×
بین الملل
شناسه خبر : 203944
تاریخ انتشار :

اخبار و تحولات سوریه؛

تصویب طرح اشغال جولان در کابینه رژیم صهیونیستی/ترکیه به دنبال حذف گروه‌های پ.ک.ک و ی.پ.گ

کابینه رژیم صهیونیستی طرح نتانیاهو برای اقدامات اشغالگرایانه در جولان را تصویب کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: دفتر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: کابینه با اجماع، طرح نتانیاهو برای افزایش رشد جمعیتی در بلندی‌های جولان و شهر کتسرین با هزینه بالغ بر ۱۱ میلیون دلار را تصویب کرد.

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز در این رابطه گفت: ما به توجه به جولان و حفظ آن جهت توسعه و شهرک‌سازی در آن ادامه خواهیم داد.

نتانیاهو افزود: تقویت شهرک‌سازی در جولان به معنای تقویت «اسرائیل» است؛ موضوعی که در برهه کنونی از اهمیت بالایی برخوردار است.

این در حالی است که بلندی‌های جولان جزء خاک سوریه است و جامعه بین‌الملل نیز اشغالگری صهیونیست‌ها در این بخش از خاک سوریه را قبول دارد.

گسترش نفوذ ارتش صهیونیستی در جنوب سوریه و استقرار در ۱۵ کیلومتری جاده دمشق ـ بیروت

نظامیان ارتش رژیم اشغالگر قدس در ادامه نفوذ خود به خاک سوریه در پی سقوط حکومت اسد، در مناطق جنوبی سوریه گسترش یافته و اکنون در ۱۵ کیلومتری جاده بین‌المللی دمشق و بیروت قرار دارند.

نظامیان اسرائیلی اشغال خود را در حومه قنیطره (جنوب سوریه) گسترش داده و وارد یک روستای جدید شدند.

خبرنگار المیادین در این باره گزارش داد نظامیان صهیونیست در حال پیشروی برای کنترل شهر المعلقه در جنوب سوریه هستند.

بر اساس این گزارش، نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی اکنون در ۱۵ کیلومتری جاده بین المللی دمشق و بیروت قرار دارند.

خبرنگار المیادین در ادامه گفت اشغال مهمترین منابع آب شیرین در جنوب سوریه در حوض یرموک را تحت کنترل گرفت.

آن طوری که خبرنگار المیادین گزارش داده، «اسرائیل» اشغال مناطق اطراف رودخانه ها در سوریه را گسترش می دهد.

خبرنگار المیادین افزود: اسرائیل در حالی به نابودی تمامی تجهیزات ارتش سوریه ادامه می دهد که هنوز دولتی وجود ندارد که بتواند با جامعه جهانی ارتباط برقرار کند.

هیئت قطری برای تکمیل اقدامات افتتاح سفارت قطر وارد دمشق شد

یک هیئت دیپلماتیک از قطر برای تکمیل اقدامات لازم برای افتتاح سفارت این کشور در سوریه وارد دمشق شد.

«ماجد بن محمد الانصاری»، سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت که یک هیئت دیپلماتیک از قطر برای تکمیل اقدامات لازم برای افتتاح سفارت قطر در سوریه، وارد دمشق شد.

وی افزود که این هیئت مجدداً در دیدارهایش با دولت انتقالی در سوریه بر پایبندی کامل قطر به حمایت از سوریه در راستای تحقق امنیت، صلح، توسعه و شکوفایی در این کشور تاکید کرد.

الانصاری توضیح داد که این هیئت با طرف سوری درباره راه‌های تسهیل ورود کمک‌های بشردوستانه قطر به سوریه گفت وگو کرد و از نیازهای سوری‌ها در این مرحله مهم مطلع شد.

هشت دسامبر ۲۰۲۴ گروه‌های مخالف مسلح سوریه وارد دمشق شدند و به حکومت چندین ساله بشار اسد پایان دادند و یک دولت انتقالی را تشکیل دادند.

بوگدانوف: با ایران و ترکیه درباره سوریه مذاکرات بیشتری خواهیم کرد

«میخائیل بوگدانوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه امروز یکشنبه به خبرگزاری تاس گفت: روسیه انتظار دارد که نشست‌های بیشتری درباره اوضاع سوریه با ترکیه و ایران برگزار شود.

معاون وزیر امور خارجه روسیه که همچنان به عنوان فرستاده ویژه رئیس جمهور کشورش در امور غرب آسیا و آفریقا ادامه فعالیت می‌دهد، در این خصوص ادامه داد: شاهد آن خواهیم بود. امیدوارم [دیدارهای بیشتری] قطعاً برگزار شود. ما روابط خوبی با ترکیه و ایران داریم و فکر می‌کنم ادامه [مذاکرات در مورد سوریه] مفید باشد.

گفتنی است که به دنبال تنش‌های سوریه باگروهک های تکفیری- صهیونیستی مصنوع محور غربی- عبری- عربی از سال ۲۰۱۱، این کشور صحنه درگیری‌هایی با تروریست‌ها بوده است. مذاکرات آستانه، که به چارچوب آستانه نیز معروف است، در سال ۲۰۱۷ با ۲۱ جلسه تا کنون برگزار شده است.

نشست‌های چارچوب آستانه شامل روسیه، ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن در روند حل و فصل بحران سوریه در کنار نمایندگان دولت و مخالفان سوریه، سازمان ملل و کشورهای ناظر یعنی اردن، لبنان و عراق است.

اتحادیه اروپا: هنوز برای لغو تحریم‌های سوریه زود است

کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به پیشنهاد از یک مقام سازمان ملل برای لغو تحریم‌ها علیه سوریه گفت که هنوز برای انجام این کار زود است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم, دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا امروز یگشنبه بیان کرد که این بلوک قبل از اینکه حاکمان جدید این کشور اطمینان حاصل نکنند که اقلیت‌ها تحت آزار و اذیت قرار نمی‌گیرند و از حقوق زنان در داخل یک دولت واحد محافظت می‌شود، تحریم ها را لغو نخواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، عنوان کرد که نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل در روز دوشنبه، که سوریه را در دستور کار دارد، در مورد گسترش حمایت‌های مالی به این کشور فراتر از آنچه که بروکسل از طریق آژانس‌های سازمان ملل ارائه کرده، بحث نخواهد کرد.

در حالی که اتحادیه اروپا تحریم‌های سختی را علیه سوریه وضع کرده، سرکرده شورشیان (تحریر الشام) که منجر به سرنگونی بشار اسد شده نیز سال‌ها تحت تحریم بوده و این موضوع را برای تعامل علنی غرب با آنها پیچیده کرده است.

کالاس گفت که اتحادیه اروپا در حال حاضر بزرگترین اهداکننده کمک‌های بشردوستانه به سوریه بوده است.

کالاس افزود: ما باید در مورد اینکه چه کارهای بیشتری می‌توانیم انجام دهیم بحث کنیم. اما نمی‌تواند به عنوان یک چک سفید باشد.

او پس از شرکت در کنفرانسی در اردن در روز شنبه که قدرت‌های منطقه‌ای و غربی در آن گرد هم آمده بودند تا در مورد آینده سوریه پس از اسد گفتگو کنند، صحبت می‌کرد. دیپلمات‌ها توافق کردند که حفاظت از اقلیت‌های سوریه یک نگرانی بزرگ است.

کالاس که در سمت جدید خود برای اولین بار به خاورمیانه سفر می‌کند، اشاره کرد: سوریه با آینده‌ای امیدوارکننده اما نامشخص روبروست.

وی اضافه کرد: رهبران موقت جدید سوریه سیگنال‌های مثبت داده بودند، اما اینها کافی نبودند. آنها بر اساس اعمالشان قضاوت می‌شوند، نه فقط گفتار. بنابراین هفته‌ها و ماه‌های آینده نشان خواهند داد که آیا اعمال آنها به سمت درستی پیش می‌رود یا خیر.

