×
اجتماعی
شناسه خبر : 203790
تاریخ انتشار : شنبه 1403/09/24 ساعت 11:46
آغاز پیک دوم آنفلوآنزا از دی‌ماه/ این افراد حتما واکسن بزنند

آغاز پیک دوم آنفلوآنزا از دی‌ماه/ این افراد حتما واکسن بزنند

متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با بیان اینکه پیک دوم آنفلوآنزا از دی ماه آغاز می شود،گفت: هنوز هم برای تزریق واکسن آنفلوآنزا دیر نیست.

نورنیوز-گروه اجتماعی: متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تاکید بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوآنزا، توصیه کرد افراد پرخطر از جمله سالمندان، بیماران خاص و زنان باردار نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

شهناز سالی افزود: با نزدیک شدن به پیک دوم آنفلوآنزا در دی‌ماه، افراد پرخطر باید واکسن آنفلوآنزا را از داروخانه‌ها تهیه کرده و تزریق کنند تا از شدت علائم و عوارض این بیماری در امان باشند.

وی اظهارداشت: ویروس آنفلوآنزا سال‌هاست جامعه انسانی را درگیر کرده و به دلیل تغییرات سالانه در آنتی‌ژن‌های آن، هر سال چهره‌ای متفاوت به خود می‌گیرد. ابتلای یک‌بار به این بیماری یا حتی تزریق واکسن در هر سال، ایمنی کامل برای سال بعد ایجاد نمی‌کند.

سالی با بیان اینکه آنتی‌ژن‌های H۱N۱، H۳N۲ و آنفلوآنزای B از رایج‌ترین انواع این ویروس در سال‌های گذشته بوده‌اند، افزود: در بیشتر مناطق، نوع ویکتوریا شایع بوده و نوع یاماگاتا نیز در طی سال‌های گذشته آنچنان گزارش نشده است، به همین دلیل واکسن های سه گانه یا چهارگانه در دسترس است و باید به افراد خاص این واکسن تزریق شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: افراد بالای ۶۵ سال، بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص مانند نارسایی‌های کبدی، کلیوی، ریوی و قلبی، افراد تحت درمان شیمی‌درمانی، بیماران دیالیزی، کسانی که پیوند عضو انجام داده‌اند، زنان باردار و افرادی که چاقی شدید با نمایه توده بدنی بالای ۴۰ دارند، باید هر سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

وی تاکید کرد که واکسیناسیون در این گروه‌ها، علائم بیماری را کاهش داده و عوارض جدی یا مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوآنزا را به حداقل می‌رساند.

سالی توصیه کرد، بهترین زمان برای تزریق واکسن، از اواخر شهریور تا اواسط مهرماه است، پیش از آن‌که ویروس به‌طور گسترده شیوع پیدا کند. افرادی که در این بازه زمانی نتوانسته‌اند واکسینه شوند، می‌توانند در انتهای آذرماه یا انتهای بهمن‌ماه واکسن را تزریق کنند.

وی گفت: از زمان تزریق واکسن تا ایجاد ایمنی در بدن حدود دو هفته زمان می‌برد. بنابراین اگر فردی در مهرماه موفق نشده واکسن را دریافت کند، اواخر آذرماه یا اوایل بهمن‌ماه واکسن را تزریق کند تا در برابر موج های بعدی شیوع بیماری در دی ماه و بهمن و اسفندماه محافظت شود.

اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است

این پزشک ادامه داد: اثربخشی واکسن آنفلوآنزا حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد است و اگرچه نمی‌تواند کاملاً از ابتلا جلوگیری کند، شدت علائم و عوارض بیماری را کاهش می‌دهد.

سالی هشدار داد که واکسن آنفلوآنزا تنها برای پیشگیری از این بیماری مؤثر است و نمی‌تواند در برابر سایر بیماری‌های تنفسی محافظت کند.

وی اظهار داشت: علاوه بر افراد پرخطر، جامعه عمومی نیز اهمیت واکسن را جدی بگیرند تا ضمن کاهش شیوع بیماری، از فشار بر نظام سلامت جلوگیری شود. مردم باید بدانند که هنوز هم واکسن وارداتی و ایرانی در داروخانه‌ها موجود است و این یک فرصت مناسب برای پیشگیری از آنفلوآنزا است.

صدور مجوز واردات بیش از ۲ میلیون دز واکسن آنفلوآنزا به کشور

پیشتر سرپرست برنامه‌ریزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در پاسخ به نگرانی‌ها درباره عدم دسترسی به واکسن آنفلوانزای برند هلندی،در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا اعلام کرده بود که اکنون این واکسن‌ها در دسترس مردم قرار دارد و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

زهرا اعجمی درباره فقدان موجودی واکسن آنفلوانزای وارداتی، به ویژه برند هلندی توضیح داد که در حال حاضر این واکسن‌ها در شرکت‌های پخش دارو و داروخانه‌ها موجود است همچنین ۲۵۰ هزار دُز واکسن خارجی نیز برای تزریق به گروه‌های پرخطر به معاونت بهداشت وزارت بهداشت تحویل شده است.

