×
بین الملل
شناسه خبر : 204252
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:37
بروکسل بریتانیا را به دادگاه می‌کشاند

بروکسل بریتانیا را به دادگاه می‌کشاند

کمیسیون اروپا از بریتانیا به دلیل عدم اعطای حقوق کامل به شهروندان اتحادیه اروپا شکایت کرد

نورنیوز-گروه بین الملل: این پرونده حقوقی بر مبنای تعهداتی است که بریتانیا در توافق برکسیت در سال ۲۰۱۹ وعده داده بود، اجرایی کند.

تقریباً سه میلیون شهروند اتحادیه اروپا در زمان خروج بریتانیا از این بلوک در این کشور زندگی می‌کردند. کمیسیون اروپا می‌گوید که لندن به تعهد خود مبنی بر حفظ حقوق آن‌ها برای ادامه زندگی در بریتانیا تحت شرایط مشابه عمل نکرده است.

در بیانیه‌ای که روز دوشنبه منتشر شد، کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرد: «چندین کاستی در اجرای معاهده عملکرد اتحادیه اروپا توسط بریتانیا وجود داشت که همچنان بر شهروندان اتحادیه طبق توافق خروج تأثیر می‌گذارد.»

در این این بیانیه همچنین به حقوق کارگران برای جابه‌جایی و اقامت آزادانه در کشورهای دیگر اشاره شده است.

کمیسیون افزود که تصمیم گرفته بریتانیا را به دادگاه عدالت اتحادیه اروپا ارجاع دهد. طبق توافقی که توسط بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، امضا شده بود، قضات لوکزامبورگ صلاحیت رسیدگی به اختلافات را در این زمینه دارند.

در مذاکرات برکسیت، اتحادیه اروپا سرنوشت شهروندان اروپایی را که پیش از خروج بریتانیا در این کشور زندگی می‌کردند، به‌عنوان یکی از سه مسئله اصلی خود مطرح کرد؛ علاوه بر آن دو مسئله دیگر شامل تسویه حساب مالی بریتانیا با بروکسل و تضمین حفظ مرز باز با ایرلند نیز از جمله دیگر توافقاتی است که بین طرفین حاصل شده بود.

کمیسیون اروپا نگران است که قوانین بریتانیا به‌اندازه کافی جامع نباشند و زمینه را برای فعالیت آزادانه شهروندان اتحادیه اروپا که در این کشور زندگی می‌کنند هموار نسازد.

ارجاع این پرونده به دادگاه لوکزامبورگ همراه با پرونده‌ای دیگر که کمیسیون در مورد معاهدات سرمایه‌گذاری بریتانیا با اعضای اتحادیه اروپا مطرح کرده اکنون به مرحله حساس خود رسیده است.

طبق توافق خروج، یک دوره انتقالی ۱۱ ماهه وجود داشت که طی آن قوانین اتحادیه اروپا همچنان در بریتانیا اعمال می‌شد. کمیسیون اروپا در این دوره چهار سال فرصت داشت که پرونده‌ها را به دادگاه ارجاع دهد. این دوره تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ به پایان می‌رسد.

پس از این تاریخ، قضات ارشد اتحادیه اروپا باید در مورد این موضوع نظر دهند، فرآیندی که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها به طول بیانجامد.

نخست‌وزیر جدید بریتانیا، کی‌یر استارمر، که خود یک وکیل حقوق بشر بین‌المللی پیشین است، وعده داده که توافق به گفته او «ناقص» برکسیت را بازبینی کند و به مشکلات جاری مانند مسائل مرتبط با موسیقیدانان و تجارت محصولات غذایی رسیدگی کند.

یک سخنگوی دولت بریتانیا در پاسخی ایمیلی به یورونیوز گفت که این پرونده‌ها مربوط به دوره‌ای است که بریتانیا عضو اتحادیه اروپا بود و به دوره انتقالی مربوط می‌شود، اما از اظهار نظر بیشتر درباره این دعاوی حقوقی خودداری کرد.

به گزارش یورونیوز، او همچنین در ادامه افزود: «ما همچنان بر بازنگری روابط خود با اتحادیه اروپا و کار بر روی عملی کردن برکسیت برای مردم بریتانیا تمرکز داریم.»