نماینده سازمان ملل در امور سوریه خواستار پایان سریع تحریم‌های غرب علیه این کشور شده است. گیر پدرسن، فرستاده سازمان ملل در سوریه، به خبرنگاران در دمشق گفت که حمله سریع و خیره کننده شورشیان باید با واکنش سریع بین المللی دنبال شود.

او گفت: «امیدواریم که بتوانیم شاهد پایان سریع تحریم‌ها باشیم تا اینکه شاهد یک رقابت در ساختن سوریه باشیم.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: آنچه که همه به آن نگاه می‌کنند، البته رفتار با زنان و دختران است، که نشان می‌دهد جامعه چگونه پیش می رود، چگونه نهادها ساخته شده‌اند تا دولتی وجود داشته باشد که همه را قبول کند.

کالاس ادامه داد که نهادهای حقوق بشر می‌گویند ده‌ها هزار نفر تحت حکومت خانواده اسد کشته شدند و رئیس جمهور برکنار شده باید پاسخگو باشد.

نخست‌وزیر عراق بر ضرورت مداخله نکردن در امور داخلی سوریه تاکید کرد

نخست‌وزیر عراق در دیدار با نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل بر ضرورت مداخله نکردن در امور داخلی سوریه و کمک به مردم این کشور برای عبور از این مرحله دشوار، تأکید کرد.

«محمد الحسان» نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در عراق امروز با «محمد شیاع السودانی» نخست‌وزیر این کشور دیدار کرد.

دو طرف در این دیدار روابط و برنامه‌های مشترک بین عراق و سازمان ملل و آخرین تحولات منطقه و سوریه را بررسی کردند.

السودانی بر موضع عراق برای حفظ تمامیت سرزمینی سوریه، صلح داخلی، حقوق اقلیت‌ها، تنوع اجتماعی، فرهنگی، قومیتی، عدم مداخله در امور داخلی سوریه و کمک به مردم این کشور برای عبور از این مرحله دشوار تأکید کرد.

نماینده ویژه سازمان ملل در عراق نیز، موضع روشن این کشور در خصوص حوادث سوریه و اعلام آمادگی بغداد برای کمک به ملت های سوریه، لبنان و فلسطین را ستود.

رویترز: روسیه پایگاه‌های خود در سوریه را تخلیه نخواهد کرد

خبرگزاری انگلیسی گزارش کرد که با وجود تصمیم روسیه برای خارج کردن نیروهای خود از خطوط مقدم، پایگاه‌های نظامی خود در سوریه را ترک نخواهد کرد.

پس از سقوط دولت «بشار اسد» در پی تصرف دمشق توسط معارضین مسلح، مسئله حضور نیروهای روسیه در این کشور عربی به یکی از مسائل مهم رسانه‌های غربی تبدیل شده است.

در همین راستا، خبرگزاری انگلیسی «رویترز» گزارش کرد که با وجود تصمیم روسیه برای خارج کردن نیروهای خود از خطوط مقدم، پایگاه‌های نظامی خود در سوریه را ترک نخواهد کرد.

به نوشته این خبرگزاری، روسیه هیچ برنامه‌ای برای خروج نیروهای خود از پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و تاسیسات دریایی در طرطوس که نیروهای روسی و تجهیزات آن‌ها در آن مستقر هستند، ندارد.

با وجود این، نیروهای روس مستقر در شمال سوریه مواضع خود را ترک کردند.

اما طبق گزارش رویترز، تصاویر ماهواره‌ای گرفته شده از ابتدای دسامبر ۲۰۲۴ حاکی از خروج مداوم کشتی‌های روسی از طرطوس و همچنین تخلیه تجهیزات از این پایگاه‌هاست.

رویترز در ادامه گزارش خود با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش کرد که فعالیت‌های مشابهی در پایگاه هوایی حمیمیم نیز مشاهده شده است که نقطه مهمی برای تدارکات و پشتیبانی نیروهای هوافضای روسیه از نیروهای خود در سوریه است.

با تحلیل تصاویر ماهواره ای جدید، فعالیت ۲ فروند هواپیمای ترابری آنتونوف ای‌ان-۱۲۴ با دماغه باز برای بارگیری محموله محسوس است.

علاوه بر این، منابع ناشناس به رویترز گفتند که برخی از تجهیزات نظامی و همچنین افسران عالی رتبه ارتش اسد به روسیه بازگردانده می‌شود.

به ادعای رویترز، هدف اصلی این فعالیت، سازماندهی مجدد نیروهای روسیه در سوریه و آماده‌سازی آن‌ها برای چالش‌های جدید در منطقه ناشی از تغییرات اساسی در اولویت‌های منطقه‌ای روسیه است.

در حال حاضر، دولت جدید سوریه هنوز مذاکرات رسمی با مسکو در مورد وضعیت پایگاه‌های روسیه و همکاری‌های بیشتر بین خود و مسکو را آغاز نکرده , ممکن است «این مذاکرات آغاز نشود.»

در همین راستا یک مقام با بیان اینکه مسکو کانال‌های ارتباطی ایجاد کرده است، به رویترز گفت: «این موضوع مربوط به مذاکرات آینده است و مردم سوریه حرف آخر را خواهند زد.»

پیشتر این خبرگزاری انگلیسی به نقل از برخی منابع در سوریه گزارش داد که روسیه نیروهای خود را از شمال و کوه‌های ساحل سوریه خارج می‌کند.

این منابع اشاره کردند که نیروهای روسیه از پایگاه‌های نظامی اصلی خود از سوریه خارج نمی‌شود.

رویترز به نقل از منابع نظامی و امنیتی در سوریه نوشت که روسیه برخی از تجهیزات سنگین و افسران بلندپایه خود را نیز از سوریه خارج کرده است.

یک مسئول امنیتی در سوریه نیز گفت که یک هواپیمای باری روسیه صبح امروز از یکی از پایگاه‌های هوایی روسیه در سوریه خارج شد.

این مسئول افزود که انتظار می‌رود طی روزهای آتی، نیروهای بیشتری از پایگاه هوایی حمیمیم خارج شوند.

پیش از این احمد الشرع، (ابو محمد الجولانی)، فرمانده هیئت تحریر الشام، درباره روابط سوریه با روسیه گفت: به روس‌ها فرصتی برای بازنگری در روابطشان با ملت سوریه دادیم.

نشست عقبه اردن بر حمایت و احترام به انتخاب ملت سوریه تاکید کرد

حاضران در نشست عقبه با صدور بیانیه ای بر ایستادن در کنار ملت سوریه و احترام به اراده و انتخاب‌های آنها تاکید کردند.

طبق گزارش شبکه المیادین، در این نشست بر حمایت از فرآیند انتقال سیاسی سوری-سوری فراگیر با حضور تمامی احزاب و طرف‌های سیاسی و اجتماعی سوریه و تشکیل یک دولت انتقالی فراگیر با توافق میان سوری‌ها تاکید شد.

در این بیانیه بر ضرورت برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه با نظارت سازمان ملل متحد بر اساس قانون اساسی جدید تصویب شده توسط سوری‌ها و همچنین حمایت ار فرستاده سازمان ملل در امور سوریه تاکید شد.

در این نشست همچنین بر سرشروع کار برای ایجاد یک هیئت وابسته به سازمان ملل برای کمک به سوریه و حمایت از روند انتقالی این کشور توافق شد.

در بخش دیگری از این بیانیه امده آست: این مرحله حساس مستلزم گفت‌وگوی ملی همه‌جانبه و همبستگی مردم سوریه با همه اجزا، فرقه‌ها و احزاب سیاسی و اجتماعی است و تمامی عملیات‌های نظامی باید متوقف شود.

در نشست عقبه همچنین بر لزوم رعایت حقوق ملت سوریه با همه اجزای آن بدون هیچ گونه تبعیض نژادی، فرقه‌ای و مذهبی و همچنین حفاظت از نهادهای دولتی سوریه و افزایش توانایی آنها در ایفای نقش خود در خدمت به ملت این کشور تاکید شد.

حاضران در عقبه بر ضرورت جلوگیری از کشیده شدن سوریه به هرج و مرج تاکید کردند.

