×
سیاسی
شناسه خبر : 204020
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/25 ساعت 17:03
پزشکیان: برای تهیه نقشه راه مناطق آزاد و بنادر کشور باید از مشاوران مجرب استفاده کنیم

پزشکیان: برای تهیه نقشه راه مناطق آزاد و بنادر کشور باید از مشاوران مجرب استفاده کنیم

رئیس جمهور با انتقاد از نبود یک برنامه منسجم در مناطق آزاد و بنادر کشور، گفت: در مرحله اول باید با بهره‌گیری از مشاوران مجرب در سطح بین‌الملل که تجربه موفقی در توسعه و رونق‌بخشی به بنادر بزرگ دنیا داشته‌اند، به یک برنامه و نقشه عملیاتی برسیم و سپس براساس آن اقدامات را برنامه‌ریزی کنیم.

نورنیوز-گروه سیاسی: مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه در ادامه جلسات اقتصاد دریامحور، با اشاره به وجود مناطق آزاد متعدد و ظرفیت بنادر کشورمان، بر برنامه‌ریزی صحیح جهت ارتقای کیفی فعالیت‌ها در اقتصاد دریامحور تأکید و خاطرنشان کرد: تلاش داریم در این جلسات مشخص کنیم که چه برنامه و هدفی برای توسعه اقتصاد دریامحور و توسعه تجارت دریایی در مناطق آزاد و بنادر داریم.

رئیس جمهور با انتقاد از نبود یک برنامه منسجم در این زمینه افزود: پیشنهاد من این است که در مرحله اول باید با بهره‌گیری از مشاوران مجرب در سطح جهانی که تجربه موفقی در توسعه و رونق‌بخشی به بنادر بزرگ دنیا داشته‌اند، به یک برنامه و نقشه عملیاتی برسیم و سپس براساس آن برنامه‌ریزی اقدامات را آغاز کنیم، تا وقتی که چنین برنامه‌ای وجود ندارد، هر اقدامی در این حوزه به نتیجه دلخواه نخواهد رسید.

پزشکیان «تکمیل کریدورهای ریلی و جاده‌ای برای اتصال بنادر کشورمان به یکدیگر» را یک ضرورت خواند و اظهار داشت: وزارت راه موظف است برای جلسه بعد برنامه خود را در مورد این کریدورها به صورت کامل ارائه دهد و همچنین لیستی از مشاورین مجرب و با کیفیت در جهان تهیه شود که بتوانیم با آنها برای یک برنامه‌ریزی صحیح در بنادر وارد مذاکره شویم.

رئیس جمهور به برخی ضعف‌های قانونی جهت رونق بنادر و مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: در صورتی که بعد از تهیه نقشه و برنامه عملیاتی مذکور مشخص شود نیاز به تغییر قانون برای رونق مناطق آزاد اقتصادی و بنادر وجود دارد، می‌توانیم با هماهنگی مجلس لوایح لازم را ارائه دهیم.

پزشکیان به تنوع برنامه‌ها و کارویژه‌های مناطق آزاد اقتصادی در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: برای ایجاد تنوع در فعالیت‌ها در مناطق آزاد، می‌توان از ظرفیت‌های دانشگاه‌های کشور به شکل گسترده‌تر استفاده کرد، اما همان طور که گفتم باید اول نقشه راه ما در مناطق آزاد و بنادر مشخص باشد.

رئیس جمهور در پایان سخنان خود با اشاره به بنادر شمالی ایران، علاوه بر تأکید بر افزایش ظرفیت تجاری این بنادر، خاطرنشان کرد: بنادر شمالی ظرفیت بالایی در گردشگری دارند و می‌توان با توافق با سایر کشورهای دریای خزر برنامه‌های مفصلی در حوزه گردشگری و مسافرت‌های دریایی ایجاد کرد.

در این جلسه، علاوه بر رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور، رئیس دفتر رئیس جمهور، وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی، راه و شهرسازی،‌ کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه و دکتر علی عبدالعلی‌زاده، نماینده رئیس جمهور در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور نیز حضور داشتند و آقای رضا مسرور، دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد نیز گزارشی از وضعیت مناطق آزاد کشور ارائه کرد که در این گزارش ضمن ارائه آماری از ظرفیت‌های فعال مناطق آزاد و بنادر کشور، از قوانین دست و پاگیر و سختگیرانه برای تجارت در مناطق آزاد انتقاد شده و خواستار رفع این قوانین شده بودند.