نظرات

آخرین اخبار
تل‌آویو: گذرگاه رفح یکشنبه بازگشایی می‌شود
دانشجویان در صورت غیبت در امتحانات پایان‌ترم ، حذف می‌شوند؟
تمدید مهلت ثبت نام ایرانیان مقیم خارج از کشور برای حج تمتع
اسلامی: درمان، سلامت و امنیت غذایی اولویت‌ سازمان انرژی اتمی ایران است
ویتکاف مدعی شد: ارتباطات زیادی با ایران داشته ایم
آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال کرد
برلین: به‌طور مستمر پیرامون ایران، با آمریکا در تماسیم
پیام استانبول؛ نه به جنگ، نه به تسلیم
نورنما | میلاد حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان مبارک‌‌ باد
السیسی: برای کاهش تنش بین ایران و آمریکا تلاش می‌کنیم
سقوط سنگین طلای جهانی
ترامپ معترض آمریکایی را «آشوبگر» و «شورشی» توصیف کرد
صعود ژاپن به مرحله حذفی جام ملت‌های آسیا
بغداد در تلاش برای میانجی‌گری بین ایران و آمریکا
واکنش اژه‌ای: سپاه در خط مقدم مقابله با تروریسم است
در دیدار عراقچی با اردوغان چه گذشت؟
حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
افغانستان در صدر قرار گرفت؛ ایران دوم شد
دولت به دنبال بسته‌شدن پرونده «گزینه نظامی علیه ایران»
همتی: میزان عرضه از تقاضای ارز پیشی گرفت
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور؛ در این محورها تردد نکنید
روسیه خطاب به آمریکا: قبل از هر اقدامی علیه ایران، خوب فکر کن
تلگراف: محاصره نظامی ابزار فشار ترامپ برای کشاندن ایران به میز مذاکره است
واکنش وزارت ورزش درپی اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
پرده دیگری از بازیگر بین المللی سیرک؛ چرا زلنسکی ایران را بهانه کرد؟
دستیار مقام معظم رهبری: نظم جدیدی در راه است
سیم‌کارت 700 هزار تومانی استارلینک؟ فریب جدید بازار سیاه اینترنت
دشتستان لرزید
لاریجانی: تبعات مصوبه اتحادیه اروپا علیه سپاه متوجه خود آن‌هاست
تصادف زنجیره‌ای 20 خودرو در آذربایجان شرقی باعث مصدومیت 5 نفر شد
پیام مشترک تهران–آنکارا؛ نفی جنگ و بازگشت به دیپلماسی برای عبور از بحران
قرعه‌کشی پلی‌آف لیگ قهرمانان اروپا
پزشکیان: به هرگونه حمله به ایران، بی‌درنگ و با قاطعیت پاسخ داده خواهد شد
فایننشال‌تایمز: تهدیدات ترامپ، تلاش‌های دیپلماتیک برای توافق با ایران را پیچیده کرده است
نماینده دائم روسیه: ایران در برابر تهدیدها نسبت به گذشته آماده‌تر است
عراقچی: ایران آماده شروع مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای است
ممنوعیت ورود مقامات ارشد ایران و خانواده‌هایشان به آمریکا
زلنسکی: بحران آمریکا و ایران بر مذاکرات اوکراین و روسیه تاثیر می‌گذارد
آغاز امتحانات پایان ترم دانشگاه علمی کاربردی از فردا
میانجی‌گری عراق برای جلوگیری از جنگ در خاورمیانه
واکنش رئیس قوه قضاییه به اقدام خصمانه اتحادیه اروپا درباره سپاه
روزنامه پاکستانی: خاورمیانه بار دیگر در یک مرحله تعیین کننده قرار گرفته است
توافق آتش‌بس قسد و دولت سوریه
4 پیامد پرهزینه تصمیم اتحادیه اروپا درباره سپاه پاسداران
هشدار ترامپ به انگلیس و کانادا درباره گسترش روابط با چین
سفارت ایران: تصمیم اروپا علیه سپاه «ریاکاری سیاسی» است
دیدار عراقچی و وزیر امور خارجه ترکیه در استانبول
ناهید کیانی جراحی کرد
بیانیه ارتش در پی تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران
آیت‌الله عبدخدایی درگذشت