×
بین الملل
شناسه خبر : 203945
تاریخ انتشار : یکشنبه 1403/09/25 ساعت 08:50
سران چه کشورهایی در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کنند؟

سران چه کشورهایی در مراسم تحلیف ترامپ شرکت می‌کنند؟

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا شخصاً از برخی رهبران خارجی، بخصوص متحدان جدید دعوت کرده است تا در مراسم تحلیف وی شرکت کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا که قرار است ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ کمی بیش از یک ماه دیگر بعنوان چهل و هفتمین  رئیس جمهور این کشور برای دومین بار سوگند یاد کند، مشتاق است مراسم تحلیف خود را به یک رویداد جهانی تبدیل کند.

 دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا شخصاً از برخی رهبران خارجی، از جمله سران کشورهایی که در گذشته اخیر با ایالات متحده آمریکا اختلاف داشته اند، دعوت کرده است تا در مراسم تحلیف وی شرکت کنند.

بر اساس گزارش شبکه سی ان ان و خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حال حاضر، ترامپ از شی جین پینگ، رئیس جمهور چین خواسته است تا در مراسم سوگند او شرکت کند.

تیم ترامپ این مساله را تایید کرده است که پیشنهادی بی سابقه به رهبر یکی از رقبای اصلی ژئوپلیتیک آمریکا محسوب می شود.

کارولین لیویت، سخنگوی ترامپ در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: «این نمونه ای از رویکرد باز ترامپ با رهبران کشورهایی است که نه تنها متحد، بلکه دشمنان و رقبای ما نیز هستند.»

شبکه خبری سی ان ان آمریکا به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد انتظار می‌رود هیاتی از مقامات ارشد چین به جای رئیس جمهور این کشور در این مراسم شرکت کند.

شبکه سی ان ان همچنین به نقل از مقامات آگاه اعلام کرد که نایب بوکله، رئیس جمهور السالوادور، جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا و خاویر مایلی، رئیس جمهور آرژانتین نیز به این مراسم دعوت شده اند.

به گفته یک منبع آگاه، دعوت ها برای شرکت در مراسم تحلیف ترامپ در واشنگتن تاکنون،عمدتا غیررسمی بوده و گاهی اوقات در خلال گفتگوهای تلفنی در مورد مسائل دیگر به صورت گذرا به آنها اشاره شده است.

به گفته این فرد، برخی از دعوت‌ها از طریق کانال‌های غیر مستقیم انجام شده است، تا دعوت مستقیم یک رهبر از رهبر دیگر.

یک منبع آگاه نیز گفت که ترامپ همچنین دعوت نامه های کتبی را آماده کرده و از تیمش خواسته است آنها را برای رهبران خارجی بفرستند.

تیم انتقالی ترامپ به سؤالات درباره اینکه چه رهبرانی دیگر را دعوت کرده بود، پاسخ نداده اند. رئیس جمهور منتخب آمریکا پیشنهاد کرد که ممکن است رهبران خارجی دیگری را دعوت کند، افرادی که ممکن است "کمی خطرناک" باشد.

ترامپ گفت: «ما دوست داریم از فرصت‌های خود استفاده کنیم. این فرصت بدی نیست.»

کارشناسان به آسوشیتدپرس نیز گفتند که شی جین پینگ رئیس جمهور چین، احتمالاً پذیرش این دعوت را بسیار خطرناک می‌بیند و ژست ترامپ ممکن است تأثیر جزئی بر روابط رقابتی میان آمریکا و چین داشته باشد.

یکی از دستیاران ارشد ویکتور اوربان، رئیس جمهور مجارستان و از سرسخت ترین حامیان ترامپ، گفت که اوربان قرار نیست در مراسم تحلیف وی شرکت کند.

ترامپ با حضور در بورس نیویورک گفت که در فکر "دعوت از افراد خاصی برای مراسم تحلیف" است.

با توجه به سوابق تاریخی وزارت امور خارجه آمریکا، هیچ رئیس دولتی قبلاً برای مراسم تحلیف به آمریکا سفر رسمی نداشته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، این دعوت‌نامه‌های بی‌سابقه در لحظه‌ای انجام می‌شود که بسیاری از جهان در حال آماده شدن برای آینده‌ای هستند که ترامپ و جهان‌بینی «اول آمریکا»ی او به کاخ سفید باز می گردد.

ترامپ متعهد شده است که تعرفه های سنگینی را علیه چین، کانادا و مکزیک وضع کند. او گفته است این کشورها باید اقدامات بیشتری برای کاهش مهاجرت غیرقانونی و جریان مواد مخدر غیرقانونی مانند فنتانیل به آمریکا انجام دهند.

جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا نیز به تهدیدات ترامپ پاسخ و هشدار داد که این تعرفه ها برای اقتصاد آمریکا نیز خطرناک خواهد بود.

