×
سیاسی
شناسه خبر : 204027
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/25 ساعت 17:24
جانشین‌پروری در دولت؛ گمشده‌ای که آینده مدیریت کشور را تهدید می‌کند

نورنیوز بررسی می کند؛

جانشین‌پروری در دولت؛ گمشده‌ای که آینده مدیریت کشور را تهدید می‌کند

رویکرد سیاسی به انتصابات و مدیریت‌ها نه تنها منجر به بی‌ثباتی مدیریتی و هدررفت منابع شده، بلکه فضای رشد مدیران شایسته و جوان را نیز محدود کرده است.

نورنیوز-گروه سیاسی: محمد رضا عارف معاون اول رئیس جمهور در نشستی با فعالان سیاسی گفت : مقام معظم رهبری پرورش ۱۰۰ مدیر توانا را به ما تکلیف کرده اند و ما یک پروژه برای تربیت ۱۰۰۰ مدیر را شروع کرده‌ایم  وی افزود:به وزارت کشور هم تکلیف شده که از بخشداری‌ها و فرمانداری‌های بخش‌ها و شهر‌های کوچک شروع کند واز مدیران جوان استفاده نماید تا آنها برای پست‌های بالاتر آماده شوند.

اشاره معاون اول رئیس جمهور به برنامه دولت برای پرورش هدفمند مدیران جوان که طبیعتا می بایست با رویکرد جانشین پروری پیگیری شود موضوعی مهم  است که عدم توجه به آن طی سالیان گذشته خسارت‌های قابل توجهی را به کشور وارد کرده است. جانشین‌پروری به‌عنوان یکی از ارکان اساسی حکمرانی خوب، نقشی حیاتی در پایداری و بهبود نظام مدیریتی در کشورهای مختلف دارد. در شرایطی که پیچیدگی‌ها و چالش‌های محیطی، اجتماعی و اقتصادی روز به روز افزایش می‌یابد، تربیت و آماده‌سازی مدیران توانمند و کارآمد برای آینده و پیش بینی سازوکارهای اجرایی برای ارتقاء آنها در ساختار مدیریتی کشور ،ضرورتی انکارناپذیر است. این رویکرد نه تنها موجب جلوگیری از  روبرو شدن کشور با بحران‌های مدیریتی می شود، بلکه تضمینی برای استمرار سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای کشور بر مبنای اهداف کلان نظام با کمترین انحراف خواهد شد.

یکی از مشکلات اساسی در نظام مدیریتی کشور طی سال‌های اخیر، نگاه سیاسی به انتصابات و مدیریت‌ها بوده است. این رویکرد نه تنها منجر به بی‌ثباتی مدیریتی و هدررفت منابع شده، بلکه فضای رشد مدیران شایسته و جوان را نیز محدود کرده است. جایگزین‌پروری باید فارغ از نگاه‌های جناحی و سیاسی باشد و تنها بر اساس شایستگی، توانمندی و تعهد افراد انجام شود.

مقام معظم رهبری با تأکید بر تربیت ۱۰۰ مدیر توانمند، نشان داده‌اند که توجه به نیروی انسانی کارآمد، راهبردی کلیدی در پیشرفت و اعتلای کشور است. طرح‌های اجرایی دولت نیز مانند پروژه تربیت ۱۰۰۰ مدیر، اقدامی موثر در این راستا است که باید با برنامه‌ریزی دقیق و اجرای اصولی و فارغ از رویکردهای شخصی، سیاسی، قومی و باندی دنبال شود.

امنیت شغلی مدیران و ایجاد سازوکاری شفاف برای عزل و نصب بر اساس کارنامه عملکرد، از دیگر الزامات موفقیت در نظام جانشین‌پروری است. در بسیاری از موارد، مدیران به دلیل عدم ثبات در جایگاه شغلی و نگاه‌های کوتاه‌مدت، فرصت کافی برای برنامه‌ریزی و اجرای مؤثر ندارند و تجربیات آنها نیز در مدیریتهای بعدی مورد استفاده قرار نمی گیرد. این معضل باید با ایجاد بسترهای قانونی مناسب و حذف مداخلات غیرضروری برطرف شود.

دولت چهاردهم که با شعار وفاق عرصه مدیریت اجرایی کشور را بدست گرفته و تاکنون نیز در عزل و نصب ها به این سیاست وفادار بوده است می بایست با استفاده از ظرفیت نخبگان، دانشگاه‌ها و جامعه مدنی برای شناسایی، آموزش و معرفی افراد مستعد،  به غنای نظام جانشین‌پروری کمک کند.

