×
اجتماعی
شناسه خبر : 203647
تاریخ انتشار : جمعه 1403/09/23 ساعت 09:16
آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

آغاز رسمی تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه

فعالیت رسمی در زمینه تولید انبوه قطارهای ملی مترو از روز شنبه آغاز می‌شود، که این اقدام به منظور ارتقاء سیستم حمل و نقل شهری و پاسخگویی به نیازهای روزافزون مسافران صورت گرفته است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: علیرضا شیخ طاهری، در مورد سرانجام تولید انبوه قطار ملی مترو با تأکید بر اینکه خط تولید انبوه قطار ملی مترو از چندی پیش آغاز به کار کرده، اما افتتاح رسمی این خط را روز شنبه ۲۴ آذرماه خواهیم داشت، گفت: در راستای اجرای ماده ۵۴  قانون برنامه ششم توسعه، شهرداری تهران از حدود ۵ سال پیش، پروژه طراحی و  ساخت قطار ملی مترو را با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آغاز کرد.

وی با بیان اینکه ساخت قطار ملی مترو با هدف رفع انحصار و وابستگی به شرکت‌های خارجی، استفاده از حداکثر ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و نیز ارگان‌های داخلی، توجه به موضوع تعمیرات و نگهداری قطارها و .... انجام شد، افزود: بر همین اساس ساخت یک رام قطار مترویی با همکاری ۲۵ شرکت دانش بنیان و ۴ مجموعه بزرگ صنعتی اعم از شرکت‌ واگن سازی تهران برای تأمین کننده بدنه فلزی، سیستم تهویه، سیستم اطلاع رسانی، سیستم اطلاع رسانی و همچنین مونتاژ و تست قطار کامل، جهاد دانشگاهی برای تأمین سیستم رانش کامل و سیستم کنترل قطار، شرکت مپنا ریلی برای تأمین سیستم بوژی و نیز شرکت تیوان ترمز ریلی برای تأمین سیستم ترمز مد نظر قرار گرفت و در نهایت طراحی و ساخت اولین قطار ملی مترو با عمق داخلی سازی ۸۵ درصد با موفقیت در کشور محقق شد.

به گفته شیخ طاهری، در این راستا طراحی و تولید یک رام قطار ۷ واگنه مترو در دستور کار قرار گرفت، به گونه‌ای که با تلاش مهندسان ایرانی، قطار ملی مترو با عمق داخلی سازی ۸۵ درصد تولید شد و طی چند ماه گذشته در مسیر خط متروی باقرشهر - پرند به میزان ۵۰ هزار کیلومتر تردد داشت و اصطلاحا امتحان خود را پس داد.

وی در ادامه به سیر فرایند طراحی و تولید قطار ملی مترو اشاره کرد و گفت: طی سال‌های گذشته و در سایه کسب دانش تولید قطار ملی مترو، ثمرات و برکات متعدد و مهمی حاصل آمد به شکلی که تولید اغلب زیر سیستم های قطار ملی مترو مطابق با آخرین استانداردهای جهانی و با اخذ تأییدیه‌های بین المللی محقق شد.

مدیرعامل شرکت واگن‌سازی تهران با تأکید بر اینکه نکته مهمتر کسب دانش فنی برای ساخت انواع قطارهای برقی از قبیل قطارهای پرسرعت و قطارهای مترویی با شکل‌های مختلف است، ادامه داد: این در حالیست که در پروژه قطار ملی مترو، حداقل ۲۵ هزار شغل پایدار و مستقیم با استفاده از ظرفیت‌های خالی کارخانه‌های واگن سازی و زنجیره تأمین قطعات ساخت داخل کشور، فقط در سال اول تولید انبوه قطار ملی، ایجاد شد و از طرفی ساخت قطار ملی موجب کاهش حداقل ۲۰ درصدی هزینه‌های تأمین ناوگان و تقلیل ارزبری پروژه‌ها تا ۸۵ درصد در مرحله تولید انبوه می‌شود.

شیخ طاهری با تأکید بر اینکه طی ۲ سال اخیر بیش از ۳۰۰۰  سند طراحی و تست، توسط کارگروه قطار ملی مترو و شرکت‌های پیمانکار تهیه شده و حدود ۷۰۰ سند طراحی و تست نیز در قالب اسناد مورد درخواست مشاور مهندسی پروژه جهت اخذ مجوز سیر به مشاور خارجی ارائه شده است، افزود: تست‌های اصلی قطار ملی مترو زیر نظر یک شرکت معتبر بین المللی انجام و نتایج آن جهت بررسی نهایی به آن شرکت ارائه شد که در نهایت با بررسی مستندات اصلی شامل مستندات طراحی، Integration، ساخت و تست قطار ملی مترو ، سیر ایمن و حمل مسافر و تأییدیه‌های مربوطه اخذ شد.

مدیر عامل شرکت واگن سازی تهران با تأکید بر اینکه قطار ملی مترو، چهارمین نسل از سری قطارهایی است که پس از اتمام پروژه به ناوگان شبکه متروی تهران افزوده می‌شود، گفت: در ظاهر و بدنه قطار ملی مترو بر اساس تجربیات ۲۰ ساله شرکت مترو و نیز شرکت بهره‌برداری در استفاده از ۳ نسل قبلی واگن‌ها، تغییراتی انجام شده است، به گونه‌ای که در این پروژه برای نخستین بار راهروی اتصال واگن‌ها در کشور طراحی و تولید شده و سیستم تهویه واگن‌ها نیز با روش مهندسی معکوس بومی سازی شده است. همچنین نصب سنسور برای تمام ترمزها محقق شده و در نتیجه این اقدام، در هر شرایطی راهبر از داخل واگن قادر به هدایت ترمزها است.

