×
بین الملل
شناسه خبر : 203819
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/24 ساعت 13:14

نورنیوز بررسی می کند؛

از غزه تا دمشق؛ استانداردهای دوگانه حقوق بشر غربی

سابقه اقدامات و تحرکات کشورهای غربی در بحران های مشابه نشان می دهد که وعده های این کشورها به مردم سوریه، بیش از آنکه پاسخی واقعی به نیازهای مردم این کشور باشد، تلاشی برای تطهیر کارنامه خود و سرپوش گذاشتن بر جنایات گذشته است.

نورنیوز-گروه بین الملل: بحران غزه بدلیل تداوم جنایتهای رژیم صهیونیستی و کشتار زنان و کودکان بی پناه و همچنین شرایط اسفبار زیستی مردم، یکی از موضوعات مهم  و مورد توجه افکار عمومی جهان است.

 در چنین شرایطی بحران سوریه نیز به تحولات منطقه غرب آسیا اضافه و به کانون جدید ایفای نقش بازیگران منطقه ای  و جهانی مبدل شد.

افزایش تحرک کشورهای غربی در قبال بحران سوریه از موضوعات مهمی است که پرسش‌ها و ابهامات قابل توجهی را بدنبال داشته است

  رهبران کشورهای غربی مانند آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا که تقریبا هیچگونه اقدام موثری در مسیر ارسال کمک‌های انسانی دوستانه به غزه نداشته اند از اختصاص بودجه‌های بشردوستانه و حمایت از بازسازی سوریه سخن گفته‌اند.

در این راستا، کمیسیون اروپا نیز اعلام کرده پل هوایی بشردوستانه‌ای برای ارسال کمک‌های فوری به سوریه راه‌اندازی می‌کند.

سیاست‌های دوگانه غرب

حمایت از تروریسم و تحریم‌های اقتصادی: طی بیش از یک دهه،  آمریکا و برخی کشورهای غربی با  استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی مانند داعش و تحریرالشام، به تخریب سوریه و جنایات گسترده علیه مردم این کشور دامن زده‌اند. همزمان تحریم‌های شدیدی مانند «تحریم سزار» علیه سوریه اعمال کرده‌اند که باعث فاجعه اقتصادی، معیشتی و درمانی شده است.

بی‌توجهی به آوارگان سوری: غرب که اکنون خود را حامی مردم سوریه معرفی می‌کند، در سال‌های گذشته از پذیرش آوارگان سوری خودداری کرده و رویکردی تبعیض‌آمیز در قبال آنها داشته است. میلیون‌ها سوری در اردوگاه‌های کشورهای همسایه در شرایط بسیار دشوار زندگی می‌کنند، در حالی که غرب به بهانه‌های مختلف از انجام مسئولیت‌های انسانی خود سرباز زده است.

حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی: در حالی که رژیم اسراییل به اشغال بخش‌های گسترده‌ای از خاک سوریه و تخریب زیرساخت‌های نظامی این کشور ادامه می‌دهد، کشورهای غربی نه‌تنها واکنشی نشان نمی‌دهند، بلکه با این اقدامات همکاری دارند. سکوت غرب در برابر تجاوزات اسرائیل و همزمان تلاش برای نمایش چهره‌ای بشر‌دوستانه در حمایت از مردم این کشور، سیاست‌های دوگانه ای است که صداقت کشورهای غربی را زیر سئوال می برد.

نمایش بشردوستی یا سناریوی جدید؟

سابقه اقدامات و تحرکات کشورهای غربی در بحران های مشابه نشان می دهد که وعده های این کشورها به مردم سوریه، بیش از آنکه پاسخی واقعی به نیازهای مردم این کشور باشد، تلاشی برای تطهیر کارنامه خود و سرپوش گذاشتن بر جنایات گذشته است. همان‌گونه که در افغانستان، عراق و لیبی نیز وعده‌های غرب برای بازسازی و حمایت از دموکراسی به بحران‌های بیشتر و ناامنی انجامید، اکنون نیز ادعاهای مشابهی در سوریه مطرح می‌شود.

بی شک نمایش‌ حمایت از مردم سوریه، اقدامی برای سرپوش گذاردن بر پرونده حمایت از تروریست‌ها و تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه و ایجاد انحراف در افکار عمومی نسبت به اشغالگری و جنایات جاری رژیم صهیونیستی در این کشور است.

پیامدهای آینده

سیاست‌های دوگانه غرب و طراحی سناریوی جدید برای تداوم حمایت از تروریست‌ها می‌تواند خطرات جدی برای آینده سوریه و سایر کشورهای منطقه ایجاد کند. از سوی دیگر، بازگشت آوارگان به سوریه‌ای که از نظر ثبات و امنیت شرایط بسیار ناگواری را تجربه می کند،می‌تواند در آینده فجایع انسانی جدیدی را بدنبال داشته باشد.

آینده مردم سوریه که اکنون بدون وجود حکومت مرکزی و با مداخلات خارجی چون قایق سرگردان در اقیانوس مواج ناامنی و بی ثباتی غوطه ور است نمی تواند از سوی کشورهای غربی رقم بخورد .

