×
سیاسی
شناسه خبر : 204242
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:04

مصطفی قربانی*

فرصت‌سازی جمهوری اسلامی از بحران‌ها

با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، دشمنان و برخی تحلیل‌گران نادان درصدد تلقی این نکته هستند که با توجه به سقوط حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی ایران، این نظام در موقعیت ضعف قرار گرفته است. این در حالی است که اگر به سیاست‌گذاری دقت شود، درمی‌یابیم که یکی از مهم‌ترین مهارت‌های جمهوری اسلامی ایران فرصت‌سازی از بحران‌های برساخته دشمنانش است.

نورنیوز-گروه سیاسی: با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، دشمنان و برخی تحلیل‌گران نادان درصدد تلقی این نکته هستند که با توجه به سقوط حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی ایران، این نظام در موقعیت ضعف قرار گرفته است. این در حالی است که اگر به سیاست‌گذاری و اقدامات جمهوری اسلامی در محیط پیرامونی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون دقت شود، به‌خوبی درمی‌یابیم که یکی از مهم‌ترین مهارت‌های جمهوری اسلامی ایران، فرصت‌سازی از بحران‌های برساخته دشمنانش است و به بیان دقیق‌تر، جمهوری اسلامی درست در شرایطی توانسته به عمق و دامنه قدرت خود در سطح منطقه بیفزاید که دشمنانش در ظاهر او را احاطه کرده و برای او توطئه‌هایی در سر داشته‌اند. 

در این زمینه می‌توان به چند تجربه و پرونده اشاره کرد. در مورد اول می‌توان به حمله ائتلاف غربی به رهبری امریکا به عراق و سرنگونی صدام اشاره کرد. در آن زمان، نخست‌وزیر وقت انگلیس اعلام کرد که میوه عراق را در ایران می‌چینیم؛ یعنی تهاجم به عراق، مقدمه‌ای برای تهاجم به ایران بود. با این حال، درست در حالی که امریکایی‌ها با حذف صدام و حضور در عراق، درصدد ضربه زدن به ایران بودند، جمهوری اسلامی توانست عراق را به صحنه دفن راهبرد‌های امریکا و کشور‌های همپیمانش تبدیل کند و هسته‌های قدرتمند مقاومت در عراق را که از پیش هم موجود بود، با عمق و دامنه بیشتری توسعه دهد.در برهه بعدی هم که حکومت عراق با تهدید داعش مواجه شد، جمهوری اسلامی، این تهدید را به فرصت تشکیل مقاومت در عراق تبدیل کرد و هم‌اکنون عراق یک رکن و ضلع قدرت‌مند در محور مقاومت محسوب می‌شود. 

در همین زمینه می‌توان به تهاجم عربستان سعودی به یمن اشاره کرد که چگونه و با کم‌ترین هزینه، به فرصت بزرگ تشکیل انصارالله و دولت مقاومت در یمن تبدیل شد که امروز، به عنوان یکی از ارکان و اضلاع محور مقاومت، در خط مقدم این جبهه، جهاد سرافرازانه انجام می‌دهد. درواقع، درست در حالی که ائتلاف سعودی درصدد بود تا حوثی‌های یمن و ریشه‌های نفوذ مقاومت در این کشور را ریشه‌کن کند، اما از دل حمله ائتلاف سعودی، انصاراللهی تشکیل شد که جهانیان همگی بر قدرت، شجاعت و رشادتش آگاهی دارند. 
پیش‌تر از اینها، می‌توان به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جنبش حزب‌الله در لبنان و تبدیل این جنبش به یک عامل قدرتمند در تعیین معادلات منطقه‌ای اشاره کرد. جالب آنکه موفقیت محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه در حالی بوده است که جنوب لبنان پیوسته مورد تهاجم صهیونیست‌ها بوده، اما با این حال، از دل تهدید‌های دشمن، موجودیت و ساختار قدرتمندی، چون حزب‌الله لبنان با حمایت جمهوری اسلامی ایران متولد شد، قدرتمند شد و به وزنه‌ای در منطقه تبدیل شد؛ به گونه‌ای که امروزه با وجود حزب‌الله، رژیم صهیونیستی دیگر توان و جرئت پیشروی در لبنان ندارد. 
با توجه به آنچه گفته شد، جمهوری اسلامی با راهبرد‌های خود اثبات کرده است که فرصتی که در بحران‌ها و تهدید‌ها وجود دارد، در خود فرصت‌ها وجود ندارد. بر این اساس، هم‌اکنون در صحنه سوریه، اگر چه حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی و مقاومت سقوط کرده است، اما همان‌گونه که در برهه‌های پیشین ثابت شده است، قطعاً جمهوری اسلامی این وضعیت را تغییر می‌دهد و آن را به فرصت تشکیل جبهه وسیع‌تری از مقاومت مردمی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن تبدیل خواهد کرد؛ با این تفاوت که در مقایسه با برهه قبلی، این بار مقاومت از سطح دولتی به سطح مردمی و اجتماعی کشانده خواهد شد و بنابراین، عمیق‌تر و قدرت‌مندتر از گذشته شکل خواهد گرفت. بنابراین، اگر چه هم‌اکنون واقعیت میدان گویای موفقیت دشمنان در سرنگونی حکومت حامی مقاومت در سوریه است، اما گذر زمان ثابت خواهد کرد که چگونه جوانان سوری این کشور را از چنگال صهیونیست‌ها آزاد خواهند کرد و یک مقاومت مردمی قدرتمند را در این کشور شکل خواهند داد.

