×
بین الملل
شناسه خبر : 203873
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/24 ساعت 18:01
نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد

نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس برگزار شد

نشست تبیین گزارش وضعیت حقوق بشر آمریکا و انگلیس با حضور مدیران کل حقوق بشر و آمریکای وزارت امور خارجه بعداز ظهر امروز شنبه برگزار شد.

عمادی،  معاون و دستیار مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه در این نشست در خصوص این گزارش گفت: انتشار این ناشی از الزامات حقوق بشری و اخلاقی ما است. وضعیت قربانیان نقض حقوق بشر کشورهای غربی به دلیل نفوذهای سیاسی آنان به اندازه کافی مورد توجه قرار نمیگیرد و وظیفه ما برای قربانیان نقض حقوق بشر است که صدایی را از این قربانیان منتشر کنیم.

وی افزود: این کشورهای غربی علی رغم ادعاهای خود در سطح بین‌المللی مبنی بر ایجاد نظم مبتنی بر حقوق بشر، شاهدیم که در سیاست داخلی به سمت ناسیونالیزم افراطی بیگانه ستیز حرکت کردند.  احزاب پوپولیست افراطی در این کشورها قدرت گرفتند و به تبعیض قومی و نژادی انجامید.

عمادی گفت: ما در این دو گزارش سعی کردیم نقض حقوق بشر را در دو کشور آمریکا و انگلیس نشان دهیم. کشورهای غربی عمدتا به دلایل توجیهات منافع استراتژیک و اقتصادی حقوق بشر را به راحتی نادیده می‌گیرند. رعایت حقوق بشر از دیدگاه آنان بعد از توجیهات استراتژیک است.

معاون مدیرکل حقوق بشر وزارت خارجه گفت: این کشورها آشکارا از نقض حقوق بشر متحدان خود هم چشم پوشی می‌کنند و دورویی یکی از سیاست‌های این کشورهای مدعی است.

وی در ادامه با اشاره به ادعای گنجاندن حقوق بشر توسط کشورهای غربی در سیاست خودشان اظهار داشت: آنان بین دوستان و کشورهای متحد خودشان با کشورهای دیگر تفاوت قائل می‌شوند و این شاخص به ما نشان می دهد در کشورهای غربی مفاهیم والای حقوق بشری جایی ندارد بلکه یک ابزار در سیاست خارجی آنان است.

عمادی خاطر نشان کرد: بحث تحریم‌های یکجانبه در گزارش ما آورده شده است. این تحریم‌ها در حقوق بین‌الملل غیرقانونی است. تحریم‌ها همچنین منجر به نقض حق حیات شهروندان عادی به ویژه کودکان و زنان می‌شود. خانم دوهان در سفرش به تهران مواردی متعددی از این نقض حق‌ها به واسطه تحریم‌های یکجانبه را گزارش کردند. باید کشورهای اعمال کننده این تحریم‌های یکجانبه در مجامع بین‌المللی پاسخگو باشند.

سوءاستفاده ابزاری از حقوق بشر 

 حکیمی، معاون قضایی ستاد حقوق بشر درادامه با اشاره به دوگانگی کشورهای غربی در استفاده از حقوق بشر گفت: حقوق بشر نباید سوءاستفاده برای آمریکا علیه دیگران باشد. ما به ظاهر می‌بینیم توصیه‌هایی که به کشورهای غربی می‌شود پیش ساخته و هماهنگ شده و مزورانه است که بگویند مهد حقوق بشر این کشورها هستند.

وی افزود: چهره مدعیان حقوق بشر با برخوردهای دوگانه آنان باید مورد سئوال قرار گیرد. ادعای پوچ و بی معنایی از حقوق بشر دارند ولی به طور آشکار سوءاستفاده ابزاری از حقوق بشر می‌کنند. آمریکا و کشورهای غربی خودشان را پرچمدار حقوق بشر معرفی می‌کنند، از طرفی در مقابل نقض حقوق بشر سکوت می‌کنند. آنان هیچ ممانعتی از کمک به رژیم صهیونیستی نمی‌کنند. حقوق ملت‌ها تا جایی برای آنان محترم است که ضربه‌ای به منافع آنان وارد نکند.