به گزارش ایرنا، سرپرست برنامه‌ریزی اداره کل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از مردم خواست که برای دریافت واکسن آنفلوانزا، از طریق سامانه تی‌تک به نشانی ttac.ir یا mobile.ttac.ir اقدام کنند و نزدیک‌ترین داروخانه‌ای که واکسن در آن موجود است را پیدا کنند.


نظرات

آخرین اخبار
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای
توصیه‌های طب ایرانی برای روزه‌داری بدون تشنگی
مخالفت‌ها در کنگره آمریکا با رویکردهای تقابلی علیه تهران
رویترز: ایران امروز آزمایش موشکی انجام می‌دهد
آیا جنگ نزدیک است؛ ترامپ کدام مسیر را انتخاب می کند؟
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون پنجشنبه 30 بهمن+جدول پخش
برنامه مسابقات ورزشی امروز 30 بهمن 1404+ جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز پنجشنبه 30 بهمن ماه 1404 + وضعیت استان‌ها
آیا برنج درمان ریزش موست؟
ارتباط آلودگی هوا با یک بیماری شایع قرن
هشدار شیوع یک عفونت ویروسی از طریق پشه
عواقب جبران‌ناپذیر مصرف خودسرانه داروهای افسردگی
دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع
زخم‌پوش فوق‌نازک هوشمند به بازار آمد
کلاه کاهش ریزش مو ابداع شد
تاکید مسعود بارزانی بر لزوم استقلال عراق در تصمیماتش
سپاهان ایران(1) - الاهلی قطر (3) / باخت سپاهان در دوحه+ فیلم
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو
زلنسکی رئیس جمهوری بلاروس را تحریم کرد
درخواست عضو کنست برای برکناری نتانیاهو
محکومیت اقدام اخیر اسرائیل در غصب اراضی کرانه باختری
تاکید وزیر راه بر تطابق قیمت بلیت با خدمات ایرلاین‌ها
حمله نماینده سابق کنگره آمریکا به ترامپ در قبال ایران
گزافه‌گویی جدید ترامپ علیه ایران
طرح صلح با «پ.ک.ک» روی میز پارلمان ترکیه!
مسکو: پیشرفت مذاکرات تهران- واشنگتن به‌‌معنای یک توافق قریب‌الوقوع نیست
حمله پهپادی ترکیه به خودرویی در اقلیم کردستان عراق
ادامه یورش به مسجد الاقصی حتی در ماه مبارک رمضان
نامه مشترک نمایندگان ایران، چین و روسیه به گروسی
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
در ادامه بازی‌های لیگ نخبگان آسیا؛ اولسان از صعود بازماند
رکورد حداکثر دما در آذربایجان‌شرقی شکسته شد
انتشار سومین بیانیه مرکز اطلاعات مالی در پاسخ به شایعات مرتبط با FATF
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: ترامپ خواهان دستیابی به توافق با ایران است
زیرساخت‌های راه‌آهن آلمان مورد حمله سایبری قرار گرفت
گزارش تصویری | آماده شدن کشورهای اسلامی برای ماه مبارک رمضان در سراسر جهان
پیش‌بینی افزایش بی‌سابقه دما در مازندران/ هشدار درباره وقوع آتش‌سوزی
هلال ماه رویت شد
پاداش میلیون یورویی در انتظار طارمی
آمریکا از اقدام نظامی علیه ایران خودداری می‌کند
پزشکیان: بحران‌های ریشه‌دار اجتماعی و تربیتی، با نسخه‌های یک‌شبه درمان نمی‌شوند
آیت‌الله سیستانی نخستین روز ماه رمضان را اعلام کرد
جریمه سنگین برای دلال فوتبال
رئیس سازمان اطلاعات سپاه: حداقل 10 سرویس خارجی در اغتشاشات دی‌ماه نقش داشتند
رهبر معظم انقلاب: به راویان پیشرفت، افتخار و آن‌ها را دعا می‌کنم
تنش‌ها بین مصر و اسرائیل بر سر «سومالی‌لند» بالا گرفت
سپاهان قهرمان لیگ وزنه‌برداری شد
سناتور ضدایرانی آمریکا: تداوم قدرت ایران توافق ابراهیم را به خطر می‌اندازد
انفجار در یک معدن نیجریه 38 کشته بر جای گذاشت
چند داوطلب در انتخابات شوراهای روستا ثبت‌نام کردند؟