×
بین الملل
شناسه خبر : 204004
تاریخ انتشار :

علی اصغر زرگر*

آینده سوریه و جبهه مقاومت

حکومت سوریه طی یک سال گذشته نسبت به محور مقاومت حالت انفعالی داشت هر چند که ایران می‌توانست از نظر تسلیحات یا منابع مالی و غیره از طریق سوریه به حزب‌ا... کمک کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: اما خود دولت سوریه نیز در مقابل تجاوزات اسرائیل به غزه و لبنان یک حالت انفعالی گرفته بود و هیچ گونه عکس‌العمل خاصی نشان نمی‌داد. البته برخی این انفعال را به جهت بی‌ثبات بودن حکومت سوریه قلمداد می‌کنند که ارتش این کشور تمایلی به برخورد فعال نسبت به جنایات و اقدامات نظامی اسرائیل بر علیه ایران، لبنان و غزه اقدامی انجام نمی‌داد.

 این نشان دهنده این بود که به نظر می‌رسد که ممکن است موضع دولت سوریه نسبت به جبهه مقاومت تغییر کرده باشد. با توجه به تضعیف حزب‌ا... لبنان؛ غزه و... اسرائیلی‌ها مقداری جسورتر شدند تا در مورد سوریه هم اقداماتی انجام دهند. آنچه مشخص است در اتفاقات اخیر سوریه هم ردپای آمریکا، اسرائیل و ترکیه دیده می‌شود و هم می‌توان گفت که تا حدودی مسیر طبیعی هم طی شده است.

 مخالفین و معارضین دمشق منبع خاص دیگری نداشتند و باید منابع و تسلیحات خود را از منبع دیگری تغذیه کنند. لذا ترکیه تنها منبعی بود که می‌توانستند از آن تغذیه کنند. بنابراین ترک‌ها سعی کردند که از معارضین حمایت کنند و با توجه به تضعیف حزب‌ا... و حتی انفعالی که خود دولت سوریه از خود نشان داده بود موقعیت را مغتنم شمردند و سعی کردند سریع دست به کار شوند و در کمتر از دو هفته توانستند خود را به دمشق برسانند و حکومت بشار اسد را سرنگون کنند.

اکنون که تحول این چنینی به وقوع پیوسته به نظر می‌رسد که در کوتاه مدت سوریه از جبهه مقاومت در واقع کنار رفته و این زنجیره‌ای که به عنوان جبهه مقاومت تشکیل شده بود در این قسمت گسسته شده است. بنابراین در کوتاه مدت این قضیه تداوم خواهد داشت و باید دید که چه کشورهایی معمولا در سوریه دخیل خواهند بود؟‌ هدف چیست و آیا معارضین و نیروهایی که الان حضور دارند برنامه‌ای دارند و می‌توانند با گروه‌های دیگر سازش کنند و حکومت با ثباتی ایجاد کنند؟ همه اینها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد ولی به نظر می‌آید که فعلا بحران سوریه در همین سوریه باقی خواهد ماند چون در کوتاه مدت حتی در میان مدت هم این امکان که سوریه مجدداً به جبهه مقاومت برگردد چندان قوی به نظر نمی‌رسد.

باید دید تحولات داخلی سوریه به چه صورت خواهد بود و معارضین چه برنامه‌ای دارند آیا می‌توانند با هم کنار بیایند یا اینکه یک دوره‌ای از جنگ داخلی مجددا فراگیر خواهد شد. از سوی دیگر این پرسش مطرح است که آیا واقعا ایران می‌تواند مجددا سوریه یا حداقل جبهه مقاومت را در این کشور فعال کند و زنجیره شکسته شده را مجددا وصل و تکمیل کند یا خیر که به نظر می‌رسد این کار نه در کوتاه مدت ولی در بلند مدت امکان پذیر است.

آنچه مسلم است شکی نیست که هر حکومتی در دمشق روی کار بیاید ضد اسرائیلی خواهد بود بدین علت که اسرائیل سرزمین‌های سوریه را تصرف کرده است.

