×
بین الملل
شناسه خبر : 204109
تاریخ انتشار : دوشنبه 1403/09/26 ساعت 18:00

نورنیوز بررسی کرد؛

از کابل تا طرابلس؛ حالا نوبت دمشق است؟!

رسانه‌های غربی با مطرح کردن دو سناریوی «افغانستانی‌سازی» و «لیبیایی‌سازی» سوریه، سعی در توجیه دخالت‌های خود دارند؛ اما این ادعاها پوششی بر واقعیت‌های تلخی است که ریشه در مداخلات و سیاست‌های سلطه‌جویانه غرب دارد.

نورنیوز-گروه بین الملل: تحولات سوریه همچنان در کانون توجهات جهانی قرار دارد، اما آنچه در پس توجه جهانی به این رویداد رخ می‌دهد، کاهش تمرکز بر مسائلی چون فلسطین و اشغالگری رژیم صهیونیستی است. در این میان، رسانه‌های غربی با مطرح کردن دو سناریوی «افغانستانی‌سازی» و «لیبیایی‌سازی» سوریه، سعی در توجیه دخالت‌های خود دارند؛ اما این ادعاها پوششی بر واقعیت‌های تلخی است که ریشه در مداخلات و سیاست‌های سلطه‌جویانه غرب دارد.

افغانستان؛ دو دهه اشغال، دو دهه ویرانی

در سال ۲۰۰۱، آمریکا به بهانه پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر، افغانستان را اشغال کرد و مدعی شد ثبات و رفاه را برای مردم این کشور به ارمغان می‌آورد. اما دو دهه حضور ناتو و صرف بیش از دو تریلیون دلار تنها منجر به گسترش فقر، افزایش تولید مواد مخدر، اختلافات قومی و نابودی زیرساخت‌های اجتماعی شد. در سال ۲۰۲۱، آمریکا شبانه افغانستان را ترک کرد و میراثی از بحران‌های انسانی، فساد و آوارگی بر جای گذاشت.

فاجعه فرودگاه کابل، نمادی از بی‌مسئولیتی غرب بود، جایی که به جای مقابله با تروریست‌ها، یک خانواده افغان با ده کشته، قربانی حملات هوایی آمریکا شد. این واقعیت‌ها نشان می‌دهد که آنچه افغانستان را به وضع کنونی رسانده، ۲۰ سال اشغالگری و جنایات غربی‌هاست، نه عوامل داخلی.

لیبی؛ مداخله برای نابودی وحدت

در سال ۲۰۱۱، غرب با شعار حمایت از مردم لیبی، جنگی تمام‌عیار علیه این کشور آغاز کرد. نتیجه این مداخله، فروپاشی وحدت ملی و شکل‌گیری یک لیبی چندپاره بود که هر بخش آن تحت کنترل قدرت‌های استعماری قرار گرفت. ناتو نه‌تنها زیرساخت‌های لیبی را ویران کرد، بلکه زمینه‌ای برای فعالیت گروه‌های تروریستی فراهم آورد. امروز لیبی که زمانی نقش مهمی در جهان عرب و اتحادیه آفریقا داشت، به کشوری بی‌ثبات و فاقد انسجام تبدیل شده است.

تطهیر اشغالگری با نقاب ناجی‌گری

رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند سرنوشت افغانستان و لیبی را به شرایط داخلی این کشورها نسبت دهند؛ از جمله ساختار قبیله‌ای یا توسعه‌نیافتگی. اما واقعیت این است که عامل اصلی بحران‌ها، دخالت مستقیم غرب بوده است. اکنون همان سیاست‌ها در سوریه در حال پیگیری است.

تکرار روایت افغانستان و لیبی در سوریه، صرفاً ابزاری است برای توجیه حضور نظامی و تحمیل دولتی دست‌نشانده در سوریه. غرب با پنهان‌سازی نقش خود در ویرانی این کشورها، مردم سوریه را بین دو گزینه ویرانگر «افغانستانی‌شدن» یا «لیبیایی‌شدن» قرار داده است.

توجه به ظرفیتهای ملی؛ تنها راه پیش‌رو

تجربه افغانستان، لیبی و سایر کشورهای تحت اشغال نشان می‌دهد که دخالت غرب نه‌تنها مشکلات را حل نمی‌کند، بلکه به ویرانی و نابودی منجر می‌شود. در مقابل توجه به ظرفیتهای ملی و اقدام بر اساس خواست اکثریت به‌عنوان راهکاری واقعی برای مقابله با سلطه‌جویی غرب، مسیر نجات ملت‌هاست.  تاریخ نشان داده دخالت خارجی هر چند در قالبهای زیبا و به ظاهر دموکراتیک اعمال شود ،سرانجامی جز نابودی، فقر و تفرقه به همراه نخواهند داشت.