حکیمی افزود: آمریکا که بدترین ناقض حقوق بشر است خودش را وکیل مدافع حقوق بشر معرفی می‌کند. حضرت آقا فرمودند که «آمریکا بزرگترین تهدید برای حقوق بشر است» و این قطعا همین طور است.

معاون قضایی ستاد حقوق بشر در ادامه گفت: در آمریکا ما دیدیم که تا تسخیر پارلمان خودشان هم پیش رفتند و آنها با این وجود خودشان را مهد حقوق بشر دنبا می‌دانند.

وی درباره ظلم به زنان گفت: اقدامات حمایتگرانه ظلم علیه زنان توسط کشورهای غربی از جمله آمریکا بر کسی پوشیده نیست.

حکیمی با اشاره به گزارشات گزارشگران درباره نقض حقوق بشر در کشورهای غربی گفت: ما وظیفه خودمان می‌دانیم که از مظلومین نقض حقوق بشر دفاع کنیم. ما هستیم و اسناد ساخته شده غربی که هیچ نقشی جامعه اسلامی در تهیه آنان نداشته است و ظرفیت‌های واقعی کشورها به ویژه در حال توسعه را مورد توجه قرار نمی‌دهند و قضاوت‌های آنان از ما یکجانبه است.

سالانه حداقل هزار نفر از رنگین پوستان در آمریکا قربانی خشونت پلیس هستند

احمدی گفت: این گزارش ها سالهاست که در حال تهیه است. یافته های گزارش در بازه زمانی سپتامبر 2023 تا 2024 است. آنچیزی که در این گزارش‌ها است حول سه سرفصل مشترک است. اول، نژادپرستی که مهمترین موارد نقض حقوق بشر در آمریکا و انگلیس است. سالانه حداقل هزار نفر از رنگین پوستان در آمریکا قربانی خشونت پلیس هستند. گزارش‌هایی که آمریکا منتشر می‌کند موید یک نوع تبعیض نژادی ساختارمند و بلندمدت در ساختار آمریکا است که علیه رنگین پوستان اتفاق می‌افتد.  

احمدی افزود: دوم، وضع قوانین تحریمی توسط دو کشور آمریکا و انگلیس علیه کشورهای در حال توسعه است. سوم، پرونده فلسطین اشغالی و حمایت‌های این دو کشور از جنایات رژیم صهیونیستی، پرونده حقوق بشری این دو کشور را سیاه‌تر می‌کند.  این دو گزارش مفصل است و امیدواریم سال‌های آینده این گزارش‌ها را ادامه دهیم.

باید نگاه مستقلانه به رفتار سایر کشورها خصوصا آمریکا و انگلیس داشته باشیم

در این نشست همچنین عیسی کاملی، مدیرکل آمریکای وزارت خارجه درباره سیاست آمریکا نسبت به حقوق بشر گفت: اساسا روایت سازی که از حقوق بشر در سراسر جهان منتشر می‌شود باید بر اساس فکت‌های معتبر باشد. برای ما مهم این است که دولت‌های غربی چه میزان متعهد به وظیفه خودشان در زمینه حقوق بشر هستند.

وی افزود: ما سعی کردیم از بخش‌های مختلف، این دو گزارش را جمع آوری کنیم تا متقن باشد.

کاملی گفت: رونمایی از گزارش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که جنایات علیه مردم مظلوم فلسطین را شاهدیم. ما همه اینها را در دولتی شاهدیم که دولت دموکرات است. نوع برخورد آمریکا با مسئله غزه از این جهت مهم است که وجدان‌های بیداری که می‌خواهند به این سیاست‌ها نگاه کنند می‌بینند که دولت‌های غربی چه فجایعی را رقم زدند. اکنون نظام آمریکا در معرض قضاوت افکار عمومی جهان قرار گرفته است.

مدیرکل آمریکای وزارت خارجه همچنین گفت: ما یک رسالت واقعی داریم که باید نگاه مستقلانه به رفتار سایر کشورها خصوصا آمریکا و انگلیس داشته باشیم تا مبنایی برای رسانه باشد که با نگاه مستقلانه برای افکار عمومی روشن کنند.

