×
سیاسی
شناسه خبر : 204242
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1403/09/27 ساعت 09:04
فرصت‌سازی جمهوری اسلامی از بحران‌ها

مصطفی قربانی*

فرصت‌سازی جمهوری اسلامی از بحران‌ها

با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، دشمنان و برخی تحلیل‌گران نادان درصدد تلقی این نکته هستند که با توجه به سقوط حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی ایران، این نظام در موقعیت ضعف قرار گرفته است. این در حالی است که اگر به سیاست‌گذاری دقت شود، درمی‌یابیم که یکی از مهم‌ترین مهارت‌های جمهوری اسلامی ایران فرصت‌سازی از بحران‌های برساخته دشمنانش است.

نورنیوز-گروه سیاسی: با سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، دشمنان و برخی تحلیل‌گران نادان درصدد تلقی این نکته هستند که با توجه به سقوط حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی ایران، این نظام در موقعیت ضعف قرار گرفته است. این در حالی است که اگر به سیاست‌گذاری و اقدامات جمهوری اسلامی در محیط پیرامونی از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون دقت شود، به‌خوبی درمی‌یابیم که یکی از مهم‌ترین مهارت‌های جمهوری اسلامی ایران، فرصت‌سازی از بحران‌های برساخته دشمنانش است و به بیان دقیق‌تر، جمهوری اسلامی درست در شرایطی توانسته به عمق و دامنه قدرت خود در سطح منطقه بیفزاید که دشمنانش در ظاهر او را احاطه کرده و برای او توطئه‌هایی در سر داشته‌اند. 

در این زمینه می‌توان به چند تجربه و پرونده اشاره کرد. در مورد اول می‌توان به حمله ائتلاف غربی به رهبری امریکا به عراق و سرنگونی صدام اشاره کرد. در آن زمان، نخست‌وزیر وقت انگلیس اعلام کرد که میوه عراق را در ایران می‌چینیم؛ یعنی تهاجم به عراق، مقدمه‌ای برای تهاجم به ایران بود. با این حال، درست در حالی که امریکایی‌ها با حذف صدام و حضور در عراق، درصدد ضربه زدن به ایران بودند، جمهوری اسلامی توانست عراق را به صحنه دفن راهبرد‌های امریکا و کشور‌های همپیمانش تبدیل کند و هسته‌های قدرتمند مقاومت در عراق را که از پیش هم موجود بود، با عمق و دامنه بیشتری توسعه دهد.در برهه بعدی هم که حکومت عراق با تهدید داعش مواجه شد، جمهوری اسلامی، این تهدید را به فرصت تشکیل مقاومت در عراق تبدیل کرد و هم‌اکنون عراق یک رکن و ضلع قدرت‌مند در محور مقاومت محسوب می‌شود. 

در همین زمینه می‌توان به تهاجم عربستان سعودی به یمن اشاره کرد که چگونه و با کم‌ترین هزینه، به فرصت بزرگ تشکیل انصارالله و دولت مقاومت در یمن تبدیل شد که امروز، به عنوان یکی از ارکان و اضلاع محور مقاومت، در خط مقدم این جبهه، جهاد سرافرازانه انجام می‌دهد. درواقع، درست در حالی که ائتلاف سعودی درصدد بود تا حوثی‌های یمن و ریشه‌های نفوذ مقاومت در این کشور را ریشه‌کن کند، اما از دل حمله ائتلاف سعودی، انصاراللهی تشکیل شد که جهانیان همگی بر قدرت، شجاعت و رشادتش آگاهی دارند. 
پیش‌تر از اینها، می‌توان به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جنبش حزب‌الله در لبنان و تبدیل این جنبش به یک عامل قدرتمند در تعیین معادلات منطقه‌ای اشاره کرد. جالب آنکه موفقیت محور مقاومت و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه در حالی بوده است که جنوب لبنان پیوسته مورد تهاجم صهیونیست‌ها بوده، اما با این حال، از دل تهدید‌های دشمن، موجودیت و ساختار قدرتمندی، چون حزب‌الله لبنان با حمایت جمهوری اسلامی ایران متولد شد، قدرتمند شد و به وزنه‌ای در منطقه تبدیل شد؛ به گونه‌ای که امروزه با وجود حزب‌الله، رژیم صهیونیستی دیگر توان و جرئت پیشروی در لبنان ندارد. 
با توجه به آنچه گفته شد، جمهوری اسلامی با راهبرد‌های خود اثبات کرده است که فرصتی که در بحران‌ها و تهدید‌ها وجود دارد، در خود فرصت‌ها وجود ندارد. بر این اساس، هم‌اکنون در صحنه سوریه، اگر چه حکومت هم‌پیمان جمهوری اسلامی و مقاومت سقوط کرده است، اما همان‌گونه که در برهه‌های پیشین ثابت شده است، قطعاً جمهوری اسلامی این وضعیت را تغییر می‌دهد و آن را به فرصت تشکیل جبهه وسیع‌تری از مقاومت مردمی علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن تبدیل خواهد کرد؛ با این تفاوت که در مقایسه با برهه قبلی، این بار مقاومت از سطح دولتی به سطح مردمی و اجتماعی کشانده خواهد شد و بنابراین، عمیق‌تر و قدرت‌مندتر از گذشته شکل خواهد گرفت. بنابراین، اگر چه هم‌اکنون واقعیت میدان گویای موفقیت دشمنان در سرنگونی حکومت حامی مقاومت در سوریه است، اما گذر زمان ثابت خواهد کرد که چگونه جوانان سوری این کشور را از چنگال صهیونیست‌ها آزاد خواهند کرد و یک مقاومت مردمی قدرتمند را در این کشور شکل خواهند داد.