در بخش دیگری از این بیانیه حملات هوایی رژیم صهیونیستی به سوریه و اشغال زمینی بخشی از خاک آن نیز محکوم شد.

حاضران در این نشست همچنین بر ضرورت فراهم کردن ملزومات بازگشت اختیاری و ایمن اوارگان سوری به کشورشان تاکید کردند.

استقبال بارزانی از اظهارات جولانی درباره کُردها

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق ابراز امیدواری کرد «همه در تأسیس سوریه‌ای باثبات، آزاد و دموکرات مشارکت داشته باشند».

«مسعود بارزانی» رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در پیامی درباره اظهارات «ابومحمد الجولانی» سرکرده «هیئت تحریر الشام» درباره ملت کُرد در سوریه گفت: این نوع نگاه، راه را برای برای بنیادنهادن سوریه‌ای قوی هموار می‌کند و ضروری است که کُردها، عرب‌ها، جریان‌ها و تمام گروه‌ها و اقلیت‌های سوریه نیز از این فرصت بهره‌مند شوند و به اتفاق همدیگر در تأسیس سوریه‌ای باثبات، آزاد و دموکرات مشارکت داشته باشند.

جولانی پیشتر مردم کُرد در سوریه را به عنوان بخشی از این سرزمین و شریک در آینده سوریه قلمداد کرده است.

بارزانی گفت: این نوع نگرش، برای کُرد و آینده سوریه؛ مایه خوشحالی است و از آن استقبال می‌کنیم و امیدواریم که این سرآغازی برای تغییر مسیر درست رهرو تاریخ باشد و همچنین تغییر این برخورد اشتباه و نادرست با ملت کُرد که در گذشته در سوریه انجام می‌شد، جبران شود.

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق تصریح کرد: این نوع نگاه، راه را برای برای بنیادنهادن سوریه‌ای قوی هموار می‌کند و ضروری است که کُردها، عرب‌ها، جریان‌ها و تمام گروه‌ها و اقلیت‌های سوریه نیز از این فرصت بهره‌مند شوند و به اتفاق همدیگر در تأسیس سوریه‌ای باثبات، آزاد و دموکرات مشارکت داشته باشند.

فرودگاه دمشق از چهارشنبه فعالیت خود را از سر می گیرد

رئیس فرودگاه بین‌المللی دمشق اعلام کرد که این فرودگاه از چهارشنبه فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

«انیس فلوح» رئیس فرودگاه بین‌المللی دمشق امروز یکشنبه اظهار کرد که این فرودگاه از چهارشنبه فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

این خبر را امروز تلویزیون سوریه وابسته به مسلحین این کشور منتشر کرد.

روزنامه عربی ۲۱ نیز به نقل از فلوح نوشت: فرودگاه دچار خسارات زیادی شده و ما با امکانات موجود در حال تعمیر آن هستیم و ظرف چند روز آینده برای بازگشایی فرودگاه تلاش خواهیم کرد.

فلوح پیش از این اعلام کرده بود که تمامی کادر فرودگاه به صورت یکپارچه و با همکاری گسترده‌ای در راستای بازگرداندن شرایط فرودگاه به حالت قبل در تلاش هستند و مراحل پایانی راه‌اندازی دوباره فرودگاه رو به اتمام است.

به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، ثائر ونوس، مدیر بندر طرطوس نیز اعلام کرد که این بندر فردا دوشنبه فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

پشت پرده روابط معارضان مسلح سوری با تل‌آویو از زبان منابع صهیونیستی

روزنامه رای‌الیوم نوشت: منابع صهیونیستی به پشت پرده روابط رژیم اسرائیل با معارضان مسلح سوری اشاره کرده و خواستار دعوت از «محمد الجولانی» فرمانده گروه مسلح «هیات تحریرالشام» برای سفر به سرزمین های اشغالی شدند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از روزنامه رای الیوم، در نشانه دیگری از اینکه نفع رژیم اسرائیل در به هم ریختن اوضاع در سوریه بوده و اینکه چه طرفی در ورای گروه های معارض مسلح و تحرکات اخیر آنان در این کشور بوده است، «مردخای کیدار» از تحلیلگران صهیونیست از رایزنی دائمی خود با آنچه سران گروه های معارض سوری خوانده، خبر داده است.

کیدار گفته که برداشت او این است که آنها (گروه های معارض مسلح سوری) رژیم اسرائیل را دشمن نمی‌دانند و از طرح افتتاح سفارت این رژیم در دمشق خبر دادند.

 او افزود: آنها اسرائیل را مشکل نمی‌دانند، بلکه آن را بخشی از راه حل می‌دانند. آنها آماده توافق صلح با اسرائیل هستند اما زمانی که بر سوریه و لبنان مسلط شوند. در تماس مستقیم با شورشیان در سوریه هستم، فهرستی از درخواست های آنها را از اسرائیل به مقامات اسرائیلی منتقل کردم.

به گزارش رای الیوم، روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» رویکرد روشن تری از این گروه های معارض مسلح سوری ارائه داد و گزارش داد که آنها قدر دان حملات رژیم اسرائیل به حزب الله هستند.

این رسانه صهیونیستی به نقل از یکی از گروه های معارض مسلح سوری نوشت که حملات ارتش رژیم اسرائیل علیه - به زعم آن- گروه های مورد حمایت ایران در حلب و دیگر منطقه موثر بوده است.

یکی دیگر از مخالفان سوری نیز گفت که حملات اخیر رژیم اسرائیل به سوریه اجازه خودنمایی و تسلط آنها را بر سوریه داده است.

به نوشته «تایمز اسرائیل»، یکی دیگر از معارضان مسلح سوری نیز رضایت کامل خود را از اقدامات رژیم اسرائیل علیه حزب الله اعلام کرد و گفت: «حزب الله به دنبال نابودی اسرائیل است. ما را متهم به همکاری با شما می کنند، زیرا ما از حملات شما به حزب الله خرسند هستیم. ما اسرائیل را دوست داریم و هرگز دشمنی نسبت به آن نداریم. اسرائیل با طرفی که با آن دشمنی نورزد، دشمنی ندارد. ما از شما بیزار نیستیم بلکه شما را دوست داریم».

به گزارش این روزنامه صهیونیستی، شورشیان سوریه مشکلی با رژیم اسرائیل ندارند. یکی از سران آنان گفت: «زمان حمله به سوریه تصادفی نبود. ما به آتش بس نگاه کردیم و دیدیم که زمان مناسب برای آزادی سرزمین مان است. هدف برقراری روابط خوب با همه همسایگان از جمله اسرائیل است. صلح و امنیت با همه از جمله اسرائیل در کار خواهد بود».

رای الیوم نوشت: «آوی شیلون» تحلیلگر اسرائیلی در مقاله ای در روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارنوت» از ابتکار جسورانه در قبال سوریه جدید خبر داده و اینکه می‌توان «محمد الجولانی» را به قدس و اقامه نماز در مسجدالاقصی دعوت کرد، سفری مانند سفر «انور سادات» در سال ۱۹۷۷.

شلون گفت: این ممکن است خیالپردازنه باشد، اما می تواند ابتکاری مهمتر از سفر سادات باشد زیرا اگر الجولانی دعوت را بپذیرد، امکان مصالحه با جهان اسلام و نه فقط یک کشور وجود دارد.

قسد: نگران تکرار سناریوی لیبی در سوریه هستیم

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) با اشاره به اختلاف میان گروه‌های مسلح مسلط بر این کشور درباره ساختار نظام جدید حاکم بر سوریه، اعلام کرد که ما نگران تکرار سناریوی لیبی در سوریه هستیم.

در حالی که بعد از سقوط دولت بشار اسد در سوریه و تحولات سریع این کشور به ویژه حملات شدید رژیم صهیونیستی و تلاش این رژیم برای نابودی کامل قدرت نظامی سوریه، سناریوهای تلخی برای آینده این کشور ترسیم می‌شود، «عبدالسلام احمد» سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) که تحت حمایت آمریکا قرار دارد، طی سخنانی اعلام کرد که ما از تکرار سناریوی لیبی در سوریه بعد از به قدرت رسیدن مخالفان مسلح می‌ترسیم؛ زیرا اختلافاتی بر سر ساختار نظام جدید حاکم بر کشور وجود دارد.