قرار است به زودی گزارشی از وضعیت حقوق بشر در آمریکا و انگلیس توسط وزارت امور خارجه ایران منتشر شود.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سیاه دانه و نقش آن در کاهش چربی خون
واکسن زونا ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد
شایعه یا واقعیت؟ سیر خام ناشتا لاغر نمی‌کند
یک مربی تناسب اندام همیشه همراه شما!
سرماخوردگی را با آنتی‌بیوتیک درمان نکنید
استرس روزانه شما شبیه جنگیدن با شیر است!
نتانیاهو در حال بررسی برکناری یسرائیل کاتس از وزارت جنگ
جزئیات دیدار شهباز شریف با علی لاریجانی / تأکید بر همکاری‌های دوجانبه
سرنوشت جنگل‌های هیرکانی در دست باران / آتش‌ فرو می‌نشیند؟
پیام تسلیت الحوثی به شیخ نعیم قاسم / لزوم همبستگی در برابر اسرائیل
شناسایی مظنونان جدید سرقت از لوور
واکنش تند مسکو علیه ماکرون درباره دارایی‌های روسیه
زلنسکی برای توافق صلح به دیدار ترامپ می‌رود
سازمان ملل: 127 غیرنظامی از زمان آتش‌بس در لبنان کشته شده‌اند
بیانیه سرایا القدس درباره شهادت دو رزمنده جهاد اسلامی
150 پروژه در اولویت وزارت اقتصاد / آغاز طرح «اقتصاد برای همه»
پیشرفت‌های جدید در مذاکرات صلح روسیه به روایت کاخ سفید
موزه های تهران هم تعطیل شدند
سپاهان به مرحله حذفی لیگ قهرمانان آسیا صعود کرد+ فیلم گلها
نورنما | بزرگ‌ترین مجسمه مذهبی جهان در برزیل
حضور دوباره رونالدو در جام جهانی
کدام استان‌ها چهارشنبه تعطیل شدند
مقاومت یک جسد اسرائیلی دیگر را تحویل می‌دهد
یمن رسماً اعلام کرد: در کنار حزب‌الله هستیم
اعلام سیدبندی جام جهانی 2026 + تاریخ قرعه کشی
اوکراین با طرح صلح پیشنهادی آمریکا موافقت کرد
اعلام زمان و جزئیات ثبت‌نام حج عمره رجب و شعبان
مهاجرانی: نرخ بنزین بدون اطلاع قبلی به مردم تغییر نخواهد کرد
رئیس جمهور: بدون ثبت اموال، خدمات دولتی قابل دریافت نیست
نخست‌وزیر لبنان: کشور ما در وضعیت جنگ فرسایشی قرار دارد
انفجار در دادگاه ترکیه
تهران 3 درجه سردتر می‌شود / تداوم آلودگی هوا
اردن: اسرائیل بیش از 500 بار آتش‌بس را در غزه نقض کرده است
توافق نهایی بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی با آتیه سازان حافظ+اعلام جزییات بزودی
سهمیه بنزین خودروهای وارداتی و صفر تولید داخل حذف می‌شود+توضیحات وزیر نفت
جزئیات پرتاب ماهواره‌های سنجشی ایران / 3 ماهواره در یک روز
درخواست سوئد برای موشک‌هایی با برد هدف‌گیری خاک روسیه
موج اعتراض علویان به کشتارها و بازداشت های فرقه ای در سوریه
شرایط فروش وانت نیسان ارتقاء یافته اعلام شد+جدول فروش
اوکراین با مفاد توافق صلح موافقت کرده/زلنسکی برای مذاکره به آمریکا می رود
نظامی‌گری ژاپن و بازی دوگانه آمریکا
رئیس مجلس پاکستان: روابط دوجانبه با ایران به مرحله‌ای مهم رسیده است
سخنگوی فدراسیون فوتبال: بی‌اخلاقی کنند، نمی‌رویم
کدام سینماگران ایرانی داور جشنواره جهانی فجر شدند؟
دیدار و گفت‌وگوی وزیر امور خارجه با همتای هلندی
نورنما | هفته مقدس بسیج گرامی‌باد
چشم‌انداز اقتصاد اسرائیل پس از دو سال جنگ
هوای ناسالم و وظایف نظام حکمرانی در کیفیت زندگی
آلمان ادعا کرد: روسیه احتمالا تا سال 2029 به ناتو حمله کند
اعلام جرم دادستانی تهران علیه یک نماینده سابق مجلس
X
آگهی تبلیغاتی