 


جوان
نظرات

آخرین اخبار
اسرائیل سطح آماده‌باش در کرانه باختری را افزایش داد
آخرین قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 12 شهریور 1405؛ دلار بازهم افزایشی شد
سایپا هم قیمت 4 خودرو تولیدی اش را گران کرد+ جدول خودروها و قیمت های جدید
استقلال از داوران دربی شکایت کرد
پاسخ مسکو به آمریکا؛ حمایت روسیه از ایران ادامه دارد
تک ضرب | خداحافظی با یک اسطوره پا به توپ
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 12 شهریور 1405 ؛ سکه در مسیر کانال‌های بالاتر
مخالفت پکن با تحریم های مرتبط با ایران
توقف همه مسابقات فوتبال در آرژانتین در دقیقه 10
رقابت خاتون بم در گروه مرگ
تشکیل پرونده قضایی برای عوامل «دیدارنیوز»
هشدار هواشناسی برای شمال کشور؛ بارش شدید و سیلابی
پادکست | تصویری از مقاومت مردم تنگستان به رهبری رئیسعلی دلواری در برابر اشغال بوشهر
درخشش شطرنج بازان ایرانی در ترکیه
محدودیت های روز جمعه برای تردد در جاده چالوس
پایگاه‌های آمریکا در امارات و کویت زیر آتش نیروهای مسلح ایران
عرضه کالا با 25 درصد زیر قیمت بازار در تهران
آخرین قیمت‌گوشت قرمز امروز 12 شهریور 1405 + جدول قیمت ها
ترامپ به دنبال اعلام پایان جنگ با ایران است
نفت در مرز 100 دلار؛ برنت همچنان بالای 95 دلار ماند
بمب امریکایی مراسم عروسی سیریک را هدف قرار داد
نوراینفو | علائم کمبود مواد معدنی در بدن؛ این نشانه‌ها را جدی بگیرید
افشای عملیات ترور مشاور بشار اسد پس از 18 سال
اژه‌ای: صدای مردم ایران را در اجلاس بریکس به گوش جهان می‌رسانم
رایزنی تلفنی ترامپ و رئیس امارات
حکم نهایی ساعدی‌نیا صادر شد
نامه ایران به شورای امنیت در پی تجاوز آمریکا به خاک کشور
برنامه قطعی برق قم امروز 12 شهریور + لینک برنامه خاموشی قم
سران آمریکا درباره حمله های خود به عروسی‌ها در کشورهای مختلف به افکار عمومی جهان پاسخ دهند
جزئیات آخرین تحولات جنگ ایران و آمریکا
الگوی تهاجم سه‌وجهی واشنگتن
داستان منطقه E1 چیست؟
خبر خوش برای مردم؛ خاموشی‌ها در خط پایان
«کریدور داوود» توطئه جدید اسرائیل علیه ایران
جدول قطعی برق هرمزگان پنجشنبه 12 شهریور+برنامه خاموشی هرمزگان
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 12 شهریور 1405؛جهش عجیب قیمت مونتاژی‌ها+ جدول قیمت ها
امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته برای متقاضیان کارشناسی ارشد
نتایج مرحله اول المپیاد علمی دانشجویی 1405 منتشر شد
روایت ناتمام دلواری‌ها در آب‌های تنگه هرمز
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 12 شهریور 1405 + وضعیت استان‌ها
18شهید و 142مصدوم در تجاوز اخیر امریکا به ایران
برنامه مسابقات ورزشی امروز 12 شهریور 1405 +جدول پخش
از «تنگه ترامپ» تا راهبرد «کشتی در برابر کشتی»؛ قمار جدید آمریکا در هرمز
خفگی کودکان؛ از پیشگیری تا اقدام صحیح در لحظات حساس
کاهش شیوع HIV در میان مصرف کنندگان تزریقی موادمخدر در کشور
خسارت 120 هزار میلیارد تومانی اعتیاد به اقتصاد و جامعه
اعتیاد، راهزنی پنهان برای غارت سلامت روان و سرمایه‌های اجتماعی
آینده ترسناک فناوری؛ هدفون‌هایی که ذهن شما را می‌خوانند!
هشدار نیویورک‌تایمز درباره فروپاشی نظم جهانی پس از جنگ جهانی دوم
جورج کلونی: آمریکا در دوره‌ای تأسف‌بار است