ترامپ همچنین قول داده است که به جنگ تقریباً سه ساله روسیه در اوکراین پایان دهد و به متحدان ناتو که کمتر از ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع می‌کنند، فشار بیاورد تا این وضعیت را بهبود ببخشند یا با خطر توقف کمک آمریکا در صورت حمله مواجه شوند.

به گزارش ایرنا، پیش از این، کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور دموکرات کنونی آمریکا در مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ شرکت خواهد کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
انقلابی جدید در درمان پیرچشمی
جمع‌آوری 115 هزار خودروی چینی از بازار
درخواست 20 کشور اروپایی برای استرداد مهاجران غیرقانونی افغان
مرشایمر: تاماهاوک چاره مشکلات اوکراین نیست
اعتراضات در وین علیه جنگ اوکراین
مخالفت قطر با اقدامات رژیم صهیونیستی در غزه، قدس و جولان اشغالی
افت شدید ورودی آب به سدها
183 هزار میلیارد تومان خسارت خاموشی در سال گذشته
وزیر کشور: خسارت خودروهای آسیب‌دیده در جنگ 12 روزه پرداخت می‌شود
مخالفت دولت لبنان با خواسته کاخ‌سفید درباره آینده حزب الله
مدودف: زلنسکی تحت هیچ شرایطی پیروز نخواهد شد
هشدار حزب‌الله: هر گونه کانال مذاکراتی با رژیم صهیونیستی مسدود خواهد شد!
وزیر آموزش و پرورش نیز به پویش «بساز مدرسه» پیوست
نامه به سران قوا‌؛ 95 میلیارد دلار ارز صادراتی بازنگشته است
احتمال سقوط قیمت نفت به 55 دلار
عکس های منتخب ایران، شنبه 26 مهر 1404
هاشمیان: نتیجه دیدار با خیبر عادلانه نبود
نتانیاهو با بازگشایی گذرگاه رفح مخالفت کرد
درویش استعفا کرد
احتمال دیدار ترامپ با رئیس کره شمالی قوت گرفت
ایران اقدام رژیم صهیونیستی در نقض آتش‌بس در غزه و کشتار زنان و کودکان را محکوم کرد
​​​​​​​نامه روسیه، ایران و چین درباره خاتمه قطعنامه 2231 به سازمان ملل
هاشمیان در آستانه برکناری !
هوای ناسالم تهران در روزهای آینده
پیام غریب آبادی درمورد دیپلماسی ایران و همگرایی کشورهای مستقل در دفاع از حاکمیت قانون
اعتراض به ترامپ هم‌زمان با هجدهمین روز از تعطیلی دولت
معاون رئیس‌جمهور: تعطیلی پنجشنبه‌ها فعلاً ممکن نیست
جدول لیگ برتر در هفته هفتم پس از بازی پرسپولیس
پایان 10 سالگی برجام در آینه رسانه‌های اروپا
اوربان: دیدار پوتین-ترامپ، شانس توافق درباره اوکراین را افزایش می‌دهد
آغاز بازگشایی گذرگاه رفح از دوشنبه
پزشکیان: در کنار رسیدگی به تخلفات افراد، اجازه ندهیم حقوق او تضییع شود
2-0 | سیتی بدون رودری هم درخشان است
بزرگداشت استاد محمود فرشچیان در وین؛ شاعر رنگ و عشق در خاطره‌ها ماندگار خواهد ماند
رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، گروسی و ویتکاف
خیبر (2)- پرسپولیس (1) | پرسپولیس در دقیقه 97 تسلیم خیبر شد + خلاصه بازی
1-0 | پیکان هم در برابر آلومینیوم شکست خورد+ خلاصه بازی
کشته و زخمی شدن 210 تن در حملات پاکستان به اسپین‌بولدک افغانستان
واگذاری سایپا رسما کلید خورد
47 بار نقض آتش بس در غزه از سوی رژیم صهیونیستی
عارف: المپیک 2028 فرصت حیثیتی برای کشورمان است
چرا برای پرونده نیشکر هفت‌تپه کیفرخواست جدید صادر شده است؟
برقراری پرواز رشت- آستراخان از فردا
پیروزی پرگل تیم فوتبال نوجوانان مقابل قرقیزستان در بیشکک
زلزله‌ای به بزرگی 6.2 ریشتر جنوب فیلیپین را لرزاند
حمله پهپادی رژیم اسرائیل به جنوب لبنان
مطالبات گندمکاران تسویه شد
واکنش حماس به تشدید حملات صهیونیست ها به کرانه باختری
اخراج ژنرال ارشد چین و 8 مقام نظامی دیگر به‌اتهام فساد
جاده چالوس یکطرفه شد
X
آگهی تبلیغاتی