×
سیاسی
شناسه خبر : 203723
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/23 ساعت 19:11

اتحادیه اروپا خواستار توقف غنی سازی اورانیوم توسط ایران شد

سخنگوی اتحادیه اروپا، ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را تکرار کرد و خواستار توقف تولید اورانیوم غنی‌شده با خلوص 60 درصد در ایران شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: سخنگوی اتحادیه اروپا، واکنش مشروع جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه غیرسازنده شورای حکام علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را «تنش‌زا» توصیف کرد و خواستار توقف تولید اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد در ایران شد.

 انور العونی روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل، ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان را تکرار کرد و گفت: موضع ما همواره روشن بوده است و ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست پیدا کند.

وی افزود: گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره افزایش چشم گیر تولید اورانیوم بسیار غنی‌شده بشدت نگران کننده است، چون شامل اورانیوم بسیار غنی شده نزدیک به سطح مورد نیاز برای مصارف نظامی است.

این مقام اروپایی، بدون اشاره به اینکه بدعهدی و بی‌عملی کدام طرف‌ها اجرای توافق هسته‌ای را به بن‌بست کشانده است گفت: ایران از تعهدات هسته ای خود فاصله گرفته بود اما با اقدام اخیر، گام تنش‌زای دیگری را برداشته است. بنابراین از ایران می‌خواهیم که از اقدامات تشدید کننده در برنامه هسته‌ای خود دست بردارد.

جمهوری اسلامی ایران در واکنش به قطعنامه غیرسازنده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان، «مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف» را وارد مدار کرده است.

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته پیش اعلام کرد که ایران فرآیند گازدهی به سانتریفیوژهای پیشرفته موسوم به «آی‌آر۶» در تأسیسات هسته‌ای فردو را آغاز کرده است. وی همچنین در گزارش دیگری برای اعضای شورای حکام، تائید کرد که ایران در پی افزایش تولید اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد، با افزایش میزان نظارت‌ها از تاسیسات فردو موافقت کرده است.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اقدامات صورت گرفته، در راستای صیانت از منافع کشور و توسعه هرچه بیشتر صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز، متناسب با نیازهای روز افزون ملی و در چارجوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع است.

در بیانیه وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران تصریح شده است:‌ در عین حال، همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقتنامه پادمان ادامه خواهد یافت. جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده تعامل سازنده با جهات ذیربط بر مبنای اصول و موازین حقوقی بین‌المللی است و سیاست اصولی صیانت از حقوق و منافع ملت بزرگ ایران و توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و بومی با جدیت ادامه خواهد یافت.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
سامانه اعلام قیمت خودرو مشخص شد
انتقاد تند وزارت صمت به وزارت نیرو
بادبان‌های انسانیت روی عرشه قایق‌های امید
دولت فرانسه، ادعای واشنگتن درخصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین را رد کرد
پرتکرارترین نام‌های زن در ایران چه نامهایی هستند؟
روند عادی‌سازی با کشورهای عربی را خدشه دار می کند
نیم کیلو طلا در انتظار کاربران؛ کمپین مشترک روبیکا و ملی‌گلد آغاز شد
تمدید فرصت ثبت‌نام کتب درسی تا 30 شهریور
ابلاغ دستورالعمل جدید تنظیم بازار خودرو + جزئیات
محرومیت سنگین جام اتحادیه برای لوئیس سوارز
انتقاد از طرح مسکن 15 متری/رکود بی سابقه بازار مسکن در 50 سال اخیر
سقف وام خرید خودرو جانبازان تعیین شد
ثبت‌نام نکردن در سامانه املاک مساوی است با قبض برق نجومی
نظام نوین جهانی در حال ظهور است
باشگاه استقلال همچنان درگیر مطالبات سنگین بازیکنان و مربیان پیشین
طرح صلح احتمالی واشنگتن برای پایان جنگ روسیه و اوکراین
حملات اسرائیل به غزه/ شهادت 21 نفر دیگر/تخریب کامل برج مسکونی «السوسی»
کنسرت قربانی باز هم تمدید شد
شمار قربانیان زلزله افغانستان به 3 هزار نفر افزایش یافت
سن سکته قلبی در ایران 10 سال پایین‌تر از اروپا
کاراته‌کاها 6 مدال در چین درو کردند
پزشکیان: با منابع موجود، چه، کجا و چگونه بکاریم، اولویت اول جهاد کشاورزی است
حکم قطعی قصاص برای قاتل خبرنگار ایرنا صادر شد
قیمت مرغ در بازار به زودی کاهش می‌یابد
رشد 19 هزار واحدی شاخص کل بورس تهران در آغاز هفته
مراکش اولین تیم آفریقایی صعودکننده به جام جهانی 2026 شد
آغاز مانور چندملیتی بریکس با مشارکت ایران و اندونزی
اژه‌ای در دیدار با عمار حکیم: ملت ایران بیش از هر زمان دیگری متحد است
دیدار لاریجانی و عمار حکیم با محوریت همکاری‌های ایران و عراق
قیمت طلا و سکه امروز شنبه 15 شهریور 1404 + جدول
سخنگوی آموزش و پرورش: در سال تحصیلی جدید کمبود معلم نداریم/آموزش مجازی فقط در شرایط اضطرار
کاهش خاموشی‌ها تا آخر شهریور ماه
قیمت دلار امروز شنبه 15 شهریور 1404
هشدار رئیس سابق موساد علیه نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی
دومین خرید لالیگایی تراکتور کیست؟
سقف وام‌های بانکی افزایش یافت
2700 نفر در تصادفات شهریور ماه جان باختند/ثبت 166 میلیون سفر تابستانی در کشور
عبور مصرف روزانه بنزین از مرز 140 میلیون لیتر
تخت‌جمشید امروز میزبان ارکستر ارمنستان است
وحدت کلید پیروزی جهان اسلام
عارف به دیدار معاون اول‌های دولت‌های قبل رفت
استقلال در آستانه جذب یک مهاجم خارجی از بین دو گزینه
نورنما | اجرای زیبای آهنگ باران می‌بارد امشب، با فلوت توسط جنگلبان
رونمایی از ربات‌های هوشمند دو طبقه پست در کشور
پوتین: روسیه پیشتاز تولید موتورهای هوایی و موشکی است
شناسایی و دستگیری قاتل مشهدی پس از 14 سال فرار
صندوق بازنشستگی فولاد و صندوق بازنشستگی کشوری تجمیع می شوند
ام‌باپه دومین گلزن تاریخ فرانسه شد
قیمت خودرو امروز شنبه 15 شهریورماه 1404 + جدول
سازمان بازرسی به ناترازی انرژی ورود کرد
X
آگهی تبلیغاتی