نورنیوز
نظرات

آخرین اخبار
چگونه تبعات طلاق برای کودکان را کم آسیب کنیم؟
توضیح دفتر آیت الله نوری همدانی درباره علت عدم حضور ایشان برای اقامه نماز امام شهید
حضور 3 میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید امت در نجف
بهترین دروازه‌بان جام جهانی 2026 حذف شد؛ وداع باشکوه با سلطان پنالتی‌ها
بولتون: ترامپ مردم را دست می اندازد
البناء: شهید خامنه‌ای «نقشه راه» پیروزی امت اسلامی را ترسیم کرد
عطوان: حمله به ایران حین مراسم تشییع؛ اوج سقوط اخلاقی ترامپ است
صندوق بین المللی پول: قیمت نفت به قبل از جنگ علیه ایران باز نمی‌گردد
قدردانی محسن رضایی از میزبانی شایسته عراقی‌ها از پیکر مطهر رهبر شهید
سناتور آمریکایی: بودجه جنگ ترامپ علیه ایران قطع شود
کدام نمک برای سلامت مفید است؟
سی‌ان‌ان: عقب‌نشینی صهیونیست‌ها از جنوب شرط لبنان در مذاکرات
بازتاب تشییع رهبر شهید ایران در مشهد در رسانه های بین المللی
مقام آمریکایی مدعی تداوم مذاکرات فنی با ایران شد
اوکراین به زودی موشک‌های پاتریوت دریافت خواهد کرد
پایان بدرقه تاریخی؛ آرامش ابدی رهبر شهید در جوار حرم رضوی
چرا پسر بزرگ نتانیاهو نام خانوادگی اش را تغییر داد؟
پیش بینی سکته قلبی در 5سال آینده با هوش مصنوعی
نمودار مرحله حذفی؛ فرانسه اولین تیم حاضر در نیمه نهایی
فرانسه‌ 2-0 مراکش؛ تکرار خاطره تلخ 2022؛ فرانسه دوباره مراکش را از جام جهانی کنار زد
قدردانی مجلس خبرگان از مردم و دست اندرکاران برگزاری مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
ادعای مضحک سنتکام درباره کنترل تنگه هرمز
تیراندازی مرگبار در مشهد؛ معاون امنیتی استاندار کشته شدن دو نفر را تأیید کرد
بازی کودکان در گرمای تابستان؛ راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی
حمله به برخی مراکز نظامی در جنوب؛ آمریکا هرگونه نقش در حملات را رد کرد
اتخاذ تمهیدات ویژه برای حفظ ایمنی پروازها در پی اقدامات خرابکارانه دشمن
مقاومت عراق خلع سلاح نمی شود
برنهام جایگزین استارمر می شود؟
حمله تند سرمربی سابق آفریقا به اینفانتینو
تشکیل کارگروه ویژه مقابله با پولشویی بورسی
قرارداد 7میلیون یورویی کلوپ با ژرمن ها
ادامه نقض آتش‌بس لبنان توسط رژیم صهیونیستی
چرا آلمانی‌ها بار دیگر علیه پایگاه هوایی آمریکا دست به اعتراض زدند؟
ترامپ زیر تیغ انتقاد نماینده جمهوریخواه
فیدان: آتش‌بس ایران و آمریکا پایان نیافته است
بسته تحریمی جدید اروپا علیه روسیه در راه است
تشییع میلیونی شهید خامنه‌ای پیام تداوم راه مقاومت بود
درگیری شدید حریدی‌ها با نظامیان صهیونیست
پدافند هوایی بوشهر اقدام پهپادهای مهاجم را ناکام گذاشت
آمریکاحمله‌ای در ایران انجام نداده است
هند و افغانستان در ناآرامی های بلوچستان نقش دارند
قدردانی آیت الله موحدی کرمانی از مردم عراق
سفر ریلی مشهد - تهران از سر گرفته شد
افزایش قیمت بنزین در آمریکا
مدافع انگلیس دیدار مقابل نروژ را از دست داد
آمدم ای شاه پناهم بده
تشییع شهید خزیمی در بندر امام خمینی(ره)
نگرانی بلژیک از فشار اقتصادی جنگ ایران و امریکا
واکنش ایران به بیانیه ناتو در آنکارا
رایزنی عراقچی و وزیر خارجه عربستان درباره تحولات منطقه