*تحلیلگر مسائل بین‌الملل


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
ترامپ: ایران حق غنی‌سازی اورانیوم ندارد
وزیر نفت: امکان قاطی شدن آب و بنزین در جایگاه‌ها وجود ندارد
سخنگوی دولت: تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دست بررسی است
پیاتزا 25 والیبالیست را به اردوی تیم ملی دعوت کرد
انتقاد بازیگر «بازی تاج‌وتخت» از سکوت هالیوود در برابر کشتار در غزه
167 کیلوگرم شمش طلا در مرکز مبادله معامله شد
استاندار تهران: تعویض کاهنده‌ها با هزینه بسیار محدود در اختیار شهروندان قرار می گیرد
کمک‌های هوایی به غزه یا مهندسی گرسنگی؟
آلودگی در مرز قرمز؛ هوای تهران برای همه ناسالم شد
بقایی حمله رژیم صهیونیستی به کشتی «حنظله» را محکوم کرد
پزشکیان:اگر مسئولی اشتباهی کرد کمک کنیم آن را رفع کند و پرونده‌سازی نکنیم
وزیر جهاد کشاورزی: قیمت برنج داخلی به‌زودی متعادل می‌شود
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: امنیت کشور در شرایط خوبی قرار دارد
فاجعه در بزرگراه پاکستان؛ واژگونی مرگبار اتوبوس در پنجاب
فداکاری در دل شب؛ ناجی‌ای که برای نجات 6 نفر جان باخت
کمبود نیروی کار ماهر؛ مهم‌ترین چالش صنعت کشور از نگاه کارفرمایان
نتانیاهو: اجازه ورود کامل کمک به غزه را نمی‌دهیم
انتقال پایتخت به سواحل جنوبی مخاطرات امنیتی ندارد
خروج ایران از NPT در واکنش به فعال‌سازی مکانیسم ماشه
برنامه کامل هفته‌های اول تا پانزدهم نیم‌فصل اول اعلام شد
خلافِ واقع!
استقلال و پرسپولیس مهرماه به ورزشگاه آزادی بازمی‌گردند
جهش فناوری در ایران؛ ساخت بازوی رباتیک فایبرکربنی برای صنعت خودرو
سودجویان در کمین‌اند؛ ارز و سیم‌کارت را فقط از مراکز مجاز تهیه کنید
رسانه ژاپنی: «زاهدی» کلید تقویت خط حمله «توکیو وردی» است
بارسلونا با پیروزی 3-1 گام نخست خود را محکم برداشت
ثبت احوال بدون مراجعه حضوری گواهی انحصار وراثت صادر می‌کند
راه اندازی مسیر دریایی خرمشهر-بصره برای زائران اربعین
دیلی تلگراف خبر داد: آتش‌بس در غزه تعارض آشکار دیدار ترامپ و استارمر
4 دلار میزان تخفیف نفتی ایران به چین
قانون‌گذاری برای سکوت یا مقابله با اخبار جعلی؟
نورویدئو | چهل روز گذشت
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: ارتباطات پایدار از ایران تا کربلا تامین می‌شود
حمله نظامیان صهیونیست به کشتی حنظله/حنظله چیست؟/جهاد اسلامی اقدام اسرائیل را محکوم کرد
محور هراز سه شب متوالی بسته می‌شود
قیمت خودرو امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از وعده پایان جنگ ها تا بمب‌های رادارگریز؛ تناقض بزرگ سیاست ترامپ
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه 5 مرداد 1404
ناگفته‌های جنگ 12 روزه از زبان وزیر امور خارجه ایران
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 5 مرداد 1404 +جدول
از عفو نظام تا بازگشت به ترور؛ بهروز احسانی اسلاملو که امروز اعدام شد کیست؟
آخرین وضعیت پرونده قتل الهه حسین‌نژاد؛ بررسی اتهامات و مراحل قانونی
خشونت در فروشگاه آمریکایی؛ 11 نفر قربانی چاقوکشی شدند
«ابرقویی‌نژاد» پرسپولیسی شد
بورسا در محاصره آتش
نورنما | الگوگیری دختر کوچولو از خانم سحر امامی
تاخیر در اعزام، به مرگ کودک عقرب گزیده منجر شد
ارتش: در خط مقدم دفاع از ملت ایستاده‌ایم
قول رئیس دادگستری سیستان و بلوچستان درباره قطع دست گروهک جیش‌الظلم از منطقه +عکس و فیلم
ابهام استراتژیک در دیپلماسی هسته‌‌‌ای ایران
X
آگهی تبلیغاتی