×
اقتصادی
شناسه خبر : 204128
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/26 ساعت 12:46
عبده تبریزی: دچار فرسودگی زیر ساخت‌ها شده‌ایم/ پول نفت صرف روزمرگی شد

عبده تبریزی: دچار فرسودگی زیر ساخت‌ها شده‌ایم/ پول نفت صرف روزمرگی شد

علاوه بر ناترازی در تولید و مصرف انرژی در حوزه زیرساخت‌ها نیز دچار فرسودگی شده ایم، گفت: ما می توانیم نفت را با 13 دلار تولید و در شرایط عادی با نرخ 80 دلار بفروشیم اما سرمایه گذاری نکردیم و درآمد نفت را خرج روزمرگی کردیم.

نورنیوز-گروه اقتصادی: کارشناس اقتصادی گفت: ما می توانیم نفت را با ۱۳ دلار تولید و در شرایط عادی با نرخ ۸۰ دلار بفروشیم اما سرمایه گذاری نکردیم و درآمد نفت را خرج روزمرگی کردیم.

 حسین عبدی تبریزی در همایش تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی با بیان اینکه ما علاوه بر ناترازی در تولید و مصرف انرژی در حوزه زیرساخت‌ها نیز دچار فرسودگی شده ایم،اظهار داشت: موضوع این است که کمبود سرمایه گذاری امری روشن است، بیش از حد به منابع فسیلی وابسته ایم و تلفات و مصرف ناشی از سیاست یارانه ای داریم و همه اینها از مصادیق بحران بوده و آینده ما را در معرض خطر قرار داده است.

وی با بیان اینکه یکی از عوامل ناترازی انرژی کمبود سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز است، گفت؛ پول و درآمد نفت و گاز را خرج کردیم و‌برای این حوزه سرمایه گذاری نکردیم.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد؛ ما می توانیم نفت را با ۱۳ دلار تولید و در شرایط عادی با نرخ ۸۰ دلار بفروشیم اما سرمایه گذاری نکردیم و درآمد نفت را خرج روزمرگی کردیم، منابع صندوق بازنشستگی را نیز صرف خرج های روزانه کردیم.

وی با بیان اینکه ۲ دهه است که در حوزه نفت و گاز سرمایه گذاری نکرده ایم، گفت: برق را نیز ارزان عرضه می کنیم و مصرف کنندگان به این رویه عادت کرده اند.

وی با بیان اینکه منابع مالی برای بازسازی نیروگاهها در اختیار نداریم، افزود؛ ابن موضوع چشم انداز آینده را سخت کرده است.

عبده تبریزی گفت: ما به قیمت بازار بی احترامی کرده و اصرار داریم اقتصاد بازار و عرصه و تقاضا را نادیده بگیریم و این بی احترامی به بازار اصلی ترین دلیل بحران اقتصادی امروز است.

وی بیان داشت: اینکه قیمت برق و گاز مصنوعی پایین باشد مصرف تشویق می شود و صدها صنعت انرژی بر بدون بهره وری اقتصادی فعالیت می کنند و‌ فرصت های استراتژیک صرفه جویی را نادیده می گیرند و از سوی دیگر فناوری نوین ایجاد نمی شود و احداث نیروگاه نیز نداریم، همچنین کمبود کالا، کاهش کیفیت و فساد گسترده صورت می گیرد.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بی توجهی به بازار اقتصاد را از پویایی دور کرده و جامعه را به سمت هرج و مرج اقتصادی کشانده است، افزود: این رویه پایداری اقتصادی و محیطزیست را تحلیل برده است.

وی با بیان اینکه باید واقعیت اقتصاد امروز کشور را بپذیریم، گفت: توزیع برق و گاز باید به بخش خصوصی سپرده شود.

عبده تبریزی با بیان اینکه چند نرخی بودن برق و گاز نمونه غلط از سیاستهایی است که منجر به اتلاف انرژی شده است، افزود: کار را به جایی رساندیم که امکان حمایت از طبقات ضعیف را هم نداریم.

وی با اشاره به تولید تجدیدپذیرها گفت: انرژی خورشیدی در ۱۰ سال گذشته ارزان شده و با ۹ میلیارد دلار می توانیم ۳۰ هزار مگاوات کمبود برق را پاسخ دهیم.

این کارشناس حوزه اقتصاد تصریح کرد: باید از فرصت روابط با چین استفاده کنیم و زیرساخت انرژی تجدیدپذیر را فراهم کرده و گازهای گلخانه ای را نیز محدود کنیم.