مسئله غرب در موضوع سوریه، دموکراسی ، آزادی و حقوق بشر نیست چرا که بسیاری از حکومت‌های غیر دموکراتیک منطقه از هم‌پیمانان راهبردی آمریکا و کشورهای غربی هستند

تنها هدفی که غرب در سوریه بدنبال آن است افزایش تسلط و نفوذ بر منطقه و امنیت سازی برای رژیم صهیونیستی است که هیچ نسبتی با منافع مردم این کشور ندارد.


نورنیوز
کلید واژگان
غزهحقوق بشردمشق
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
دعوت ترامپ از رهبران اروپایی برای نشست مشترک با زلنسکی در کاخ سفید
دلیل هجمه کاتس علیه شیخ نعیم قاسم چیست؟
هری کین و دیاز، فرشته‌های نجات بایرن در شب تاریخی سوپرجام + خلاصه بازی
جزییات شهادت مأمور انتظامی در درگیری مسلحانه ایرانشهر+ فیلم لحظه به شهادت رسیدن استوار
واگذاری مسکن به نخبگان قطعی شد/ بیشترین تقاضا در کدام استان است؟
نورنما | 26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان سرافراز به میهن اسلامی گرامی باد
برنامه مسابقات ورزشی امروز یکشنبه 26 مرداد + پخش زنده
امروز، آخرین مهلت انتخاب گروه آزمایشی کنکوری‌ها
اختلال موقت در حرکت قطارهای خط 5 متروی تهران/ شرکت مترو توضیح داد
وضعیت آب و هوا امروز یک‌شنبه 26 مرداد 1404 + وضعیت استان‌ها
تصویرسازی از ایران فرهنگی با دیپلماسی اسکار
علیه رهبری به نام رهبری
منچسترسیتی با گل‌های فراوان ولورهمپتون را در هم کوبید
از سرگیری پروازهای «قطر ایرویز» به ایران پس از دو ماه وقفه
افشای گاف امنیتی؛ اسناد مذاکرات ترامپ با پوتین در هتل جاماند!
«شال سیاه» به اسکار نزدیک‌تر شد
حمایت تلویحی ترامپ از تجزیه خاک اوکراین
آغاز کوچ اجباری در غزه؛ ارتش اسرائیل دستور تخلیه شهر را صادر کرد
سه فوتبالیست ایرانی در فهرست بهترین‌های آسیا/نام چه کسانی در این لیست قرار دارد؟
چین راهی فینال بسکتبال کاپ آسیا شد/ تلاش شاگردان مانولوپولوس برای مقام سومی
وقوع انفجار شدید در مرکز دمشق
قیمت بنزین سوپر وارداتی از مرز 50 هزار تومان عبور می‌کند؟
زلنسکی با واگذاری دونباس به روسیه مخالفت کرد
قطع سهمیه آرد 138 نانوایی در تهران؛ رئیس اتحادیه برکنار شد
تضمین حضور معلم در تمام کلاس‌ها؛ هیچ کلاسی بدون معلم نخواهد بود
تصمیم‌های نسنجیده ترامپ و ریسک پیامدهای آن
آمریکا صدور ویزای سفر برای ساکنان غزه را تعلیق کرد
مقام صهیونیستی: به ازای هر کشته اسرائیلی در 7 اکتبر باید 50 فلسطینی کشته شود!
یارانه مردادماه به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های یک تا 3 واریز شد
تاس: همکاری اقتصادی با روسیه به سود آمریکاست
تهدید تعرفه 50 درصدی آمریکا بر 70 درصد کالاهای صادراتی هند
حماس: حمایت آمریکا از نتانیاهو، راه را برای ادامه جنایات اشغالگران هموار کرد
نشست پوتین ـ ترامپ در آلاسکا از نگاه تحلیلگر روسی
شگفتی باستان‌شناسان؛ مقبره یک شوالیه زیر بستنی‌فروشی کشف شد
تعلیق افزایش قیمت بلیت کنسرت؛ انتظار برای ابلاغ نرخ‌های جدید
ابراز رضایت پوتین از سفر به آلاسکا
تاکید مصر، آلمان و فرانسه بر حل‌ مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران
کارنامه ملاک انتخاب رشته کنکور 1404 چه زمانی منتشر می شود؟
هشدار دوباره ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان
پوتین در ازای کنترل دونتسک، پیشروی در اوکراین را متوقف می‌کند
روزهای گرم تهران در آخرین روزهای مرداد ادامه دارد
نامه تمجیدآمیز رئیس‌جمهور روسیه به رهبر کره شمالی
عارف: امنیت اجتماعی و اقتصادی دو مسیر اصلی سازمان تأمین اجتماعی است
عراقچی: پیوند دوستی ایران و ارمنستان ریشه‌دار و پایدار است
زلنسکی: صلحی می‌خواهیم که پایدار باشد
کاهش 16 درصدی جانباختگان در طرح ترافیکی اربعین 1404
باکیچ بالاخره پرسپولیسی شد
وزارت اطلاعات پایگاه یکپارچه شناسایی اتباع خارجی ایجاد می‌کند
سنگ‌اندازی‌های بدون استدلال در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران در FATF
امکان شرکت در امتحانات پیام‌نور بدون محدودیت جغرافیایی فراهم شد
X
آگهی تبلیغاتی