به گزارش ایسنا، شیخ طاهری با اعلام خبر آغاز رسمی فعالیت خط تولید انبوه قطار ملی مترو، افزود: طبق قرارداد تولید انبوه نخستین نمونه قطار ملی مترو بین شرکت متروی تهران و شرکت واگن سازی تهران، تولید ۱۱۳ واگن، به جریان افتاده و امید می‌رود تا قبل از پایان سال جاری ۲ رام قطار ( ۷ واگنه ) ملی مترو، به بهره برداری برسد؛ البته شرکت واگن سازی تهران معطل شروع قرارداد نبوده و از چندی پیش مقدمات آغاز تولید انبوه قطار ملی مترو را سپری کرده و اقدامات لازم برای تسریع و تحقق تعهدات خود را انجام داده است.


نورنیوز
نظرات

آگهی تبلیغاتی
آخرین اخبار
استقرار تیپ نظامی ناتو در مرز با روسیه
کشته و زخمی شدن 89 نفر زیر دست و پا در هند
امید به صعود تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
عراقچی: دنبال توافق عادلانه هستیم
هشدار به صهیونیست‌ها: ایرانی‌ها پشت خط هستند
ترامپ به دنبال ارسال نیروی نظامی به پورتلند
عامل مجازی گروهک‌های تروریستی در کرمان دستگیر شد
زلنسکی: از اسرائیل سامانه پاتریوت دریافت کردیم
سید الحوثی: حسن نصرالله کابوس صهیونیست‌ها بود
رشد صددرصدی اعتبارات بخش گردشگری
هشدار مجدد عراقچی نسبت به پیامدهای فعال‌سازی مکانیزم ماشه
لاوروف: بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران و استفاده از مکانیسم پس‌گشت غیرقانونی است
ابزار خوشحالی پاشینیان از صلح ارمنستان ـ آذربایجان
المیادین آخرین تصویر از شهید سیدحسن نصرالله را منتشر کرد
کوثری: ایران برنامه‌های موشکی و هسته‌ای را کنار نمی‌گذارد
جدول لیگ برتر پس از اتمام بازی های هفته پنجم
پیکان برابر چادرملو متوقف شد
پزشکیان: سفر به نیویورک فرصتی برای تبیین مواضع ایران در سطح جهانی بود
واردات خودرو در 6 ماه اول سال برابر صفر
جمهوری اسلامی ایران همواره حامی لبنان مقتدر و عزتمند است
شرح وظایف جدید در شرایط بن‌بست دیپلماسی
حال سعید پیردوست رو به بهبود است
آژیر خطر برای ترامپ؛ رشد چشمگیر نارضایتی در پایگاه جمهوری‌خواهان
شیخ نعیم قاسم: راه و روش سید حسن نصرالله جاودان است/هرگز خلع‌سلاح مقاومت را نمی‌پذیریم
جاده چالوس یکطرفه شد
دکتر پزشکیان در بازگشت از نیویورک وارد تهران شد
رئیس جمهور لهستان: آماده گشودن فصل نوینی در مناسبات تاریخی و فرهنگی با ایران هستیم
مسدود شدن 4 میلیارد دلار کمک‌‌های خارجی آمریکا
سود سهام عدالت تا آخر هفته واریز می شود
عراقچی: تهدید علیه حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی ونزوئلا را محکوم می‌کنیم
سقف خرید و نگهداری تتر محدود شد
بهره‌برداری فاز نهایی‌ انتقال آب سد طالقان به کرج و تهران‌ تا نیمه مهرماه
لاریجانی با نخست وزیر لبنان دیدار کرد
ایران نه منزوی است و نه طالب جنگ
انزوای اسرائیل و ضرورت شکل‌گیری نظم نوین جهانی
چه خبر از آخرین آمار از بازسازی ساختمان‌ها و واحدهای آسیب دیده از جنگ 12 روزه؟
زمین‌لرزه 4.6 ریشتری گلستان را لرزاند
جدیدترین نقشه‌های پیش‌بینی فصلی بارش چه می گوید؟
درخواست نمایندگان مجلس انگلیس برای حمایت لندن از کاروان صمود
تداوم کاهش تورم اجاره مسکن در شهریور
رئال 2-5 اتلتیکو مادرید | ژابی در اولین دربی خود سنگین باخت+ خلاصه بازی
سازمان پزشکان بدون مرز فعالیت‌ خود در غزه را متوقف کرد
صعود مقتدرانه ایتالیا به فینال والیبال قهرمانی جهان
سیاست‌ های خرید تضمینی گندم در حال تغییر است
مادری که نجات بخش شد
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت مادر حدّاد عادل
ثبت سرعت 2.9 گیگا‌بیتی 5G همراه اول در بیرجند
دستور دادستانی برای تعیین تکلیف پارکینگ‌های متخلف تا پایان مهر
نگرانی صنعت پتروشیمی از کاهش تخصیص گاز در زمستان جاری
خیابانی در تهران به نام «فریدون شهبازیان» شد
X
آگهی تبلیغاتی