×
سیاسی
شناسه خبر : 204027
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/25 ساعت 17:24
جانشین‌پروری در دولت؛ گمشده‌ای که آینده مدیریت کشور را تهدید می‌کند

نورنیوز بررسی می کند؛

جانشین‌پروری در دولت؛ گمشده‌ای که آینده مدیریت کشور را تهدید می‌کند

رویکرد سیاسی به انتصابات و مدیریت‌ها نه تنها منجر به بی‌ثباتی مدیریتی و هدررفت منابع شده، بلکه فضای رشد مدیران شایسته و جوان را نیز محدود کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشستی با فعالان سیاسی گفت : مقام معظم رهبری پرورش ۱۰۰ مدیر توانا را به ما تکلیف کرده اند و ما یک پروژه برای تربیت ۱۰۰۰ مدیر را شروع کرده‌ایم  وی افزود:به وزارت کشور هم تکلیف شده که از بخشداری‌ها و فرمانداری‌های بخش‌ها و شهر‌های کوچک شروع کند واز مدیران جوان استفاده نماید تا آنها برای پست‌های بالاتر آماده شوند.

اشاره معاون اول رئیس جمهور به برنامه دولت برای پرورش هدفمند مدیران جوان که طبیعتا می بایست با رویکرد جانشین پروری پیگیری شود موضوعی مهم  است که عدم توجه به آن طی سالیان گذشته خسارت‌های قابل توجهی را به کشور وارد کرده است. جانشین‌پروری به‌عنوان یکی از ارکان اساسی حکمرانی خوب، نقشی حیاتی در پایداری و بهبود نظام مدیریتی در کشورهای مختلف دارد. در شرایطی که پیچیدگی‌ها و چالش‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی روز به روز افزایش می‌یابد، تربیت و آماده‌سازی مدیران توانمند و کارآمد برای آینده و پیش بینی سازوکارهای اجرایی برای ارتقاء آنها در ساختار مدیریتی کشور ،ضرورتی انکارناپذیر است. این رویکرد نه تنها موجب جلوگیری از  روبرو شدن کشور با بحران‌های مدیریتی می شود، بلکه تضمینی برای استمرار سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای کشور بر مبنای اهداف کلان نظام با کمترین انحراف خواهد شد.

یکی از مشکلات اساسی در نظام مدیریتی کشور طی سال‌های اخیر، نگاه سیاسی به انتصابات و مدیریت‌ها بوده است. این رویکرد نه تنها منجر به بی‌ثباتی مدیریتی و هدررفت منابع شده، بلکه فضای رشد مدیران شایسته و جوان را نیز محدود کرده است. جایگزین‌پروری باید فارغ از نگاه‌های جناحی و سیاسی باشد و تنها بر اساس شایستگی، توانمندی و تعهد افراد انجام شود.

مقام معظم رهبری با تأکید بر تربیت ۱۰۰ مدیر توانمند، نشان داده‌اند که توجه به نیروی انسانی کارآمد، راهبردی کلیدی در پیشرفت و اعتلای کشور است. طرح‌های اجرایی دولت نیز مانند پروژه تربیت ۱۰۰۰ مدیر، اقدامی موثر در این راستا است که باید با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای اصولی و فارغ از رویکردهای شخصی، سیاسی، قومی و باندی دنبال شود.

امنیت شغلی مدیران و ایجاد سازوکاری شفاف برای عزل و نصب بر اساس کارنامه عملکرد، از دیگر الزامات موفقیت در نظام جانشین‌پروری است. در بسیاری از موارد، مدیران به دلیل عدم ثبات در جایگاه شغلی و نگاه‌های کوتاه‌مدت، فرصت کافی برای برنامه‌ریزی و اجرای مؤثر ندارند و تجربیات آنها نیز در مدیریتهای بعدی مورد استفاده قرار نمی گیرد. این معضل باید با ایجاد بسترهای قانونی مناسب و حذف مداخلات غیرضروری برطرف شود.

دولت چهاردهم که با شعار وفاق عرصه مدیریت اجرایی کشور را بدست گرفته و تاکنون نیز در عزل و نصب ها به این سیاست وفادار بوده است می بایست با استفاده از ظرفیت نخبگان، دانشگاه‌ها و جامعه مدنی برای شناسایی، آموزش و معرفی افراد مستعد،  به غنای نظام جانشین‌پروری کمک کند.