 


جوان
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
عملیات موفق پلیس در کشف 935 کیلو حشیش
بسته شدن پل معروف نیومکزیکو به خاطر افزایش آمار خودکشی‌
انتخاب مجدد حسن یزدانی در کمیسیون ورزشکاران اتحادیه جهانی کشتی
قیمت لوبیا چیتی به شدت کاهش یافت
فعالیت بیش از 17 هزار داروخانه در کشور
اقتصادنگار | شلیک «ماشه»به بازار بی‌رونق سرمایه
«چت‌جی‌پی‌تی» دچار سکته مغزی شد!
حضور سه نویسنده ایرانی در نخستین دوره جایزه ادبی بریکس
ترامپ دیدار خود با سران کشورهای عربی و اسلامی را «نتیجه‌بخش» خواند
نورنما | رباتی که پابه‌پای انسان پینگ‌پنگ بازی می‌کند
اعتراض قاهره به استقرار دکل‌های مخابراتی اسرائیلی در مرز رفح
قیمت دلار و سایر ارزها امروز چهارشنبه 2 مهر 1404
رشد دوباره قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه 1 مهر +جدول
وزیر علوم: دانشجویان، نگران سربازی نباشند
شرط ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین
تام باراک : اسرائیل و سوریه به توافق نزدیک شده‌اند
سفیر چین: تنها راه‌حل پرونده هسته‌ای ایران، گفتگو است نه تحریم
ارزیابی آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ منفی است
عارف: بیانات رهبر معظم انقلاب، راهبرد دولت است
بیانیه سفارت ایران به مناسبت سالروز شهادت «سید حسن نصرالله »
ترامپ در دیدار با گوترش: آمریکا 100 درصد از سازمان ملل حمایت می‌کند
تفرقه و نزاع در اپوزیسیون در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به نیویورک
توضیحات وزیر فرهنگ درباره برگزاری کنسرت همایون شجریان
ایران‌فارما 1404؛ همگرایی جهانی در زنجیره دارو
ابوالغیط: هر گونه سازوکاری درباره غزه باید بر اساس خروج کامل اسرائیل باشد
سیاری: اسرائیل بدون حمایت آمریکا و ناتو توان ادامه جنگ را ندارد
علت صدای انفجار در شیراز / مردم نگران نباشند
برنامه کامل مسابقات ورزشی روز سه‌شنبه 2 مهر
اسلامی: تاسیسات آسیب دیده بازسازی می‌شوند
تاثیر قطعی معدل در کنکور، طبق قانون
سقوط معیارهای دیپلماسی؛ ترامپ و ابتذال سیاست
وزیر اطلاعات: ایران در رژیم صهیونیستی نفوذ دارد
قضاوت داوران ایرانی در لیگ نخبگان فوتبال آسیا
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 2 مهر1404+ جدول
پنج شنبه ها در گیلان تا پایان سال تعطیل شد
قالیباف: در شب حمله رژیم صهیونیستی، از شیوه حمله غافلگیر شدیم+فیلم
خرید خدمت سربازی شایعه‌ای بی‌اساس است
ترجمه فوری به واتس‌اپ اضافه شد
پایان سال آبی با کاهش 40 درصدی بارندگی
رقابت های امروز مرحله یک چهارم نهایی والیبال قهرمانی جهان + نمودار
ما نیاز داریم که اقدامات عملی ایران را ببینیم
آغاز ساخت گسترده مسکن کارگری در هفت استان کشور
ترامپ و مکرون درباره پیامدهای به‌ رسمیت‌ شناختن کشور فلسطین گفت‌ وگو کردند
حماس ادعاهای ترامپ برای آتش‌بس را کاملا بی‌اساس توصیف کرد
رئیس‌جمهور شیلی خواستار محاکمه نتانیاهو شد
رویای سال نو نتانیاهو: نابودی محور ایران!
تیراندازی مرگبار پلیس کبک به نوجوان 15 ساله
جامعه بی‌لنگر
ترامپ در برابر جهان امریکا را بی‌اعتبار کرد
زلنسکی: ایران هرگز طرف ما نخواهد بود
X
آگهی تبلیغاتی