وی در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اظهار داشت: گروه‌های مسلح روند سیاسی در دمشق را از خلال یک دولت انتقالی به مدت 3 ماه مدیریت می‌کنند. در همین حال تعدادی از نیروهای شبه نظامی بر سر سرنگونی دولت قبلی توافق کرده‌اند، اما در مورد شکل حکومت سیاسی آینده به تفاهم نرسیده‌اند.

نیروهای دموکراتیک سوریه که اغلب آنها از کُردهای این کشور هستند، بعد از آغاز بحران تروریسم در سال 2011 در سوریه، یک اداره خودمختار در مناطق تحت سیطره خود در استان‌های حلب، حسکه، رقه و دیرالزور تشکیل دادند و البته طی سال‌های گذشته سعی کردند با دولت بشار اسد دچار تنش زیادی نشوند.

قسد تحت حمایت آمریکا و ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی این کشور که به بهانه مبارزه با داعش وارد سوریه شدند، قرار دارد و در واقع مهره آمریکا برای سیطره بر میادین نفتی و گازی سوریه بوده و سایر منافع ایالات متحده را تامین می‌کند.

در این میان، ناظران امور معتقدند، از آنجایی که گروه‌های سرنگون کننده دولت بشار اسد اکثراً شبه نظامیان مسلحی هستند که توسط احزاب خارجی حمایت می‌شوند و بنابراین نمی‌توان آنها را به عنوان نیروهای جنبش‌های سیاسی واقعی یا ملی تلقی کرد، بعید نیست که گروه‌های مذکور بخواهند برای حل اختلافات سیاسی به سلاح متوسل شوند.

پدرسون به دمشق رفت

منابع خبری از ورود گیر پدرسون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه به دمشق خبر دادند.

به گزارش الجزیره، منابع خبری از ورود گیر پدرسون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه به دمشق خبر دادند.

این منابع بیان کردند که این اولین سفر پدرسون پس از سقوط دمشق به دست تروریستها محسوب می شود.

این در حالی است که روز شنبه پدرسون بر اهمیت راه اندازی یک مسیر سیاسی فراگیر در سوریه تاکید کرد و خواستار حفظ نهادها در این کشور شد.

پدرسون تاکید کرده بود: نهادهای دولتی در سوریه نباید دچار فروپاشی شوند و کمک‌های بشردوستانه باید در سریع ترین زمان ممکن به این کشور وارد شوند.

نماینده سازمان ملل در سوریه همچنین بر اهمیت راه اندازی یک مسیر سیاسی واقعی که همه جناح ها را در سوریه گرد هم آورد، تاکید کرده بود.

دفتر پدرسون روز جمعه تاکید کرده بود که پدرسون در سریعترین زمان ممکن به دمشق می‌رود تا با همه طرف‌ها رایزنی کند.

فیدان: روند انتقالی در دمشق باید تحت رهبری مردم سوریه باشد

وزیر خارجه ترکیه با تاکید بر اهمیت حفظ تمامیت ارضی سوریه گفت همگان نیازمند فرایند انتقالی سازمان‌یافته تحت رهبری ملت سوریه هستند. 

«هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در نشستی که روز شنبه در شهر عقبه واقع در جنوب اردن درباره سوریه برگزار شد، با اشاره به اینکه منطقه غرب آسیا بار دیگر روزهای تاریخی را سپری می‌کند، تاکید کرد: ملت سوریه سزاوار زندگی در امنیت، آزادی و رفاه است و مرحله پیش رو در سوریه ممکن است آسان نباشد، اما آنکارا در کنار مردم سوریه خواهد بود.

وی با تاکید بر اهمیت ثبات در سوریه برای منطقه و جهان تصریح کرد: همگان نیازمند فرایند انتقالی سازمان یافته‌ای هستند که مردم سوریه آن را رهبری کنند.

فیدان بر اهمیت «محافظت از موسسات دولتی سوریه در این مرحله، انجام اصلاحات مورد نیاز، لزوم حفظ تمامیت ارضی سوریه، حمایت از تنوع اجتماعی غنی در این کشور و احترام به همه اقلیت‌ها تاکید کرد».

وزیر خارجه ترکیه خواستار مدیریت این روند در سوریه با روحیه وحدت و درک متقابل و محتاطانه شد و بر اهمیت تداوم حمایت سیاسی و بشردوستانه جامعه جهانی از سوریه و ضرورت عدم اجازه به تروریسم در هیچ یک از اشکال آن برای سوء استفاده از دوره انتقالی تاکید کرد.

فیدان بر لزوم هماهنگی تلاش‌ها و عبرت گرفتن از اشتباهات گذشته تاکید کرد و نسبت به انجام هرگونه اقدام اشتباهی هشدار داد که می‌تواند منجر به موج جدید مهاجرت شود.

وی خاطرنشان کرد: حزب کارگران کردستان ترکیه (پ‌ک‌ک) طی ۱۰ سال گذشته به‌دنبال سوء استفاده از هرج‌ومرج در سوریه بوده است و آنها تلاش می‌کنند خود را در  قالب نیروهای دموکراتیک سوریه بازسازی کنند. ما به مبارزه با تروریسم  پ‌ک‌ک و اخراج آنها از این کشور ادامه می‌دهیم و حمایت ترکیه را از نمایندگان مشروع کردهای سوریه و حقوق کردها در دمشق اعلام می‌کنیم.

وزیر دفاع ترکیه: آنکارا آماده ارائه آموزش نظامی به سوریه است

وزیر دفاع ترکیه از آمادگی کشورش برای ارائه آموزش‌های نظامی در صورت درخواست دولت انتقالی جدید در سوریه خبر داد.

 «یاشار گولر» وزیر دفاع ترکیه امروز (یکشنبه) اظهار داشت: «ما مشکلی با برادران کُرد خود در عراق و سوریه نداریم و مشکل ما تنها با تروریست‌ها است.»

وی تصریح کرد: «ما از ابتدای سال جاری میلادی در عملیات‌های خود از جمله در شمال سوریه و عراق ۲۹۳۹ تروریست را خنثی کرده‌ایم.»

او افزود: «دیر یا زود سوریه را از گروه تروریستی (پ.ک.ک/ی.پ.گ) پاکسازی خواهیم کرد. این چیزی است که حاکمیت جدید در سوریه و همچنین ما خواهان آن هستیم.»

گولر عنوان داشت: «اولویت ما در سوریه پاکسازی این گروهک تروریستی است و این را به دوستان آمریکایی خود اطلاع دادیم و از آنها می‌خواهیم در رویکردهای خود بازنگری داشته باشند.»

وزیر دفاع ترکیه تصریح کرد: «ما آماده ارائه آموزش‌های نظامی هستیم، در صورتی که درخواستی از سوی دولت انتقالی جدید وجود داشته باشد.»

او عنوان داشت: «ما توافقنامه‌های همکاری با بسیاری از کشورها داریم و در صورتی که درخواستی از حاکمیت جدید در سوریه دریافت کنیم آماده ارائه حمایت هستیم.»

یاشار گولر، وزیر دفاع ترکیه گفت که باید به حاکمیت جدید سوریه فرصتی داده شود تا به دنبال پیام‌های سازنده آنها، حکومت کند و ترکیه آماده ارائه آموزش نظامی در صورت درخواست چنین کمکی است.

ترکیه عضو ناتو از نیروهای مسلح سوری که  هفته گذشته بشار اسد را سرنگون کردند و به جنگ داخلی ۱۳ ساله پایان دادند، حمایت کرد. همچنین ترکیه روز شنبه سفارت خود را در دمشق، دو روز پس از سفر رئیس اطلاعات ترکیه از پایتخت سوریه، بازگشایی کرد.