نقش نهادهایی مانند وزارت کشور در شناسایی و ارتقای مدیران جوان در سطوح محلی و منطقه‌ای نیز بسیار مهم است. آغاز این روند از بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها و فراهم کردن فرصت برای مدیران جوان، گام موثری است که دولت در ایجاد نسلی از مدیران شایسته برای مسئولیت‌های بالاتر برداشته و در صورت تداوم می تواند سازو کاری پویا در نظام مدیریتی کشور ایجاد کند

جانشین‌پروری نه تنها یک ضرورت مدیریتی، بلکه یک مسئولیت ملی است. با توجه به اهمیت این موضوع، می‌توان آن را به‌عنوان ابزاری برای توسعه پایدار، افزایش بهره‌وری و ارتقای نظام حکمرانی کشور به کار گرفت. توجه به این مسئله، تضمینی امیدوار کننده برای آینده‌ای روشن‌تر و همچنین شکل گیری نظام مدیریتی کارآمدتر در کشور خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
تبریک پزشکیان به سران کشورهای اسلامی درپی حلول ماه مبارک رمضان
توییت ضرغامی درخصوص دلایل اعتراضات اخیر
چرخش به شرق تاکتیک است یا تغییر پارادایم؟
روسیه: مذاکرت سه جانبه ژنو دشوار بود
پزشکیان:اگر پروژه ای تعریف کنیم اعتبار آن را تامین می کنیم/حل مشکل برق با پنل های خورشیدی
اسامی داوران هفته بیست و دوم لیگ برتر فوتبال
آغاز احداث نخستین نیروگاه خورشیدی شناور کشور
وزیر حج عربستان به ایران دعوت شد
پادکست | 8 راز طلایی برای جوان و پرانرژی موندن در هر سنی !
با حضور رییس جمهور؛ سه طرح شاخص اقتصادی و زیربنایی لرستان افتتاح شد
مجازی کردن امتحانات کار دست وزیر علوم داد
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محورهای شمال از امروز
کشف 400 میلیارد تومان شمش طلا توسط مرزبانان
نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی اعلام شد+ لینک
گفتگوی تلفنی گروسی با عراقچی پیرامون مذاکرات ژنو
پادکست | دعا در آیینه قرآن
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
کناره‌گیری سخنگوی وزارت امنیت داخلی آمریکا
استقلال و پاشنه آشیل همیشگی؛ عقب‌نشینی بعد از گل
هشدار هند به غول‌های فناوری : محتوای غیرقانونی باید حذف شود
پسکوف: درباره نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا پیش‌داوری نکنید
اعتراض 81 سینماگر جهان به سکوت جشنواره برلین درباره غزه
252 همت برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در بودجه 1405
هشدار نظامی یمن و مهلت دیپلماتیک به ریاض
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند
حیوان حمله‌کننده به دانشجو سگ ولگرد بود
هشدار درباره سه برابر شدن جمعیت سالمند ایران تا سال 1435
فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران وارد دهلی نو شد
ورود رئیس جمهور مسعود پزشکیان به استان لرستان
زمان و ساعت دقیق لحظه تحویل سال 1405 + حیوان و رنگ سال
قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404
قیمت گوشی امروز چهارشنبه 29 بهمن 1404 + جدول
کارنامه آزمون دستیاری فوق تخصصی 1404 منتشر شد
عراقچی: مذاکرات ژنو پیشرفت داشت/ وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد
نمایشگاه‌های بهاره تهران از 5 اسفند آغاز می‌شود
اعلام آمادگی روسیه برای نگهداری اورانیوم مازاد ایران
فراخوان جذب هیأت علمی علوم پزشکی تا پایان اسفند منتشر می‌شود
وام ازدواج 1405 افزایش یافت یا ثابت ماند؟
آمار بهشت زهرا از جانباختگان تهرانی در حوادث دی ماه
موضع ترکیه درباره اقدام نظامی علیه ایران
گزارش وزیر امور خارجه از روند مذاکرات اخیر
معماری ایستگاه متروی حرم حضرت عبدالعظیم(ع) چشم‌نواز خواهد بود
حداقل افزایش حقوق سال آینده 21 درصد، حداکثر 43 درصد
جزئیات برنامه‌های سحرگاه رمضان 1405 در شبکه‌های سیما
مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در شرایط تصاعد بحران
قیمت زولبیا و بامیه ماه رمضان 1405 اعلام شد
سپاهان ایران - الاهلی قطر ؛ دوئل مرگ و زندگی در الثمامه
قیمت گوشت قرمز امروز 29 بهمن 1404 + جدول