×
بین الملل
شناسه خبر : 203828
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/24 ساعت 13:45

غافلگیری مصری‌ها از مخالفت محمود عباس با کمیته اداره نوار غزه

محمود عباس با طرح قاهره برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه مخالفت و مسؤولان مصری را غافلگیر کرد.

نورنیوز- گروه بین الملل: رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با مخالفت خود با طرح قاهره برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه، مسؤولان مصری را غافلگیر کرد.

 به رغم اینکه جنبش حماس موافقت رسمی خود را با طرح مصر برای تشکیل کمیته اداره نوار غزه در راستای تلاش‌ها برای پایان جنگ اعلام کرده بود اما محمود عباس قاطعانه با تشکیل این کمیته مخالفت کرد. این در حالی است که هیئت جنبش فتح طی مذاکرات اخیر در قاهره موافقت اولیه خود را اعلام کرده بود.

محمود عباس دلیل مخالفت خود با تشکیل این کمیته را اعتراض به هرگونه نقش حماس در نظارت بر اداره نوار غزه دانست.

به گفته منابع مصری، محمود عباس به مسؤولان قاهره گفته است که نقش حماس بعد از تخریب نوار غزه باید به پایان برسد.

یک منبع آگاه از مذاکرات گفت مخالفت عباس به این دلیل است که فکر می‌کند این مسئله در راستای یک طرح آماده شده برای کاهش اختیارات وی و انتقال آن به «محمد مصطفی» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در راستای یک قدرت اصلاح شده یا جدید فلسطینی است.

این منبع اعلام کرد محمود عباس با حساسیت شدیدی با تحرکات مربوط به تشکیل این کمیته برخورد می‌کند. هرچند که طرح مصر در اصل برای حل بحران ارائه شده است اما محمود عباس معتقد است که وابسته بودن این کمیته به نخست وزیر کاستن از نقش‌ها و اختیارات وی به نفع افزایش اختیارات و نقش‌های نخست وزیر است. به ویژه اینکه اخیرا مجبور شد نام «روحی فتوح» رئیس شورای میهنی را به عنوان رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در صورت غیاب وی اعلام کند.

این منبع تاکید کرد قاهره و طرف‌های فلسطینی دیگر معتقدند ساختاری که عباس مایل به آن است می‌تواند دو دستگی را تشدید کرده و به تقسیم اراضی فلسطین منجر شود چرا که کمیته مد نظر عباس به منزله یک دولت جدا برای نوار غزه به جای کمیته‌ای است که تحت سایه دولت فلسطین فعالیت می‌کند.

این منبع اعلام کرد قاهره همچنان به تماس‌ها با جنبش فتح و رهبری تشکیلات خودگردان فلسطین برای حل بحران و منصرف کردن محمود عباس از مخالفت با تشکیل کمیته ادامه می‌دهد.

در این راستا «العربی الجدید» اعلام کرد مسؤولان دستگاه اطلاعات مصر با هیئتی از جنبش جهاد اسلامی فلسطین در قاهره درباره ترتیبات امنیتی پیشنهاد شده در نوار غزه در راستای رویکرد پیشنهاد شده برای آتش‌بس رایزنی کردند. این مذاکرات درباره تدابیر امنیتی است که هیئت اسرائیلی چهارشنبه در سفر به قاهره آن را مطرح کرد. مصر به دنبال دستیابی به موافقت مقاومت فلسطین درباره این تدابیر پیشنهادی است.

در این دیدار درباره سرنوشت تعدادی از اسرای اسرائیلی که قرار است در راستای معامله تبادل اسرا آزاد شوند صحبت شد.

جنبش جهاد اسلامی فلسطین تاکید کرد به آنچه هیئت حماس با آن موافقت کند پایبند خواهد بود.

«محمد الهندی» معاون دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز تاکید کرد خوش‌بینی نسبت به امکان رسیدن به معامله تبادل اسرا با رژیم صهیونیستی وجود دارد.

وی گفت آمریکا و رژیم صهیونیستی مایل به انجام این معامله هستند اما تاکنون موضع مشخصی به مقاومت ارائه نشده است.

الهندی گفت: مذاکرات از آغاز درباره چند مرحله بود. توافق ماه ژوئیه که مقاومت با آن موافقت کرد احتمالا درباره سه مرحله خواهد بود که با عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه و توقف تجاوز به نوار غزه به پایان می‌رسد. مقاومت نرمش نشان داده و آمادگی خود را برای صحبت درباره جزئیات تمام مراحل اعلام کرده است.

محمود عباس در ایتالیا بر آتش‌بس فوری در نوار غزه تاکید کرد

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین بر لزوم اجرای قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت درباره آتش‌بس فوری در نوار غزه و عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از این منطقه تاکید کرد.

«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان سفر به ایتالیا با نخست وزیر و تعدادی از مسؤولان ارشد این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی در دیدار با نخست وزیر ایتالیا درباره آخرین تحولات مسئله فلسطین در سایه ادامه فاجعه انسانی در نوار غزه به دلیل جنگ رژیم صهیونیستی و تجاوزات این رژیم در کرانه باختری از جمله قدس شرقی و ادامه جنایت‌های شهرک نشینان علیه ملت فلسطین و یورش‌ها به شهرها و اردوگاه‌های فلسطینی و هتک حرمت مقدسات فلسطین صحبت کرد.

طبق گزارش سما، محمود عباس بر لزوم اجرای قطعنامه ۲۷۳۵ شورای امنیت درباره آتش‌بس فوری در نوار غزه و عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از این منطقه و تسریع در ورود کمک‌های بشردوستانه برای ممانعت از خطرات فاجعه انسانی و فراهم کردن شرایط برای تشکیلات خودگردان فلسطین جهت بر عهده گرفتن ماموریت‌هایش در نوار غزه تاکید کرد.