گولر به خبرنگاران در آنکارا گفت: «مدیریت جدیدی که اسد را سرنگون کرد، در اولین بیانیه خود اعلام کرد که به همه نهادهای دولتی، سازمان ملل و سایر سازمان‌های بین‌المللی احترام خواهد گذاشت. ما فکر می‌کنیم که باید ببینیم دولت انتقالی جدید چه خواهد کرد و به آنها فرصت بدهیم.»

یاشار گولر در پاسخ به این سوال که آیا ترکیه در حال بررسی همکاری نظامی با حاکمیت جدید سوریه است یا خیر، گفت که آنکارا قبلا با بسیاری از کشورها موافقت نامه‌های آموزشی و همکاری نظامی داشته است. او افزود: «(ترکیه) آماده است در صورت درخواست دولت انتقالی جدید، حمایت‌های لازم را ارائه کند.»

از سال ۲۰۱۶، ترکیه چهار عملیات نظامی در شمال سوریه انجام داده و در این میان به تهدیدات علیه امنیت ملی خود اشاره داشته است. تخمین زده می‌شود که ترکیه چند هزار نیرو در شهرهایی از جمله عفرین، اعزاز و جرابلس در شمال غرب سوریه و راس العین و تل ابیض در شمال شرق داشته باشد.

گولر گفت، آنکارا ممکن است موضوع حضور نظامی ترکیه در سوریه را با حاکمیت جدید سوریه «در صورت ایجاد شرایط لازم» مورد بحث و ارزیابی مجدد قرار دهد. وزیر دفاع ترکیه گفت، اولویت ترکیه همچنان از بین بردن شبه نظامیان کرد ی.پ.گ، بخشی از یک گروه مخالف سوری تحت حمایت ایالات متحده است و این موضوع را برای واشنگتن روشن کرده است.

نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) که کنترل برخی از بزرگ‌ترین میادین نفتی سوریه را در دست دارند، متحد اصلی در ائتلاف ایالات متحده علیه داعش است. این گروه توسط ی‌پ‌گ رهبری می‌شود، گروهی که آنکارا آن را شاخه گسترش‌یافته حزب غیرقانونی کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند، که عوامل آن به مدت ۴۰ سال با دولت ترکیه می‌جنگند.

گولر گفت: «در دوره جدید، سازمان تروریستی پ‌ک‌ک - ی‌پ‌گ در سوریه دیر یا زود نابود خواهد شد. اعضای این سازمان که از خارج از سوریه می‌آیند، سوریه را ترک خواهند کرد. آنهایی که سوری هستند، سلاح‌های خود را زمین خواهند گذاشت.»

یاشار گولر گفت که برخلاف نظر آمریکا، ترکیه هیچ نشانه‌ای از احیای مجدد داعش در سوریه ندیده است. او گفت: «آیا کسی در مورد حملات تروریست‌های داعش در سوریه در سه سال گذشته شنیده است؟ ما در حال حاضر چیزی در مورد داعش نمی‌بینیم یا نمی‌شنویم. ترکیه در گذشته به ایالات متحده گفته بود که آنکارا می‌تواند سه تیپ کماندویی را در سوریه برای مبارزه با داعش و اداره الهول، اردوگاه بازداشت خانواده‌های داعش مستقر کند و واشنگتن هر دو پیشنهاد را رد کرد. در عوض، آنها تحت عنوان مبارزه با داعش با سازمان تروریستی پ‌ک‌ک - ی‌پ‌گ همکاری کردند. اما شما نمی‌توانید با یک سازمان تروریستی با یک سازمان تروریستی دیگر مبارزه کنید.»

گولر در پاسخ به سوالی درباره حضور آتی روسیه در سوریه، متحد دیرینه اسد که هفته گذشته به او پناهندگی داد، گفت که هیچ نشانه‌ای از عقب‌نشینی کامل روسیه نمی‌بیند. او گفت که روسیه دارایی‌های نظامی خود را از مناطق مختلف سوریه به دو پایگاه خود در این کشور - پایگاه هوایی حمیمیم در لاذقیه و یک پایگاه دریایی در طرطوس - منتقل می‌کند. او گفت: «فکر نمی‌کنم روس‌ها، سوریه را ترک کنند. آنها هر کاری که می‌توانند برای ماندن انجام می‌دهند.»

تماس تلفنی جنبلاط با جولانی

رهبر سابق حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان در تماس تلفنی با سرکرده مخالفان مسلح سوریه ضمن اعلام حمایت از این گروه، بر یکپارچگی سوریه تاکید کرد.

در بیانیه حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان آمده است که «ولید جنبلاط» رئیس سابق حزب سویسالیست ترقی‌خواه لبنان در تماس تلفنی با «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» سرکرده مخالفان مسلح سوریه بر وحدت و یکپارچگی سوریه، مخالفت با همه پروژه‌های تجزیه و بازسازی کشوری که میزبان همه فرزندان خود باشد، تاکید کرد.

طبق این بیانیه، ۲ طرف در این تماس تلفنی بر برگزاری دیداری در آینده نزدیک در دمشق توافق کردند. 

همچنین در بیانیه‌ای که از سوی دفتر فرمانده هیئت تحریر الشام صادر شد، آمده است که جنبلاط از تحولات کنونی سوریه استقبال کرده است.

طبق این بیانیه، الجولانی اظهار داشت، هماهنگی میان «اداره عملیات نظامی» و «اتاق عملیات گروه‌های نظامی در سویدا» برای سرنگونی نظام سوریه وجود داشته است.

به گزارش الجزیره، طی سال‌های گذشته رهبر دروزی‌های لبنان رویکرد مخالفی را در قبال حکومت «بشار اسد» رئیس‌جمهور سابق سوریه اتخاذ و بارها حمایت خود را از مردم سوریه اعلام کرده بود. دسامبر جاری مخالفان مسلح سوریه، حکومت اسد را بعد از عملیات نظامی که ۱۲ روز به طول انجامید، با ورود به دمشق، پایتخت سوریه سرنگون کردند.

المیادین: اسرائیل پدافند هوایی سوریه را کاملا منهدم کرد

شبکه لبنانی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در حملات اخیر خود به سوریه، سامانه های پدافند هوایی این کشور را به شکل کامل منهدم کرد.

خبرنگار شبکه خبری «المیادین» در سوریه امروز یکشنبه اظهار کرد: رژیم اشغالگر اسرائیلی در حملات خود سامانه های پدافند هوایی سوریه را به طور کامل ویران کرد.

این منبع گفت: رژیم اشغالگر اسرائیلی انبارهای تسلیحات راهبردی را هدف قرار داد.

او افزود: با توجه به توزیع گسترده سلاح های شخصی، ماموریت دشوار انحصار سلاح پیش روی دولت جدید سوریه است.

از سوی دیگر ارتش رژیم صهیونیستی نیز امروز مدعی شد که حملات چند روز گذشته خود به مناطق مختلف سوریه، خسارات سنگینی به سامانه های پدافند هوایی سوریه وارد آورده و بیش از ۹۰ درصد از موشک های راهبردی زمین به هوای سوریه را منهدم کرده است.

این ارتش اعلام کرد: صدها فروند جنگنده آن در روزهای گذشته حملات شدیدی را علیه راهبردی ترین تسلیحات در سوریه انجام دادند. در این حملات جنگنده ها، بالگردهای جنگی، موشک های اسکاد، پهپادها، موشک های کروز، موشک های ساحل به دریا، موشک های زمین به هوا، موشک های زمین به زمین و نیز رادارها، خمپاره ها و دیگر تسلیحات هدف قرار گرفتند.

ارتش رژیم صهیونیستی در ۲۴ ساعت گذشته ۶۱ حمله هوایی علیه مناطق مختلف سوریه انجام  داد که طبق گزارش ها انبارهای موشک ها و سامانه های پدافند هوایی ارتش سوریه از جمله اهداف بودند.

مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که در این حملات هوایی ۲ مرکز تحقیقات علمی در دمشق و مصیاف، فرودگاهی نظامی در الناصریه و انبارهای موشک ها و چند پایگاه نظامی هدف قرار گرفتند.