وی با بیان اینکه صنایع بزرگ باید به لحاظ تولید برق از دولت رها شوند، گفت: این صنایع باید تا ۲، ۳ سال آینده برق مورد نیاز خود را تولید کرده و به دولت کمک کنند،

عبده تبریزی در ادامه به موضوع قیمت گاز اشاره و اظهار داشت: قیمت گاز صنایع ایران نمی تواند همان نرخ گاز ترکیه یا عربستان باشد و باید کمتر بوده و ۵۰ درصد نرخ همسایگان باشد و تا ۷ سال آینده به ۷۰ درصد برسد زیرا قیمت انرژی در ایران مزیت بوده و صنایع را سرپا نگه می دارد.

به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه باید در حوزه گاز به سمت نرخ واحد برویم و در آینده به نرخ منطقه نزدیک شویم، گفت: اکر قیمت انرژی در ایران ۷۰ درصد منطقه شود قاچاق کم می شود.


نظرات

آخرین اخبار
هشدار درباره مواد مخدر جدید؛ اعتیاد دیگر سنتی نیست
فجر مساوی کرد و پنجم شد
بمب نقل‌وانتقالات الهلال ترکید
مدودف به آلمان هشدار داد
شمار شهدای حمله به عروسی سیریک به 5 نفر رسید
صالحی: «مدرسه میناب» به حافظه ماندگار ایران و جهان تبدیل می‌شود
پاکستان از کشته شدن 15 شبه‌نظامی در مرز افغانستان خبر داد
بازگشت قشم به چرخه پروازهای بین‌المللی
ترامپ بار دیگر خالی بودن ذخایر موشکی آمریکا را انکار کرد
استقبال رهبران ادیان هند از رئیس قوه قضاییه ایران
ترامپ رسوا شد
قالیباف: دنیا در حال تماشای سقوط ذخایر استراتژیک شماست
به «جنگ غیرقانونی» در ایران پایان دهید
نورنما | سگ رباتیک آتش نشان چین
نشست اضطراری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی
پاسخ تند نخست‌وزیر کانادا به اظهارات مداخله‌جویانه وزیر بازرگانی آمریکا
قانون هوش مصنوعی ایران تصویب شد
آن سوی صفحه‌های روشن، چه چیزی در تاریکی می‌ماند؟
خسارت 1.4 میلیارد پوندی جنگ علیه ایران به بازار بیمه لندن
بلوکه کردن بخشی از وام به عنوان ضمانت ممنوع است
تحریم های آمریکا به تشک کشتی رسید
پرداخت معوقات بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد؛ معوقات کدام حروف تاکنون واریز شده است؟
گفت‌وگوی بن سلمان و السیسی درباره تحولات منطقه
محکومیت تکرار جنایات جنگی آمریکا در هرمزگان
برنامه خاموشی‌های برق در سیستان و بلوچستان+ لینک برنامه خاموشی
عقب‌نشینی وزیر بازرگانی آمریکا از ادعای جنجالی درباره تلفات در ایران
فرصت طلایی معاونت پرورشی برای تحول در مدارس
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا جمعه 13 شهریور ؛روند صعودی در بازار داخلی
بقایی: ایران در کنار دولت و مردم نیجر است
پزشکیان: با فعالیت‌های شفاف محیط زیستی، رویکردهای امنیتی در این حوزه زدوده خواهد شد
هشدار آژانس اتمی به فنلاند
پیش بینی وضعیت آب و هوا تهران فردا جمعه 13 شهریور
برنامه قطعی برق تهران فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی تهران
پوتین: فرصت برای پایان جنگ اوکراین وجود دارد
اسرائیل 5 اسیر لبنانی را آزاد می‌کند
تیم مسلح 7 نفره در ایلام دستگیر شد
قطع کالابرگ زائران اربعین؛ تذکر فوری مجلس به وزیر کشور
چرا خواننده مازندرانی اعدام شد؟
اصابت موشک‌های ایران به محل اقامت نظامیان آمریکایی در اردن؟
جهش تولید در فاز 11 پارس جنوبی
برنامه قطعی برق اصفهان فردا جمعه 13 شهریور + لینک برنامه خاموشی اصفهان
مفتح: کنترل نقدینگی نباید تولید را قربانی کند
حمله به عروسی کوهستک جنایت جنگی است
برنامه قطعی برق خراسان رضوی فردا جمعه 13 شهریور + لینک خاموشی خراسان
طحان‌نظیف: آمریکا در برابر ایران درمانده است
بقایی: توهم قدرت مطلق آمریکا فروپاشیده است
قیمت پیشنهادی تخم‌مرغ درب مرغداری اعلام شد؛ قیمت مصرف‌کننده چقدر می‌شود؟
قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه 12 شهریور 1405
برنامه قطعی برق خوزستان فردا جمعه 13 شهریور + لینک برنامه خاموشی خوزستان
پزشکیان: تکمیل زیرساخت‌های حکمرانی داده‌محور، پیش‌نیاز تحول در مدیریت کشور است