محمود عباس نخست وزیر ایتالیا را در جریان تحرکات سیاسی، دیپلماتیک و حقوقی دولت فلسطین در محافل بین‌المللی برای پایان دادن به اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطین و اجرای قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل درباره حکم دیوان بین المللی دادگستری در خصوص پایان اشغالگری و شهرک سازی گذاشت.

محمود عباس بر اهمیت افزایش تلاش‌ها برای حمایت از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل تاکید کرد و از ایتالیا خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

محمود عباس همچنین بر اهمیت روابط با ایتالیا و لزوم تقویت این روابط تاکید کرد.


نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
مرد گمشده پس از 7 سال در پیاده روی اربعین پیدا شد
تظاهرات یک میلیون نفری شهرک‌نشینان علیه نتانیاهو
ذخایر سوخت مایع نیروگاهی 60 درصد افزایش یافت
ولایتی: مردم ایران اجازه معامله بر سر امنیت ملی‌شان را نمی‌دهند
نورنما | انفجار در یکی از کارخانه‌های استیل آمریکا
اظهارات سرلشکر رحیم صفوی درباره احتمال وقوع جنگ جدید
مدیرعامل ایرانسل درباره افزایش 70 درصدی تعرفه اینترنت چه گفت؟
طرح اشغال کامل شهر غزه به تصویب رسید
سفارت آلمان در تهران موقتا تعطیل شد
انتظار 4 ساله برای دریافت خودروی کارخانه‌ای همچنان ادامه دارد
آتش‌سوزی گسترده در سوله هزارمتری آرد در شیراز
مکرون: فکر نمی کنم پوتین دنبال صلح باشد
انهدام گسترده پهپادهای اوکراینی بر فراز مناطق روسیه
شلیک موشک مقاومت فلسطین به قلب سرزمین‌های اشغالی
بحران آب در کشور باران‌های سیل‌آسا
تیم ملی بسکتبال ایران عنوان سوم کاپ آسیا را کسب کرد/ استرالیا قهرمان شد
آخرین جزییات از آتش‌سوزی مهیب جنوب تهران/ نمایی نزدیک از آتش‌سوزی انبار روغن موتور + فیلم
شلیک 70 موشک از یمن به اراضی اشغالی در 5 ماه
طرح توسعه شهرک سازی اسرائیل را تهدیدی برای موجودیت کشور فلسطین می‌دانیم
جوزف عون: طرح آمریکا با اصلاحات لبنان به سند ملی تبدیل شد
هوای تهران از سه‌شنبه گرم‌تر می‌شود؛ افزایش تابش اشعه فرابنفش در پایتخت
منچستر یونایتد با شکست لیگ جزیره را آغاز کرد
عکس های منتخب جهان، 17 آگوست 2025
نفتالی بنت: نتانیاهو در مقابله با حماس ناکام مانده است
رئیس‌جمهور از تلاش‌های برگزارکنندگان مراسم اربعین تقدیر کرد
انفجار تروریستی در قلب شهر حلب سوریه
قلعه‌نویی: لژیونرهای تیم در تورنمنت کافا حضور ندارند
برکناری سه مقام ارشد سعودی به دستور ملک سلمان
عارف: دولت چهاردهم به دنبال تمرکززدایی و انتقال اختیارات است
کیفیت هوا در تهران به وضعیت ناسالم درآمد
مدیر ChatGPT: کاربران باید همواره دقت پاسخ‌های هوش مصنوعی را تایید کنند
نخست‌وزیر یمن خواستار پایان یافتن بی‌تفاوتی کشورهای عربی شد
توقف ناامیدکننده چلسی در گام اول لیگ برتر
جولانی به تکفیری‌ها تابعیت سوری هدیه کرد
پوتین و ترامپ؛ بازی با روان در میدان سیاست
پزشکیان در اوراسیا؛ نقطه عطف دیپلماسی و همکاری ایران
نیویورک‌تایمز: نفوذ اطلاعاتی ایران در ساختار داخلی اسرائیل فاش شد
زنگ خطر در نظام سلامت؛ 80 درصد داروخانه‌ها در معرض ورشکستگی
روبیو هشدار داد: این جنگِ ما نیست؛ باید به‌دنبال آتش‌بس باشیم
سفر هماهنگ زلنسکی و رهبران اروپایی به آمریکا برای حمایت از اوکراین
بیانیه وزارت امور خارجه در مورد محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و کوچاندن اجباری ساکنان غزه
ایجاد «اتاق امن» در مدارس؛ گامی برای افزایش امنیت دانش‌آموزان
تهدید وزیر جنگ اسرائیل پس از حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی
ویتکاف: پوتین آماده پذیرش تضمین‌های امنیتی برای اوکراین است
فلج شدن زندگی شهرک‌نشینان صهیونیست در پی اعتصاب گسترده
آیین وداع با پیکر شهید اسماعیل پاشایی در بهارستان برگزار شد
متهم 27 هزار میلیاردی بازداشت و به کشور بازگردانده شد
کمبود 100 هزار پرستار در کشور؛ فرمول پرداخت اضافه‌کاری‌ها تغییر کرد؟
مرگ یک آتش نشان در آتش سوزی کنگان
هشدار اقتصاددانان برنده نوبل به نخست‌وزیر اسرائیل: اقتصاد اسرائیل در مرز نابودی
X
آگهی تبلیغاتی