ادامه حملات رژیم‌اسرائیل به سوریه/58 حمله در 5ساعت

منابع خبری از تداوم حملات رژیم صهیونیستی به سوریه خبر داده و اعلام کردند که این کشور در کمتر از 5 ساعت، بیش از 61 بار توسط جنگنده‌های اسرائیلی بمباران شده است.

به گزارش شبکه الجزیره، منطقه المصیاف در حومه غربی حماه در مرکز سوریه ساعتی پیش هدف حمله جنگنده‌های اسرائیلی قرار گرفت.

منابع خبری همچنین اعلام کردند که انبارهای سلاح در روستای «محجه» در شمال استان درعا و همچنین انبارهای سلاح لشکر ۱۸ در شرق حمص مورد هدف قرار گرفت.

برخی منابع خبری نیز از هدف قرار گرفته شدن یک کارخانه تسلیحاتی در منطقه السفیره در شرق شهر حلب خبر دادند.

الجزیره همچنین اعلام کرد که یک پایگاه نظامی وابسته به ارتش سوریه در حومه شرقی حمصدر چند نوبت هدف حمله اسرائیل قرار گرفته است.

منابع سوری به العربیه گفته اند که اسرائیل اطراف زندان «صیدنایا» در حومه دمشق را نیز بمبارن کرده است.

شبکه العربیه همچنین به نقل از منابع خود اعلام کرد که جنگنده‌های اسرائیلی انبار نظامی در شنشار در حومه حمص را نیز بمباران کردند.

دیده بان حقوق بشر سوریه نیز به شبکه العربیه گفت که رژیم صهیونیستی تونل‌ها و انبارهای سلاح و مهمات در کوه قاسیون در نزدیکی دمشق را هدف قرار داده که این حمله همچنان نیز ادامه دارد.

پیشنهاد اوکراین برای صادرات مواد غذایی به سوریه

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین به دولتش دستور داده است تا مکانیسم‌هایی را برای ارسال مواد غذایی به سوریه ایجاد کند.

اوکراین یکی از بزرگ‌ترین صادرکنندگان غلات و دانه‌های روغنی در جهان بوده و گندم و ذرت را به کشورهای غرب‌ آسیا صادر می‌کند، اما سوریه بخشی از این کشورها نبوده است.

دمشق در زمان حکومت «بشار اسد» از روسیه مواد غذایی وارد می‌کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع روسی و سوری گزارش داد که عرضه گندم روسیه در بحبوحه عدم قطعیت و تاخیر در پرداخت متوقف شده است.

در همین حال زلنسکی در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «ما آماده‌ایم به سوریه در جلوگیری از بحران غذایی کمک کنیم، به‌ویژه از طریق برنامه بشردوستانه "غلات از اوکراین". من به دولت دستور داده‌ام تا با همکاری سازمان‌ها و شرکای بین‌المللی که می‌توانند کمک کنند، مکانیسم‌های تامین غذا ایجاد کند.»

زلنسکی همچنین نوشت: «امروز، به دنبال گزارش‌های مقامات دولتی، ما بر روی اقدامات مربوط به سوریه - عمدتا تلاش‌های بشردوستانه و امنیتی با هدف ایجاد ثبات - به توافق رسیدیم. برای اوکراین، این مهم است که هر چه وضعیت در چنین مناطقی آرام‌تر باشد، جهان فعال‌تر می‌تواند به ما در رسیدن به صلح کمک کند.»

او با طرح اتهاماتی افزود: «دقیقا به همین دلیل است که مسکو تلاش زیادی می‌کند تا درگیری‌ها و جنگ‌های بیشتری را در نقاط مختلف جهان شعله‌ور کند و به بی‌ثباتی دامن بزند و بر چالش‌های جهانی بیفزاید. ما از همه در سراسر جهان می‌خواهیم که به تلاش‌های ثبات‌سازی بپیوندند تا اطمینان حاصل شود که جنگ - که بیش از یک دهه پیش در سوریه با دخالت ایران و روسیه شعله‌ور شد - در نهایت می‌تواند به پایان برسد.»

مخالفان مسلح سوریه هفته گذشته پس از پیشروی‌های خود توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را به‌دست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک دمشق را به مقصد مسکو ترک کند.

در همین راستا، «محمد البشیر» که به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

پیش از این گزارش‌هایی درباره نقش اوکراین در آموزش و تسلیح شورشیان مسلح به‌ویژه در زمینه پهپادها منتشر شده بود.

تاکید مصر بر حمایت از سوریه و مخالفت با حملات رژیم صهیونیستی

در پی تحولات سوریه و تداوم حملات رژیم صهیونیستی به این کشور، وزیر خارجه مصر بر پایبندی کشورهای عربی به حمایت از سوریه در این مرحله حساس تاکید کرد.

«بدر عبدالعاطی» وزیر خارجه مصر طی کنفرانس مطبوعاتی که بعد از نشست کمیته تماس عربی و برخی طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی اثرگذار درباره سوریه در شهر «عقبه» اردن برگزار شد، گفت توافقی بر سر مجموعه‌ای از اصول کلی وجود دارد که اگر از سوی همه طرف‌ها چه سوریه یا طرف‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پایبندی به آن صورت گیرد، آینده سوریه اطمینان‌بخش خواهد بود.

وی افزود: این اصول شامل حاکمیت سوریه، تمامیت ارضی آن و مدیریت روند سیاسی فراگیری است که کسی را مستثنا یا حذف نمی‌کند.

وزیر خارجه مصر این امر را بسیار حائز اهمیت دانست و هشدار داد: مستثنا کردن تنها منجر به بی‌ثباتی در سوریه خواهد شد.

عبدالعاطی تاکید کرد: طی نشست‌هایی که در عقبه برگزار شد، توافق بر سر این مسئله وجود داشت که باید فرایند سیاسی جامعی وجود داشته باشد و کمک‌های عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی برای مدیریت روند انتقالی در سوریه وجود داشته باشد تا این کشور شاهد تحقق امنیت باشد.

وزیر خارجه مصر در حاشیه نشست‌های کمیته تماس عربی درباره سوریه دیدارهایی را با وزرای خارجه کشورهای ایالات متحده آمریکا، ترکیه و فرانسه و نیز مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا و همچنین فرستاده سازمان ملل به سوریه برگزار کرد.

وی تاکید کرد: مصر به شدت نفوذ اسرائیل در منطقه حائل سوریه و اشغال خاک این کشور و نیز حملات سیستماتیک علیه زیرساخت‌های ارتش سوریه و توانمندی‌های نظامی آن را رد می‌کند.

مسکو ارتباط با سیا در رابطه با تحولات سوریه را رد کرد

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه تاکید کرد که هیچ ارتباطی با سیا در رابطه با مسئله سوریه نداشته است.

در راستای تحولات جاری در سوریه، پس از پیشروی مخالفان مسلح در این کشور، «بشار اسد» دمشق را به مقصد مسکو ترک کرد و حالا خود سوریه و دیگر کشورها منتظر انتقال قدرت مسالمت‌آمیز هستند؛ مسئله‌ای که بسیاری طی روزهای اخیر نسبت به آن ابراز نگرانی کرده و خواستار انجام این روند به روشی مسالمت‌آمیز و منظم شده‌اند.

طبق گزارش خبرگزاری تاس، «سرگئی ناریشکین» رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه روز شنبه در پاسخ به سوالی در رابطه با روابط این سرویس روسی با سازمان سیا درخصوص مسئله سوریه صراحتا آن را رد و اعلام کرد: «خیر.»

او همچنین در رابطه با اینکه آیا به طور مناسبی از «بشار اسد» محافظت می‌شود یا خیر، پاسخ داد: «نمی‌دانم. این در حیطه اختیارات من نیست.»

سرگئی ناریشکین در بخش دیگری از سخنانش گفت که روسیه و ایالات متحده کانال ارتباطی را برای گفت‌وگو درباره تبادل زندانیان باز نگه می‌دارند.