کم توجهی مردم سوریه به حفظ وحدت و استقلال سرنوشتی جز تکرار فجایع افغانستان و لیبی را برای آنان رقم نخواهد زد


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
بیش از 90 درصد مردم تجربه آسیب های روانی دارند
انفجار شدید در شهر ایلات اشغالی در جنوب فلسطین
شهادت 31 خبرنگار در حمله اخیر اسرائیل به پایتخت یمن
پاکستان خواستار پاسخگویی اسرائیل به جنایت‌های ضدبشری شد
ماموریت نتانیاهو شکست خورد
تجاوز مجدد ارتش صهیونیستی به جنوب غرب سوریه
بارسلونا 6 - والنسیا صفر- دو امیتاز تا صدر نشینی در لالیگا
سپاس قلبی پزشکیان از الطاف و حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از دولت
ساماندهی مشاغل سخت و زیان‌آور در راستای کنترل مصارف تأمین ‌اجتماعی
شاگرد تیلور مدال طلای کشتی جهان را کسب کرد + فیلم
حمله پهپادی اسرائیل به خودرویی در لبنان + فیلم
رایزنی وزرای خارجه ایران و لبنان در دوحه درباره تحولات منطقه
گزارش تصویری | رقابت های کشتی آزاد قهرمانی جهان - کرواسی
نورنما | حمله یک گاو وحشی به ماشینی در اسپانیا
داروخانه‌ها مجاز به بازپس‌گیری داروهای تحویل داده شده نیستند
سومین تاجگذاری امیرحسین زارع با مدال طلای جهانی + فیلم اهدای مدال
حمله اسرائیل به قطر امنیت منطقه را تهدید می‌کند
همبستگی جنوب جهانی علیه نظام سلطه
چالش پهپادهای روسی و نقض حریم هوایی رومانی و لهستان
کامران قاسم پور به مدال برنز رسید + فیلم
هشدا رژیم صهیونیستی برای سفرهای خارجی اسرائیلی ها
سارقان 60 میلیارد ریالی تجهیزات صدا و سیما دستگیر شدند
مجازات نشدن اسرائیل یعنی ادامه تجاوزها
دستور پزشکیان به بنگاه‌ها: برای کارگران مسکن بسازید
رئیس قوه قضائیه : جلسه سران قوا مخصوصِ مقولاتی اضطراری و استثنایی است
نقره با ارزش محمد نژاد در اولین میدان جهانی + فیلم
قاتل متواری پس از 14 سال در تهران گرفتار شد
بحران تب‌دنگی در هرمزگان
تحولات منطقه و مذاکرات هسته ای محور گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و قطر
مجوز سازمان استاندارد برای خودروهای سواری وراداتی حذف شد
چهار وزن دوم کشتی بدون مدال طلا
ارسال یادداشت فوری حماس به وزرای خارجه در نشست دوحه
مرگ کودک 11 ساله در حمله سگ‌های ولگرد
نخودی با شکست برابر حریف یونانی از رسیدن به فینال جا ماند + فیلم
درخواست نماینده دموکرات آمریکا برای توقف کمک‌ها به اسرائیل
توافق ایران با آژانس افتخاری بزرگ برای وزارت خارجه است
ممنوعیت ورود دانشجویان اسرائیلی به کالج سلطنتی بریتانیا
تعلیق یک پزشک بریتانیایی به دلیل حمایت از غزه
20 هزار نظامی صهیونیستی در مراکز توانبخشی بستری شدند
محکومیت یک یهودی اسرائیلی به اتهام همکاری با دستگاه اطلاعاتی ایران
کاخ سفید از تشکیل «اداره جنگ» خبر داد
یک نقره سهم تیم 12 نفره جودو ایران
رایزنی ایران در وین برای تصویب قطعنامه ممنوعیت حمله به تاسیسات هسته‌ای
لاپید: کابینه نتانیاهو روابط بین‌المللی ما را نابود می‌کند
برتری قاطع امیرحسین فیروزپور در مقابل آزادکار اسلواکی + فیلم
سخنان رئیس‌جمهور عملی نشود، فرصت بزرگی از دست خواهد رفت
زمان آغاز پیش‌فروش 3 محصول سایپا اعلام شد
درمان حمید هیراد در منزل ادامه دارد
دادستان شیراز: متخلفان مراسم هنجارشکن باغ جنت به دادگاه احضار می شوند
حذف علی مومنی از رقابت های قهرمانی جهان
X
آگهی تبلیغاتی