیوز، او همچنین در ادامه افزود: «ما همچنان بر بازنگری روابط خود با اتحادیه اروپا و کار بر روی عملی کردن برکسیت برای مردم بریتانیا تمرکز داریم.»


نظرات

آخرین اخبار
تکمیل پل دوم میلک با همکاری سیستان‌ و بلوچستان و افغانستان
آرتمیس 2 رکورد سریع‌ترین سفر فضایی را می شکند
فیلم‌های راه‌یافته به جشنواره کن 2026 اعلام شد
بازتاب جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان
قدردانی عراقچی از مواضع اسپانیا در مخالفت با تجاوز نظامی به ایران
زیرساخت‌های نظامی ارتش صهیونیستی هدف حزب الله قرار گرفت
رقابت های لیگ برتر از اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود
شاعران در غم چهلمین شب شهادت مقام معظم رهبری سرودند
غریب‌آبادی: ایران با هرگونه حل‌وفصل مقطعی جنگ مخالف است
قطر از پاکستان برای آتش‌بس بین آمریکا و ایران قدردانی کرد
رهبر معظم انقلاب: اسفند 1404 سرآغاز فصل نوین قدرت‌گیری و برآمدن نام ایران اسلامی شد
توقف حملات به لبنان بخش لاینفک تفاهم آتش‌بس است
«زهرای من» سروده «غلامعلی حدادعادل» در فراق دختر شهیدش
هشدار عراقچی به آمریکا درباره نابودی دیپلماسی توسط نتانیاهو
تصمیم توافق آتش‌ با اتفاق‌نظر ارکان نظام و تحت تایید رهبری اتخاذ شد
قالیباف: فقط یک میدان داریم و آن هم دفاع از حقوق مردم ایران است
گزارش تصویری اختصاصی نورنیوز از چهلمین روز شهادت رهبر شهید انقلاب در تهران
جابه‌جایی کالا در کشور از مرز 46 میلیون تُن عبور کرد
نتانیاهو از موضعش عقب نشینی کرد
دیپلمات ایرانی: تضمین‌ها باید واقعی باشد؛ آتش‌بس به تنهایی کافی نیست
اعلام نحوه فعالیت واحدهای قضایی و اداری سراسر کشور
روابط آنکارا- تل‌آویو در حال «تغییر ساختاری» است
شکایت رسمی بارسلونا به یوفا
درخواست ترامپ از نتانیاهو برای حفظ مذاکرات با ایران
کشورهای آمریکای لاتین خواستار گسترش آتش‌بس به لبنان شدند
دیدار فرستاده ویژه گوترش با غریب‌آبادی
فیدان: باید جلوی اسرائیل گرفته شود
انجام گفت‌وگوهای خاتمه جنگ منوط به پایبندی آمریکا به تعهدات است
مراقبت پزشکی از راه دور جان یک دانشجو را گرفت
استقبال آسیای مرکزی از آتش‌بس
معاون وزیر راه: دشمن از روی استیصال به زیرساخت‌های کشور حمله کرد
حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان/ بمباران شهرک «الزراریة»/محاصره بنت جبیل
پل راه آهن امین آباد تا 15 روز آینده ترمیم می‌شود
پایتخت‌نشینان منتظر باران باشند
وقوع انفجارهای کنترل‌شده در شهرستان جم
معاون عارف: مذاکرات اسلام‌آباد آزمون ولایت‌پذیری در عصر جدید است
آغاز دوباره فعالیت سینما با بازگشت کمدی‌ها
یک سناتور انگلیس خواستار تحریم نتانیاهو و کابینه او شد
مرتس: نمی‌خواهیم در ناتو شکاف ایجاد شود
نماینده سازمان ملل: فاجعه مدرسه میناب در تاریخ ثبت خواهد شد
ایران در سوگ رهبر شهید
جرایم دیرکرد اقساط وام بانکی تولیدکنندگان بخشیده می‌شود
آزادراه خرم‌آباد - پل زال بازگشایی شد
ایران خواستار تشکیل صندوق بین‌المللی جبران خسارت قربانیان تحریم شد
بررسی طرح دوفوریتی مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
تاکید رهبر حزب سبز انگلیس بر تحریم‌ رژیم صهیونیستی
حضور نمایندگان استقلال در مراسم چهلم دختران میناب
رایزنی عراقچی با وزرای خارجه روسیه، مصر، کره جنوبی و فرانسه
بورس هفته آینده هم تعطیل است
ستاد حقوق بشر حملات تروریستی رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات صنعتی را محکوم کرد