رئیس سرویس اطلاعات خارجی روسیه همچنین در قسمت دیگری از اظهاراتش هرگونه تماس با «ویلیام برنز» مدیر سیا درخصوص حمله اوکراین به مناطقی از روسیه با تسلیحات دوربرد و پاسخ مسکو با موشک میان‌برد «اورشنیک» را رد کرد.

وی تاکید کرد: «خیر، من با سیا در این خصوص هم در ارتباط نبودم.»

در پی موافقت متحدان غربی اوکراین با استفاده این کشور از موشک‌های دوربرد همچون موشک‌های «اتکمز» (ATACMS) آمریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی، جنگ اوکراین که در سومین سال خود به سر می‌برد وارد مرحله جدیدی از تنش‌ها شده است.

این تحولات و تشدید تنش در جنگ اوکراین در حالی است که روسیه ماه‌ها به غرب هشدار می‌داد که اگر واشنگتن به اوکراین اجازه دهد موشک‌های آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی را به عمق روسیه شلیک کند، مسکو آن اعضای ناتو را مستقیما در جنگ اوکراین دخیل می‌داند. «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در ماه اکتبر گفت مسکو به حملات اوکراین با تسلیحات ساخت آمریکا در عمق روسیه پاسخ خواهد داد.

او همچنین اخیرا از آزمایش موفقیت‌آمیز جدیدترین موشک میان‌برد «اورشنیک» خبر داد و تایید کرد که روسیه از موشک بالستیک میان‌برد با کلاهک‌های چندگانه استفاده کرده است.

 ۵۸ حمله در ۵ ساعت

هواپیماهای رژیم اسراییل در چند ساعت گذشته، ده‌ها بار مناطق مختلفی در سوریه را هدف حملات هوایی خود قرار دادند.

 رژیم اسراییل در ادامه حملات خود به زیر ساخت‌های نظامی و دفاعی سوریه، چهار استان این کشور را هدف قرار داد و بنا به گفته رسانه‌های این رژیم، در طول پنج ساعت گذشته، نزدیک به 60 بار مناطقی در استان‌های مذکور هدف قرار گرفته‌اند.

رسانه های سوریه بامداد امروز یکشنبه گزارش دادند که  هواپیماهای رژیم اسرائیل به اماکن و مناطق نظامی این کشور در استان‌های درعا، دمشق و حمص حمله کرده‌اند. این رسانه ها همچنین از وقوع انفجارهای شدید در استان حماه در مرکز سوریه نیز خبر دادند.

بنا به گفته رسانه های عبری و به نقل از ارتش اسراییل، هواپیماهای این رژیم در طول یک هفته، بیش از 450 بار به اهداف و زیرساخت های دفاعی و نظامی سوریه حمله کرده و تقریبا توان رزمی و دفاعی ارتش سوریه را منهدم کرده‌اند.

رسانه عبری: اسرائیل در حال مذاکره با حاکمان جدید سوریه است

یک رسانه عبری زبان اعتراف کرد اسرائیل به بهانه یافتن بقایای جسد معروفترین جاسوسش در حال مذاکره با حاکمان جدید سوریه است.

شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی فاش کرد، مسئولین اسرائیلی باب مذاکره را با حاکمان جدید سوریه باز کرده‌اند و رئیس موساد این پرونده را شخصا دنبال می‌کند.

این رسانه عبری زبان با استناد به گزارش‌های منتشر شده، اعلام کرد، اسرائیل مستقیما با شخصیت‌های جدید حاکم بر سوریه و نیز دیگر شخصیت‌های سوری مخالف بشار اسد وارد مذاکره شده است تا بتواند سرنخی از محل دفن جاسوس معروف اسرائیلی که در سال 1965 در دمشق اعدام شده بود، پیدا کند.

همچنین اسرائیل به بهانه مشخص کردن محل دفن جسد یکی از نظامیان احتیاط ارتش اسرائیل که در جنگ سلطان یعقوب کشته شده بود هم در حال رایزنی با مسئولین جدید سوری هستند.

به گزارش این رسانه عبری زبان، اسرائیل در حال حاضر با شماری از مسئولین سابق دولت سوریه که به مخالفان پیوسته بودند، وارد مذاکره شده‌اند تا بتوانند اطلاعاتی در این رابطه پیدا کنند.

بیوه و دختر ایلی کوهن جاسوس معروف اسرائیلی در گفتگویی با این شبکه تلویزیونی اعلام کردند، بعد از سقوط بشار اسد، امیدوار هستند ساختار جدید همکاری لازم با اسرائیل را برای بازگرداندن بقایای جسد او جهت دفن شدن در (فلسطین اشغالی) انجام دهند.

دختر این جاسوس هم گفت: موساد کار خود را خوب بلد است، از اینرو لزومی برای پرداختن به این مسئله وجود ندارد.

این صهیونیست فاش کرد که دیدی برنیاع رئیس موساد مسئول اصلی پیگیری این تماس‌ها است و ما اطمینان داریم که او در راستای منافع ما و ایالات متحده در حال مذاکره است.

بلینکن: با مخالفان مسلح در سوریه در تماس هستیم

وزیر خارجه آمریکا گفت مقامات این کشور با مخالفان مسلح در سوریه در تماس هستند.

 مخالفان مسلح سوریه هفته گذشته پس از پیشروی‌های خود توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را به‌دست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک دمشق را به مقصد مسکو ترک کند. در همین راستا، «محمد البشیر» که به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور تا ماه مارس آینده را بر عهده گرفت.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه طی یک کنفرانس مطبوعاتی در اردن از تماس مقامات آمریکایی با مخالفان مسلح در سوریه خبر داد و این اولین باری است که چنین مقام رسمی آمریکایی علنا تایید کرده که تماسی میان دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور فعلی آمریکا و گروه «هیئت تحریر الشام» وجود دارد.

بلینکن در کنار هشت تن از همتایان عربی خود، همتای ترکیه‌ای و مقامات ارشد از اتحادیه اروپا و سازمان ملل با یک سری از اصول و قوانین مبنی بر هدایت انتقال مسالمت‌آمیز قدرت در سوریه موافقت کرد.

وزیر خارجه آمریکا درباره جزئیات تماس‌ها میان گروه «هیئت تحریر الشام» و دولت ایالات متحده اظهار نظر نکرد اما گفت این مسئله برای آمریکا «مهم» است که پیام‌هایی را به این گروه درباره رفتارش و چگونگی حکمرانی در دوره انتقالی ارسال کند.

بلینکن در شهر بندری «عقبه» واقع در جنوب‌غربی اردن گفت: «بله ما با هیئت تحریر الشام و دیگر گروه‌ها در تماس بوده‌ایم. پیام ما به مردم سوریه این است که ما می‌خواهیم آنها موفق شوند و آماده‌ایم تا به آنها در این راستا کمک کنیم.»

پس از دیدار وزرای خارجه پیش از این کنفرانس مطبوعاتی، بیانیه مشترکی ایراد و از تمامی طرف‌ها در سوریه خواسته شد تا خصومت‌ها را متوقف و در عین حال از روند انتقال قدرت حمایت کنند.

«ایمن الصفدی» وزیر امور خارجه اردن نیز به خبرنگاران گفت: «ما نمی‌خواهیم سوریه دوباره وارد هرج‌ومرج شود.»

قانونگذار هلندی خواستار خروج رژیم صهیونیستی از سوریه شد

 «استفان فان بارله» قانونگذار هلندی از حزب «دنک» از حملات هوایی رژیم صهیونیستی و اشغال بخش‌هایی از سوریه توسط این رژیم انتقاد کرد و آن را نقض قوانین بین‌المللی خواند.

به گزارش میدل ایست آی، فان بارله در سخنانی در پارلمان هلند با بیان اینکه اسرائیل با این اقدامات نظامی قوانین بین‌المللی را نقض کرده است، خواستار خروج این رژیم از بلندی‌های جولان شد.

وی تاکید کرد که هر گونه موضع‌گیری غیر از این، به معنای حمایت از رژیم صهیونیستی و توسعه‌طلبی صهیونیسم است.

ارتش رژیم صهیونیستی با سوء استفاده از تحولات سوریه، وارد مناطقی در جنوب این کشور به ویژه شهر قنیطره شد.