نقش نهادهایی مانند وزارت کشور در شناسایی و ارتقای مدیران جوان در سطوح محلی و منطقه‌ای نیز بسیار مهم است. آغاز این روند از بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها و فراهم کردن فرصت برای مدیران جوان، گام موثری است که دولت در ایجاد نسلی از مدیران شایسته برای مسئولیت‌های بالاتر برداشته و در صورت تداوم می تواند سازو کاری پویا در نظام مدیریتی کشور ایجاد کند

جانشین‌پروری نه تنها یک ضرورت مدیریتی، بلکه یک مسئولیت ملی است. با توجه به اهمیت این موضوع، می‌توان آن را به‌عنوان ابزاری برای توسعه پایدار، افزایش بهره‌وری و ارتقای نظام حکمرانی کشور به کار گرفت. توجه به این مسئله، تضمینی امیدوار کننده برای آینده‌ای روشن‌تر و همچنین شکل گیری نظام مدیریتی کارآمدتر در کشور خواهد بود.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
آغاز موج سی ونهم عملیات وعده صادق 4 با یاد و نام شهدای اقتدار علیه اهداف آمریکا در منطقه
حادثه برای کشتی تایلندی در تنگه هرمز
اکونومیست: آمریکا قدرت محافظت از کشتی‌ها در تنگه هرمز را ندارد
قلعه نویی: شهادت دختران لکه سیاهی بر شعارهای دشمنان است
اختلاف میان تل آویو و واشنگتن بر سر جنگ ایران
تهران تا شنبه بارانی است
اذعان مقام صهیونیست: حملات حزب‌الله خواب و امنیت را از اسرائیل گرفته است
تاجگردون: در تلاشیم بودجه در موعد مقرر ابلاغ شود
اردوغان: جنگ علیه ایران باید متوقف شود
حمله به 19734 ساختمان غیرنظامی/ نقاط امن خانه را به کودکان آموزش دهید
رحیمی: تجاوز به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد و کنوانسیون حقوق کودک است
کولیوند : نگرانی درخصوص تهیه دارو و تجهیزات وجود ندارد
آمریکا 330 میلیون دلار پهپاد در تجاوز به ایران از دست داد
نشریه گلوبس: مقابله با موشک‌های ایران رویاپردازی است
بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه بودجه 1405 در کمیسیون تلفیق
وداع باشکوه پایتخت با سرداران شهید رمضان
آغاز مرحله تکمیلی فروش اینترنتی ایران‌خودرو از روز 24 اسفندماه
نبردِ آزادی یا پوششِ تجاوز؟
موج بعدی ضربات اقتصادی به متحدان آمریکا در راه است
در رایزنی بن فرحان با همتایان آلمانی و آمریکایی چه گذشت؟
خودمراقبتی در شرایط جنگ مثل اکسیژن، ضروری است
کشف پنج تن مرغ تاریخ‌گذشته در اهواز
نفتالی بنت ترکیه را تهدید کرد
یکی از ساختمان‌های بانک سپه هدف حمله موشکی قرار گرفت
بارش باران و مه‌گرفتگی در محورهای 7 استان کشور
هشدار 4 ماه قبل دریاسالار شهید علی شمخانی در خصوص قدرت راهبردی دریایی ایران
کشتار دانش‌آموزان ایرانی، خاطرات جنایات آمریکا در ویتنام و عراق را زنده کرد
ستاد ترخیص پلیس راهور تهران بزرگ در ایام تعطیل و جنگ رمضان فعال است
نظارت مستمر بر محاکم طی ایام جنگ تحمیلی ضروری است
اینفانتینو : ترامپ از حضور ایران در جام جهانی استقبال کرد
دستمزد کارگران به تورم واقعی نزدیک خواهد شد
علی شمخانی؛ فرمانده‌ای که با غیرت، تاریخ را رقم زد
شست‌وشوی رایگان خودروهای شهروندان پس از آلودگی ناشی از آتش‌سوزی
نگرانی مردم آمریکا از جنگ و شکست کاخ سفید در اقناع افکار عمومی
چین: جنگ علیه ایران نباید اتفاق می‌افتاد
4 زخمی در اصابت 2 پهپاد به نزدیکی فرودگاه دوبی
قالیباف: مرگ در بستر شایسته مجاهدت سرداران شهید رمضان نبود
اخراج 50 هزار نفر از فولکس‌واگن
عضو کمیسیون انرژی: چرخه تأمین و توزیع سوخت در کشور پایدار است
الجزیره: استراتژی ایران فرسایش اسرائیل است
هشدار غول نفتی عربستان: بسته شدن تنگه هرمز فاجعه‌بار است
میدل ایست آی: اسرائیل و آمریکا مدارس و بیمارستانها را هدف قرار دادند
بیت‌کوین به زیر 70 هزار دلار سقوط کرد
نیویورک تایمز: تهران می‌تواند اعلام پیروزی کند
آمریکا و اسرائیل یکی از بانک‌های کشور را هدف قرار دادند/ اقدام متقابل ایران
آخرین اخبار از حملات آمریکایی-صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/آسیب به مراکز غیرنظامی
خسارت‌های حمله آمریکا و اسرائیل بر چهره «تالار اشرف» + تصاویر
میوه‌های شب عید از امروز توزیع می‌شود
وضعیت دانشگاه تهران پس از شروع جنگ؛ شهادت تعدادی از دانشجویان
نیاز مبرم کشورهای عربی خلیج فارس به موشک های رهگیر