این اقدام همزمان با آن صورت گرفت که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، فروپاشی توافق «انفصال» سوریه و رژیم صهیونیستی در سال ۱۹۷۴ در منطقه جولان را اعلام کرد.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبل الشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرده است.

همزمان با این تحرکات زمینی، ارتش رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته صدها هدف را در سوریه بمباران کرده است.

پیش از این شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی از برنامه این رژیم برای نابود کردن همه تجهیزات و امکانات ارتش سوریه خبر داده و اعلام کرده بود: نیروی هوایی به طور گسترده و در سراسر سوریه، در حال از بین بردن تجهیزات باقیمانده ارتش این کشور است.

رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی مدعی شد: در امور داخلی سوریه دخالت نمی کنیم

«هرتزی هالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی شنبه شب مدعی شد: ما در امور داخلی سوریه دخالت نمی‌کنیم و قصد مدیریت اوضاع این کشور را نداریم. اما به‌طور قاطع و مستقیم در مورد امنیت اسرائیلی‌های ساکن در شهرک‌های واقع در بلندی‌های جولان مداخله می‌کنیم.

به گزارش شبکه روسیا الیوم، هالیوی این سخنان را از بازدید از نظامیان مستقر در بلندی‌های جولان و منطقه جبل الشیخ گفته که اخیرا رژیم صهیونیستی آن را اشغال کرده است.

رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل افزود: حدود یک هفته است که اینجا هستیم و دلیل اصلی حضورمان امنیت اسرائیل است.

وی مدعی شد: ما برای محافظت از مرزهای خود در بلندی‌های جولان، شمال آن و منطقه جبل الشیخ در اینجا هستیم.

هالیوی ادامه داد: دشمنی که پیش از این وجود داشت، اکنون ارتش آن فروپاشیده و تهدیدی برای ورود عناصر تروریستی به این منطقه وجود دارد. بنابراین ما اقداماتی پیشگیرانه برای جلوگیری از استقرار این عناصر، به‌ویژه تروریست‌های افراطی، در نزدیکی مرزهای خود انجام داده‌ایم.

وی تأکید کرد: ما این کار را به‌طور حرفه‌ای، درست و محکم انجام می‌دهیم.

هالیوی ادعا کرد: معتقدم که آمادگی‌ها در طول مرز، از منطقه جبل الشیخ تا نقطه تلاقی مرزهای اسرائیل، سوریه و اردن، مناسب و مطلوب است.

او خطاب به نظامیان صهیونیست گفت: تعدیلات زیادی انجام شده است. شما تمام پشتیبانی لازم از سوی ارتش اسرائیل را در اختیار دارید. نیروهای نظامی عالی شامل نیروهای ذخیره، نیروهای خدمت اجباری، تیپ‌های منظم و واحدهای ویژه اینجا حضور دارند و از حمایت ستاد کل ارتش در تمامی زمینه‌ها برخوردارند. این منابع را با تدبیر به کار بگیرید.

بر اساس گزارش روزنامه «معاریو» رژیم صهیونیستی، ارتش این رژیم روز یکشنبه (۱۸ آذرماه) چند کیلومتر در داخل بلندی‌های جولان سوریه نفوذ کرد و بر موضع نظامی جبل الشیخ که نیروهای ارتش سوریه آن را ترک کرده بودند، تسلط یافت.

دمیتری جندلمان مشاور دفتر نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز روز دوشنبه (۱۹ آذرماه) اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی در حال ایجاد یک «منطقه حائل» جدید در سمت سوری جبل الشیخ هستند که خارج از منطقه تعیین‌شده برای جداسازی قرار دارد.


نظرات
آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
پاسخ دیوان کیفری بین‌المللی به ترامپ
توضیح درباره بررسی CFT و پالرمو/مجمع تشخیص پیوستن ایران به FATF را بررسی نمی‌کند
ترامپ آماده تشدید تحریم روسیه با هدف پایان جنگ است
نپال خواستار آزادی اسیر نپالی در غزه توسط ایران شد
چرا مذاکره با آمریکا نه عاقلانه، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه است؟
طلای جهانی همچنان در مسیر صعود
دستور پزشکیان برای بازبینی پرونده درمانی جانبازان
خبر بخشودگی جرایم رانندگی کذب است
لغو کنسرت محمد اصفهانی در کرمان
قدرت پدافندی ایران؛ واقعیتها و ادعاها
آذربایجان‌غربی و ارومیه شنبه تعطیل شد
دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش با رهبر انقلاب
دستگیری عاملان تیراندازی در بجنورد
رهبر معظم:نباید با آمریکا مذاکره کرد/تهدیدمان بکنند، تهدیدشان می‌کنیم
دنیامالی: رئیس جمهور به ورزش علاقه‌مند است و آن را یک فرصت می‌داند
تاثیر سلامت مادر باردار در ابتلای نوزاد به اوتیسم
نتایج نهایی آزمون دانشنامه تخصصی دندانپزشکی منتشر شد
هیات مدیره جدید ایرا‌ن‌خودرو خواستار قطع توکن مدیرعامل قبلی شد
نور ویدیو | مصاحبه با یکی از تماشاگران فیلم های جشنواره فجر
واژگونی اتوبوس دانش‌آموزان کرمانی/6 فوتی و 37 مصدوم /ترخیص21 مصدوم /اسامی فوتی‌ها
قاضی ترکیه ای فردی را به 45 هزار سال زندان محکوم کرد
چرا خرید آنلاین طلا پرریسک‌تر از همیشه شده است؟
نتانیاهو: تشکیل کشور فلسطین، شکست بزرگی برای ماست
ویدئویی دیده نشده از لحظه ترور شهید سید حسن نصرالله
بارش باران هوای تهران را قابل تنفس کرد
بارش برف و باران در محورهای 11 استان/5 محور مسدود است/هشدار تشدید بارش‌ها
نقض آتش بس؛ حملات هوایی ارتش اسرائیل به شرق و جنوب لبنان
هدیه جنجالی نتانیاهو به ترامپ
آیا تهران فردا تعطیل است؟
محکومیت شدید اقدام آمریکا در اعلام تحریم‌های جدید علیه ایران
«موسی کلیم‌الله»؛ روایتی از نور و رهایی بر پرده‌ی نقره‌ای
تورم، سقوط لیر و رکود گردشگری؛ چرا خرید ملک در ترکیه دیگر جذاب نیست؟
اطلاعیه باشگاه استقلال درباره انتخاب سرمربی خارجی
ایران آماده مذاکرات هسته‌ای بر اساس احترام متقابل
نتانیاهو آماده آغاز مرحله دوم مذاکرات با حماس است/ هیات مذاکره کننده به قطر می‌رود
هفتمین روز جشنواره فجر؛سینمای ایران در اوج تنوع ژانر
امضای تفاهمنامه توسعه هوانوردی ایران و قطر
دیدار رییس سازمان انرژی اتمی با علما و مراجع عظام تقلید در قم
ترامپ و غزه؛ دلیل یک پافشاری!
تحریم‌های جدید ترامپ علیه ایران
کاهش کلسترول بد با پروتئین گیاهی
فرمان اجرایی با یادداشت اجرایی ترامپ درباره ایران چه تفاوتی دارد؟
📸گزارش تصویری | عکس هایی از حاشیه های روز هفتم چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
واکنش ها به اظهارات ترامپ درباره کوچاندن مردم غزه
ترامپ: ورزش زنان فقط مختص زنان خواهد بود/ کمیسیون آزادی مذهبی ایجاد می‌شود
رویت بدافزاری بسیار خطرناک و نادر در اپ استور آیفون
ظریف با السودانی دیدار و گفتگو کرد
تراکتور به صدر جدول رسید
شکست رایزنی‌ها درباره تشکیل دولت لبنان /نواف سلام کاخ ریاست جمهوری را ترک کرد
از سرگیری تمرینات پرسپولیسی‌ها برای بازی با گل‌گهر/ وضعیت مبهم کاپیتان عالیشاه